Tisdag

Tisdagen börjar lida mot sitt slut, snart är det en ny dag och nya problem att tackla...

Min dag idag har, trots en kass natt, varit ganska så bra. Att behöva skrapa rutorna på bilen imorse var kanske inte jättekul. Nyckeln till bilen ville inte fungera riktigt och det gjorde mig lite irriterad. Jag flippar snart på den förbaskade nyckeln!
Mitt humör vände dock snabbt när jag väl var på väg till skolan. Musiken fick mig att le och återfå glädjen. Tyvärr höll detta humör endast i sig i lite drygt 20 minuter, alltså ungefär till dess att köerna började.



Det gick inte snabbt om man säger så. Tydligen var det någon bil som hade voltat någonstans som gjorde att det blev massa tittköer. Jag var helt säker på att detta skulle medföra att jag skulle bli sen till skolan, men så blev det faktiskt inte.
Jag var framme i lektionssalen klockan tio i åtta. Trots att det stod fysik på schemat så hade jag återigen återfått glädjen. Det dessutom gick jättebra på lektionen och jag fattade det där med realtivitetsteorin, vilket gjorde att jag kände mig ganska duktig.

Under lunchen var jag och Adam ute på en promenad i det goa vädret. Solen sken och jag kunde gå i linne utan att frysa, nu är det vår!

Eftermiddagslektionen var svenska och det var dags att hålla ett argumenterande tal. Jag snackade om att sänka alkoholskatten, och det gick riktigt bra. Det kommer bli ett bra betyg på detta, det vet jag!

Att jag utvecklats som person under dessa år på gymnasiet är något som jag först nu har insett. Jag satt för en stund sedan och läste igenom min allra första blogg (en blogg som väldigt få visste om...) och hittade ett inlägg som skrevs i början på ettan.

" Förut sa jag ingenting på lektionerna. Jag var rädd att alla skulle titta på mig. Och de hatade jag verkligen. När jag var mindre var jag jätterädd för att göra bort mig. Fast egentligen vet ju alla att små barn gör fel ibland. Så jag hade inte behövt vara så rädd för det. Min blyghet har försvunnit, bit för bit, utan att jag riktigt vet hur det gick till. Jag vågar mer nu. Kanske beror de på att jag blivit äldre. Förut var jag väldigt tyst på lektionerna. För tyst, tyckte lärarna. De brukade säga att jag borde dela med mig mera. "Du kan ju så mycket", sa de. "Vi vet att du kan!" Men för mig kändes det jättesvårt bara att räcka upp handen. Att faktiskt vara den som fick frågan var ännu värre. När alla tittade på mig visste jag plötsligt inte hur jag skulle säga. Jag blev bara alldeles tyst. "

Sedan detta skrevs för lite drygt 2,5 år sedan har utveckligen bara gått framåt. Jag älskar att prata inför folk. Jag är en jäkel på att hålla tal. Förberett eller oförberett, det spelar absolut ingen roll, jag lyckas genomföra det ändå med bra resultat.
Att jag har varit en person som varit väldigt tyst under lektionerna är något som man verkligen inte kan tro idag. Det finns faktiskt stunder då lärarna säger till mig att hålla tyst. Det trodde jag aldrig skulle hända. Jag är faktiskt stolt över att prata lite för mycket ibland ;)

Strax efter två var min skoldag slut, lillebrorsan hämtades upp och tillsammans begav vi oss hemåt. Jag hade sett fram emot lite sälskap i bilen, men det sket sig ganska fort när älskade bror somnade. Jaha, det var ju som att åka ensam helt enkelt...

Under eftermiddagen hände det inte speciellt mycket. Jag satt mest framför datorn och surfade runt lite, sov ett par timmar och pratade dessutom i telefon.
En sväng till mormor fick det också bli denna dag. Morfar ligger kvar på sjukhuset. Jag hoppas att han kommer hem snart! Funderar på att åka och hälsa på honom i dagarna...

Min kväll spenderade jag i min säng. Jag lyckades slumra till några minuter med jämna mellanrum. Mina ögon ville stängas, men jag kände inte att det var dags att sova. Istället blev det massa funderande på framtiden och högskolan. Jag funderar mycket på vilken skola jag ska välja i första hand, just nu står det mellan två olika. Valet kommer bli svårt!
Att jag valde att inte gå och lägga mig när jag väl var trött är något som jag nu i efterhand ångrar. Jag är pigg och att sova kommer inte bli lätt. Tur att jag har några filmer på datorn att titta på!

Imorgon är det onsdag och jag ska till skolan som vanligt. Förmiddagen kommer bli riktigt lugn, det är repetitionslektion inför ett prov som ska göras om ett par veckor. Hela denna kurs är slapp, inte mycket som görs men jag klagar absolut inte ;)
Eftermiddagen blir däremot lite värre. Programmering är det då, och jag fattar inte riktigt vad det är jag håller på med. Det börjar bli lite avancerat, vilket medför att jag helt enkelt måste sparka igång min hjärna. Med Adams hjälp kommer det nog gå lite lättare... Fan ta honom om han är sjuk imorgon!!!  Haha


Nu är det dags för mig att avrunda detta inlägg och sätta igång en film istället. Vilken det blir återstår att se...

God natt


Dålig på att uppdatera...

Usch vad dålig jag är på att uppdatera här. Trots att jag har väldigt mycket tid just nu så kommer det ändå inte några rader här. Jag ska försöka bättra mig...

Sedan jag skrev här sist har det egentligen inte hänt speciellt mycket.
I fredags fick vi sluta redan vid 11. Lektionen på eftermiddagen blev inställd. Jag tyckte det var sjukt gött då jag skulle iväg och jobba redan klockan 15.00.
Arbetsdagen blev helt skruvad. Jag är van vid att endast jobba lite drygt tre timmar på vardagar fick helt plötsligt en fem timmars lång arbetsdag. Min kropp var liksom inställd på att stänga när tre timmar hade gått. Lite segt att klockan då visade sex och det var två timmar kvar...
Polisen kom även in på ett besök. Jag fattade ingenting och tyckte det var lite obehagligt när de började snacka med min kollega om något som hänt.

