Glöm och gå vidare

Vilken dag, det finns en del saker som har hänt som bara är att slänga i en djup grop och låta det ligga där för alltid.

Allt började med att jag, efter att ha suttit upp till 1 och läst boken, vaknade med ett ryck när väckarklockan på mobilen ringde. Varje dag har jag två väckarklockor, den vanliga och mobilen, men det är sällan båda används... Min vanliga väckarklocka ringer fem minuter innan mobilen... I vanliga fall så brukar jag vakna när väckarklockan ringer, men idag gjorde jag inte det. Istället vaknade jag när mobilen började låta (kanske för att jag har världens hemskaste alarmsignal?). Gaaaah, panik. Klockan var 06.35 när jag vaknade och senast 06.50 måste jag dra till bussen. Jag stressade som en dåre och hann faktiskt med allt (okej, jag gick hemifrån 6.53 så det blev en racer fart till bussen). När jag kom till bussen kunde jag andas ut. Hann vänta i ungefär 2 minuter på bussen...

Jag hade sett fram emot en skön tupplur på bussen, men det gick inte så bra... Hur fan kan man konstruera bussar där man inte kan fälla sätet bakåt??

Att sitta på ett säte med en rygg som är 90 grader och försöka sova är helt omöjligt... Istället fick jag läsa lite på boken (som jag inte orkade läsa ut under natten).

I skolan var första lektionen engelska. Den började bra och jag trodde nästan att jag hade börjat tycka om det, men nej nej! Vid kvart i tio fick vi en uppgift: Skriv en bokrapport på boken du läst. Inlämning sker senast 11.00.

Tack så mycket!

Jättekul verkligen.


Att slänga ihop en bra bokrapport på drygt en timma fungerar inte för mig. Min blev helt enkelt sådär... Men jag gjorde den och det var bra =)

När engelskan var klar så drog jag och Carro en trappa ner för att äta lunch. Idag fanns det bara massa konstigt att välja på, Äran (som restaurangen heter) brukar ha jättebra mat annars, men idag var det inte så... Jag tog istället lite sallad =)

Resterande av lunchrasten spenderade vi i sofforna med datorerna i knäet.  Det blev en hel del skvaller och snack om allt möjligt. Att vara borta från någon i nästan sju veckor är inte lätt. Det är mycket man går miste om^^

Efter lunchen var det mentorstid (dvs klassråd). Där gick vi igenom schemat för de kommande två veckorna. En av klassrepresentanterna ordnade så vi börjar 12.10 istället för 13.10 på måndagar. Det betyder alltså att vi kommer sluta 15.30 istället för 16.30. Gött =) Vi klagade en hel del på att det bara är 20 minuters rast mellan idrotten och lektionen efter. Det tar 10 minuter att gå från Lundbystrand till skolan, så vi har alltså bara 10 minuter på oss att duscha och göra oss klara. Det är inte bra! Stress är bara förnamnet.


När mentorstiden var slut var det dags för Kemi A. Alla vår kemi lektioner kommer ligga i Polhems kemisal. Idag gick vi igenom säkerhetsföreskrifter och böcker delades ut. Nästa vecka kommer det ligga ett prov på säkerhetsföreskrifterna. Det är tydligen något som du måste klara för att få labba. Men enligt läraren så var det ett lätt prov och hade du bara lyssnat på lektionen så skulle provet gå galant.

Eftersom det inte hände så mycket på lektionen så fick vi sluta redan 15.45 (istället för 16.30). Tackvare det så hade jag jättemycket tid innan det var dags för samling för match. Jag valde dock att ta första bästa buss till Kungälv för att hinnan skriva lite på mitt APU-arbete. Nu är jag nästan helt klar. Ska bara skriva klart den engelska sammanfattningen =) Om exakt en vecka ska arbetet lämnas in =)


18.30 var det dags för samlingen. Jag stängde av datorn och bytte om till matchkläder. Kände mig grymt laddad ända fram till första bytet var gjort. Allt gick åt skogen. Efter det blev allt värre och värre. Jag kunde inte lägga ett pass, skjuta, jag kunde ingenting helt enkelt. Efter halva andra perioden så valde ledarna att gå ner på två backpar istället för tre. Jag var en av de som fick sitta, och tur var väl det. Hade jag inte blivit "bänkad" så hade jag begärt att bli det. Idag gick det helt enkelt inte att spela. Jag gjorde den sämsta matchen på länge. Fy fan. Jag är så besviken och irriterad på mig själv. Varför kunde jag tillåta mig själv att spela så JÄVLA DÅLIGT?

Okej, man kan inte vara på topp alltid men det är ändå väldigt störande!


Nu väntas två (kanske blir det bara en) matcher till innan det är dags för träning. På måndag ska jag spela (då ska jag fan se till att det går bra också). På tisdag är det A-lagsmatch men den kanske skulle flyttas.

Jag vet inte riktigt hur jag känner för det. Kanske är det bra för min del att den flyttas för då har jag ledigt från a-laget i nästan tre veckor...

Fast å andra sidan så kanske det blir segt med ett sådant långt uppehåll... Sak samma, det blir nog bra hur det än blir...


Imorgon är det fredag och jag måste gå upp tidigt för mina lektioner (matte c och religion) är i Torslanda. Det betyder alltså att klockan ringer 6.00... Nackdelen med att vara i Torslanda är att maten är så förbannat dålig. Jag överdriver inte. Den blir bara sämre och sämre. När till och med lärarna klagar så stämmer det!


Fredagakvällen kommer jag var hos Jenny för att titta på film. Med där kommer även Ringo och Daniel (om hans pappa kunde köra honom) vara. Jag vet inte om det är någon mer som kommer, det återstår att se helt enkelt ;)

Jag håller just nu på att ladda ner några skräckfilmer som vi kan titta på imorgon. Hehe ;)


En sammanfattning av dagen: Den började bra, blev lite sämre, blev bra igen, blev lite sämre, blev bra, blev åt helvete och nu är den bra igen.

Jag kommer glömma allt det som gått dåligt och gå vidare. Det gäller att tänka positivt =)


Det var allt från mig. Nu är det dags att börja fundera på att sova.


/Malin


Dagen

Ännu en dag har börjat lida mot sitt slut.

Dagen har sett ut som alla andra dagar de senaste dagarna...
Började skolan klockan 8.00. En ny kurs startade; Presentationsprojekt. Kursen går ut på att vi i grupper ska göra en presentation om skolan, som vi sedan ska visa i grundskolor och på öppet hus.

Andra lektionen var tyska... Idag var lektionen faktiskt ganska okej. Vi hade fyra österrikare på besök och de hade som uppgift att hjälpa oss att lösa uppgifterna som skulle göras.
I slutet av lektionen skulle vi ner till biblioteket för att lyssa på en Volvoanställd som jobbat utomland ett tag...
Kan inte påstå att det fanns mycket energi kvar då... Ska jag vara riktigt ärlig så lyssnade jag inte... Satt isället på min stol och funderade på annat :P

Positivt var att vi fick sluta 15 minuter tidigare =)

Hemma så fortsatte jag att läsa en bok som jag började läsa imorse... Den ska vara utläst till imorgon... Har hitills hunnit läsa 120 av 272 sidor, så nu vet du vad jag ska göra när detta inlägg är färdig skrivet...

Efter att ha läst lite så kände jag att det var dags för en paus. Gick och la mig i soffan med en varm filt över mig och tittade på "Bonde söker fru". Jag lyckades hålla mig vaken i 25 minuter... Sedan vaknade jag igen precis när programmet var slut :P
Nu är jag helt enkelt pigg igen :)

Imorgon börjar ännu en ny kurs; Kemi A...

Just de imorgon är det match också... Måste åka direkt från skolan, så snart måste väskan packas...

Om jag ska få någon sömn i natt så är det dags att avsluta inlägget och fortsätta läsa...

// Malin

Daniel bloggar =)

Ibland blir man mycket förvånad...
Det hände mig idag när jag loggade in på msn och såg att Daniel hade en bloggadress som "personligt meddelande". Nyfiken som jag var så  besökte jag självklart bloggen, och det visade sig att han har börjat blogga =)

Jag trodde aldrig att detta skulle hända ;)

Daniel, välkommen in i bloggvärlden :P


En helt vanlig dag...

Dagen har varit som alla andra dagar i mitt liv; vakna, skola, hem, övningsköra, dator och tv...

Det har alltså inte hänt något speciellt idag... Matteprovet är avklarat så nu är det en sak mindre att tänka på =)

Det känns bara meningslöst att sitta här och skriva när jag inte har något att skriva om... Istället så hade jag tänkt gå och lägga mig lite tidigare än normalt...

Jag fryser om händerna och fötterna så det kommer nog bli en natt till med raggsockar och vantar =) Mysigt ;)


Godnatt


Skolan, körlektion och match

God kväll =)

Dagen har varit helt underbar. Allt har fungerar perfekt.
Natten blev sen, men inte gjorde det mig något. Jag vaknade, 5 minuter innan väckarklockan skulle ringa, och var pigg. Åkte sedan till skolan. Träffade Carro (som jag inte träffat på 7 veckor). Pluggade lite matte, tjötade lite, pluggade ännu mer och så blev det lite mer plugg ;)

Eftermiddagens lektion var det APU-arbetet som gällde. Jag fick skrivit en hel del, nu är det nästan helt klart. En halv sida till ungefär =D
Vid halv tre slutade jag skolan. Min planering sprack, fast åt det postivia hållet.
Åkte till stan och gick runt där en liten stund innan det var dags att åka till Kungälv för att ha körlektion.
Jag kom till Kungälv ungefär 16.50 och min lektion skulle börja 17.40. Det fanns liksom ingenting att göra, så jag tänkte åka dit, betala och sedan plugga lite... Men så blev det inte heller...
Den som skulle köra innan mig kom inte så de lät mig köra lite tidigare. 17.11 satte jag mig i bilen, redo för en lektion. Läraren testade mina kunskaper genom att låta mig: starta i backa, backa runt hörn, köra i tätbebyggt område, landsvägskörning, vänstersvängar och lite till.
Allt gick kanonbra.
Hon sa att det märktes att jag kört mycket bil. Det är ju positivt.
Eftersom körlektionen flyttades så gjorde det att jag inte behövde stressa som en idiot till samlingen. Kom nog 10 minuter försent, men jag hade räknat med mer så det var ju bara bra.

