Operationen

Nu är det över, foten är opererad och gipsad...

Natten till onsdagen sov Emma bredvid mig. Jag hade förberett mig på en spark-/boxning-/brottningsmatch, men det gick förvånansvärt bra. Jag tror faktiskt inte hon lyckades träffa mig någon gång. Emma var nog däremot lite orolig. Jag vaknade flera gånger av att hon pratade, gnydde och satte sig upp. Det kanske inte var så konstigt, stackarn var jättenervös inför min operation. Hon somnade med huvudet på min axel och höll mig i handen. "Malin, jag älskar dig" hann hon säga flera gånger på kvällen.
Jag vaknade strax efter åtta, mamma mötte mig i köket med en varm och go kram. Emmisen vaknade först en halvtimme senare. Då var jag klar för operationen. Dusch med det där äckliga svamparna som luktar blä...

Eftersom jag inte fick äta efter midnatt fick jag aggera sällskap vid köksbordet. Något att dricka fick jag inte heller.
Strax efter halv tio guidade jag mamma till sjukhuset.
Några minuter i tio anmälde jag mig på operationsavdelningen och fick sätta mig i vänterummet. Mamma och Emma var med som sällskap. Tio minuter senare kallade jag in i ett rum där jag fick sätta på mig de extremt snygga sjukhusklädernna. En sköterska pratade lite och satte ett fint armband på min handled. Emma skrattade när hon såg att min adress stog där på. Skruttfia.

Vid kvart i elva lämnade mamma och Emma mig. Kvar var jag, helt ensam. Läkaren/kirurgen Maria Cöster kom någon minut i elva. Vi pratade lite om foten och om den blivit bättre av de övningar jag skulle göra. Eftersom den inte blivit det så bestämdes det att foten skulle opereras både på in- och utsida av fotleden. Läkaren klämde, tryckte och skrev anteckningar.
När det var klart fick jag gå ut till min säng. Några anteckningar gjordes innan det var dags att förebereda det sista inför operationen.
Jag fick en nål, sköterskan var dock lite bekymrad; de hade nämligen bara barnplåster att ha på. Hon frågade mig om det var okej att det var två nallenbjörnar på eller om hon skulle behöva leta upp något annat. Jag accepterade det, men på ett villkor: att jag fick vara barn även efter operationen och få en glass ;) Det gäller att vara smart!

Eftersom jag inte fått i mig vätska på drygt 15 timmar så sattes droppet igång fullt ut. Foten tvättades därefter och vid tjugo över elva rullades jag iväg mot operationssalen.
Utanför salen fick jag byta säng.
Jag blev lite fundersam när det stod "Plastikkirurgi" på dörren in till salen... trodde ett tag att de tagit fel patient...

Innan operationssalen fanns ett lite mindre rum. Där fick jag antibiotika och smärtstillande. Tre minuter i halv tolv rullades jag in i operationssalen. Sängen låstes fast, och fläktar sattes igång.
Sköterskorna började prata om hur det går till när man sövs. Jag svarade dock väldigt snabbt att jag redan varit med om detta några gånger och vet om hur det går till.

Klockan 11.37 tittade jag på klockan sista gången. Då var det dags för sövning. Sköterskorna sa att det förmodligen kommer göra ont i handen... och det stämde. FY FAN VA ONT DET GJORDE!
Den där smärtan går inte att beskriva. Jag ville bara skrika, men den där jävla syrgasmasken hindrade mig. Det kändes som om hela handleden började brinna. Och inte blev det bättre av att jag var svår sövd. De sa till mig att jag inte skulle hinna räkna till tio, men när jag kommit till åtta utan att vara jättepåverkad så kom en ny dos sömnmedel fram. Till elva och en halv hann jag... sedan sov jag...

Klockan 12.56 vaknade jag upp på uppvaket. Direkt kom det en sköterska till mig för att fråga hur jag mådde och om jag hade ont. Jag kände mig ganska trött och groggy, men ont hade jag inte. Jag bad om att få ringa mamma, men de tyckte att jag skulle vänta några minuter så att jag vaknade till lite mer.
Tio minuter senare tyckte jag att jag kunde få ringa, och de var okej. Jag fick pratat några minuter med mamma och stillat hennes oro. Jag minns att de var och handlade, men inte så mycket mer. Det var jobbigt att prata. Nu i efterhand så inser jag att jag inte var så vaken. Jag låg i sängen och tittade på klockan. Den gick så långsamt.
Vid kvart i två var jag så vaken och mådde tillräckligt bra för att få något att dricka. Ett glas saft! Det var gott.

Klockan 13.58 togs droppet bort och jag fick hoppa till toaletten. Eftersom jag mådde såpass bra som jag gjorde så fick jag byta om till mina privata kläder redan vid strax efter två. Min efterlängtade glass kom till mig en stund senare. Efter detta började min långa väntan på läkaren. Jag höll på att bli hysterisk. Att ligga på uppvaket, pigg som en mört var inte kul. Den där läkaren kom först vid kvart i fyra. Ett tag ville jag bara lämna stället och åka hem tidigare.

Läkaren berättade att operationen hade blivit större och mer komplicerad än hon trodde att den skulle bli. 6 stycken olika saker hade hon gjort.
På utsidan hade jag en knöl på senan. Det var ett tecken att den varit skadad och läkt fel. Senan snittades på längden, typ skars upp, för att få en ny chans att läka rätt.
På insdan var det värre. Jag hade ett extra ben. Hälften av alla i världen har detta extra ben. Det kan sitta i foten utan att man störs utav det. När jag skadade foten så lyckades detta ben dock förstöra för mig. Hur det gått till kan jag inte svara på...
Senan som jag haft ont i skavde mot detta ben och hade dessutom växt fast lite i det extra benet. Senan satt inte fast på det rätta stället. Att jag har kunnat böja foten riktigt har alltså inte varit så konstigt. Senan snittades på längden (precis som på utsidan) och kapades loss. Det extra benet togs bort och senan sattes därefter fast på sitt riktiga ställe.

Jag fick ett tillfälligt gips, ett gips som var kapat och hade en springa på ovansidan. Anledningen till att jag fick detta gips var för att foten skulle ha en möjlighet till att svullna.
Strax innan fyra fick jag äntligen ringa mamma och meddela att jag var redo för att åka hem. Jag lämnade uppvaket och hoppade ner till huvudingången.
När jag satt där och väntade på mamma och Emma kom det fram en man med Down syndrom. Han gav mig en utskällning för att jag inte hade någon strumpa på min gipsade fot. Han gav sig aldrig och efter att han tjatat på mig i 10 minuter fick jag nog och satte på en strumpa... Jaja, bara att lyda order liksom.

Jag var trött och skickade istället in mamma på apoteket för att hämta mina tabletter och sprutor. Vid fem-tiden var jag hemma i lägenheten. Jag satte mig direkt i soffan och bara slappade. Jag lyckades dock somna och förflyttade mig till sängen istället. Emma kom och la sig bredvid mig och jag bara njöt utav hennes närvaro. Min lilla älskling!
Jag lät henne måla lite på mitt gips, eller ja bandage var det ju ovanpå gipset... men det gick bra ändå.