Under natten sov jag pissdåligt. Jag kunde inte somna. Det var inte alls roligt. Att jag dessutom vaknade redan vid halv sju på morgonen gjorde inte saken bättre. Barnsprogram var vad som visades på tv. Snacka om trist! Jag somnade om efter en stund och sov några timmar till.
Dagen segade sig fram och jag hade ingen som helst lust att hitta på något alls. Jag funderade till och med på att strunta i avslutningsfesten.
Hur kvällen slutade behöver vi kanske inte gå in på, men jag somnade i alla fall gott tillslut...

Söndagen bestod av en lång arbetsdag. Hjärnan fungerade förvånadsvärt bra, trots all alkohol jag fick i mig kvällen innan. Jag fick även reda på varför polisen var inne under fredagen... Det var tydligen någon som blivit av med sin plånbok och polisen behövde därför kolla på övervakningsfilmerna (säger man så?).
Dagen gick väldigt långsamt och när jag väl kom hem var jag trött, riktigt trött.
Jag la mig i sängen med datorn på magen och somnade väldigt gott.

Imorse var det dock inte lika gött. Att min dator inte lagt av under natten var ett under, fläkten hade inte kunna suga in någon ny luft och medförde att datorn var varm som bara den. Även jag var varm pga detta...
Skolan behövde jag egentligen inte åka till, jag var ledig, men valde ändå att åka dit några timmar för att få lite vettigt gjort.
Strax efter elva åkte jag hem igen. Eftermiddagen blev slapp, en taldisposition skrevs och jag blev riktigt nöjd. Jag misstänker dock att det är en hel del som glömt av att vi ska hålla tal imorgon. Jag är i alla fall förberedd.

Skoldagen imorgon blir kort, inte så kort som idag, men kortare än i vanliga fall.
Jag börjar klockan 8.00 med fysik, som pågår till 11.20. Sedan är det lunch till 12.10 då Svenskan börjar. 14.10 är det dags att åka hem. Jag har lovat lillebrorsan att han ska få åka med hem, så jag lär nog lämna Lindholmen vid halv tre.
Det ska bli gött med en ganska kort skoldag, jag känner att min kropp behöver lite vila. Det har varit mycket i skolan och mycket på jobbet den senaste tiden. Slappa är precis vad jag behöver.

Och på tal om slappa... På torsdag är det återigen dags att packa väskan och flytta iväg några dagar. Det är dags för katt- och husvakteri, något som jag är glad över. Att vara ensam i några dagar är faktiskt riktigt gött. Visst, att vara hemma med familjen är inte helt fel det heller, men ibland behöver man faktiskt vara ensam också...

Snart är det dessutom dags att söka till högskolan. Usch vad det kommer bli jobbigt. Jag vet VAD jag vill, men inte VART jag vill... Valet kommer bli mycket svårt!

Något som också kommer bli svårt är att sova. Jag har så mycket jag skulle vilja få gjort denna kväll, men det är la bara att inse att klockan tickar på och att jag behöver få några timmars sömn om jag ska fungera normalt i skolan imorgon.

God natt

Nästa vecka

Jag kollade precis upp vad jag har för lektioner imorgon. En tjuvtitt på nästa veckas schema fick det också bli. TIll min förvårning så har jag knappt några lektioner.



Måndag: Ledig
Tisdag: 8.00-14.10
Onsdag: Schemat stämmer inte riktigt, 8.00-15.30
Torsdag: 8.00-11.00
Fredag: Ledig

Jag klagar absolut inte :D

25 mars

Idag har jag varit ledig, alltså ingen skola...

Natten blev sen, jag låg vaken, vred och vände på mig väldigt länge. Jag trodde nästan seriöst att jag inte skulle få sova någonting. Strax efter halv fem somnade jag i alla fall. Klockan 6.04 vaknade jag igen av att kaffebryggaren sattes i gång ute i köket. Snacka om att jag höll på att flippa. Ena kudden plockades upp från golvet och lades på mitt huvud. Lite tystare blev det, men tyvärr höll jag på att svimma av värmeslag. Det var bara att bita ihop, vända ansiktet mot väggen och tänka på annat. Somnade om gjorde jag efter en stund. Nästa gång det var dags att vakna var strax innan nio...
Jag kunde inte somna om efter det och valde därför att starta min tv. Lite slappande framför tv och dator fick det bli fram till att klockan blev tolv, då jag valde att lämna sängen för att bege mig till köket för att baka lite.
Två kladdkakor och en falsk tosca bakades innan jag tröttnade och gick ut för att tvätta min bil istället.
Bilen blev ren på både in och utsidan, något som verkligen behövdes.

Eftermiddagen spenderade jag i mitt rum framför datorn. Tiden rann iväg och vid halv fyra började jag med maten. Man tager vad man haver... Och korvstroganoff ala Malin blev en hit här hemma. Jag hade i allt möjligt och det gillades tydligen :)
I Munkegärdehallen har jag befunnit med en stund också. Lillebrorsan spelade match, en match som vanns med 6-3 om inte jag minns helt fel.

Kvällen kommer snart avrundas. Det är skola och jobb imorgon och jag har inte tid att vara trött och slösa tid på ingenting under min skoldag.

Godnatt ♥

Tänk positivt

Även om jag ibland hamnar i svackor där jag tycker att allt är piss så försöker jag ändå tänka positivt. Man kan inte vara på topp hela tiden, att ständigt vara pigg och glad fungerar inte.

Jag försöker tänka positivt. Det är inte alla som har de möjligheterna som jag har. Inte för att skryta, men jag är duktig i skolan, sköter mina studier och lyckas bra med det jag gör. Jag har två underbara bröder. Storebrorsan har varit mitt stöd genom gymnasietiden. Det är många gånger som han har fått rycka in och hjälpa mig när jag kört fast i något ämne. Jag är evigt tacksam.