Matchen spelades på tre femmor. Efter första perioden låg vi under med tre kassar...
Andra och tredje var våra perioder. Vi lyckades göra 3 mål i varje period. Matchen slutade alltså med vinst (6-3) till oss. Domarna kanske ska börja tänka på matchen istället för annat... Det var en avaktande utvisning och marstrand höll och spelade runt bollen. Helt plötsligt så tar en Pixbospelare bollen och skjuter mål. Domaren dömmer mål :O
Men som tur var så tänkte han efter lite, så det blev inget mål.
Likaså var det med en missad utvisning på avstånd på ett frislag...

Morgondagen kommer bjuda på; idrott, Kommunikation och analys samt matte c prov...

Nu är jag trött, så det är väl ganska smart att sova då =)

God natt

Jag bakar...

Såhär ser det ut när jag håller på att baka:


Självklart är datorn och båda mobilerna i närheten^^

Dagen och morgondagen

Dagen har inte bjudit på så mycket saker, jag sov ju bort halva dagen...
Jag fick pluggat ytterslite matte innan jag drog iväg till Nordmannaskolan för att hålla en innebandyträning. Idag var det sista gången med den här gruppen. Nu har jag ett uppehåll till vecka tre...

Efter träningen så drog jag och mamma iväg till Ale gymnasium där jag skulle spela match. Kände redan på uppvärminen att foten inte var 100% okej. Det gjorde ont i ledbandet på utsidan. Jag spelade matchen ändå. Det hade känts dumt att säga att jag inte kunde vara med när det redan hade blivit så många återbud. Visst, jag tog det lugnt, och kände av många gången så att foten inte skulle bli värre. Anledningen till att den gjorde ont var att jag igår överansträngde den lite när jag körde ett träningspass hemma. Jag körde med foten otejpad, och det fungerade tydligen inte. Nu, några timmar efter matchen som vi förövrigt förlorade med 5-1, så känns foten ganska bra. Det känns lite, men jag lovar att det är borta när jag vaknar.


Måndagen är fullbokad...
Jag börjar skolan 13.10, men kommer vara där redan 9.00 för att plugga matte. Har prov på tisdag så det kan behövas lite repetition.
13.10-16.30 är det tid utsatt för att skriva på APU-arbetet. Lärare finns till hands....
17.40 ska jag vara i Kungälv för att ha min första körlektion. (17.40-18.20)
18.30 är det samling i Wallenstamhallen. B-lagsmatch

Som du kanske ser så blir det lite tajt om tid...
För att jag ska hinna till körlekionen så måste jag gå 10 minuter tidigare från skolan... Sedan så är det helt omöjligt (för mig, eftersom jag kör) att åka från Kungälv till Pixbo på 10 minuter, så jag får helt enkelt komma sent...

När jag ska hinna äta vet jag inte. Det löser sig nog... kanske...
Nu ska jag inte plåga varken dig eller mig med ännu mer tråkig information om mig själv....
Det är dags att sova nu... Klockan bara tickar på, och nu är den egentligen för mycket för att jag ska vara vaken...

Sak samma...
Ha en bra måndag =)

Just de, kortet som jag lovade att publicera kommer inte komma idag. Jag vet inte vart kabeln ligger så jag kan inte lägga över korten på datorn...

God natt :)

Vintertid

Vilket chock jag fick imorse när jag vaknade... Tittade på klockan och upptäckte att den var 14.30 :O
Det kändes inte rätt... Men när jag tänke efter så kom jag på att jag itne ställt om klockorna i mitt rum, så klockan var helt enkelt bara 13.30 :P

Där tjänade jag en hel timma ;)

En rubrik...

Tiden bara rinner iväg. Jag förstår inte vart dagen har tagit vägen :S
Idag har jag varit själv hemma. Mamma, pappa och Mikael har varit på USM (Ungdoms SM). Det gick bra för dem, vinst i båda matcherna så nu är de vidare.
Var Peter har varit har jag ingen koll på. Tror att han var på någon veteranmarknad imorse/förmiddags, men resten av dagen har jag ingen aning ;)

Mina planer för dagen gick åt skogen.
Jag började plocka upp lite i rummet, men det var tråkigt så det avbröt jag ganska fort...
Att plugga matte kände jag mig inte motiverad att göra... Får göra det imorgon istället...

Det jag gjort under dagen istället är att slappa. Jag kom inte upp ur sängen förrän klockan var tio över tre...
Satte igång och bakade morotskaka med philadelfia glasyr...
Självklart var datorn med i köket... (kommer bild imorgon orkar inte lägga över bilderna på datorn idag).

Annars har det nog inte hänt så mycket; Snackade i telefon i en timme med Jenny, chattade lite på msn, la upp några nya bilder på bilddagboken, tittat på tv...

När familjen kom hem (alla utan Peter) så blev det en provsmakning av morotskakan. Den blev faktiskt god.
Under kvällen blev det lite filmtittande...

Nu har jag suttit framför msn i drygt två timmar... Det börjar bli lite enformigt och klockan tickar på...

Imorgon är det söndag och det finns lite planer:
* PLUGGA (!!!!!!!!)
* Spela match
* Innebandyledare
* Ev. Kolla när brorsan spelar match
* Städa klart i rummet
*
*
Det är vad jag kommer på nu...


Vad härligt det kommer bli att somna till ljudet av regn som piskas mot rutan...

God natt


Just de, man ska ju ställa om klockan också...

Sömntuta

God morgon =)

Efter 13½ timmars sömn har jag nu vaknat. Känner mig pigg och glad (tillskillnad från igår).
Mina planer för dagen ser ut såhär:

* Plugga matte
* Plocka upp lite i rummet
* Gå en promenad
* Ev börja på en ny design
* Tvätta spegelväggen
* Flytta över alla filmer från datorn till externa hårddisken
*

Det var nog allt som jag har planerat, resten av dagen får bli lite slappande framför tv eller datorn ;)

/Malin

Fredag en liten stund till

Förvånad att det blir ännu ett sent inlägg? Haha
Förvånad när jag skriver att jag är trött?
Förvånad att jag...
Hade kunnat skriva hur mycket som helst, men så kommer det inte bli. Jag är lite anti mot bloggen idag. Varför går inte att förklara. Började skriva ett inlägg för några timmar sedan, men tog bort allt för det kändes inte rätt. Jag försår inte varför...

Idag har jag i alla fall varit iskola. Kändes både positivit och negativt. Dagen har i alla fall varit väldigt chill.
Den började med engelskaredovisning. Jag höll min som tredje person, så 8.14-8.17 stod jag och pratade. Härligt att ha den avklarad!!
Vid kvart över nio var allt klart. Jag (och resten av halva klassen) hade rast/lunch fram itill nästa lektionsstart, klockan 12.10.

Jag och några till från klassen satt och tjötade i cafeterian en stund. Sedan drog vi till maten.
Där var det verkligen katastrof. Den som serverades till GTG-eleverna var pasta med någon sås. Det såg såååååå äckligt ut.
Salladsbuffén såg inte heller god ut, det fanns liksom inget att äta där...
Det blev helt enkelt en dag utan lunch för mig.

Sista lektionen var det typ någon föreläsning (helt onödig!). Det var någon från Volvo som snackade om hur det går till när personal anställs... Så tråkigt...
Vi fick sluta klockan 13.15 så det var ju lite bra i alla fall...'

Kom hem 15.15 efter att ha fått vänta på bussar i typ... äsch hur länge som helst...
Lagade middag till mig själv (det blev en soppa idag)...

Fick sedan sånt sug att baka. Jag hade egentligen planerat in morgondagen som en bakdag, men jag ändrade det...
Fick bakat två olika sortes bröd. Det blev jättegott =)

För två timmar sedan så sa det bara PANG i mitt huvud. Allt kändes fel.
Mitt rum var för varmt = klagade
Öppnade fönstret, men då blev det för kallt = klagade
Mobilerna var tysta = klagade
Mobilen ringde= klagade

Ja, allt var fel helt enkelt...
Jag är trött det är därför allt känns konstigt...

Imorgon ska brorsan spela USM i Dingle. Jag fick förfrågan om jag skulle med och titta, men jag tackade faktiskt nej. Jag måste få sova ut och vila upp mig.
De har samling klockan 12 i Kungälv, vilket betyder att jag skulle behöva åka hemifrån halv tolv och då hade jag behövt gå upp elva. Nej tack...
Jag ska ha sovmorgon =)
Inatt sätts mobilerna på ljudlös utan vibration. Ingen/inget ska få störa min sömn. Jag behöver sova ut.

Som avslutning på inlägget bjuder jag på några kort på de bröd som jag bakat...

  



Blev två olika sortes brytbröd...


Nu ska jag sova.
Godnatt


Det är över :O

Dagen är snart kommen, den dagen som jag absolut inte längtat till...
Min praktik har tagit slut och det känns sådär halvbra. Jag trivdes jättebra och hade mer än gärna stannat kvar ett tag till. Kommer sakna stället, alla anställda, ja allt helt enkelt.
Trots att det inte alltid har funnits saker att göra så har det varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har lärt mig så otroligt mycket under de senaste sex veckorna.
Vill jag så kan de fixa sommarjobb till mig där, men jag vet inte hur det blir med det. Jag tror inte att jag kommer varken orka eller vilja sommarjobba när jag endast har 5 veckors lov... Sak samma, det är långt kvar till sommaren.