 

 

Älskade mamma hade gjort köttbullar till mig. Jag lovar att min mamma gör de godaste köttbullarna i hela världen!!! :D


Emma hade under dagen varit lite fundersam, vart skulle hon sova. Hon hade sagt till mamma att jag skulle få sova själv om jag ville. När kvällen var kommen och det var dags för henne att sova så sken hon upp som en sol när jag sa att hon skulle få sova bredvid mig. Tillsammans la vi oss i sängen. Emma la huvudet på min axel, slingrade in sin arm i min och somnade snabbt.
Jag valde att vara uppe en stund till.

Strax innan midnatt gick jag och la mig. Det tog inte många sekunder innan jag somnade.
Vid kvart över sex vaknade jag av att Emma satte sig upp och sa: "Malin, jag tror du behöver lite mer täcke". Hon la ett täcke på mig, bäddade om mig och la sig sedan tätt intill mig igen.
Hon somnade om snabbt, men jag kunde inte hålla tårarna borta. Så söt är hon ♥

Morgonen kom och vid kvart i nio vaknade jag. Det blev lite frukost och packning innan vi drog till sjukhuset för att gipsa om foten. Nu var det dags att få ett riktigt gips.

Såhär såg gipset ut under bandaget.
De bytte även plåster vid såren. Allt såg fint ut, det hade nästan inte blött någonting. Ett nytt gips sattes på och jag fick sedan åka hem igen. I lägenheten blev det lite mat innan vi packade in allt i bilen och började resan hem till Göteborg.
Det var ingen rolig resa. Vägarna var riktigt hala på vissa ställen. Underkylt regn och tät dimma. På motorvägen gick det i 50km/h istället för 120km/h... Det tog ganska så mycket längre tid än det brukar. Cirka 6 timmar senare var vi i alla fall hemma.

Och idag är det alltså nyårsafton. Jag har ingen ork alls. Vaknade för ungefär 10 timmar sedan och har sedan dess sovit i 6 timmar. Japp, jag är ganska trött.

Foten har varit jättebra sedan operationen. Jag äter inte full dos av smärtstillande, det blir endast 1-2 tabletter om dagen istället för 8 som det ska vara. Jag är nästan helt säker på att jag skulle klara mig utan de där tabletterna också, men mamma och pappa vill inte att jag ska chansa. Det är jobbigt om den börjar göra ont.

Imorgon ska jag hem till mitt hjärta. Hon ska måla på gipset...

Nu är det sova en stund som gäller om jag ska orka med tolvslaget.

Gott nytt år!

Snart!

Nu är det inte många timmar kvar... Å dessutom har jag en natt framför mig, så tiden kommer garanterat gå jättefort. Det är många som har frågat mig idag om jag är nervös inför operationen, men nej jag är inte ett dugg nervös. Det är värre för min stackars mamma! Undra om hon kommer sova något inatt...

Jag vet inte vad jag ska vara nervös över. En operation liksom, varför tänka så mycket på den? Jag tänker bara positivt, förhoppningsvis blir foten bra efter detta ingrepp.

Ganska snart ska jag krypa ner bredvid mitt lillhjärta. Det blir andra natten irad bredvid henne. Undra vem som vinner nattens boxningsmatch...

Nu ska jag plocka fram bröd så att mamsen å Emmisen får frukost imorgon. Jag själv får inte äta....

God natt!

28/12

Jag är nu tillbaka i Kalmar, resan ner var hal men fram kom vi.
Imorgon är operationsdagen kommen, klockan 10.00 ska jag befinna mig på sjukhuset.

Tjao!

God Jul

Då var det kväll, eller rättare sagt natt igen. Bloggen har prioreterats bort totalt under veckans som varit. Jag har haft så mycket annat att göra. Har det inte varit hushållssysslor, barnvakteri, kompisträffar så har jag pluggat. Bloggen har blivit lidande, men så blir det ibland. Sorry mina vänner!

Nu är det julafton och jag önskar egentligen att jag sov eller i alla fall låg i min säng. Det finns så mycket att göra och jag vet inte när jag kan släppa taget och gå och lägga mig.
Idag införskaffades de sista julklapparna, gröten kokades och huset städades. Det är ganska så gött att ha allt klart.

Just nu sitter jag uppe och väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan hänga upp den. Det blir även lite tvättvikning innan jag tar ledigt från det i någon dag.

Jag har nu varit hemma i en vecka och tiden har gått otroligt fort. Jag kan inte riktigt förstå att det verkligen gått en hel vecka. Det var ju nyss jag klev av tåget liksom. Alla mina dagar har varit fullpackade med massa saker. Tyvärr har jag inte lagt så mycket tid på plugget som jag skulle behövt göra. Istället har jag varit värsta hemmafrun. På 1 vecka har jag hunnit tvätta 14 maskiner tvätt. Det tar aldrig slut. När jag väl fått tvätta allt som legat i tvättkorgen så tar det bara några timmar tills det finns massa nytt att tvätta. Det går fort!

Idag är det alltså julafton och jag tycker det är ganska gött att dagen äntligen är kommen. Det är inte julklapparna som lockar, utan jag tycker bara det ska bli kul att träffa några släktningar. Bara mysa och äta gott (inte enligt mig, men alla andra säger att det är gott....) och umgås. Jag klarar mig utan julklappar, det är bara själva dagen, att umgås som jag gillar. Det är svårt att förklara...

Nu hoppas jag att tvätten är klar så att jag kan fixa klart den. Det hade varit lite gött att få sova.

God Jul ♥

3 år!

22 December 2007, kl. 16.47, det är en dag och tid jag alltid kommer minnas!
Det var då min fot gick åt helvete, då jag trampade snett. 3 år har gått sedan skadan inträffade och foten är fortfarande dålig.

En operation, 12 veckor med gips, 6 veckor med Air Cast, många timmars rehab, mycket vila... och ändå är foten inte bra!!!

Om en vecka är det dags för den andra operationen... Hoppas verkligen att den blir bra då!!!


17 December 2010

Huvudet spränger och axlar, nacke & rygg gör ont...

Idag har jag inte gjort speciellt mycket vettigt. I alla fall inte vettiga saker för mig själv. Dagen har bestått av städning, tvättning, bakning, rensning i rummet osv. Bara massa hushållssysslor helt enkelt. Något plugg blev det inte och jag kan faktiskt erkänna att jag nu har lite smått ångest för att det blev som det blev.
Jag hade behövt några timmar med nationalekonomin... Men men, mamma och pappa blev glada när de kom hem till ett städat hus!

Jag körde en stor rensning i mitt rum. Ja, det är faktiskt fortfarande mitt rum trots att jag flyttade hemifrån för några månader sedan. Alla kläder i garderoben togs ut och efter att ha slängt en del plagg så lyckade jag få ner allt i fyra lådor istället för fem! Det går framåt. Jag städade även i lådan under sängen och även i alla skrivbordslådor. Det blev väldigt tomt, men förbannat bra!
Det var en underbar känsla att trycka ner allt skit i en påse och slänga ut det. Jag kommer garanterat göra det fler gånger.