Min lillebror har inte bidragit med så mycket hjälp inom skolan, men däremot har jag hjälpt han med en del. Jag tycker att det är roligt att hjälpa honom för man ser hur tacksam han är. Jag var inne i min brors rum för några timmar sedan och sa att jag inte har mycket att göra i skolan och därför har mycket tid till att hjälpa honom om det är något som han behöver stöd i. Han sken upp som en sol, gav mig en kram och tackade. Det värmde i mitt hjärta.

Världens absolut bästa föräldrar har jag också. Mamma och pappa ställer alltid upp för mig. Det spelar ingen roll vad det handlar om, de gör alltid allt för att saker och ting ska bli så bra som möjligt. Även om jag ibland blir lite irriterad och säger en del saker som inte är lämpliga så hoppas och tror jag att de vet att jag inte menar det, utan att jag innerst inne älskar dem mer än allt annat i världen.

Min familj betyder mycket för mig ♥

Jag är lyckligt lottad som har ett jobb att gå till. Att tjäna extra pengar är guldvärt just nu.
Innebandyn som jag för ungefär en månad sedan storhatade har nu återigen tagit plats i mitt hjärta. Det finns ingen sport som är lika rolig som denna. Jag önskar dock att foten hade varit lite bättre så att jag kunde vara med och utföra träningar och matcher till 100%. Vem vet, det kanske sker ett mirakel en vacker dag? Tänk positivt :)

Jag skulle kunna rabbla upp hur mycket positivt som helst här, men att sitta och läsa kilometer långa inlägg från mig tror jag inte är så roligt.
Det jag egentligen ville komma fram till är att jag faktiskt har det förbannat bra. De där svackorna som kommer är bara att tackla och finta bort. Det är inte lönsamt att lägga ner tid på att gå runt och tycka att saker och ting är piss. Det finns så mycket bra i livet som är bättre att spendera tiden på.

Tänk positivt!

24 mars

Kvällen är kommen och jag sitter vid mitt skrivbord med ett leende på läpparna...

Dagarna går fort, men inte gör det mig speciellt mycket. Det betyder bara att det snart är sommar och att jag snart tar studenten.
På tal om studenten... I måndags hämnade jag min studentmössa! Nu känns det mer verkligt att studenten är nära.

Idag har jag varit lite bitter och irriterad... Det kändes inte alls kul att åka till skolan imorse, trots att jag fick en timmes sovmorgon. Helst av allt skulle jag viljat ligga kvar i min säng och inte göra ett smack. "Bit ihop och kör" har jag sagt ett antal gånger och det var precis vad jag gjorde idag.

Skoldagen var lite speciell. Förmiddagen spenderades i storsalen där vi hade besök av ett antal olika högskolor. Jag trodde att jag hade bestämt mig vart jag ville plugga till hösten, men nu har det ändrats. Jag vet inte alls vart i vårt avlånga land jag hamnar till hösten. Usch vad jobbigt val det kommer bli...!
Under lunchen drog jag Backaplan för att köpa tejp, ingen träning utan tejp...

Eftermiddagen var det programering som gällde. Jag försökte jobba på så effektivt som möjligt, men det var inte så lätt när jag hade en slapp person bredvid mig som störde hela tiden. Snacka om att jag var nära att flippa på den personen!
Att lämna skolan vid halv fem var en befrielse. Att åka hem helt ensam i bilen, lyssna på behaglig musik på lagom nivå och dessutom missa alla köer var sjukt gött. Den lilla stunden som jag har ensam i bilen är faktiskt riktigt go.
När jag kom hem gjorde jag inte speciellt mycket. Lite tv och dator fick det bli. Jag var trött och orkade inte hitta på något vettigt.
Till träningen åkte jag strax innan sju. En poliskontroll, alkotest, hann jag med innan jag kom fram till Mimershallen. Träningen var roligt men tyvärr sa foten ifrån efter en timma, de starka tabletterna knaprades och jag spydde. Kuuul... NOT!

Trots att jag känner mig lite slö och inte mår speciellt bra nu (tackvare tabletterna) så är jag ändå glad att jag var med på träningen. Det gick inte alls bra idag, men jag hade kul. Det få träningar som är kvar ska jag allt vara med på, även om foten är helt kass.

Väl hemma igen fick jag gjort många vettiga saker. Rummet städades, mail skickades, ett arbete skrevs klart och skickades in...
Jag är nöjd med kvällen och känner mig glad. Om några timmar är det dags för mig att sova. Jag hoppas på en lång och go natt, imorgon är jag ledig så lite sovmorgon tackar jag gärna ja till ;)
Morgondagens planer är inte riktigt klara ännu, men jag ska i alla fall tvätta, baka och plugga lite. Vad som händer resten av tiden vet jag inte ännu, men något kommer jag nog hitta på att göra...

Kram


23 mars

Veckan har börjat om och jag har avklarat två dagar i skolan och några timmar på jobbet.

Att jag sov riktigt dåligt natten till måndagen märktes tydligt när det var dags för mig att gå upp. Jag kände av biverkningarna från de tabletter som jag tog innan jag gick och la mig. Illamående, yrsel och varm som tusan. Min lillebror blev lite galen på mig då jag inte ville ha på någon värme i bilen. Jag var så varm trots att jag körde i linne och dessutom var min ruta var nerhissad. Första lektionen blev ett helvete rent ut sagt. Jag har nog aldrig tidigare mått så dåligt som då. Hjärnan kopplade inte och jag kunde inte koncentrera mig. Det var inte mycket som blev gjort under den lektionen.

Under lektionen på eftermiddagen började biverkningarna försvinna lite smått. Jag kände mig fortfarande inte helt okej, och detta medförde att jag inte fick gjort riktigt så mycket som jag skulle behövt göra. Det var bara att acceptera att det inte var någon vidare bra skoldag.
Efter skolan åkte jag till jobbet för att avklara veckans första timmar. Det blev en kväll full med kaos. Mycket att göra, stress och jag var dessutom jättetrött.
När jag kom hem la jag mig på sängen direkt och somnade ganska gott.

