2012-06-30

Ja ännu en gång har det blivit ett uppehåll härifrån. Egentligen hatar jag att ha något att skylla på, men det är faktiskt så att blogg.se-appen inte fungerar och min dator är i stor sett avstängd hela tiden. Det blir inte någon uppdatering då.
 
Jag lämnade Kalmar för några dagar sedan för att få träffa familjen i Göteborg. Att komma hit och bara ta det lugnt är ganska så gött.
Just nu ligger jag i min säng hemma hos Jens och Jocke. Ute skiner solen och termotern stiger hela tiden. Det ser ut att bli en helt okej dag.
 
Jag har egentligen inget vettigt att skriva och därför tar jag och avslutar detta inlägg.
 
Jag lever och njuter av dagarna!
 

Midsommardagen

Jag är just nu inne i en period då jag sover mycket. Det är positivt enligt min läkare. Det är tydligen en fas jag måste gå igenom för att komma tillbaka till ett normalt liv.
 
Denna trötthet som jag dras med gör att jag inte orkar göra speciellt mycket mer än jobba. Även om jag vill träffa alla mina underbara kompisar som står kvar vid min sida trots att jag inte varit så social så finns det inte mycket ork till det. Jag tycker faktiskt att det är förbannat jobbigt och tråkigt att inte längre orka med allt som jag tidigare gjort.
Tyvärr måste jag acceptera läget just nu. När denna fas är över så kommer det finnas mer energi till att göra sånt som jag vill göra!
I förrgår hade jag min första ångestattack på flera veckor. Det var en kraftig sådan. Jag bara låg i min säng och grät, tyckte att det mesta var jobbigt och dessutom kom illamåendet efter en stund. Jag fick i mig min medicin, men den hjälpte inte. Ökade på med några tabletter till... inget hände... tog ytterligare några till, kom upp i maxdosen, och sedan somnade jag. Drygt tolv timmar senare vaknade jag igår upp. Jag mådde bra och var pigg och glad. Det är en sån skön känsla att bara få somna ifrån attacken.
Tyvärr gjorde tabletterna att jag blev ganska dåsig. Det var som att gå runt och halvsova. Jag somnade dock om efter en stund och fick några timmars sömn till.
 
Större delen av dagen spenderade jag på soffan. Jag orkade inte göra speciellt mycket. Framåt kvällen började jag vakna till liv på riktigt. Det var först då jag kunde hitta på något. I kylskåpet hade jag lite saker som höll på att gå ut. Jag passade då på att slänga ihop en kycklinggryta lite snabbt. Det blev verkligen ett hopkok av allt möjligt!
Den blev fruktansvärt god och att äta var väldigt lätt. Det var skönt att kunna laga massa mat med sånt som höll på att bli för gammalt. Det blev nog 8-10 portioner totalt, i alla fall om jag ska följa mitt nya matschema. Det innebär alltså att jag fick minst 15 portioner enligt mig själv eftersom jag vägrar äta så mycket som jag ska! Inte en chans att jag orkar äta en hel portion: 2dl ris, 1.5dl kycklinggryta och grönsaker till det.
Fasen, jag skulle ju vara så fruktansvärt mätt då!
 
För övrigt så är jag ganska nöjd med mitt nya matschema. Jag har fått ta bort antingen lunch eller middag varje dag. Det går inte att jag ska äta två lagade måltider varje dag. Istället räcker det att jag tar en eller en halv frukt. Det är gött att inte behöva äta så mycket!
Alla mina mellanmål är dessutom utbytta till antingen en kopp kaffe eller te. Bara det att slippa äta mackor då är så gött!
 
Mitt nya matschema innehåller bara hälften så mycket mat som det gjorde från början. Allt är anpassat utifrån vad jag vill. Det är härligt att min dietist som håller koll på mina matdagböcker anpassar allt utifrån mig.
 
För övrigt är klockan nu tio och jag ska börja göra mig klar för att dra till jobbet. Igår började rean på Rusta, så det lär bli en hel del folk framöver!
Så, se till att fynda. Massa trädgårdsmöbler som säljs ut, dynor, sommarartiklar och sånt som hör till denna säsong.

Soliga hälsningar från Kalmar
 

Vet inte

Jag vet inte riktigt hur jag känner...
 
Huvudet gör lite ont och jag fryser, trots att jag har massa kläder på mig och dessutom ett varmt täckte runt mig. Näsan rinner lite lätt och halsen känns konstig.
Jag hoppas verkligen inte att jag är på väg att bli sjuk! Jag har inte lust att ligga däckad...
 