Dagen har gått fort och jag har inte fått gjort speciellt mycket mer. Imorgon är det helg och jag tänkte försöka mig på julgransjäveln. Den ska ju typ pyntas och det måste vara det absolut värsta med hela julen. Så tråkigt! Fast julmaten är inte heller mycket att hurra för. Det ätbara är trots allt bara julskinka, mammas köttbullar och potatisgratäng... Jag är nog den enda som lämnar julbordet hungrig varje år....

Nu ska jag titta på film!

Bangar!

Jag bangar att sätta igång den sista maskinen tvätt, det får vänta till om några timmar då jag är ensam hemma. Varför ska jag tvätta mitt i natten när jag lika gärna kan vänta. Det är ändå inget som måste vara rent precis exakt just nu...

En maskin blev det i alla fall och den hänger nu på tork. Och tvätten är vikt... Ja, jag har nog gjort tillräckligt nu. Kanske ska fundera på att sova lite, i alla fall inom den närmsta timmen. Jag vill inte sova bort hela min fredag liksom...

God natt!

Göteborg

Göteborg, underbara Göteborg!

För några månader sedan var jag helt inställd på att komma hem till min familj först den 22 december. Men tänka sig vad allt kan ändras. Nu sitter jag här i köket i mitt gamla hem. Det känns lite konstigt att skriva så, men det är ju faktiskt sant. Hittills har jag bara vikt massa tvätt, plockat ut diskmaskinen, plockat bort allt som stod i diskstället, satt igång en maskin tvätt och nu bara jag väntar på att den ska bli klar så jag kan starta igång en till och få vikt det som hänger i torkskåpet.
Det har bara blivit massa saker som alla, förutom jag, hatar. Jat tycker det är avkopplande med hushållssysslor.

Imorse läste jag på nätet att det var snökaos i Göteborg. Det gjorde mig lite orolig i och med att mitt tåg gick 17.53 från Kalmar. Jag var lite rädd att det skulle bli förseningar och stopp... Väl framme i Göteborg insåg jag att tidningarna överdriver ganska så mycket. Här är det väl bara någon decimeter snö. Det är ju ingenting. Jag är van vid snömängden i Kalmar där det är tre gånger så mycket som här. På vägarna såg man asfalten, det gör man inte i Kalmar. Ja, jag har alltså konstaterat att Göteborgarna inte kan klaga på att det är mycket snö!!!

Jag har väl egentligen inte så mycket vettigt att säga... Ryggen min gör förbaskat ont. Det var nog inte så bra att bara mina tunga väskor hela vägen till Kalmarstation. Exakta sträckan vet jag inte, men jag skulle tippa på att det är 3-4 kilometer. Jag var ju lagom svettig när jag kom fram, och detta trots att det var nästintill snöstorm...
Hade det inte varit natt nu så skulle jag ha lagt mig i ett varmt bad... men nu är det lite sent så en dusch får räcka.

Imorgon är det kunskapstest som gäller. Vad som händer resten av dagen återstår att se.
Nu ska jag titta på tv och invänta att tvätten ska bli klar, bara 43 minuter kvar...

Tjao!

Sjukgymnastik

Jag lyckades!
Jag trodde dagen skulle bli ett helvete med allt som skulle göras. Det var lite trippelbokat, men det gick bra tillslut.

Idag var jag på sjukgymnastik. Varför läkaren skickat en remiss dit nu innan operationen fattade varken jag eller sjukgymnasten. Det är bara två veckor kvar till foten blir opererad och jag kommer inte hinna  träna upp den speciellt mycket.
Jag fick göra olika övningar för att sjykgymnasten skulle se vad jag klarade och inte klarade av. Ett fett nej blev det på tåhävningar. Det var för krävande för min stackars fot. Jogging, cykling och simmning är också att glömma. Ett tag kändes allt ganska så hopplöst. Och inte blev det bättre efter böjprovet.

Resultatet blev:
Vänster fot: Höger fot:
Nedåt:   150°      130°
Uppåt:   120°       95°

Summering: Vänstra foten är mycket överrörlig och högra foten har kraftig nedsatt böjfunktion.
Japp, det här var ju kul. Äntligen en sjukgymnast som inte gnäller på mig när jag säger att det inte går att böja den skadade foten lika mycket som den friska. Nu har jag det bevisat!

Just idag hade jag en enorm smärta och därför ville sjukgymnasten försöka lindra detta. Nålar togs fram och akupunkturen startade. Det var ju sådär lagom gött...
När det var avklarat fick jag ligga med ström i foten i 40 minuter. Jag njöt utav det. Det var lite mysigt när stortån ryckte och levde sitt egna liv.
Jag tycker att det hjälpte för stunden, men nu är samma gamla smärta tillbaka.

Ström i foten

Vi lyckades efter detta komma fram till några få övningar som jag ska göra fram till operationen. 1,5 timmar långt blev besöket och jag måste faktiskt erkänna att jag längtar tillbaka. Sjukgymnasten var bra och tog mig på allvar!
Tyvärr blir det inget mer besök innan operationen i och med att jag ganska snart drar till Göteborg.
Jag får stå ut med smärtan ett tag till. Om 2 veckor hoppas jag att jag ligger här i min säng med en nyopererad fot. Läkarna vill dock att jag ska ligga kvar på sjukhuset, men jag ska allt försöka övertala dem!


God natt!

SMS

Radera, radera, radera...
De senaste två timmarna har jag suttit och läst sms. Min mobil har varit nästiltill helt full och därför tyckte jag det var dags att radera lite. Det var första gången sedan jag köpte den. Herrejävlar va sms det fanns... Jag raderade 1498 st från skickat mappen och 2711 från inkorgen... och ändå finns det hur många till som helst. Det tar aldrig slut!

Det får dock räcka för denna gång. Tänkte prioritera sömnen istället...

God natt!

14/12

God käll!
Idag känner jag mig sådär fånigt lycklig. Jag vaknade med ett leende på läpparna imorse och höll det kvar i några timmar. Dagens föreläsning var seg och jag tyckte han bara svamlade så därför valde jag att lämna skolan efter drygt en timma för istället plugga på egen hand. Innan jag tog tag i plugget fick det bli två underbar timmar på gymmet. Det var gött att få röra på kroppen.
När jag kände mig nöjd drog jag hem, kokade lite lakridsknäck (mumsig!) och lite fudge. Medan de stod på balkongen för att svalna valde jag att plugga en stund. Jag var mycket effektiv och fick gjort mycket. Dock kom tröttheten och jag valde att dra tillbaka till gymmet för några timmars träning till. Det blev inte lika tufft denna gång, kroppen måste ju få vila lite!