Inatt har jag sovit bra och i morse vaknade jag pigg och glad innan väckarklockan ringde. Det händer allt oftare och jag tycker faktiskt att det är goare att vakna själv utan något jäkla oljud som låter.
Skoldagen idag har varit lite mer effektiv än gårdagen.
Först hade vi studievägledaren på besök. Han pratade lite om högskolor och framtiden. Jag kände mig pigg fram till att klockan blev nio och jag la huvudet på bordet. Det skulle jag inte gjort för jag råkade somna. Det blev dock bara en kvart sömn...
Fysik stod på schemat efter detta. Jag jobbade på så gott jag kunde och fick gjort en hel del.

Halv ett startade min sista lektion. Sista tisdagen på Munkebäcksgymnasiet är avklarad. Vi hade endast utvärdering och betygssamtal. Jag fick ett MVG i slutbetyg och är ganska nöjd. Estetiskverksamhet är liksom inte min grej egentligen, men allt går bara man vill och visar det.

Strax efter ett åkte jag hem. Det kändes riktigt gött att komma hem tidigt. Tyvärr hann jag endast vara hemma i lite drygt två timmar innan det var dags att åka och jobba.
Jobbet kändes konstigt. Jag är inte van vid att börja klockan 16.00, jag trodde hela tiden att klockan var en timma senare och var därför beredd att stänga redan vid sju. Snacka om fail!

Nu har jag i alla fall hunnit vara hemma i typ en timma. Trött är bara förnamnet på vad jag är Jag ska därför passa på att gå och lägga mig ganska snart...
Imorgon är det en ny dag.

God natt

Lättare sagt än gjort

Hmm, det där med att sova var lättare sagt än gjort. Jag ligger klarvaken i min säng och väntar på att ögonen ska stängas. Jag är egentligen trött och förstår därför inte varför det ska vara så svårt att sova. Ibland blir jag bara galen på allt...

Trots att det är sent så bryr jag mig inte speciellt mycket. Jag tycker faktiskt att det är ganska härligt att ligga i sängen och bara fundera på saker och ting. Lite avkopplande.

Jag tycker dessutom att det är på tok för varmt med täcke, så det har nu slängts ner på golvet i en hög tillsammans med mina kuddar. Kvar i sängen finns endast min mobil, fjärrkontrollen till tvn och jag :P

Nä, nu ska jag göra ett nytt försök att sova.

God natt ♥


Söndag 21 mars

Dagen är snart slut och jag önskar att jag just nu hade legat och sovit...

Usch vilken jäkla natt jag hade. Illamåendet plågade mig rejält. Jag trodde att det var på väg att gå över när jag väl gick och la mig strax efter klockan två, men så blev det tyvärr inte. Allt snurrade och stundtals funderade jag på om något flyttat min säng till ett hav fullt med vågor.
Jag lyckades ändå somna, trots att det var svårt. Fram till klockan halv åtta sov jag gott... Jag gick då upp för att slänga in brödet i ugnen. Till min förvårning hade pappa redan gjort detta och det betydde helt enkelt att jag kunde gå och lägga mig igen. Illamåendet och yrseln var fortfarande kvar, men jag somnade ändå om ganska fort.
Strax innan tio vaknade jag av ett sms. Jag läste det, svarade, skickade ut ett massmeddelande på facebook och somnade sedan om igen. Snacka om att jag var trött.
En timme senare vaknade jag och tyckte det var lägligt att gå upp. Det tog inte många minuter innan jag sprang till toaletten för att spy. Efter det mådde jag mycket bättre.

Tyvärr kände jag inte för att göra något alls under dagen och därför gick jag tillbaka till min säng och satte igång en film på datorn. Det slutade med att jag somnade gott. Jag sov en stund, var vaken lite, sov, vaknade, sov, vaknade.... Så där höll det på fram till klockan blev halv fyra och jag bestämde mig för att jag hade sovit klart. Snacka om gött att kunna offra en hel dag till att sova.

En timme efter att jag bestämt mig för att gå upp var jag på väg till Nordmannaskolan där det var dags för sista träningen med mina småbarn. Dagens träning gick inte fullt så bra som de andra. Ungarna ville inte lyssna på det jag sa, och detta medförde helt enkelt i att jag tröttnade lite smått. Trots detta bet jag ihop och försökte genomföra träningen så bra jag bara kunde. Det slutade i alla fall med att ungarna gick därifrån med ett leende på läpparna. Det blev kanske inte så tokigt som jag trodde att det skulle bli.

Efter träningen drog jag vidare till Munkegärdehallen där lillebrorsan spelade match. Matchen blev tyvärr sönderblåst av domarna. Allt spårade ur och det var längesedan jag var med om en match med så många utvisningar. När båda lagen ifrågasätter domsluten är det kanske något som är fel, eller? Nä, usch, domarna förstörde tyvärr hela matchen :/

Min kväll har jag spenderat i mitt rum, liggandes på sängen med foten i högläge. Den gör ont även idag och jag har nu intagit mina starka tabletter. Biverkningarna har kommit så smått och jag har förberett med en hink bredvid sängen. Hela världen gungar och jag är ganska så trött.
Ganska snart tänkte jag ställa datorn på pallen bredvid min säng, men innan dess måste jag se till att ändra inställningarna så att skärmen blir svart någon gång. Det är faktiskt ganska så frustrerande att den alltid lyser... Oj vilka problem jag har ;) haha

Några sidor i min engelskabok ska jag allt läsa också. Det blir dock inga problem, för boken är sjukt bra och det är ganska svårt att sluta läsa när man väl har börjat.

Imorgon är det måndag och för mig är det skola och jobb som gäller. Skoldagen kommer nog inte bli så jobbig, det är ganska slappa lektioner på schemat. Hur arbetsdagen blir återstår att se...