Jag var trött som bara den när det var dags att gå upp imorse. Det har varit träning eller match varje dag sedan i måndags så det har blivit sena kvällar. Jag har gått och lagt mig runt två- halv tre varje natt (pga plugg). Min kropp har inte hängt med riktigt. Det har blivit förlite sömn så jag har under dagen kännt mig sliten dessutom har huvudet gjort ont.

Min arbetsdag har varit helt underbar. Fick börja jobba, programmera inför prov, direkt när jag kom. Under dagen så var jag ansvarig för att programmera, imoprtera och exportera allt.
Det har alltså funnits lite att göra... Men inte hela dagen. Jag hann med en hel del annat också, tex titta på ett vattenkrig (mellan Linus och hans handledare), surfa på internet, spela kort, vara med Eric, plugga matte, öva inför engelskatalet (som ska hållas imorgon), det var nog inte allt, men det har hunnit med lite blandade saker helt enkelt.

På sista rasten (13.30-14.00) ställde jag, Eric och Linus fram fika till alla. Det var as mycket folk i fikarummet den rasten, ryktet spred sig fort. Ordet kaka får folk att springa flera kilometer bara för att få en...
Det var väldigt uppskattat =)

Efter rasten så började jag sakta men säkert packa ihop alla mina saker (typ mattebok, engelskan osv). Vid kvart över två tyckte min handledare att jag skulle få gå hem. Jag fick säga vad jag tyckte om praktiken och de på avdelningen fick säga hur jag hade varit. Jag fick mycket beröm.
De tyckte att jag kunde stanna några veckor till så de kunde få lite fika ibland =P
Kvart i tre lämnade jag avdelningen, efter lite snack och många hejdå.

Jag har inte fattat riktigt att min praktik är slut. Tiden har gått så fort. 6 veckor har jag varit borta från skolan. Helt galet :O

Det kommer nog kännas konstigt imorgon att inte hoppa av bussen vid PV-porten. Det har blivit en vanesak nu... Imorgon kommer jag däremot bara åka förbi den hållplatsen för att åka vidare till TK-porten.

Om morgondagen hade varit för ett år sedan så hade jag suttit här framför datorn och varit svimfördig av nervositet. Efter varje praktik så ska man hålla ett engelskatal och berätta lite om vad man gjort, hur det såg ut osv.
Just nu känner jag mig inte alls nervös. Jag har lärt mig att prata inför folk (det är faktiskt ganska kul =) ) Imorgon ska jag hålla mitt engelskatal på max tre minuter. Jag känner mig jätte förberedd :)
Har övat en hel del, så mycket att jag nästan kan det utantill =P
Det kommer gå bra helt enkelt. Det är bara att gå dit och göra det.
Man kan bara få IG eller G så det är ju inte så svårt. Håller du talet så har du ett G. Lätt helt enkelt =P

Vad som händer resten av morgondagen vet jag inte riktigt. Skulle gissa på att det är någon utvärdering och lite sånt.

Men om jag inte ska vara helt död imorgon så kanske det är dags för mig att börja avsluta här. Att sova hade liksom inte varit helt fel^^

Ha en bra fredag =D

Tittar tillbaka

Har suttit och tittat på gamla kort...
Kom att tänka på att det idag är 10 månader sedan jag skadade foten...

Här kommer lite kort:


Kort taget av Sofia bara 15 minuter efter skadan. Kylpåse och tejp... Att det var en spricka i fotleden och ledbanden halv avslitna var det ingen som varke trodde eller visste då... (inte jag heller)
Jag kommer ihåg att jag var ganska irriterad för att jag missade när vi gjorde mål. Låg istället och vred mig av smärta i "hålet" vid planen...


Efter matchen åkte jag hem... lämnade bara sakerna och åkte till sjukan det konstaterades efter en röntgen att det var en spricka i utsidan av fotleden.
Kortet är taget på julafton. Pappa och min kusin hade jättekul när de målade mitt gips...

Bilden ska föreställa mitt gips som är målat som en sko :)


Efter tio dagar med gips så åkte det av. Pga att jag inte kunde gå alls på foten för det brände till så fick/skulle jag gå med en "pjäxa" i tre veckor.
Kortet är taget av Sofia innan innebandyträningen...

Efter att jag gått i tio dagar med pjäxan så orkade jag inte med den mer. Jag ville inte alls använda den. Istället så gick jag som vanligt på foten. Visst gjorde det lite ont i början, men det försvann sakta men säker.
Den 21 januari gjorde jag min första träning efter skadan.
Den 25 Januari var jag med och spelade match mot Grundsund (vi vann med 4-2 och jag gjorde ett mål :) )
Efter att jag klarat av matchen utan smärta så trodde jag att foten var bra, men så var det inte... Jag körde på med träningar ett tag, samtidigt som jag körde rehab/sjukgymnastik (som förövrigt var för ansträngande för foten).
Foten var inte fullt bra, vilket märkes på träningar då jag ibland inte ens klarade att vara med på uppvärmningen...
Med tiden så blev foten lite bättre, men den var aldrig helt bra.
En period så åt jag smärtstillande för att kunna vara med på träningar och matcher.
Jag höll dock ut hela säsongen (med undantag för några uppehåll då foten var helt åt skogen).
När den sista cupen var avklarad (första helgen i april) så kände jag att det var dags att göra något med foten. Den hade då börjat göra ont...

Jag kontaktade läkaren igen för att få en tid.
Jag fick en tid den 7 maj.
När läkaren tittade i journalen så stod det tydligen att ledbanden var skadade (det var ingenting som jag visste om)
För att få reda på mer vad som var fel med foten så bokades det in både ultraljud och magnetröntgen.
I väntan på det så fick jag ännu en gång gå med en pjäxa. Den här gången var det ett helvete. Foten gjorde ondare och ondare. Den blev svullen och blå (!)


Kortet är taget i fontin under tiden mitt lag hade träning. Man kan se på knölen att det är en röd fläck. Där hade jag AS ont!


En större bild på "pjäxan"

Den 29 maj var det dags för ultraljud.
Läkaren såg direkt på att mina ledband var skadade och att det fanns kraftiga blödningar och inflammation i foten. Tack tack, det avr något som jag då redan "visste"...

Den 3 juli var det magnetröntgen som stod på schemat.
Dn gick bra och efter det var det bara att invänta ett svar :)

Den 17 Juli befann jag mig på Resö (där det inte finns någon mottagning). Under kvällen plingade det till i min mobil. Det var ett mobilsvar som min läkare hade pratat in.
Hon sa att det inte var någon fara med foten. Det var bara kraftiga inflamationer i den.
Jag litade på henne och trodde att allt skulle bli bra med lite tabletter... Men så klart så kom ett annat besked den 24 juli. Jag befann mig hemma när mobilen ringde.
Det var en specialist läkare som hade tittat på mina plåtar...

På magnetröntgen så hade det visat sig att halva ledbanden hade varit avslitna vid fästet på både in och utsida av foten.  Samt inflammation i allt som gick att ha inflammation i...
Jag frågade henne lite om hon visste ungefär när jag skulle kunna börja träna igen och fick som svar:
- Med din allvarliga skada så ska du inte ha kunnat träna någonting hitills utan kraftig smärta.
Då sa jag att jag har tränat, men att det gjort mycket ont.
Att jag har tränat har tydligen inte förvärrat skadan. Den har redan varit så dålig den kan bli...

Så efter den var det vila samtidigt som jag käkade Voltaren för att få bort inflammationen.
Den 28 juli var jag på sjukgymnastik. Efter att hon kännt, vridit, tryckt osv på foten så fick jag beskedet:
Om du har jättetur så är foten bra om en månad, men så måste du ha JÄTTETUR.
Om du har lite mindre tur så kommer det ta 3 månader innan den är bra.
Fast som det ser ut nu så kommer du inte kunna bygga upp den tillräckligt mycket utan det kommer krävas en operation.

Ordet operation fick mig att satsa allt på foten.
Till att börja med så fick jag bara sitta och pressa på en boll. Foten blev as mycket bättre efter det.
När jag kom tillbaka veckan efter så kunde jag göra tåhävningar utan att den kändes. Fick göra övningar med tyngder
Efter ytterliggare två veckor bevisade jag att foten var bra. Jag kunde gå, hoppa, springa, skutta ja allt helt enkelt utan att den gjorde ont.
Jag blev efter det "friskförklarad". Redan 2 timmar efter sista besöket hos sjukgymnasten befann jag mig på innebandyplanen redo för en ny säsong.
Det var kanske lite vågat, men jag ville så gärna var med och träna.

Träningen fungerade underbart bra. Där kom vändningen. Foten blev bra på en månad. Jag fick tillbaka massa energi som funnits någonstans i kroppen.

Sedan jag blev friskförklarad så har foten inte gjort ont någonting.
Det är helt sjukt vad allt kan gå snabbt när man får rätt hjälp.
Jag är glad att min skadetid är över.
Dock så kommer jag behöva tejpa foten ett bra tag till (ev resten av mitt liv) när det är dags att träna. Men det kan jag stå ut med, bara jag får leva ett normalt liv :)

Det där var historien (en jätteförkorning) om min fot.
Varför jag skrev det vet jag egentligen inte. Kanske inte kul för någon annan att läsa, men för mig i framtiden...

Nu ska jag börja göra mig klar för att sova =)


Inget att göra och match

Rubriken förklarar min dag väldigt bra.