Tillbaka hemma var det plugg som gällde. Jag låg i min soffa och läste och räknade fram till 18-tiden då magen ville ha mat. Pannkakor hittade jag i frysen och tyckte att det skulle passa som mat idag. Fram med en tallrik, in i mikron och start... Poff... Strömmen försvann! Jaha, där gick mikrojäveln sönder!
Inte nog med att vi igår fick en fet jävla elräkning som åt upp våra sista slantar... nu måste även en mikro köpas. Mina pannkakor var fortfarande frysta och jag var hungrig. Det var ju bara att lägga dem på elementet och vänta på att de skulle tina.
Det gäller att ta vara på de resurser man har ;)

Resten av kvällen har bestått av plugg och att packa väskan. Jag lyckades få ner allt (kläder, julklappar & annat smått och gott) i min Marstrandsväska. Den blev as tung, men det fick plats.
Nu är det snart dags för mig att hoppa i säng!

Morgondagen kommer bli rolig... Fy fan, hur ska jag få dagen att gå ihop??

God natt!

Problem!

Jag vet inte alls hur jag ska få min onsdag att gå ihop...

Det är typ lite trippelbokat om man säger så!


Riktiga vänner

Pratade med en gammal vän förut idag. Vi diskuterade det här med vems som är ens riktiga vänner och vilka som är supar polare. Vissa människor verkar aldrig vilja växa upp. De tycker det är coolt att knarka och går man inte ut på krogen x antal gånger i veckan så blir man kallade för pensionär. Själv har jag sållat bort suparpolarna för väldigt länge sedan. Det är de riktiga vännerna som räknas, som betyder någonting. De som istället för att kalla än för pensionär när man väljer att stanna hemma en lördagskväll, säger att det är lugnt. De som är glada för din skull för att du inte går ut fem dagar i veckan längre. De som är glada för att du känner dig trygg i din tillvaro. De som är glada och nöjda för din skull så länge du är glad. Det är riktiga vänner. De vänner som försöker dra ner dig i skiten för att de själva mår dåligt är inga riktiga vänner. Och de kan man gott klara sig utan.

Ju äldre jag blir ju mer viktigt blir det för mig att må bra. Göra det som får mig lycklig. Nu ser jag inte nöjet med att gå ut på krogen längre. Visst är det roligt ibland, men inte varje helg. Jag är förbi den delen av livet. Jag klankar inte ner på andra som fortfarande tycker det är roligt, men då vill jag inte heller att de ska klanka ner på mig för att jag väljer att sitta hemma. Om det får mig att må bra så ska även mina vänner vara glada för mig. Ens riktiga vänner är de som även vill umgås med dig i nyktert tillstånd. De riktiga vännerna är de som är glad när du är glad.


Gamla minnen väcks till liv

Jag kom ihåg tiden då samtalsämnena mellan mig och mina kompisar handlade om poängrekord på mobilspelet Snake. Det gick inte en dag utan att det ämnet togs upp. Jag minns så väl hur vi hade våra "turneringar". Det gick att spendera flera timmar till det spelet. Knapparna 2, 4, 6 och 8 slets ut fort. Jag vet inte hur många gånger jag blev tvungen att köpa nytt skal till min gamla Nokia 3210. 
Det är ganska sjukt att man kunde fastna för ett spel...

Jag trodde att den tiden var över då man bytte till nyare mobil med färgskärm. Inte fanns det något snake där... Jag trodde aldrig att jag skulle få för mig att försöka slå rekord på ett så gammalt spel igen...

MEN ACK VAD FEL JAG HADE!

Nu sitter jag här i min säng och knappar ivrigt på min extra telefon (blev ju tvungen att köpa en till mitt comviq nummer... Snåla kompisar som inte har råd att betala för ett sms;) ). Snake som jag trodde hade försvunnit från alla telefoner, fanns tydligen kvar.

Alla gamla minnen väcks till liv. Åååh, det är ju stört.

Men, det är faktiskt inte lika roligt nu som för några år sedan. Vadå köra genom väggar, vad är det för fusk? Å inte är det speciellt roligt när det inte finns någon att tävla mot. Jag kanske ska inse att jag är för gammal för detta spel, eller kan man verkligen bli för gammal för något sånt?

Det var kul att uppleva detta igen, men jag tror nog att jag ska hålla mig borta från spel på mobiler. Jag har ju inte lust att fastna framför det. Det räcker la med att jag har datorn liksom ;)


Uppe långt innan tuppen

God morgon!

Efter en dålig natt med knappt någon sömn är jag nu igång igen. Regnet bara öser ner, men just nu gör det inte mig någonting. Jag sitter här i min soffa med kaffekoppen i handen och ljusen brinnades på bordet. Det är mycket mysigt. Tyvärr går det inte speciellt mycket mer än barnprogram på tv, men det är bättre än inget alls.
Idag har jag planerat in en slappdag med lite tvättande om en stund. Kanske blir det lite plugg, men jag funderar nästan på att skjuta upp det till imorgon. Jag behöver en helt ledig dag då jag bara tar hand och tänker på mig själv.

Så får det bli. En slapppardag!

Jag har tvättstugan bokad klockan 8.00, men jag slänger nog in tvätten lite tidigare. Varför vänta liksom?

Ha en bra dag!

Fredag 10/12-2010

Malin hela dagen lång... Tack till alla som gratulerat mig på namnsdagen...
Idag blir det inget långt inlägg. Det finns ingen motivation till att skriva.

Jag har inte fått gjort speciellt mycket vettigt idag. Det var skola imorse, städning när jag kom hem och efter det har jag bakat julgodis och pluggat. Nu är uppgiften i webb-kursen klar. Det var gött att få gjort den.

Träningvärken är ännu värre idag. Det finns nog inte en muskel i min kropp som inte gör ont!
Jävlar säger jag bara!

Nu ska jag ställa in min cykel...

Tjao

9/12-2010

God kväll!

Jag har hittills varit vaken i 13 timmar, 6 timmar i skolan, 4,5 timmar på gymmet och 2,5 timmar hemma. Det är så en dag ska se ut! Haha

Igår var gick det bara inte att somna. Jag blev bara mer och mer irriterad ju fler timmar som försvann. Mitt i natten gav jag upp och la mig på golvet och körde lite styrketräning. Som om jag inte fått nog av träning liksom... Jag höll på tills kroppen bara skrek av smärta. Nu menar jag inte att jag hade ont, det var den där onda känslan när kroppen är helt slutkörd som jag syftade på.
Efter en dusch somnade jag som en stock. Oj va gött det var att sova!

Det var dock inte lika gött att gå upp. Alla kroppens muskler gjorde ont! Att räta ut högra armen var inte att tänka på, min biceps sa ifrån! Dessutom hade mina ögonlock svullnat och det såg ut som att jag hade fått två knytnäveslag. Fan va hemskt det såg ut. Några allergitabletter intogs innan jag CYKLADE till skolan. Japp, idag fick det bli cykeln. Det är så tråkigt att gå och allt tar så lång tid. Det gick förvånansvärt bra att cykla, det var inte direkt halt men förbannat tungt. Att cykla i lössnö ger bra träning!
En föreläsning om nationalekonomi och kruvor hit och dit blev det... Idag fattade jag vad som sas, det är ju grymt! För att fira detta drog jag till gymmet. Dagens första pass blev cirkelfys. Det var tungt, jobbigt och ett rent helvete med all denna träningsvärk som fanns i min kropp. Men jag överlevde och det kändes underbart efteråt.