Hörs imorgon ♥


Stressig dag på jobbet och ont i foten

Idag har jag haft en ganska så bra dag, trots att det var stressigt på jobbet och att foten har plågat mig...

Imorse vaknade jag självmant klockan halv sju. Jag kände mig pigg och glad, redo för en dag på jobbet. Att vakna lite tidigare än planerat medför alltid för mig att jag kan ta det lite lugnt på morgonen. Idag hade jag 35 minuter på mig att göra mig klar innan det var dags att åka. Det är mer än dubbelt så lång tid som jag brukar ha, så lite konstigt kändes det allt.

Vid tjugo över sju låste jag upp på jobbet. Brödet la jag in i ugnen, kassorna och cigaretterna togs fram, kycklingen började grillas, tidningarna togs in. Till en början kändes det som om det skulle kunna bli en lugn dag, men så blev det absolut inte!
Jag hade första kassapasset och under den en och en halvtimman hände det inte speciellt mycket. Det var ganska lite folk och jag hade tid till att jag lite andra saker undertiden. Vid tio blev det kaos! Kunder ramlade in i en väldans fart. Jag som egentligen skulle vara i mjölkkylen för att packa upp sakerna som Arla kommit med, fick göra en massa saker samtidigt. Baka bröd, sätta in mer kyckling i ugnen, öppna en till kassa och göra ny råkostsallad. Jag önskar att jag hade kunnat klona mig för ack vad mycket jag hade att göra!
Strax innan halv två hade jag fått klart i mjölkkylen. Det som i vanliga fall brukar ta en halvtimme att göra, tog för mig idag mer än tre timmar. Snacka om att det var mycket att göra.
Sista halvtimmen innan jag gick hem hade jag kassapass igen. Det var mycket kunder hela tiden. Klockan 14.00 var det dags för mig att gå hem. Någon rast hade jag inte fått under hela dagen så lite trött kände jag mig allt.

Lite handling för mamma fick det bli innan jag tillslut kom hem.
Det var först när jag kom hem som jag kunde slappna av och det var även först då som jag kände av hur ont jag hade i foten. Tyvärr så tror jag att jag felbelastar min fot, för det gör ont i både knä och höft när foten väl gör ont.
Jag la mig på sängen och vilade en stund för att se om det onda försvann, men tyvärr blev det inte så. Framåt kvällen gav jag upp. Det gjorde för ont och jag valde därför att plocka fram de starka tabletterna som jag fick efter operationen av foten. Jag vet mycket väl att min kropp inte klarar av dem och att de är för starka för mig, men jag valde ändå att ta tabletterna för att slippa smärtan.
Det tog inte lång tid innan jag kände att smärtan försvann mer och mer. Istället kom de klassiska symptomen: illamående, yrsel, svettningar och trötthet. Jag slumrade till en stund och för drygt en timme sedan vaknade jag igen. Jag blev lite förvånad att jag kände mig så bra. Tyvärr ändrades mitt mående ganska snabbt efter att jag rest mig upp från sängen. Illamåendet och yrseln var inte att leka med. Jag hann hänga upp tvätt i torkskåpet och borsta mina tänder innan jag spydde första gången. Det var ju bara att borsta tänderna ännu en gång... sminket tvättades bort, och jag spydde ännu en gång. Borstade tänderna igen och gick sedan och la mig i sängen. En hink nedanför sängen hade jag förberett i fall att... Det här inlägget påbörjades och jag spydde en tredje gång på väldigt kort tid. Jaha, det var bara att borsta tänderna ännu en gång...

Illamåendet börjar gå över och trots att jag är likblek i ansiktet så känner jag faktiskt att det var värt att spy lite för att slippa ha ont. Det kanske låter sjukt, men det är i alla fall så jag känner.

Jag hade planerat att gå upp i lagom tid imorgon för att fixa nybakat bröd till min familj, men jag tror nog inte att det kommer bli så. Jag är ganska trött och kommer förmodligen vakna efter att de flesta redan har ätit. Men men, vi får la se hur det blir, jag kanske vaknar tidigt och är pigg...

Imorgon är det söndag och jag har ingenting mer än träning med mina småbarn inplanerat.

Nu ska jag sova.
God natt


Fredag 19/3

Att det är fredag idag märks verkligen på mig. Det var länge sedan jag var så här trött som jag varit under denna dag...

Imorse vaknade jag för tidigt av ett sms. Det var inte alls gött, men att somna om kunde jag inte göra. Ett stopp på jobbet hann jag med innan jag fortsatte min resa till skolan. Väl framme i klassrummet la jag på ett bord och sov några minuter. Tyvärr medförde min tupplur att jag blev ännu tröttare.
Under lektionen fick jag inte gjort speciellt mycket vettigt. Provet/skrivningen fick jag avklarat och jag är nöjd med den. Om drygt en vecka är det dags att hålla ett argumenterandetal och jag har redan koll på vad jag ska säga. Riktigt gött.
Lunchen bangade jag, maten smakar ändå helvete. Det är ingen idé att försöka plåga sig i den. Nä usch, hellre går jag hungrig!
Loggboken till företaget fick jag skrivit, medan Carro och Adam var och käkade. Efter det gjorde jag inte något mer. Jag var så trött så trött.
Tillslut gav jag upp. Jag orkade inte mer och åkte därför hem. Jag hann dock bara vara hemma i ungeför en halvtimme innan det var dags att åka till jobbet.
Jobbet var inte alls roligt till en början. Det var fullt ös hela tiden. Mycket stress! Efter att det lugnat ner sig kunde jag äntligen andas ut.
Strax efter åtta larmade jag butiken och åkte hemåt. Imorgon är det återigen dags att jobba, 7.45-14.00... Efter det tar jag helg...

Nu ska jag försöka väcka Emma som somnat på min ena arm...

Tjao

18 mars

Det som jag trodde skulle bli en slapp dag, slutade med kaos och stress...