Det händer inte speciellt mycket i mitt liv. Jag jobbar en del och är ledig en del.
Imorgon är det tydligen midsommarafton. Jag ska bara vara hemma och slappa! Jag orkar inte "fira" något. På lördag ska jag dessutom jobba så då gäller det att jag är pigg.
 
Precis som alltid så skriver jag bara massa onödiga meningar här... men det är nog en del av mig...
 
Snart flyttar jag från soffan till sängen. Tvtittandet får fortsätta där fram till att min ögon stängs.
 
Godnatt

Frukost

Dagens frukost blev en smoothie gjord på youghurt och jordgubbar. Smarrigt!


Livet är allt bra gött

Klockan är snart tio och här sitter jag i ett av mina fönster i vardagsrummet och njuter av den underbara kvällen.

Termometern visar på 18,7 grader och solen försvann för bara en liten stund sedan.
Just i detta fönster som jag sitter i nu har jag spenderat många timmar sedan jag flyttade in i denna lägenhet. Jag bara älskar att öppna fönstret, krypa ihop lite mysigt på fönsterbrädan och bara ta det lugnt. Det är en underbar känsla som får mig att koppla av.

Livet är allt bra gött!


Smoothie

Idag sov jag länge. Klockan var kvart i fyra när jag vaknade. Det blev ungefär 15 timmars sömn.

Eftersom jag vaknade så sent så får det nu vid denna tidpunkt, då de flesta börjar tänka på att äta middag, bli lite frukost för min del.
En smoothie bestående av 1,5 dl youghurt och 1,5 dl hallon.


Köket är klart!

För ett par timmar sedan blev äntligen mitt kök klart. Känslan som kom efter att jag ställt tillbaka alla saker är obeskrivlig. Nu trivs jag i mitt kök. Äntligen slipper jag se det gamla fula golvet!

Jag är bara så glad över att äntligen vara klar...

 

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och bara ta det lugnt!


2012-06-17

Jag ligger utmattad på min soffa och längtar till min säng. Hela min helg har bestått av jobb och lite mera jobb. Det har inte funnits någon mer energi än så. Det har varit en del att göra på jobbet och därför har jag varit ganska trött när jag kommit hem.

Min plan var att få upp smyglisterna i köket igår, men det fanns inte så mycket energi och motivation till att fixa. Ett litet ryck gjorde jag trots allt. Smyglister sattes upp i hålet där spisen ska stå. Spisen som stått i vardagsrummet fick nu äntligen flytta tillbaka till sin rätta plats. Jag längar redan till den första gången spisen ska användas. Jag har ju trots allt bara haft den sedan i torsdags så det är väl i och för sig inte så konstigt att jag inte använt den ännu.
Det händer liksom inte speciellt ofta att jag äter lagad mat längre. Tyvärr är det lättare för mig att äta yougurt eller mina näringsdryck eller liknande. Jag hoppas att det kommer ändras inom en snar framtid.

Något som däremot är väldigt positivt är att jag fortfarande inte fått en endaste ångestattack sedan jag var på mitt sista besök hos Caroline. Det är en och en halv vecka utan attacker. Vilken enorm lättnad! Om det nu håller i sig så här tills jag träffar min ersättningsläkare om en och en halv vecka så kommer det bestämmas att jag ska fortsätta äta samma dos av mina mediciner som jag gör nu.
Denna dos kommer jag behöva äta åtminstånde ett år innan det kan bli tal om att trappa ner. Men just nu är det inget som stör mig. Jag är bara så oerhört nöjd över att äntligen få ett mer normalt liv. Nästa kamp är ätstörningen. Den är nog värre. En depression går att få hjälp med genom mediciner, men ätstörningen finns det inga medicier att ta för att den ska lindras. Det är bara att kämpa på.
Som jag skrivit tidigare så kommer det kopplas in mer resurser för mig. Detta är något som jag önskade hade hänt för ett halvår sedan... Men bättre sent än aldrig.

Imorgon har vi en ny vecka. Jag startar veckan med att vara ledig. Det ska bli gött! Jag satsar på att försöka få dit någon list i köket. Jag har dock lärt mig att jag måste lyssna på min kropp. Jag får absolut inte börja greja "bara för att jag måste", utan allt måste ske när kroppen säger att det är okej.

Snart tänkte jag förflytta mig från soffan till sängen, men först ska disken diskas!

Puss

Golv

Golvet i köket blev klart i eftermiddags. Jag är så jäkla nöjd att jag klarade av att göra allt själv!
Det blev kanonbra och skitsnyggt.

Imorgon ska smyglister sättas dit och sedan åker bord, stolar och spisen tillbaka på sina rätta platser.

Lägenheten sanerades efter att golvet var klart. Sågspån och damm låg som ett lager på alla saker. I vardagsrummet där jag haft alla saker behövde det städas mer än en gång för att få det rent. Men när det väl var avklarat så kändes det bra.