Tillbaka till skolan för att gå på en föreläsning om webbbdesign...
Efter det drog jag tillbaka till gymmet, sprang på bandet i 40 minuter, gick 60 minuter och körde massa styrka. Som avslutning blev det ett spinningpass!

Kroppen kändes lagom mör när jag lämnade stället. Jag sken som en sol och kände mig duktig som tränat trot den enorma träningsvärken. Det ska bli kul att se hur det känns imorgon ;)

Nu har jag alltså varit hemma i 2,5 timmar och hittills har jag inte gjort speciellt mycket vettigt. Det blev lite julgodisbak och tv. Inte helt fel enligt mig!
Jag tänkte låta denna dag ta slut ganska snart. Både jag och min kropp behöver sova så därför ska jag bara skriva ut några papper innan jag går och lägger mig.

God natt mina vänner ♥

Mobilbloggar-låt mig få sova!

Det är omöjligt att somna. Jag är egentligen trött men klarar inte av att koppla av. Det är lite jobbigt! Jag funderar bara på morgondagen och längtar till gymmet. Snälla, låt mig få sova!

Misslyckats...

Jag har ännu en gång misslyckats med det där att gå och lägga mig tidigt.

Jag har inte tid att sova, det finns så mycket att tänka och fundera på...
Och kroppn blir bara värre och värre. Jag misstänker att morgondagens träningsvärk inte kommer vara att leka med!

Nu är det film som gäller.

ONT!

Jävlar! Nu gör min kropp ont! Dagens träning har satt sina spår...
Benen är stumma och ömma. Att böja på dem är inte att tänka på!
Hur kommer det bli imorgon då...? Hmm...

Ledig dag med massa träning

06.20 - Good morning, good morning (alarmet på mobilen). Jag blev hysterisk och ville inte alls gå upp. Det var för tidigt och jag var vaken för länge inatt. Det blev inte många timmars sömn. Att jag dessutom var ledig idag gjorde mig inte speciellt mycket mer motiverat till att gå upp...
Jag lyckades trots allt lämna sängen, få på mig träningskläderna och gått iväg till gymmet där ett spinningpass väntade. Som alla andra onsdagar så var det as jobbigt i början, men efter en kvart kom jag igång och njöt av svetten som rann.
Det var mycket gött att komma hem. Träningskläderna behölls på och jag kände mig som äckligaste personen i hela världen. Tre timmar senare var jag på väg till gymmet igen, den här gången var det skivstång som gällde. Det var ta mig fan jobbigare än jag tänkt mig. Jag har konstaterat att mina armar inte har många gram muskler! Ack va trött jag var.

Duschen när jag kom hem kändes som en dröm! Det var så gött! Planen var att gå på spinning klockan 17.00, men tyvärr lyckades jag somna när en film sattes igång. Det blev två underbara timmar som var väldigt behövliga.
Nu i efterhand är jag glad att det inte blev någon mer träning. Min kropp känns inte helt okej. Det gör ont överallt och jag tror faktiskt inte att det hade givit mig så mycket om jag tränat en timma till. Om jag redan har ont nu, hur kommer det då kännas imorgon? Ooups!

Snart är klockan halv åtta och då är det glögg som gäller. Idag tror jag att det blir glögg med vanlijsmak.

Trevlig kväll!

Dålig känsla

Har ni varit med om att man ibland vaknar på morgonen och det bara känns så jävla olustigt? Som att det har hänt någonting som inte är bra, men man försöker att inte tänka så. Idag var det en sådan morgon för mig. Jag vakande och hade direkt en klump i magen som sa att allt inte var bra. Oftast så är det ju ingenting som har hänt så jag håller tummarna för att detta kommer att bli en lyckad dag.

 


8/12

För en stund sedan startade jag min dag. Det känns mycket surt att jag redan är uppe när jag hade kunnat sova i många timmar till. Hade det inte varit för detta spinningpass som börjar om en halvtimma så skulle jag gärna sovit vidare i några timmar till. Usch va trött jag är!

Det får bli en tupplur när jag kommer hem...

Nu är det dags att vandra mot gymmet.

Ha en bra dag!

Inflammation?

Jag tror seriöst att jag har inflammation i mitt knä!
Det har svullnat och gör ta mig fan ont hela tiden...
Jag är trött på min kropp!


7 December

Hej hej hallå!

Igår när jag gick och la mig så var jag hungrigare än hungrigast! Magen bara kurrade och ville ha middag, men det fick den inte. Jag tror inte att det hade varit så populärt om jag började laga mat vid halv tolv på kvällen ;)
Under natten drömde jag om köttbullar och tandkräm. Det var verkligen massa konstiga drömmar.
Jag hade planerat att gå upp vid sju för att hinna med en promenad innan skolan, men när alarmet började låta tyckte jag det var onödigt med motion. Jag valde att istället sova en timma till! Det var mycket gött.

Efter nattens alla drömmar om köttbullarna kände jag att jag behövde stilla mitt begär. Köttbullar till middag planerade jag in och tog därför ut köttfärs ur frysen.
Dagens föreläsning var så rolig att jag istället fokuserade på att rensa bort massa kort från min mobil. Det tog många timmar med tillslut hade jag raderat 1357 stycken. Hur fan kan man ha så många kort? Onödigt...

En sväng till gymmet blev det efter skolan, gött att få svettas lite liksom :)

Resten av dagen har jag spendrat i soffan. Det har blivit en del slappande och ytterst lite pluggande. Det är så svårt att plugga nu, kursen har inte riktigt startat och jag vet inte vad jag ska fokusera på. Några sidor (läs: 87 sidor) i Economics-boken blev det i alla fall och det tyckte jag räckte gott och väl!
Ett gott rågbröd fick jag dessutom bakat.

Till middag blev det köttbullar, pasta och sallad. Mycket gott och köttbullarna fick högt betyg av mig!

Som alla andra kvällar blev det glögg klockan halv åtta. Denna gång smakade vi på en ny sort:

 

Den var jätteäcklig! Det var i alla fall första och sista gången jag drack den. Smaken var konstig och bara äcklig helt enkelt! Fy och bläää!

Jag blev tvungen att borsta tänderna extra länge för att få bort smaken. Tur för mig att jag älskar att borsta tänderna! ;)

 

Nu är det kväll och jag ska snart plocka fram träningskläderna. Imorgon är det spinning klockan 07.00 och skivstång 12.00 som står på schemat.

Jag är dessutom lektionsfri och ska passa på att njuta av dagen. Hoppas verkligen att jag kommer upp till första träningspasset för jag behöver och vill träna!

 

Trevlig kväll!

 


Barn kan få adhd av att titta på tv

En Amerikansk forskare har kommit fram till att om barn tittar mycket på tv så kan det leda till koncentrationssvårigheter, sömnproblem och adhd. Att ingen har kommit fram till detta tidigare tycker jag är konstigt.


Jag tror att både tv-spel, dataspel och tv kan skada barn och även yngre ungdomar. Om man hela tiden spelar dataspel där man slåss och dödar varandra så tror jag att ungen blir skadad. I dag är spelen så verklighetsingivande så jag kan förstå om barnen tillslut ser det som en verklighet. Sen är det allt för många som bygger upp hela sitt liv nu för tiden via datorer och cs, wow och andra online-spel.