Imorse var jag trött, det blev många vakna timmar under natten då min fot tyvärr inte ville sluta göra ont. Lite segt, men jag får trots allt skylla mig själv när jag igår var med på träningen. Jag visste redan innan att det inte skulle sluta något bra, men att hålla sig vid sidan av planen är faktiskt ganska jobbigt. Jag vill vara med så mycket jag kan den lilla tid som är kvar av denna säsong. Hur det blir till hösten är det ingen som vet, inte ens jag.

Inpasseringskortet glömde jag hemma, vilket gjorde att jag blev tvungen att vända. Tur att jag bara hunnit åka ett par kilometer! Annars flöt allt på väldigt bra till skolan. Det var inte alls mycket trafik, något som förvånar mig då det i vanliga fall brukar vara köer lite här och var. Jag kanske ska satsa på att åka lite senare varje dag istället. Lite mer sovmorgon hade inte varit helt fel.

I skolan blev det inte mycket vettigt gjort. Jag ställde mig i bostadskö på diverse olika ställen, jag vet fortfarande inte exakt vart jag vill plugga. Plugga vet jag däremot att jag vill göra.
Lektionen som egentligen skulle handla om företagsekonomi handlade om allt annat förutom det. Jag och Carro satt och surfade runt på sjuka hemsidor, skrattade mycket och höll på att fjanta oss. Inte blev det speciellt mycket bättre när Adam kom vid halv tio. Oj oj oj vad vi spårade ur. Planen att försöka plugga lite inför provet, som är om några veckor, gick absolut inte bra. Det slutade istället med att vi drog tidigare från lektionen, läraren var ändå inte där.
Eftersom jag bara hade lektionen på morgonen denna dag så betydde det att jag slutade tidigt. Att gå hem innan klockan blivit elva är inte helt fel. Mitt schema kommer se ut så här resten av terminen. Mycket ledigt kommer det allt att bli, men inte klagar vi på det.

Efter lite ärenden var jag hemma i mitt rum igen. Sängkläderna slängdes i tvätten och jag virade in mig gött i en varm och go fleecefilt. Det var länge sedan jag slutade tidigt och dessutom inte hade något alls att göra. Jag hade laddat upp för en slapp och lat eftermiddag och kväll... Detta sprack dock när telefonen ringde några minuter över fyra.
Det var min moster som ringde från jobbet. En av de som skulle jobba kväll kom inte och därför behövde de någon som kunde hoppa in. Det var bara för mig att stressa som en galning till jobbet och klockan 16.26 påbörjade jag min arbetsdag. Att jag var stressad märktes verkligen. Jag klarade inte av att ta det lugnt och gick därför på högvarv de första två timmarna. Otur för mig att jag hade mitt kassapass då, och kunde inte göra mycket annat än att stå still...

Kvart över åtta larmade jag byggnaden och begav mig hemåt. Det blev en snabb visit hemma innan jag åkte iväg igen. 
Nu har jag hunnit vara hemma en stund. Spolarvätska har jag fyllt på i både min och mammas bil. Jag är allt en snäll dotter ;) haha
Tröttheten kommer smygandes mer och mer, att gå och sova hade inte varit helt fel. Jag ska dock försöka hålla mig vaken en stund till för att förbereda lite inför morgondagen då jag har ett svenskaprov att ta igen, det jag missade för två veckor sedan när jag låg hemma i min säng med feber. 
Det är inget vanligt prov, utan det är en debattartikell som ska skrivas. Datorn kommer inte få användas, vilket betyder att jag kommer behöva skriva allt för hand. Skrivkramp... Haha

Jag räknar med att kunna lämna skolan ganska tidigt. Lektionen på eftermiddagen är lärarlös och att sluta tidigt en fredag är inget jag tackar nej till. Jag ska dock jobba 16.00-20.15...

Nu ska jag få gjort lite vettigt innan jag ska sova.
God natt 


16 mars

God kväll!

Dagen är snart slut och jag tänkte därför passa på att skriva ett kort, snabbt inlägg här innan min ögon stängs...
Min dag idag har varit lugn. Jag vaknade vid halv sju, tio minuter innan jag behövde gå upp. Detta medförde att jag hade lite extra tid på mig att göra mig klar och det var inte helt fel.

Första lektionen idag var fysik. Mer än halva kursen är avklarad och det är egentligen först nu jag inser att jag aldrig kommer ha användning av den här skiten. Ser jag ut att bry mig om hur man räknar ut våglängder hej vilt, strålning hit och dit, katoder, anoder osv osv osv? Nä, usch vad det är ointressant! Men som alltid; bit ihop och kör. Det finns värre saker i livet och lite kunskap skadar aldrig att få (även om jag aldrig kommer ha användning för dem...)

Andra lektionen för dagen var på Munkebäcksgymnasiet. Ett prov var det dags för. 30 minuter tog det för mig att att svara på de 8 frågorna, efter det fick man gå hem. Att sluta klockan 12.50 var inte helt fel ;)

En sväng till jobbet blev det för att hämta upp mina innebandyklubbor som jag glömde kvar i Alafors. Moster var snäll och tog med dem till jobbet, tack! :)

Väl hemma satte jag igång med tvättning av bilen. Den var allt förutom blå. Usch och fy vad smutsig den var!
Ren blev den i alla fall, men det blev dock inte som jag tänkt mig...



Luckan till tanklocket lossnade. Jag blev faktiskt ganska förvånad...

Luckan ligger just nu på mitt skrivbord i väntan på att pappa ska fixa tillbaka den. Hur det ska gå till vet jag inte, men min pappa kan allt och lite till så det blir nog inga problem :)

Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat framför min dator i mitt rum. Det har varit chill och jag har verkligen gjort allt för att slappa och ta det lugnt. Det var länge sedan jag hade en ledig eftermiddag och kväll... Jag är evig tacksam för lite ledig tid. Jag har återfått lite kraft och ork. Att gå i skolan och jobba tar mycket kraft och energi!