Jag har verkligen inte haft något att göra under min arbetsdag. Det fanns inte ett skit att göra. Mina handledare höll på att svets och kapa plåt, men jag fick inte vara med "för jag är inte 18 år" :O
Seriöst, för några veckor sedan fick jag och Eric stå och svetsa och kapa plåt (skyddsombudet sa att vi skulle göra det). Idag däremot fick mina handledare världens utskällning för att jag var med och svetsade lite. Jag fick inte vara kvar där inne.
Jättekul att hela dagen gick ut på att fixa fixturer inför ett prov.
Jag fick helt enkelt fri tid idag också...
Satt ett tag och pluggade lite matte samt övade på engelska talet.
Några timmar var jag hos Eric och jobbade med honom. Mycket skratt blev det ;)

Vid 13.45 blev jag hemskickad. Jag gjorde ändå ingenting nödvändigt där...
Självklart så gick det ingen buss hem från Göteborg, så det fick bli en liten sväng i Nordstan (idag också) Sjäkvklart så blev det inget inhandlat. Känns bara fel att köpa något när jag vet att jag inte behöver något...

Hemma så hände det inte så mycket, jag satt mest framför datorn och tittade bloggar, bilddagboken osv...
Sedan var det dags att ladda inför matchen. Foten tejpades, matchkläderna åkte på och sedan var det dags att åka.
Jag körde dit och det gick bra :)

Matchen vanns med 5-2...
 
Jag körde även hem...
Det första jag gjorde var att öppna locket på datorn, svara alla som skrivit på msn (det är konstigt att folk skriver trots att man har status "inte vid datorn" samt text att man inte är hemma...)
Sedan blev det som vanligt lite sms skickande...
Sist med inte minst blev det en dusch. As gött :)

Nu sitter jag i vardagsrummer och tittar på "Generation fett" som går på TV3. Helt sjukt att folk kan bli/vara så stora...

När programmet är slut ska jag fixa iordning fikat till morgondagen. Gör min sista dag på krocksäkerhet (sista dagen på   praktiken överhuvudtaget...)
Det kommer bli tråkigt att lämna stället, samtidigt som det kommer bli lite kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla klasskamrater...

Nu ska jag koncentrera mig på att göra annat än att sitta här och skriva massa blaja...

/Malin


Tomt :O

Kul att jag befunnit mig på min avdelning i 30 minuter helt själv :O
Jag har ingen aning om var alla håller hus... Hmm, det känns lite konstigt :S

Förmodligen så kommer alla tillbaka snart, för om 7 minuter är det morgonmöte... Efter det rast och 9.00 team-möte.

Jag hde hoppats på att det bara var att köra igång att jobba direkt när jag kom, men så blev det inte. Tur kanske det var, för jag var väldigt slö när jag kom... Nu har jag däremot börjat piggna till lite :)

Dags för möte snart.

Ha en bra dag!

Min dag i korthet...

Dagens uppgifter är nu avklarade, likaså hela dagen.

Som jag skrev tidigare idag så fanns det ingenting att göra på jobbet idag. Jag satt och pluggade matte en stund, va´ me Eric en stund, gick runt en stund, skrev ut lite nya recept... Jag gjorde lite allt möjligt helt enkelt. Riktigt segt var det.

Jag gick från stället redan vid halv tre, vilket gjorde att jag hade en stund över i stan innan bussen kom. Tog en sväng i Nordstan, utan att köpa något. Jag behöver ingenting. Mina garderober håller på att sprängas av kläder;)
På bussen hem träffade jag brorsan, alltid lika kul att ha någon att tjöta med på vägen hem :)

När jag kom hem så var jag så ivrig att få prova de nya recepten som jag hittat.... Kolor och hallonsnitt var det som bakades idag.
På lördag har jag planerat att baka bröd :)

Vid tio i åtta körde jag bilen mot Lundbystrand där distriktlagsträningen väntade.
En rolig träning :)
Hemvägen körde jag också och det gick bra. Jag har nu invigit körning i hagel ;)

Nu har jag precis duschat, så det är dags att börja avsluta inlägget för att sedan gå och sova. 
Imorgon är det onsdag vilket betyder MATCH :)

Godnatt 

Bara för att jag inte har någonting att göra...

God förmiddag :)

Sitter nu i kontrollrummet på avdelning 91444 på Volvo Torslanda. Här finns det ingenting att göra. Prov efter prov blir uppskjutna pga materialbrist, fel på riggar eller sjukdomar.
Idag har jag inga prov alls inplanerade, det betyder alltså att jag har "fri tid". Tänkte lägga lite av den tiden till att plugga matte.

Min praktik börjar lida mot sitt slut. Det är bara denna dag och två dagar till tills jag har avverkat 6 veckor här. På torsdag kommer den dagen som man inte alls längtar efter, fredagen ska vi inte tala om.
Att komma tillbaka till skolan är inget jag längar efter. Visst kommer det bli roligt att träffa klassen igen, men alla prov och skit som ska göras är något som jag gärna hade velat hoppa över...
Kollade igenom mitt provschema igår... Trodde att det skulle bli en "mjukstart", men nähä så blir det inte riktigt... Provscemat fram till jul ser (hittills) ut såhär:

V.43 Fredag: Engelska redovisning
V.44 Tisdag: Matte C prov
V.44 Tisdag: Engelskaboken ska vara utläst
V.44 Fredag: Engelskaprov
V.45 Onsdag: Tyskaprov (hur det nu ska gå till när alla genomgångar har varit under praktiken...)
V.45 Torsdag: APU-Uppgiften ska in
V.46 Onsdag: Industriell Produktion Prov
V.48 Måndag: Matte C Prov
V.48 Torsdag: Engelskaprov
V.48 Fredag: Religionsuppgift ska lämnas in
V.49 Torsdag: NATIONELLTPROV MATTE C
V.51 Torsdag: Kemiprov

Det kommer bli en tuff period fram till jullovet. Det finns en del att göra. Förutom detta så kommer det (självklart) att läggas till ännu mer prov, inlämningar, läxor osv.
Jag är förberedd på att det kommer bli en helvetes period. Det är bara att bita ihop och göra det som ska göras. 
Att planera min tid kommer vara ett måste!


Hmm... Jag skulle precis börja skriva något roligt här, men min handledare behövde datorn en stund... Nu när jag fått tillbaka datorn så har jag SJÄLVKLART glömt av vad jag skulle skriva...Sak samma... för eller senare så kommer jag nog på vad det var...

Det finns inte så mycket mer att skriva just nu... Funderar på att ta en sväng till Eric för att se vad han gör. Orkar inte plugga matte just nu... Pluggade 50 minuter förut...
Jag har hela eftermiddagen på mig att plugga, så jag känner att det är okej att offra den timma, som är kvar innan det är lunch, till att gå runt och tjöta med Eric och Linus.

KRAM


Måndag 20 oktober

Hejsan :)

Inatt lyckades jag inte somna i tid. Jag hade fönstret öppet pga att min dator varit igång under kvällen och den sprider en enorm värme... Efter en stund så började det blåsa och regna as mycket ute. Klockan var då ett och jag inbillade mig att det var någon som stod på utsidan av mitt fönster och glodde på mig. (haha, ja jag är knäpp). Jag stängde ganska snabbt fönstret och rullade ner rullgardingen. Problemet löstes direkt :)

När fönstret var stängt så blev det ganska snabbt varmt i rummet igen. Datorn stod på för att några filmer höll på att tankas hem... Under tiden så passade jag på att uppdatera bilddagboken. Det tog lite längre tid än jag planerat... Vid kvart över två var jag färdig, men tror du jag var trött? Nej :O
Stängde av datorn och gick och la mig vid halv tre... Klockan tickade på... Jag bara låg i min säng och väntade på att ögonen skulle stängas, men de ville tydligen inte det...
Sista gången jag kollade på klockan så var den 5.07, tror att jag somnade ganska snabbt efter det...
Sedan så ringde väckarklockan 6.00. Jag var faktiskt ganska pigg :)

Arbetsdagen har gått ganska snabbt trots att jag nästan inte gjort någonting...
Fick som uppgift att flytta över några mappar till en annan hårddisk. Det tog ungefär 5 minuter och efter det fick jag "egen tid". Det var inga prov som skulle genomföras under dagen :/
Istället för att bara sitta och glo på ingenting så pluggade jag matte.

Efter dagens slut blev det några ärenden utförda innan det var dags för träning.
Träningen var ganska bra...

Nu börjar tiden rinna iväg... det kanske är dags att börja stänga av datorn...

Natti =)


Veckans planering

Sitter framför datorn med en kopp te i handen och planerar veckan. Har insett att det finns en del att göra...

Måndag: Innebandyträning 19.00-21.00
Tisdag: Distriktlagsträning 20.30-22.30 (Lundbystrand)
Onsdag: Innebandymatch 19.30 Stenungsund - Marstrand  (spela? annars titta...)
Torsdag: Sista praktikdagen, Gymträning 20.00-21.00
Fredag: Tillbaka till skolan; engelska redovisning
Lördag: LEDIG
Söndag: Idrottsskolan 17.15-18.15.  Innebandymach; Surte - Marstrand 20.30 Ale gymnasium (spela?)

Det blir alltså en hel dag ledig denna vecka.
Förutom detta så måste jag plugga matte (har prov tis. v.44) och öva inför engelskaredovisningen på fredag.


Helgen har passerat i ett rasande tempo

Allt har bara gått såfort. Helgen börjar lida mot sitt slut. Imorgon väntas min sista vecka på Krocksäkerhet.