Jag däckade på soffan en stund efter städningen och vaknade nu lagom till Sverige-England!


Golvläggning

Jag har snart bott i min lägenhet i två månader. Första gången jag såg golvet i köket så började jag hata det. Färgen var typ gräslig!!!

Idag gjorde jag något åt saken. Golvläggningen har pågått ett par timmar, det är inte helt klart ännu men det går framåt.
Jag längtar till det är klart.

Det ser ut som ett bombnedslag här i lägenheten. Massa saker överallt.
Imorgon fortsätter jag med golvet. Det är bara lätta bitar kvar nu att lägga. Inga vinklar eller nått sånt. Det är bara att kapa bitarna till rätt längd. Väldigt gött att de kommer bli lätt de sista kvadratmetrarna.

Nu ska jag ta min medicin och sedan hoppa i säng.


Tisdag

Jag ligger på min soffa den här tisdagskvällen och känner mig lugn och avslappnad.
Jag har haft ett antal mycket bra dagar och de får mig att må bra och känna lugnet. Jag har varit utan attacker i fyra dagar och bara det känns overkligt.
På nätterna sover jag mycket bra. Det är inga problem att somna på kvällarna. Det är så jäkla gött att få ha några normala dagar!

För övrigt är jag fortfarande utan spis. Det är lite jobbigt. Jag kommer på massa bra anledningar till att inte äta. Som tur är har jag en del mat i frysen som går att varma. Hemmagjorda köttbullar och gurka är faktiskt gott!

Lite tråkigare är det dock med foten. Den har gjort riktigt ont i en vecka nu. Jag vet att det inte finns något att göra, det är bara att ta det lugnt.
I går var den åt helvete. Jag blev tvungen att linda den hårt, lägga en varm vetekudde på, ta tramadol och lägga mig på sängen med foten i högläge. Vad som hänt med den vet jag inte, men den har säkert fått sig ett anfall och försöker jävlas med mig. Men jag bryr mig inte längre. Foten är som den är, det finns inget att göra så det är bara att acceptera smärtan och gå vidare.

Idag har jag jobbat, 12-20.30. Timmarna gick väldigt fort! Det var härligt med en lång arbetsdag. Nytt kontrakt skrevs på och nu är det 80% som gäller samt löneökning! Jag klagar inte!

Annars så finns det inte så mycket mer att skriva här. Jag trivs med det liv jag lever nu. Jag vill inte ändra på något.
Imorgon är jag ledig, inget alla inplanerat. Förhoppningsvis blir det en ganska slapp dag där jag kan samla massa energi.

Nu ska jag kolla på tv!
Puss och kram


2012-06-11

Här på bloggen händer det inte speciellt mycket. Jag har haft dåligt med motivation till att skriva här.
Det händer i och för sig inte så mycket för tillfället. Jag jobbar en del, slappar en del och sover lite.

Förra veckan hade jag Jens på besök här. Det var skönt att ha någon att prata med. Anledningen till att jag ville att han skulle komma hit var för att jag hade mitt sista läkarbesök hos Caroline i torsdags. Jag känner att jag har haft svårt för att öppna mig och berätta hur det verkligen är. Eftersom jag pratar en hel del med Jens i telefon så får han reda på mycket mer än min läkare. Jag vet inte riktigt varför jag känner mig sådär misslyckad när jag berättar något dåligt för läkaren. Egentligen är det sjukt att jag inte berättar sanningen där, för det är ju ändå deras jobb att se till så att jag får den hjälp jag behöver.

Att ha Jens med på läkarbesöket var så otroligt skönt. Han kunde prata för mig, om de sakerna som jag inte ville nämna. Det är fortfarande så att jag enligt min läkare, behandlare och andra runt omkring mig säger; Jag inser inte hur dålig (enligt läkaren: Sjuk) jag egentligen är. Att använda ordet sjuk hatar jag. Jag vill inte att någon ska säga att jag är sjuk. Det känns bättre att säga att mitt levnadssätt inte är så bra, eller att min livsstil inte är okej. Vad som helst förutom sjuk.

Under mötet med Caroline bestämdes det att jag ska få mer stöd och behandling än jag fått hittills. En så kallad livscoach ska sättas in. Denna person kommer jag ha kontakt med via telefon eller mail varje dag samt träffa en gång i veckan. Personen ska stötta mig med maten och se till så att jag kommer tillbaka till normala rutiner. Som det är just nu så skulle jag nog vilja påstå att allt är kaos.

Jag hade börjat ge upp hoppet om att bli frisk, men efter läkarbesöket fick jag nya krafter och kände att det kanske kommer bli bra ändå.
Jag kommer dessutom träffa en terapeut för att bearbeta min ätströning.
Ja, nu känns det som att allt går åt rätt håll igen!