Om en stund ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det en ny dag och för mig betyder det skola och träning. Jag vet dock inte om jag kommer träna, foten mår nämligen inte så bra. Jag får helt enkelt se imorgon hur den känns.
Balklänning är på gång nu. Jag vet vilken jag vill ha, men det är det där med färg som är jobbigt. Jag har låtit mamma, pappa och moster tittat på den och alla tre har sagt samma färg...

Åååh, snart är det student och bal! Mindre än tre månader kvar nu... Galet sjukt!!! Gaah

God natt

Hemma igen

Min tid som katt- och husvakt är nu över för denna gång.
Idag har jag haft en störd dag. Skolan började jag klockan 11. Det var bara att åka dit och få närvaro. Lektionen på eftermiddagen varade i 10 minuter. En ovärd skoldag!

Efter skolan drog jag och Carro in till stan och tittade på balklänningar. Nu är det inte långt kvar...

Imorgon är det tisdag och prov som står på schemat. Kanske det är dags för mig att börja kolla på det snart...

Tjao

Skola, mässa, jobb, träning osv osv osv...

Jag har precis genomlidigt en stressig period i mitt liv...

Tiden går fort och jag hinner inte riktigt med allt som jag skulle vilja. Att hinna uppdatera här känns som en bonus. Sedan jag skrev här sist har det varit mycket att göra.

Onsdagen startade med en sovmorgon. Det var riktigt gött och behövligt. Natten var inte alls rolig. Jag vaknade till vid halv tre av att ena katten flög genom kattluckan och skrev som bara den. Det var inget roligt ljud och jag blev faktiskt rädd. Som tur var lyckades jag somna om ganska fort. Tyvärr kom katten in till mig, la sig på min mage och försökte gräva fram mina händer, som var under täcket, för att jag skulle klia henne lite. Snacka om att jag höll på att flippa! Jag ville bara sova...

Skoldagen blev lugn. Jag, Carro och Adam spenderade förmiddagen med att finslipa några detaljer inför mässan. Eftermiddagen befann jag mig som vanligt i datasalen för att ha programmering. Det var prov som stod på schemat. Usch vad det inte alls gick bra...!

Innebandyträning var det på kvällen som gällde. Jag tycker inte att det gick så bra, men jag kan inte kräva så mycket då jag inte tränat på ett tag. Det var i alla fall riktigt roligt och jag hoppas på att kunna vara med de få träningar som är kvar.
En dusch hann jag med innan jag somnade gott på soffan.

Torsdagen startade bra. Jag vaknade av mig själv en stund innan klockan ringde och detta medförde att jag hade lite extra tid för morgonens alla saker. Det är inte varje morgon jag har tid att sitta och titta på tv en liten stund. Det kändes riktigt bra och jag var laddad inför dagen som skulle spenderas på Svenskamässan.

Jag mötte upp Carro och Adam i Torslanda vid tio-tiden. Det var då vår stressiga dag började. En tur ut till Adams mamma blev det för att hämta upp lite saker, en sväng till skolan för att lasta in bord, lite mat och sedan stress till Svenskamässan för att bygga upp vår monter.





Jag lämnade mässan strax efter sju. Fötterna var trötta och när jag kom hem var jag riktigt trött, men sova kunde jag inte göra. Det fanns andra saker att tänka på.

Fredagen startade för mig tidigare än jag tänkt mig. Redan vid halv sex lät jag mina ögon se dagens ljus. Egentligen var jag trött, men sova gick inte. Tvn sattes igång medan jag låg i sängen. Det var gött att börja dagen så. Vid åtta hade jag duschat, packat in alla saker i bilen och gjort mig klar för att åka till mässan. Det var dags för den riktigt mässdagen.

Carro och Adam möttes upp en stund innan nio och tillsammans satte vi upp våra skärmar, datorer och tvn som vi blev tvungna att ta med oss kvällen innan.
Mässan var roligt, jobbigt med samtidigt väldigt lärorik. Att packa ihop allt vid sju var riktigt gött. Vi hade avklarat den viktigaste delen i kursen och var nöjda med resultatet. Att komma hem var härligt, alla saker la jag innanför dörren innan jag satte mig framför tvn.



Snacka om att vara trött. Jag minns inte ens att jag hann titta på klockan innan jag sov...

Helgen har jag spenderat på Strandgatan 77 i Kungälv (Coop Konsum). Jag har helt enkelt jobbat. I går hade jag en mardrömsdag. 7.45-20.15 jobbade jag. Det var riktigt jobbigt ibland. Att jag dessutom bara hade 40 minuters rast på hela dagen gjorde det ännu värre.
Fötterna gjorde riktigt ont när jag åkte hem. Trött var jag dessutom. Det tog inte många minuter innan jag somnade när jag väl kommit hem.

Imorse vaknade jag lite tidigare än jag behövde gå upp, men det gjorde inte mig något. Jag kunde ta det lugnt och slappa lite innan det var dags att åka till jobbet. Idag var det 9.45-18.15 som gällde.
Trots att det har varit en jobbig helg med allt detta jobb så är jag ändå glad att jag genomfört dessa dagar. Det är riktigt goa pengar!!!

På vägen hem från jobbet idag svängde jag in på en mack för att köpa en dricka. Tre stycken trisslotter fick hamna i plånboken också.
När jag kom hem skrapades dessa och till min förvårning var det vinst på alla! Sammanlagt 900 kronor vann jag! Det var inte helt fel efter denna helg.

Lite bus med katterna blev det innan jag städade hela huset. Jag har alltid tyckt att den minsta katten har varit knäppast, men nu börjar jag tveka...



Att katten inte dog efter att ha luktat i mina skor är ett under. Det är liksom inget man gör frivilligt ;)



Den andra katten låg snällt under mina ben och njöt av livet...