Det måste ju finnas en anledning till att barn är så mycket mer våldsamma idag än för 20 år sedan. Jag tror att det har med tekniken att göra. Jag kan inte se någon annan orsak. Nu för tiden så mördar ju för fan barn och ungdomar varandra titt som tätt. Kommer ni ihåg fyraårige Kevin som mördades för 12 år sedan? Han mördades av en femåring och en sjuåring. De misshandlade honom så svårt så han dog och sedan försökte de gömma kroppen. Varför försökte de gömma kroppen, och varför använda sådant övervåld? Antagligen för att de sett sådant på tv och härmade det. Man kan ju undra hur de som gjorde det lever idag? Lever dom ett normalt liv, eller var dom kanske psykiskt störda redan som barn?!

Det verkar som att synen på mord har förändrats. Som att det inte är sån "big deal" att mörda någon. Och jag tror att det har med tv, media, och alla krigsspel som barn och ungdomar lägger ner hela sitt liv på att spela.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8201764.ab

 


Sexuellt utnyttjande av unga

Jag kollade på Beck igår som handlade om tonårsflickor som blev lurade av en man som påstod sig vara fotograf. Han tog kontakt via msn och påstod sig för att vara en tjej som i sin tur visste en fotograf som ville fota denna tjej. Nu var ju detta bara film, men det händer även i verkligheten.

Om man kollar på Brå`s hemsida så ser man att 2007 var det 22 anmälda brott där rubriceringer var "utnyttjande av barn för sexuell posering", 2009 hade anmälningar på samma brott ökat till 127 st. Jag orkar inte räkna ut va ökningen blir i procent. Men det är en jävla stor ökning. Vad betyder detta då? Blir unga mer och mer naiva och godtrogna eller finns det bara fler "fotografer"?

Jag tycker att man ska lägga stor vikt vid att informera unga i skolan om detta. Och självklart ska föräldrarna ta sitt ansvar. Man kanske tror att man inte behöver informera om detta för det är väl en självklarhet att man som 14 åring att man inte stämmer träff med honom själv. Men tydligen är inte det så uppenbart eftersom att det kommer in fler och fler anmälningar på detta brott. Alltså behövs det mer information till ungdomarna och barn om att det inte är så det går till. Ingen proffesionell modefotograf skulle göra på detta viset.

Jag tror att detta sättet att säga att man vill göra någon till modell är väldigt lockande för att höra för många osäkra tonåringar. Och då måste dom veta att det inte är så det går till, och att denna personen bara är ute efter att lura personen. Redan i femman eller sexan borde det komma någon till skolorna och prata om detta. Det är tydligen ett vanligt brott och då är det viktigt att barnen vet hur de ska handskas med detta om det råkar hända.

Jag älskar att borsta tänderna!

Jag lovade att avslöja en sjuk sak om mig själv och här kommer den...

Jag älskar att borsta tänderna!
Japp, du läste rätt. Jag älskar verkligen att borsta mina tänder. Jag minns när jag var liten, när mina föräldrar fick tvinga mig att borsta tänderna varje dag. Självklart hade jag några småknep för att slippa! Jag blötte ner tandborsten och gnuggade lite tandkräm på tänderna för att det skulle lukta tandkräm i munnen. Mamma & pappa, det där läste ni aldrig! ;)
När jag blev tillräckligt gammal för att bädda sängen själv så blev mina morgonrutiner störda. Bädda sängen tar ju typ max en minut, men den minuter hade jag inte. Det var då jag kom på den smarta idéen med att bädda sängen samtidigt som jag borstade mina tänder. Två flugor i en smäll så att säga. När sängen väl var klar så lyckades jag alltid hitta på något annat att göra och vips så hade mina gaddar och tandborsten varit förenade i många minuter. På kvällarna blev det tandborstning framför tv, och alla vet väl att tiden ganska snabbt springer iväg då! Tandborstningen och jag blev då vänner och sedan dess har jag varit fast!

Jag skulle kunna spendera flera timmar med att borsta tänderna. Det är en mysig stund. En stund där jag kan koppla av. Tiden går alltid så fort när man gör massa annat samtidigt!
Snart är det dags för kvällsborstning, å vad jag längtar! Jag kan nästan höra min blåa tandborste ropa på mig ;)

Det här är en sjuk sanning om mig själv. Det finns säker någon som tycker att jag är korkad, men jag bryr mig faktiskt inte. Jag har aldrig påstått att jag är normal, men det finns folk som tycker om mig ändå ;)

Jag kan dessutom tillägga att min tandläkare älskar mina tänder och att jag aldrig i hela mitt liv haft hål i dem! :)
Mooot tandborsten!
Wiho

Pirate Bay

Nu ska jag lägga mig i Pirate Bay domen. Jag kan ju börja med att säga att jag inte är jätte insatt i allt som har hänt.

Ibland har man ju sina funderingar på hur domarna i olika brottsmål kommer fram till vad straffet ska bli för den tilltalade. Jag börjar mer och mer tro på att de har en hatt där de drar lott om vilket straff som ska utfärdas. För många gånger så är inte straffen jämförbara med det brott som har begåtts. Nu denna gång gäller det Pirate Bay. Ofta tycker jag att straffen är för lama, men denna gång tycker jag de har tagit i lite väl hårt för ett brott där ingen människa har blivit skadad.

Det cirkulerar ju en del statement mot detta på folks facebook status. Nu kan jag inte säga om det är så att alla fakta stämmer. Men här är en av statusarna: Skadestånd för mordet på Engla: 75.000 kr. Skadestånd för våldtäkt på 14-årig flicka: 50.000 kr. Skadestånd för Pirate Bay: 46 miljoner kronor....Kopiera detta om ni tycker att Svenska rättssystemet är korrupt och idiotisk!!  Och här är en annan: Slå ihjäl en pensionär på en parkeringsplats = 2 års fängelse och minimalt skadestånd. Brutalt gruppvåldta och misshandla två tjejer = 1,5 års ungdomsvård och ett minimalt skadestånd. Driva en sökmotor = 1 års fängelse och 46 miljoner i skadestånd. Kopiera detta om ni tycker domen ......mot The Pirate Bay är idiotisk.


När man läser det här så blir man ju lite lätt förbannad. Inte kanske just för att Pirate Bay fick så högt skadestånd, utan för att de är så låga straff och lågt skadestånd på de andra brotten.


http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8188088.ab


6/12

Visst är det underbart när man vaknar med ett leende på läpparna!?

Jag är helt övertygad om att helgen blev min räddning. Under veckan pluggade jag nästan dygnet runt. Jag kunde vakna mitt i natten och få panik för att jag sovit några timmar och bara för att stilla allt så pluggade jag en stund. Det låter kanske sjukt, men alla är vi olika. Jag bröt ihop totalt flera gånger, kände mig värdelös och ville bara hoppa av skolan och strunta i allt. Det var nära att det blev för mycket!