Förutom läkarbesöket så var jag och Jens på Öland en sväng. Han kände några som hade sommarstuga där som vi åkte och hälsade på. Nice att bara få vara och inte behöva tänka på något. Jag fick även träffat lamadjuren och kamelerna som gick i hagen intill huset. Riktigt mysiga lamadjur och kom fram och ville bli klappade. Hade de inte sett så fåniga ut så skulle jag kunna tänka mig att ha en som husdjur ;)

Dagarna gick fort, helt plöstligt hade det gått fyra dagar och det var dags för Jens att åka hem. Helt otroligt vad det blev tyst när han försvann. Inte för att han väsnas, men alltså det var ingen som pratade i lägenheten, ingen som jag kunde prata med. Allt blev bara tyst.

När han åkt återvände jag till min vardag igen. Det var dags att återvända till jobbet. Jag jobbade i och för sig endast tre timmar på fredagen och lika många timmar på lördagen, så jag ska absolut inte klaga. Det blev en långsamt start.
I lördags var det dessutom personalaktivitet. Vi drog iväg till Harrys, bowlade och blev bjudna på mat. Det var kul och härligt. Bowlingen gick väl i och för sig inte så bra för mig. Om det berodde på att jag var lite smått full redan när vi träffades vid 19-tiden eller om jag är kass på det låter jag vara osagt ;)

Det blev absolut inget fylleslag. Vi drack en del och tjötade mycket. Det var skönt med en sån kväll tillsammans med goa arbetskamraterna. Bara få snacka skit och skratta tillsammans. Jag tycker dessa aktiviteter är bra. Man känner sig uppskattad på jobbet och det är en helt annan sak att träffas utanför jobbet. Bara att se arbetskamraterna i civilakläder är mysko.

Å idag starade en ny vecka, en ny dag och jag är ledig!
Just nu sitter jag på balkongen och njuter av det goa vädret. Om en stund kommer Kalmarhem och kollar på min spis som är livsfarlig. Den skulle jag vilja slänga ut genom fönstret. Sätter man på en platta så sätts alla andra igång också. Å om jag sätter på ugnen så sprakar det från baksidan. Hela spish*lvetet blir varm och varför det finns fyra plattor vet jag inte, hela ovansidan blir som en stor jäkla platta!

Nä, nu ska jag inte fortsätta babbla här.
Puss och hej


Grogg

Sitter just nu ute på min balkong tillsammans med Jens och dricker en grogg.
Livet är allt bra gött!


Frustrerad...

Jag har precis lagt mig under täcket i min stora säng.
Tröttheten har kommit och värken i min kropp går inte att beskriva med ord.

Hamstrarnas burar är fylld med vatten och såpa, imorgon ska de tvättas rent innan de åker in i förrådet.
Även mat-och sandskålar och hjulen ligger under vatten. De kommer också skrubbas imorgon.

För övrigt har jag inte gjort speciellt mycket vettigt denna kväll.
Jag flyttade några tavlor och pillade lite i lägenheten. Lite middag framför tvn blev det också.

En hel del ilska och svordomar har jag hunnit med också. Min bankdosa är spårlöst försvunnen. Jag har letat överallt här hemma.
Ringde lillebror, men han hittade inte heller den där.
Det är jäkligt frustrerande när den är borta! Jag flippar på sånt!
Förhoppningsvis löser jag det lätt imorgon genom att gå till Swedbank...

Jag hoppas på att snart kunna somna. Min kropp värker och gör ont. Några tabletter är intagna för att dämpa lite av smärtan. Jag har även tagit lugnande medicin för att inte riskera att jag stressar upp mig på grund av smärtan och på så vis får en attack! Det ät bättre att ligga steget före än efter.

Godnatt!


<3

Twixie och Chim-Chim ligger nu tillsammans. Deras burar ska snart tömmas och ställas bort.
Trots att jag kommer sakna mina gnagande monster så är det ändå ganska skönt att de båda somnat in samtidigt. Nu får de även i framtiden vara tillsammans.

Imorgon kommer de begravas...
Njut av tiden tillsammans i himlen, och ta gärna hand om min gamla hamster Åke som som somnade in för fem år sedan.

Vila i frid!


Vila i frid

Båda hamstrarna har nu somnat in. Under min vecka i Göteborg lämnade både Chim-Chim och Twixie sina hamsterliv.

Det känns lite tungt, men samtidigt visste jag att det skulle hända. Jag vet att de har haft det bra hos mig. Nu får de fortsätta springa runt uppe i himlen istället.

Vila i frid mina småpluttar <3