Kvällen, dagen och helgen börjar nu lida mot sitt slut. Imorgon är det skola, jobb och hemflyttning som gäller. Nu ska jag borsta tänderna innan jag hoppar i säng.

God natt :)


9 mars 2010

Mina ögon stängs snart... Jag är galet trött!

God kväll.
Inatt hade jag en riktigt seg natt med många vakna timmar. Det var inte alls kul att gå upp imorse när min väckarklocka ringde. Usch vad trött jag var...!

Skolan blev ganska så chill. Fysik var ämnet vi hade först. En lång genomgång om det nya kapitlet, en laboration och lite räknande var vad vi hann med innan det var lunch.

Efter lunchen var det dags att befinna sig på Munkebäcksgymnasiet, monterbyggarkursen, för att göra klart det sista inför mässan på torsdag. Jag och mitt företag var klara redan förra gången och fick därför egen tid till att göra vad vi ville. Vi valde självklart att åka hem och slappa... Det är inte varje dag man kan gå hem redan vid två utan att få med sig massa arbete att göra.

Vad jag hittat på under eftermiddagen och kvällen skulle jag gärna vilja veta. Tiden har sprungit iväg och nu har det blivit kväll. Jag är galet trött och ska därför snart lämna datorn för att gå och lägga mig.

Imorgon är det skola igen...
God natt

Ny vecka!

Helgen är över och jag har inte haft tid att skriva något här. Det finns inte mycket ledig tid i mitt liv, är det inte skola eller jobb så är det innebandy som gäller.
I helgen spelades dock de sista matcherna som jag behövde vara närvarande på. Förhoppningsvis kommer jag få lite mer tid nu.

Denna vecka har jag fullt upp. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med att sova!
Idag är det skola, 8.00-16.30. Första lektionen är avklarad och nu pågår lunchen för fullt. Om en liten stund startar sista lektionen för idag, en lektion där vi tydligen ska ha en redovisning. Hmm, det känns ju bra att jag inte har någon aning om vad jag ska säga... Men men, det löser sig nog, ingenting är omöjligt! ;)

Efter skolan åker jag till jobbet för att avklara veckans första arbetstimmar.
Ikväll kommer jag stendö framför datorn...

Imorgon flyttar jag till Alafors för att vara katt- och husvakt i en vecka...
Resten av veckan kommer bestå av mycket skola och jobb. På torsdag och fredag är det UF-mässan och det är en hel del som ska bli klart innan dess.

Det är nu dags för mig att fortsätta med det jag höll på med innan jag började skriva här..
Ha en underbar vecka!

Kram

Sjuk

Självklart blir jag sjuk nu när jag inte har tid att vara hemma...

Det är mycket i skolan just nu, massa prov, inlämningar och redovisningar att genomföra. Trots att det är tufft och krävande så ser jag en ljusning på skolan. Det är bara ett par veckor kvar innan det blir lugnare, halvdagar osv.

Att det är fullt upp hela tiden gör att bloggen blir lidande. För mig är det viktigare att sköta skolan än att sitta här och skriva ett inlägg. Bloggen kommer helt enkelt inte uppdateras så flitigt, men snart kommer det en vädning.

Det har inte hänt speciellt mycket sedan jag uppdaterade här sist...

I måndags hade jag sovmorgon och började därför klockan 13.10. Det var riktigt gött. I skolan hände det inte speciellt mycket, vilket jag absolut inte klagar på. Efter skolan drog jag till jobbet för att avklara mina arbetstimmar. Jag hade huvudansvaret för stängningen och det gick bra även denna gång.

I tisdags hade jag friluftsdag, jag hade inte anmält mig till något. Jag valde ändå att åka till skolan för att göra en skriftliguppgift. 53 minuter lång blev denna skoldag. Kändes lite meningslöst att åka dit, men vad gör man inte för att få närvaro?
Jag, Carro och Adam drog hem till Carro och jobbade lite med UF. Eller ja, tanken var att vi skulle plugga... det slutade med att vi gjorde massa annat istället. Kul hade vi i alla fall och det är huvudsaken.
Eftermiddagen och kvällen spenderade jag vid mitt skrivbord, fysik och programering pluggade jag på. Kvällen och natten var ett helvete. Jag hade utslag på hela överkroppen som kliade som fan. Att jag inte kliade sönder min hud var ett under!

I går hade jag ett helvete att gå upp. Min rygg, nacke och huvud gjorde ont! Jag kom ändå till skolan i tid, genomförde fysikprovet. Det gick riktigt bra och jag väntar nu på resultatet. Skoldagen blev jobbig. Jag hade ont i kroppen trots att jag knarkade tabletter.
Lektionen på eftermiddagen var programmering. Det var egentligen meningen att vi skulle ha prov då, men läraren hade glömt proven hemma. Att provet inte blev av är jag glad över, min hjärna fungerade inte riktigt.

Efter skolan drog jag till jobbet. Det var 3,5 jobbiga timmar. Usch vad ont jag hade i huvudet, frös och såg suddigt gjorde jag också. Tiden gick ändå ganska fort, kanske inte så konstigt i och med att det var fullt ös, menvetslös hela tiden.
Till träningen åkte jag efter jobbet. Jag kände mig som en zombie och det var tydligen något som syntes.
När jag kom hem var jag helt slut, feber, 39 grader, huvudvärk och allmänt jättetrött. Det var bara att acceptera att jag blivit sjuk för andra gången detta år.

Inatt har jag sovit med dubbla täcken och dessutom vaknat flera gånger. Lite småsegt...
Ryggen gör inte ont idag, men nacke och huvud ska vi inte tala om. De är värre än igår! Jag hade planerat att åka till skolan för att vara med på svenskaprovet nu på eftermiddagen, men jag vågade faktiskt inte sätta mig i bilen och åka dit. Jag ser suddigt och det gör riktigt ont i huvudet när jag tittar åt vänster och uppåt. Det var bara att acceptera att jag får ta igen provet en annan dag istället.


Nu ska jag sätta igång en film och sova en stund.
Kram