Efter tentan kändes allt så mycket bättre. Det var då allt släppte. Jag kunde andas ut och fokusera på annat. Jag skrev i förra inlägget att jag inte visste om jag klarat tentan, men trots det så känner jag ingen ångest allt för denna kurs. Livet går inte under om man kuggar. Det är bara att plugga lite till och göra en omtenta. Allt går bara man vill!
Att kvällen dessutom avslutade med tenaslasket/klassfesten gjorde att livet kändes enormt mycket bättre!

Igår gjorde jag bara sånt som jag kände för. Det blev en del promenader, shopping och slappande framför tvn. Ibland behöver man sådana dagar. Jag vet inte hur många gånger jag blev tvungen att byta ljus för att de brunnit slut. I mina ögon var det en perfekt dag. Jag passade på att njuta av ledigheten och tog hand om mig själv.
Det finns personer som tycker att jag är knäpp när jag säger att det är avkopplande att städa. Jag vet inte hur detta kommer sig för när jag var yngre var städning det värsta jag visste.
Jag tycker det är mysigt att sätta igång musik och börja städa. Det är för mig avkopplande!

Imorse hade jag planerat in gym innan skolan, men när alarmet på mobilen ringde klockan 06.20 så bangade jag allt. Jag var så trött! Alarmet ställdes istället om till 7.15, men även då hade jag problem att gå upp. Jag fick ännu en gång ändra tiden till 8.10, denna gång var det inga problem alls att gå upp. Jag var pigg och glad och redo för att möta dagen.
Visst hade jag lite smått ångest för att jag bangade träningen, men samtidigt så har jag hur många timmar som helst på mig att ta mig till gymmet och svettas lite.
Till skolan gick jag en stund senare och för ungefär en timma sedan slutade föreläsningen. Det är mycket lättare att hänga med nu än i förra delkursen.

Om en stund täntke jag traska iväg till gymmet. Det är dags att få dagens träning avklarad.

Hörs igen lite senare idag.
/Malin

Slapp söndag

Söndag kväll och jag bara slappar!

Igår var det som sagt tenta. Jag var förvånadsvärt pigg när alarmet på mobilen ringde. Lite tjuvplugg med en kopp kaffe blev det innan jag traskade iväg mot tentasalarna. Själva tentan kan ha gått hur som helt. Det kan vara ett Godkänt, men också ett Underkänt. Jag vet inte alls, men något jag vet är att den var åt helvete. Den här kursen är/var min fiende. Jag är helt övertygad om att det är flera av mina klasskamrater som känner likadant!

Jag firade att tentan var avklarad genom att återaktivera facebook och starta mobilen. Dessutom tränade jag i 3 timmar. Kroppen kändes lagom död efteråt, men de var värt allt smärta. Diklofenak och ipren när jag kom hem så var det problemet löst.
Klockan tickade på och jag satt mest framför min dator och bara hade det allmänt gött. Jag var inte ett dugg taggad för tentaslask.
Tillslu gav jag med mig, knäckte en cider och i samma stund som jag svalde den första klunken kom även mitt partyhumör fram.
Kvällen var rolig, underhållande och bara sjukt bra! Tentaslask/klassfest med den bästa klassen, ja det kan inte bli dåligt!
Vi drack, tjötade och lät min kamera gå varm. När det var dags att dra vidare ut på krogen valde jag att gå hem. Min kropp hade fått tillräckligt med alkohol! Det var ganska härligt att komma hem, dricka några liter vatten och sedan krypa i säng. Jag var så trött att jag bangade det där med att tvätta bort sminket... men det var ju praktiskt när jagg vaknade imorse för då behövde jag inte sminka mig :)

Strax innan halv sju var jag redo för att avverka denna söndag. En två timmar lång promenad blev min start. Benen kändes som okokta spagetti. De var stela och gjorde allmänt ont.

Efter en stund framför tvn och några koppar kaffe kände jag för att göra något vettigt. Skorna snörades ännu en gång och jag påbörjade min promenad mot Hansa city. Jag tror att alla butiker på hela stället fick ett besök av mig. Planen var egentligen att köpa julklappar, men det gick inte så bra. Jag kom istället hem med saker till mig själv. Men det var inte helt fel det heller ;)

Resten av denna dag har bestått av städning och slappande. Jag bara njuter av att vara lite ledig. Det är ganska gött faktiskt.

Japp, detta var nog allt för mig idag.
Imorgon kommer jag avslöja en sjuk sak om mig själv...

Trevlig kväll!

Tentaslask!

Sådär, nu är jag hemkommen ifrån tentaslasket. Tror inte mina föräldrar hade blivit stolta om de sett mig i detta skick. Jag väljer därför att inte skriva mer än såhär idag. Imorgon kommer ett längre inlägg!

Godnatt!

Tenta

Upp och hoppa, nu är det tenta som gäller...



Pluggfredag

Å så var det kväll igen...

Tiden går för fort! Jag skulle behöva några veckor till för att fatta denna kurs. Nu är det bara lite drygt 13 timmar kvar tills jag ska grillas. Det är fortfarande tentan jag pratar om. Det känns inte alls bra! Fy fan...

Igår däckade jag i min säng innan klockan visade på kvällsnyheterna. Det var länge sedan jag var så trött och somnade så lätt. Imorse vaknade jag pigg som en mört redan vid sex-tiden. Jag valde att ligga kvar i sängen och bara blunda och låta tiden gå. Det var supermysigt!
En dusch och julkalendern hann jag med innan det var dags att gå ut i snöstormen. Japp, det snöade ganska mycket och blåste som bara den. Det var underbart att ha motvind. Det var inte alls så att snön gjorde så att mitt smink rann åt skogen...
Jag mötte upp underbara vännen Matilda på vägen och tillsammans halkade vi iväg till biblioteket. Det är snart dags att införskaffa ett par skridskor för att kunna ta sig fram. Jag kände mig som Bambi på hal is...
Det blev några timmars seriöst pluggande och även en del skratt. Lite god mat och sedan var vi igång igen. Gamla tentor gjordes och lite annat diskuterade. Det kändes typ ok, men inte mer än så. Jag är rädd för att jag inte alls kommer klara tentan. Det är så otroligt mycket som bara känns som en stor gröt. Jag fattar långt i från allt... Usch, det är inte alls en bra känsla.

Vi halkade hemåt strax efter fyra. Det typ var kallare än kallast, men gångvägen var skottad så det var ju alltid något positivt.
Sedan jag kom hem har jag pluggat, pluggat och pluggat lite till. Det är seriöst pluggande i ett par timmar till sedan ska jag sova. Imorgon är det uppstigning vid halv åtta för att tagga tenta...
På kvällen är det tentaslask, även kallad supa-skallen-av-sig-party...

Plugga nationalekonomi var det ja...

Tjao

Kungarna av Tylösand Nemo i fängelse

Nemo från Kungarna av Tylösand kan åtalas för sexuellt utnyttjande av minderårig. Han kan dömas till upp till fyra års fängelse. Men eftersom att saker och ting funkar som det gör här i Sverige så kommer det väl bli max ett par månader, om han nu döms. Och antagligen gör han inte ens det, för han är ju "kändis" och då kommer man konstigt nog alltid undan lindrigare än andra "normala" människor.