Natten till lördag kunde jag inte sova. Begravningen tog så mycket energi. Tankarna fort runt i huvudet... För att tänka på annat satt jag framför datorn och lekte lite i Photoshop. Jag behövde skratta, och det kan man säga att jag fick göra efter mina omgjorda bilder. Vid kvart i två fick jag en tillsägelse av mamma. Hon tyckte inte att jag skulle vara uppe längre... Det var bara att stänga av datorn, bortsa tänderna, sätta igång tv:n och krypa i säng.

Lördagsmorgonen startade redan klockan 7.40 av att pappa väckte mig. Jag hade under fredagen bestämt mig för att se när brorsan spelade Lunarstorm cup (fd SIBF cup) med sitt gamla lag (93:orna).
Jag tog mig äran att köra ner till Lundbystrand. Väl där var det ett antal matcher som väntades (9.00, 13.00 och 17.00).
Cupen gick väldigt bra för dem. De vann alla tre matcher och är därmed vidare :)
Jag är stolt över min bror. Han är en helt annan spelare om man jämnför med förra säsongen. Mikael var jätte duktigt. Under cupen fick han spela back (inte hans vanliga position).
Det finns inte ord till att beskriva hur duktigt hela laget var. Ett samspel utan dess like. 

Under dagen frågade pappa om han skulle vara med på matchen imorgon (läs söndag) också. Mikael dröjde med svar ett tag... Tillslut så km det smarta svaret:
Jag vet inte om jag kan vara med på matchen imorgon för jag har ont här i benmärgen, säger Mikael och pekar på benen.
Min bror är bra smart... ^^ Och ja, han är faktiskt 15 år (16 i januari).

Efter cupen åkte jag och mamma vidare till Starrkärrs kyrka för att kolla på blommorna och se vilka som lämnat dem. Jag fick köra dit också.
När det var avlklarat blev det en sväng till affären för att inhandla lite inför söndagens middag.
Jag var trött och slocknade redan vid halv elva.

Söndag: Imorse vaknade jag vid kvart över helva. Den sömnen var behövlig. Snacka om gött. Jag började direkt med projektet: Städa rummet.
Jag fick dammat alla priser, städat under och bakom sängen osv. Det tog ett tag, men nu känns det bra :)
Vid kvart i tolv kom kusinen hit. Jag skulle passa henne medan mamma, pappa, Anna och Mikael (kusinens pappa) gick på bio.
Att passa Emma är liksom inga problem. Vi gjorde massa saker, tex leka lite med datorn. Hon bytte användarnamn och bild. Hon blev så glad att hon klarade allt själv :)

Middagen lagade jag och Emma (okej, Mikael hjälpte till lite också...). Det blev Tacos. Gott :)

Kvart i fem åkte jag i väg till Nordmanna skolan där innebandyträning väntade. Idag kom det bara 6 av 18 barn. men men...

Kom hem vid kvart i sju och vad jag gjort sen dess vet jag inte. Tiden har bara runnit iväg. Snart ska jag börja skriva lite på mitt engelska tal.
Imorgon är det måndag och det betyder innebandyträning.
Jag har bestämt mig för att åka direkt till träningen, för att hinna plugga lite innan.

Det där var väl min helg i korthet.

Dags att plugga lite.

/ Malin


Inlägg kommer imorgon...

Jag hade planer på att skriva ett inlägg här för någon timme sedan, men "jag ska bara" syndromet övertog min kropp... Nu har jag noll energi och vill inget mer än att sova.

Imorgon får det helt enkelt komma riktigt inlägg...


Natti

Vilken jobbig dag

Jag har suttit i nästan 30 minuter för att komma på hur jag ska börja inlägget.
Dagen har varit jobbig.
Det går liksom inte att förklara, allt känns bara som en dimma just nu. Att försöka tänka på annat än begravningen är svårt. Det kommer alltid fram något som påminner om den.

Jag kände mig stark när jag och mamma hämtade Sven, men när vi kom till kyrkan så började känslorna komma. Tårarna brände innanför ögonlocken. Jag lyckades hålla dem inne enda till det var dags att gå in i kyrkan. Så fort jag kom innanför dörrarna och såg kistan så började tårarna rinna.
Allt var så fint och stilla.

Vilken energi det tog. Jag var helt slut när jag kom hem.

Det känns fortfarande jobbigt att tänka på allt, men jag kan inte göra mer nu.
Det spelar ingen roll hur mycket tårar som kommer för det blir liksom inte bättre av det.
Nu gäller det att minnas alla positiva saker och sedan gå vidare.

Jag, och alla andra, vet att Lilly kommer få det bra i himlen. Hon sitter där uppe och vakar över oss.


Ursäkta, men jag har inte energi till att skriva mer... Det är jobbigt.

Ska försöka sova nu för att orka med morgondagen... Ska se när brorsan spelar innebandycup...

Natti natti


Vilken bra dag ;)

Vilken bra dag :)

Vaknade innan klockan ringde och kände mig ganska pigg.
Sov hela bussresan till Göteborg (självklart hade jag ställt in väcklarklockan på mobilen). Vaknade och kände mig ännu piggare.
Idag fanns det jobb till mig. Jag fick som uppgift att programmera och förbereda inför prov på datorn. Alla som brukar göra det var sjuka och eftersom jag har lärt mig hur man ska göra så fick jag ansvar för att det blev utfört.
Min handledare ringde in en person från en annan avdelning för att kolla första gången så jag gjorde rätt när jag laddade, skrev ut diagram, flyttade saker hot och dit, ja allt som man ska göra.
När han tittat en gång så var han nöjd. Jag lyckades lösa allt och han litade på att jag skulle klara resten av proven också...
Det blir en hel del dötid när man håller på att ladda så jag satt med min dator bredvid och skrev lite på arbetet under tiden...
Jag tycker det är kul att få så mycket ansvar. Visst jag har varit där i fem veckor, men ändå...
Idag är det bara en vecka kvar tills min praktikperiod är slut. Jag kommer sakna stället. Det är med blandade känslor som jag kommer lämna krocksäkerhet. Ska bli härligt att komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar, men jobbigt att lämna sånna góa arbetskamrater...  Man lär sig mycket under en praktikperiod, sådant som man inte hade lärt sig annars. Det blir ett avbrott på altt pluggande...
 

Hela dagen har varit kanonbra. Den blev mycket skratt och skämt under arbetsdagen.
När jag kom hem så tog jag mig en tupplur på 15 minuter, sedan började jag plugga lite matte. Efter en stund så ville jag ha en paus... Skulle ta fram en t-shirt men upptäckte att det inte gick att dra ut lådan...
Jag blev lite trött och rev ut alla 8 garderobslådor för att rensa dem... Fick bort 4 t-shirtar, 4 shorts, 2 collegetröjor och en tunn tröja. Allt var för stort... :)
På slutet blev det lite mycket. Jag fick lämna allt som det var för att hinna till träningen.

Träningen gick bra. Jag hade massa energi och var laddad för att träna.
När jag kom hem så fortsatte projektet med garderoben.
Nu är allt klart. Jag har organiserat upp det, så nu är det riktigt fint :)

Imorgon är jag ledig pga begravning.

I helgen är jag helt ledig, det finns nästan ingenting planerat :)
Ska försöka plugga lite (rättare sag MYCKET) matte på lördag. Måste även förbereda inför en engelska redovisning som sker på fredag... På söndag kommer min kusin hit, jag ska passa henne. På eftermiddagen är det Idrottsskolan också.

Så min helg kommer helt enkelt vara ganska soft ;)

Tröttheten börjar komma så det är dags att sova.

Natti natti

Jag hatade att stå i centrum

Förut sa jag ingenting på lektionerna. Jag var rädd att alla skulle titta på mig. Och de hatade jag verkligen. När jag var mindre var jag jätterädd för att göra bort mig. Fast egentligen vet ju alla att små barn gör fel ibland. Så jag hade inte behövt vara så rädd för de. Min blyghet har försvunnit, bit för bit, utan att jag riktigt vet hur det gick till. Jag vågar mer nu. Kanske beror de på att jag blivit äldre. Förut var jag väldigt tyst på lektionerna. För tyst, tyckte lärarna. De brukade säga att jag borde dela med mig mera. "Du kan ju så mycket", sa de. "Vi vet att du kan!" Men för mig kändes det jättesvårt bara att räcka upp handen. Att faktiskt vara den som fick frågan var ännu värre. När alla tittade på mig visste jag plötsligt inte hur jag skulle säga. Jag blev bara alldeles tyst.

Osäker och tyst

Nu är det lättare. JAa räcker upp handen och jag har inga problem med att prata inför klassen. Den gamla känslan kommer bara om jag någon gång måste prata med flera okända vuxna samtidigt.
Då kan jag känna mig osäker.



Jag förstår inte riktigt vad som hände med mig i början av gymnasiet. Allt bara släppte. Helt plötsligt så började jag tycka om att prata inför klassen, något som jag tidigare hatat. Om jag får välja att redovisa ett arbete nu så skulle det bli muntligt. Jag älskar att stå där framme i klassrummet och ha alla blickar på mig.
Det är så härligt när allt vänder till det positiva :)



Idag har det inte hänt så mycket speciellt.
Jag började som vanligt klockan 7.45. Det första jag gjorde var att starta datorn för att ha den igång om det blev "väntetid". Jag hade knappt hunnit packa upp datorn förrän min handledare ropade till mig att börja programmera en dator inför prov.
Trots att jag inte programmerat på lite drygt en vecka så kom jag ihåg allt. Jag är stolt att jag lyckades med uppgiften. Det var liksom inte bara att starta programmet och trycka på "play" utan det är lite komplicerade. Det är 4 olika program som används och i varje program ska man öppna olika filer. Det gäller att man gör allt i rätt ordning för att man ska kunna gå vidare till nästa program.
Hmm, lite jobbigt att förklara...
Vi hann med två skott innan det var dags för första rasten.
Efter rasten var det dags för möte. Jag hade bakat...
Efter mötets slut fick jag vara med och sparka och slå på en bil lift som inte ville fungera som den skulle. Det är bra med stålhätta^^
När jag sparkat igång maskinen var jag "fri". JAg fick helt enkelt göra vad jag ville... Självklart så gick jag in till kontrollrummet för att skriva på mitt arbete.  Nu är det inte långt kvar tills det är klart :D
På lunchen idag gick jag, Eric och Linus till ett annat stället för att äta tillsammans med några klasskamrater. Maten sög där också, men det var kul att träffa några från klassen.

Efter lunchen fick jag rigga upp inför nästa prov (som kommer påbörjas imorgon). Min handledare satt på en stol och tittade på när jag jobbade. Jag fick titta på kort och lista ut själv hur sakerna skulle stå. Gjorde jag fel så sa min handledre bara: - Är du säker på att det är rätt?
Jag tycker om att alla tillåter mig göra så mycket själv. Jag vill jobba. Jag är absolut inte rädd för att få skit under naglarna.
När jag riggat upp allt var det lite mer "fri tid". Den gick till att leta lite fakta på nätet samt kladdskriva lite. Tiden gick så fort och helt plötsligt var klockan kvart i tre och jag blev hemskickad.

Dagen har gått fort. Imorgon är det torsdag och min sista arbetsdag för veckan.
Det är även träning imorgon kväll... Jag ska se till att vara piggare!!

Snart är klockan elva och tv programmet "Generation fett" är snart slut.. Då ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig. 


Imorgon väntar en ny dag :)
God natt

rubrik helvete

God kväll :)

Idag har jag inte gjort så mycket...
Kom till Volvo vid kvart i åtta.... Viktade upp en "skalle" inför ett slag som sker på torsdag. Sedan rast. Efter det gick jag till KS1 för att måla ett kamerastativ med Eric.
När det var målat så gick jag och Eric till min avdelning för att skriva lite på APU-arbetet. Vi hjälpte varandra en del. När vi hade kommit igång som bäst så ringde någon till min handledare och frågade om jag, Eric och Linus ville åka till TLE och se en frontalkrock. Självklart ville vi det.
Krocken var as cool.
Det flög delar hejvilt.

Väl tillbaka på PV så hade vi rast. Det blev en sväng till pingisrummet.
Efter det målade jag och Eric ett lager färg till på stativet. När det var klart fick vi gå hem. As gött att lämna stället redan vid 14.35.

Lite mindre kul att jag inte kommer ha något att jobba med förrän på torsdag förmiddag... SUCK!
JAg har tröttnat rejält på att inte ha något att göra. Att bara gå runt och leta efter arbetsuppgifter börjar kännas dumt...
Kanske kan få skrivit klart mitt arbete under morgondagen... Det hade ju inte varit helt fel att få klart det...

Hemma satte jag igång att baka direkt. Imorgon är det möte och det var ingen som ville baka, så jag tog på mig ansvaret att fixa något.
Bakade lite annat smått och gott dessutom.

Under kvällen har jag inte fått gjort så mycket. Hade planerat att plugga lite matte, men jag orkade inte när det var dags att börja -.-
Imorgon däremot kommer det bli plugg hela kvällen.
På torsdag kommer jag ev. vara ledig från praktiken. Har ett antal timmar att ta ut (har 3 timmar varje vecka till att skriva mitt arbete på... hittills har jag tagit ut 8 timmar... har alltså 7 timmar kvar, vilket är en hel dag)
På fredag är jag i alla fall ledig pga begravning....

Men nu har klockan blivit lite över elva och det är dags för mig att börja stänga av datorn och packa ner den i väskan...

Sorry för ett kasst inlägg, men jag orkar inte anstränga mig...

GODNATT!


Kärlek

Kärlek är jobbigt
Kärlek är komplicerat
Kärlek är svårt
Kärlek är speciellt
Kärlek är pirrigt
Kärlek är stort
Kärlek är fantastiskt !


SKÄRPNING FÖR HELVETE!

Nu är det fan dags för mig att lyssna på kroppen. Den skriker efter sömn. Har under helgen fått ungefär 10 timmars sömn, och det är för lite!
Är både arg och besviken på mig själv. Det är dags att ta tag i saken.
Jag måste inse att det inte fungerar att vara vaken halva natten...
Det måste gå att vänja kroppen vid att somna tidigare...

Idag har jag varit sååååååååå trött. Somnade vid halv fyra tiden... Hade ingenting att göra på min praktikplats, vilken inte gjorde mig piggare...

Bussen hem blev försenad så den planerade tuppluren innan träningen försvann...
Träningen gick åt HELVETE!!!
Jag orkade inte. Så jävla trött. Kroppen gjorde ont. Så jävla besviken på mig själv!

Nu sitter jag här och skriver dagens inlägg. När det är klart så blir den en dusch och sedan ska jag sova.

FY FAN!

Min helg

Shit, tiden bara rinner iväg. Helgen har nu tagit slut :(
Min helg har i alla fall varit kanon bra. Jag har varit dålig på att blogga, men min kropp fungerar inte på nätterna. Att skriva ett inlägg på natten är bara onödigt. Det bli bara så luddigt skrivet...
Hur detta inlägg bli vet jag inte. Min hjärna vill inte sammarbeta riktigt( förklaring kommer senare)... Men jag lovade faktiskt att skriva ett inlägg idag, så då får jag göra det.

Fredag: Att gå upp klockan 6.00 var inte lätt. Jag var trött efter att ha somnat vid halv fyra... Jag hatar att ha träningar sent! Jag kom som en zombie till min avdelning. Härligt att det inte fanns något att göra... Att sitta på en stol när man är trött är nog det värsta som finns. Jag blev bara tröttare och tröttare. Tillslut så gick jag iväg till mina klasskamrater för att se vad de hittade på.
Under dagen blev jag lite piggare, kanske var det för att jag hade saker att göra...
På sista rasten var det dags för avtackning av två anställda som hade sagt upp sig pga nya jobb. Det blev en lång rast med lite fika.
Jag glömde helt av tiden på eftermiddagen... Helt plötsligt avr klockan halv fyra och jag hade jobbat över 15 minuter. Tänk om skolan visste om det...
Det hade hänt en trafikolycka så min buss blev försenad till Hjalmar, vilket gjorde att jag missade Marstrandsbussen med typ 5 minuter... Men inte klagade jag. Istället tog jag en sväng till stan för att gå i affärer. Det blev inga inköp, som tur var. Min garderop håller på att sprängas av alla mina kläder... Haha
Väl hemma så hade jag tänkt att inte göra någonting, var trött och hade tänkt att gå och lägga mig tidigt.
Men så blev det inte... Fick ett sms vid sju av Alexandra. Hon frågade om jag hade lust att träffa henne.
Så blev det också. Jag hoppade på moppen, i spöregnet, och åkte till Ytterby för att umgås med henne hela kvällen. Att vi inte har träffats på flera månader märkes inte. Vi är så tajta! Under kvällen satt vi mest och tjötade, skrattade och hade allmänt kul. Vi smsade Daniel och frågade om han ville hitta på något på lördagen, ochd det ville han... Vi bestämde oss att höras mer under morgonen...
 Min trötthet försvann för tillfället när jag var hos Alexandra... När klockan däremot blev halv ett så kände jag att ögonen sakta men säkert började strejka. Då kände jag att det kanske var dagt att börja packa ihop mina saker och bege mig hemåt. Så vid kvart i ett satt jag på moppen för att åka hemåt. Det var as mörkt, blåste som värsta stormen och regnade så jag funderade ett tag på om jag inte stod i duschen...
När jag väl kom hem vid typ ett så skulle moppen in, och det var inte lätt. Ett antal problem avlöste varandra... Haha, vaddå att jag var trött? Jag kom i alla fall in i huset vid halv två... Att åka hem i kylan gjorde att jag piggnade till. Att sova fanns inte i mitt huvud. Vid två tiden skrev jag ett inlägg, och efter det hade jag planer på att sova, men så blev det inte. Istället skulle jag bara kolla mailen... Det blev lite mer än så...
Gick och la mig typ halv fyra och somnade efter en minut...

Lördag och söndag: Blev väckt på morgonen av att mobilen ringde... Det var Daniel. Jag var inte allt för pigg... Tittade på klockan och upptäckte att den var kvart i tolv. GAAAAAH, varför ska folk väcka mig så tidigt?? Låt mig sova.
Efter ett långt samtal med planering över kvällen så gick jag äntligen upp ur sängen. Klockan hade då hunnit bli tjugo över tolv... Det första jag gjorde var att sätta igång och baka en kladdkaka som skulle med till Daniel...
Vad jag inte visste vid det tillfället var att jag klockan ett skulle åka till Idrottshallen... När kladdkakan var klar så blev det strssigt. Matchkläderna skulle hittas, väskan skulle packas och allt som skulle med till Daniel skulle läggas i en väska. 13.03 var jag klar och satt i bilen... Halvvägs till Kungälv kom jag på att jag inte ätit frukost, SMART MALIN! :@
I hallen fick det helt enkelt bli en korv med bröd för att få i mig lite käk...