Det var i alla fall på en fest som han hade sex med en fjortonårig tjej. Och det roliga är att han påstår att hon såg ut som tjugo?! När man är 14 år så ser man inte ut som tjugo. Man ser på kroppen och på ansiktet att man är ung, även med tonvis med smink. Babyhullet man fortfarande har kvar i ansiktet när man är fjorton går inte att gömma. Sen så tror jag inte en sekund på att han hade avstått att sätta på henne även om han visste att hon var fjorton. Han hade nog till och med kunnat se det som ett statusknull.

 


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8182591.ab


Töntvarning på Matilda!

Nu är det töntvarning på Matilda!

Imorse när jag kom till henne mötte jag en trött zombie. Jag frågade snällt hur hon mådde och fick som svar:
"Jag laddade ner en ny app till iPhonen igår och har legat i sängen och dekorerat julgranar hela natten. Det var väldigt svårt att få till det i början"

Vi har suttit på biblioteket och pluggat nationalekonomi sedan halv nio imorse. Matilda fick dock  ett sug efter sina julgranar och därför fick det bli en paus nu. Hon sitter mittemot mig och ler lika mycket som ett barn på julafton.
"Det fanns en annan app där man dekorerar cupcakes, jag ska nog ladda ner den..."

Ja, det är bara att inse att Matilda aldrig kommer bli stor ;)
Fast jag tycker om henne ändå :)


God morgon

God morgon!

Dan före dopparedan är idag och jag börjar få riktig ångest. Det känns tung och jag vet inte alls hur det kommer gå. Det jag snackar om är tentan. Imorgon är det dags! Det kan gå hur som helst.
Idag är det plugga hela dagen lång som gäller. Jag ska vara hos en kompis om ungefär en timma och tillsammans ska vi sedan gå till biblioteket för att plugga. Jag känner mig laddad. Idag ska hjärnan matas med massa kurvor, diagram, formler och liknande.

Nu är det kaffe och julkalendern som gäller.

Ha en underbar dag!
Kram

Bloggtorka i bloggvärlden!?

Är det någon extrem bloggtorka som har slagit till i bloggvärlden? Har folk verkligen ingenting vettigare att skriva om än "30 dagars utmaning", eller vad ni nu kallar det för. För er som har missat vad detta symptom går ut på så är det så att någon bloggare som inte har någon fantasi har knåpat ihop en lista med ämnen man ska blogga om, och den här listan håller nu på att skickas runt. Ungefär som ett kedjebrev.  Och inte fan är det några intressanta ämnen man ska skriva om heller, utan 30 helt meningslösa inlägg. Tex "presentera dig själv", "dina föräldrar", "din första kärlek", "ditt bästa minne"... bla bla bla...

Jag har en jätte bra slogan för det här. "För dig som inte har någon fantasi, anta 30 dagars utmaning!"


Handla

En promenad till affären blev det idag och detta är vad jag kom hem med:


3 flaskor glögg, schampo & balsam och ett paket kaffe.
Mat är överskattat ;) haha

Förseningar i tågtrafiken

Även idag står det om alla tågförseningar i tidningarna. Och även denna gång undrar vi alla samma sak. Hur kan de som jobbar med spårvägen inte veta om att det blir vinter varje år?


Såg på nyheterna igår där någon kvinna som jobbade med detta fick prata om förseningarna. Det enda hon sa var att de förhoppningsvis till nästa år skulle kunna ha löst delar av problemet, och att man kan konstatera att det blir vinter varje år. Nähe hör jag hela svenska befolkningen säga i kör framför sina tv-apparater, blir det snö varje år? Hur kan vi ha missat det!? Och detta säger vi ju självklart med ironi i rösten. Den här kvinnan sa också att det verkar som att vi (alltså vi som åker tåg) är mer förberedda detta år. Och jag kan inte låta bli att undra om det är så att de inte ens tänker lösa problemet eftersom att de anser att vi ska vara beredda på förseningar. Är det inte bättre att de löser problemet så att det inte blir några förseningar?

Hur fasiken kan spårvägen inte vara beredda i år, efter förra årets kaos? Hade de på något vis kanske hoppats på att det inte skulle komma någon snö, eller att folk är så trötta på skiten nu så de inte ens orkar klaga när de blir 15 timmar försenade? Ja, man undrar ju lite hur de tänker.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8205810.ab


Bloggpausen är avslutad!

Jag ger mig! Att leva utan facebook fungerar utmärkt, men min blogg kan jag inte släppa. Pausen härifrån är nu avslutad.

Jag har varit borta från facebook i mer än ett dygn och ju längre tid det går desto lättare blir det. Det är nog få som vet om det beroende jag faktiskt har! Min dator står igång dygnet runt och facebook finns alltid på en flik i webbläsaren. Jag har varit beroende. Datorn har legat på en stol bredvid min säng. Jag vaknar alltid flera gånger varje natt och varje gång har jag känt ett behov att kolla om något hänt på FB. Det är inget normalt beteende och jag kan inte påstå att det är något jag är stolt över.
Det är egentligen konstigt att en hemsida kan ta så mycket tid! Jag saknar inte facebook någonting just nu.

Tentapluggandet går framåt. Imorse vaknade jag av mig själv redan vid halv sju och började plugga direkt. Det var ganska mysigt att ligga i sängen och bara läsa. Trots att ämnet kanske inte är jätteroligt så var det ganska avkopplande.
Jag har dessutom valt att läsa en till fristående kurs och idag var det kursstart. Webbkunskap/design handlar den om. Det är en kurs på 3hp som består av två föreläsningar och en laboration. Vi ska bygga upp en hemsida där vi presenterar oss själva och på laborationen ska vi visa detta och när allt är gjort och läraren kollat på det så är man godkänd. Det är en ganska lätt kurs som jag tycker verkar vara rolig.

Annars har jag bara pluggat hela tiden. Det gäller att ta vara på all tid jag har. På lördag är det tenta och jag ska göra allt jag kan för att klara det. Det har känts som en omöjlighet, men nu börjar formlerna sätta sig i huvudet och då blir allt lite lättare.

Kvällen bestod självklart av glöggdrickning och tvtittande. Det där med att dricka glögg är ett måste på kvällen. Det har blivit en tradition. Halv åtta slutar pluggandet för att övergå till att dricka glögg och titta på tv en stund. Efter det är det gäller det att plugga lite till innan det är dags att sova.



Till "Hemlig beundrare"

Tack för din kommentar. Dina ord värmer otroligt mycket och det är kul att du tycker om min blogg. Du skriver att mina inlägg får dig att må bra och ger dig motivation att ordna upp ditt liv, och detta är något som gör mig glad. Det finns inget som är lika underbart som att beröra och göra personer glada. Din kommentar gjorde mig glad och fick mig att le. Det är kul att få respons på det jag skriver.
Jag lovar att jag inte kommer sluta blogga. Det finns alltid något att skriva om och jag kan inte sluta med något som jag älskar att göra. Hoppas att jag även i framtiden kommer få förgylla din dag.

Ps. Jag är lite nyfiken på vem du är...



God natt mina vänner ♥