Jag har inga kommentarer av matchen... Vi vann med typ 5-0 eller nått...  Kommer inte ihåg...
Kanske inte var den bästa matchen från min sida, men inte heller den sämsta, den var helt okej helt enkelt :P
Den här säsongen känns hittills ganska mycket bättre än den förra på alla sätt...
Efter matchen mötte jag Alexandra för att vi tillsammans skulle kunna åka till Daniel. Hade kanske varit lite jobbigt om Alexandra hade behövt åka själv eftersom hon inte visste vart han bodde.
Vid tjugo i åtta stod vi på trappan till hans hus och ringde på, men ingen öppnade... Musiken dunkade redan på utsidan så vi kom fram till att han inte hörde, så vi gick helt enkelt bara in... Han blev lite chockad när vi helt plöstligt stod i hans rum... Haha

Kvällen var underbar. Vi tittade på film lyssnade på musik, tjötade, skrattade, surfade, ja allt möjligt heöt enkelt. Tiden bara rann iväg...Vid två tiden kollade jag och Alexandra bussar hem, men tror du det gick någon? Nej, nästa buss skulle gå 6.13... Daniel sa att vi skulle slagga över...
 Vid halv fem var vi lagom döda... men det ändrade sig snabbt... Jag loggade in på min msn och då började Fredrik i gamla klassen chatta med mig...  Där fick vi massa ny energi. Jag, Daniel och Alexandra bråkade om tangentbordet.
Det går inte att förklara, men jävligt kul hade vi... När klockan blev kvart i sex så försvann all energi... Alla tre föll i koma. Nu var det bara sova som gällde...
Jag och Alexandra hade hela källaren för oss själva :)
Vi satte snabbt igång tv:n för att ha något att somna till. Dock så fanns det inte så mycket, istället satt vi och tjötade lite till. Vid tio över sex började vi byta kanalen ännu en gång på tv... Då gick det lite program, och inte vilka som helst, utan BARNPROGRAM. Haha, nää vi är inte alls 17 år... (A)
Disney channel var vår bästa vän just då^^
Alexandra lyckades somna någon gång vid sju... själv så låg man vaken och tittade på barnprogram till klockan blev halv nio...
Vid halv tio kom Daniel ner och frågade om vi sov... Härligt med en timmes sömn...

Det var ju bara att bita ihop och se glad ut... Hade egentligen velat sova lite till, men Alexandra och Daniel tillät mig inte det.. Haha

Jag och Alexandra lämnade Daneil strax efter tolv... Självklart så gick det inte så bra bussar... Vi fick vänta på centralen i 50 minuter... Men men, så är det ibland...

När jag väl kom hem hade klockan hunnit bli halv tre. Jag var trött som ett svin, men sova kunde jag inte göra... Det fanns så mycket annat som jag behövde fixa.
Min kusin ringde och frågade om jag kunde komma till henne på kvällen. Mitt Lilla hjärta <3
Vid kvart i fem åkte jag hemifrån för att vara innebandyledare. Idag kom det bara 5 barn, men de hade nog roligt ändå. Jag har aldrig varit med om att några barn skrattat så mycket som dessa gjorde...

Direkt efter träningen åkte jag till Emma. Hon hade gjort ett brev till mig... Två teckningar och ett kort innehöll det. Hon e ju bara för underbar. Min älskling <3
Tiden bara rann iväg där med... Jag och mamma åkte från Alafors vid nio...
Hemma blev det lite käka och surfande...
Nu har klockan hunnit bli halv ett och jag skulle behövt gått och lagt migför länge sedan... Att det skulle ta så lång tid att skriva detta inlägg hade jag inte planerat (har skrivit i en timme)...

Helgen har varit kanon bra. Nu väntas en ny vecka... 
Här kommer några bilder som får avsluta inlägget:)
 
Alexandra ;)


Daniel :)


Och en bild på mig...

Det får räcka med tre bilder.

Tack för en trevlig helg! <3



Nu är det dags för mig att sova, allt jag planerat göra under kvällen får jag göra en annan dag.
Nu har jag i alla fall skrivit ett inlägg, precis som jag lovat...
Ha en trevlig måndag ;)

Kram Malin

Och så ska man komma på en rubrik....

Det blir inget seriöst inlägg idag heller...

Klockan är för mycket och min hjärna hänger inte riktigt med... Befinner mig just nu hos Daniel. Det går ingen buss hem, så det blir till att slagga över...


Imorgon kommer det ett seriöst inlägg...


Ha en trevligt kväll, eller natt kanske man ska säga...

//Malin

Jag orkar inte...

...skriva något långt inlägg just nu.

Helgen har äntligen kommer efter en jobbig vecka med lite sömn.
Jag har under kvällen varit hos Alexandra... Om allt blir som planerat så ska vi till Daniel (mitt ex) imorgon... men men, det återstår att se imorgon. Blir det något så blir det efter min match...

Detta får räcka...

Jag ska ta igen lite sömn nu... Skriver ett längre inlägg imorgon, kanske det blir någon bild också... men det beror på om Alexandra lägger upp några på bilddagboken...

Sov gott :)

Ge mig lite energi...

Jag har under hela dagen haft massa energi, men när jag kom hem i eftermiddags så var det som en dammsugare sög ut allt.... Jag blev bara så matt.

Jag har haft sovmorgon både igår och idag, så gött. Jag fattar inte riktigt att 40 minuter kan göra så mycket. Att kunna gå upp klockan sex istället för tjugo över fem är precis vad jag behöver.
Jag har blivit så enormt morgontrött, och jätte kvällspigg.

Min arbetsdag har varit kanon. Jag har jobbat mycket, "skjutit" massa skott, gört material hejvillt och umågåtts med Eric och Linus.

Träningen idag kändes inte alls bra. Jag var inte laddad. Det är svårt att ladda när man känner sig matt. Försök själv att träna när näsan inte går att andas genom... All energi försvinner snabbare än ögat.
Men en dålig träning gör alla. Nu gäller det bara att ladda om till på lördag då det är match! :D

Imorgon är det fredag och jag har sovmorgon. Klockan ringer vid 6... Börjar 7.45...
Jag tror att det blir lite småpill imorgon, så dagen kommer nog gå fort.

Kvällen kommer spenderas hemma framför tv med en bra film igång...

Dags att sova...


Ett gott skratt förlänger livet...

Vilka underbara dagar.
Både igår och idag har jag jobbad med Eric, hans handledare och en annan vid namn Danne (eller typ Dan tror jag han heter).
Igår fick jag och Eric som uppgift att kapa två bitar plåt som sedan skulle svetsas fast på ett kamera stativ.
Vi fick lov att använda maskinerna i "verkstaden" (trots att vi egentligen inte får använda dem själva). Efter mycket skrattande så kom vi på hur kapen fungerade. Haha
När bitarna var kapade till de måtten vi skulle ha dem i, så gick vi tillbaka till stativet för att se hur de passade. Smarta som vi var så hade vi inte alls tänkt på att det skulle finnas lite marginal så att det gick att svetsa fast dem... Vi fick helt enkelt gå tillbaka till kapen för att kapa bort 3 mm.
Det var lättare sagt än gjort. När vi tryckte in en av plåtbitarna (32*72 mm) och tryckte på knappen för att den skulle kapas så hörde vi bara hur det raslade till (så det gör när plåten kapas), men ut kom ingen plåt. Den försvann. Spårlöst borta. Där brast as garvet ut. Hur lyckades vi egentligen?? Haha. Vi letade efter biten, men den var borta. Det slutade med att vi 15 minuter senare kom tillbaka till kamerastativet med två nykapade bitar. Handledare och en annan frågade vad vi hade hållt på med. Att kapa en plåtbit kunde väl inte ta 15 minuter? Att jag dessutom skrattade så jag grät gjorde de inte mer fundersamma.. ;)
Vi lyckades ialla fall med att ta 15 minuter på oss för att kapa två små plåtbitar, som tillråga på allt inte passade XD.
Det blev helt enkelt en tur till, till verkstaden. Den här gången gick allt snabbt. När vi kom tillbaka 2 minuter senare så underade alla ännu mer vad vi hade sysslat med den gången innan.
Vi fick höra en hel del saker... ;)

Mer än det hann vi inte göra under gårdagen...

Idag hade vi som uppgift att svetsa fast bitarna och måla stativet.... Men riktigt så blev det inte.
Till att börja med så blev vi retade för gårdagen...
När Eric sedan skulle visa ett trick med muttrar som han lärt sig av sin handledare så blev det inte bättre... Tricket blev misslyckat och jag fick istället två muttrar kastade på mig.
Som hämnd så kastade jag tillbaka muttrarna...
Då var Danne snabb med att säga: "Kärlek börjar med bråk och slutar med barnvagn"...
Både jag och Eric bröt ihop i världens skratt. Bara för att vi har roligt när vi jobbar, så betyder det inte att vi är tillsammans. Man kan faktiskt ha kul med kompisar också.

När vi sedan, äntligen, skulle få svetsa fast plåtbitarna som vi haft mycket roligt med så trodde inte Erics handledare att vi kunde svetsa...
Så det blev helt enkelt så att handledaren svetsade fast bitarna medan jag och Eric besvikna stod och tittade på. När bitarna satt fast så skulle de slipas, men eftersom det var lunch så sa handledaren att vi kunde göra det efter lunchen... Men så blev det inte...
När vi kom tillbaka vid 12 så stod handledaren och slipade för fullt.
Handledaren: - Det var nog bäst att jag gjorde detta...
Vi: - Jaha :O ?
Där blev vi helt plötsligt snuvade på en arbetsuppgift till....

När stativet sedan skulle målas så ringde de från TLE där det skulle ske en fullskalekrock som vi kunde få se på. Handledare sa till oss att bara lämna allt och måla vidare när vi kom tillbaka.

Själva krocken var ganska kul att se på, det är lite skillnad mot vad vi gör på Krocksäkerhet... Nästa vecka ska vi kanske se på en frontalkrock...

Jag och Eric sa på skoj till varandra i bilen på väg tillbaka från krocken att handledaren säkert hade målat klart stativet...
Och tro det eller ej, men det hade han gjort...

Ännu en arbetsuppgift som vi blev snuvade på.
Imorgon ska stativet målas en gång till, men om vi får göra det återstår att se...

Det känns lite konstigt att handledaren inte litar på oss. Vad lär vi oss på att bli av med arbetsuppgiterna hela tiden?

Trots att jag och Eric blivit av med istort sett alla våra arbetsuppgifter idag så har vi haft riktigt kul. Om det stämmer att ett gott skratt förlänger livet, så kommer vi leva till vi är 718 år... ;)

Dagen avslutades med att det sköts av ett skott på "släden" vid halvtre sedan var det dags att gå hem...

Imorgon kommer Steve och Maria och hälsar på.

Det var allt för mig idag ;)

Hej svejs

Volvo varslar...

Det finns väl ingen som har gått miste om att det går dåligt för Volvo, eller?

Idag har stämmningen på Krocksäkerhet varit kass...
Ett extra möte ang nya varsel sattes in klockan halv tio imorse. Att få reda på att ytterligare 2700 personen (i Sverige)  ska varslas var inte kul. Allt och alla drabbas.
Det är många som redan har börjat titta efter nya jobb, trots att de inte vet om de ska gå eller får vara kvar.
De anställda på min avdelning har tappat lusten att jobba. Minsta lilla problem, tex att det inte går att skruva i en skruv, gör att massa svordommar flyger ur munnen (som om det skulle lösa problemmet?)
Det är först i början av November som besked om vilka som ska sluta kommer. Att jobba utan att veta hur framtiden ser ut tycker alla är jobbigt.
Vid halv två så kom ett litet besked... 98/100 konsulter (på PV, tror jag det var) måste sluta.

Hur Volvos situation drabbar min skola (GTG) är det ingen som vet just nu (Volvo äger 51% av skolan)...

Ett lite seriösare inlägg

Till att börja med så måste jag erkänna att min blogg (och mitt bloggskrivande) har varit väldigt tråkig den senaste tiden. Jag har varit trött på kvöllarna (då alla mina inlägg är skriva), vilket har medfört att jag inte orkat anstränga mig med att skriva seriösa inlägg...
Detta är något som jag måste ta tag i. Kanske man ska skriva mer seröst fast mer sällan. Att fortsätta som jag gjort nu ett antal veckor känns bara konstigt, det finns ingen mening med mina inlägg. De skrivs bara för att jag inte kan gå och lägga mig utan att ha skrivit något.
Valet om framtiden med bloggen ligger hos mig. Jag hoppas (och tror) att det kommer bli mycket bättre!



Lite mer än halva min praktikperiod har nu gått. Jag har aldrig trivts så bra på en praktikplats som jag gör här på krocksäkerhet. Man kände sig snabbt som en i gänget. Alla är trevliga, och låter mig göra olika saker. Jag behöver alltså inte bara hålla på att monter saker. Det blir även en del tid i kontrollrummet där mätvärden ska föras in i olika program och sedan skriva ut, filmer ska redigeras och kort ska läggas in på datorn. Det är en blandning av allt möljigt man gör här inne.
Just nu är inte stämmningen jättebra på avdelningen. Dagligen pratas det om varsel och Volvo's framtid. De är många som är irriterade på att allt går genom media innan de når de anställda. Det är så sjukt dåigt. Det är faktiskt personalen som blir drabbade, så varför ska inte de få reda på sakerna innan det går ut i radio, tv osv?

Att man ska tillbaka till skolan om ett par veckor (fredag v.43) känns konstigt. Liksom, tillbaka till verkligheten där man INTE kan sitta på en stol och surfa på internet när det inte finns något att göra. (självklart är den handledaren som sagt att det är okej. Innan man sätter sig vid en dator går man självklart runt och frågar om det är någon man kan hjälpa till med). På min skola finns det alltid saker att göra. Man kan aldrig bli klar med saker, utan det är bara att fortsätta jobba...
Hur mitt schema (och provschema) ser ut när jag kommer tillbaka till skolan vet jag inte just nu.
Jag tror inte det ligger några prov de två-tre första veckorna (om nu inte tyskläraren tvingar min klass (de som läser tyska) att göra provet som är vecka 45. Det fungerar liksom inte att göra ett prov om genomgångarna har varit under vår praktik...).

Fredag v.43 är min första skoldag efter praktiken. Då ska en muntlig redovisning, på engelska, göras.
Hela måndag v.44 (har inte något höstlov) finns det tid till att skriva på APU-arbetet.
Undra vad man gör om man är klar... Hmm... måste slänga iväg ett mail till läraren och fråga. Kanske man kan få vara ledig?... ;)



Igår var det exakt tre månader kvar till min 18-årsdag (och brorsans 16-årsdag). Helt galet vad tiden går fort. Sakta med säkert har jag börjat planera vad som händer då... ^^
Nu är det verkligen inte långt kvar till jag kan skaffa körkort (ska göra det så snabbt som möjligt efter min födelsedag). Om tre veckort kör jag min första körlektion. Det känns så overkligt (åt det positiva hållet).
Tiden går fort när man har roligt! ;)



Tisdag v.43 är det distriktslagsträning i Lundbystrand 20.30-22.30. Det kommer bli en sen kväll, men sak samma. Det är kul, och då kan man allt offra tid till det. :D



Min kropp känns idag sådär halvseg. Det känns att man har spelat tre matcher på två dagar.
Att jag känner mig seg bryr jag mig egentligen inte så mycket om, så länge foten känns bra (vilket den också gör) så är det sak samma hur resten av kroppen mår. Det går över snart, så sak samma... :P



Anledningen till att jag kunnat skriva detta inlägg är för att den som är ansvarig för provet som jag jobbar med är på möte till 12.00. Så fram tills dess får jag göra vad jag vill.
Prio ett under denna tid var att skriva blogginlägget.
När jag skrivit klart detta (vilket är ganska snart) så är det lunch och sedan blir det lite skrivande på arbetet. Jag har som mål att få skrivit klart det till imorgonkbäll. Det är bara tre sidor kvar att skriva, så det blir inte så jobbigt. Dock så är det de frågor som jag tycker minst om kvar att besvara... Etik och mångfald. Inte för att det är svårt, men inte så kul...

Vad som händer resten av dagen vet jag inte riktigt...
Jag slutar vid tre och då drar jag hem direkt för att starta datorn och skriva lite på arbetet.
Om jag har tid och lust så blir det kanske så att jag följer med mamma på fotbollmatch på Yttern, men det återsår att se hur det blir med den saken...


Detta inlägg kändes lite seriösare än alla andra gjorde de senaste veckorna...
Får väl se till så det fortsätter så här med lite meningsfullare inlägg.
Nu är det dags att dra på lunch.
Ha en bra dag!
// Malin

Slapp dag och match

Fy fan vad trött jag var i morse. Helt galet trött.
Inte blev det bättre när det var as mörkt när jag gick till bussen...

Jag sov i alla fall hela bussresan till Göteborg (det behövde :P).
När jag kom till min Volvo så fanns det självklart inget att göra... Det har blivit en vana...
Anledningen till att det finns så lite att göra är för att Volvo går ganska dåligt just nu...
Men men, jag höll till vid Eric och hjälpte till lite där istället.
Hade jag suttit still så hade jag somnat...

Jag valde sedan att åka direkt till Idrottshallen för att slippa stressa hem... Nu blev det inte riktigt som jag tänkt mig... Jag blev hemskickad redan 14.30 så jag var helt enkelt i Idrottshallen vid typ 16.00 (gick omring i stan en stund innan). Väl framme så började jag skriva lite mer på arbetet. (Nu är det snart klart)
Efter en halvtimme så kom en handbollstränare och öppnade caféet bara för att jag skulle få sitta vid ett bord. Väl där inne så blev jag bjuden på frukt, rättare sagt: Jag fick ta hur mycket frukt jag ville.
Energi fanns inte alls i min kropp, satt ett tag och funderade hur jag skulle orka spela...
Efter att jag käkat äpple, banan och apelsin så kom det fram massa energi. Jag behövde tydligen lite fruktsocker...
Vid samlingen var jag taggad som f*n. Någonstans inom mig så fanns det lite kvar att ge, trots att kroppen kändes tung efter gårdagens matchen...

Matchen vanns med 4-3.
Jag fick gjort ett mål (idag också :O)... Värsta målgöraren nu..  Haha, eller inte...
Vad som hände med mig på planen vet jag inte, men jag tyckte att min insatts var jättebra. Vart har jag fått det ifrån? Det fanns inte där förra året... hmm..
Jag lyckades hålla humöret uppe trots slag på benen, klubban osv osv...
Det känns som jag blir bättre och bättre (men det kanske bara är vad jag känner...).

Att jag nu är as trött är kanske inte så konstigt... Det blev för lite sömn inatt...
Nu ska jag sova  :)

Godnatt

Innebandy hela dagen :D

Vilken underbar dag...

Imorse vaknade jag utan väckarklocka vid halv tolv. Att sova ut var något min kropp behövde. Jag kände mig as pigg :)
Till frukost blev det havregrynsgröt, gott :)

Sedan bar det av mot Valhalla för att spela innebandymatch mot Guldheden.
Vi vann med 7-2 och jag lyckades göra mål.
Min insatts på matchen var jag nöjd med, det mesta stämde. Var precis inne på Marstrandsbloggen och läste matchreferatet. Jag hade fått två stjärnor, så det var tydligen inte bara jag som var nöjd med min insatts :)

Efter matchen så gjorde jag och mamma några ärenden i Göteborg... sedan åkte vi hem till mormor och morfar för att hämta äpplemos som mormor gjort :)

18.30 var det dags för samling i Ale gymnasium. B-lags match var på gång...
Själva spelet var kanske inte så mycket att hänga i granen. Det var många trötta kroppar på planen...
Till slut så vann vi i alla fall matchen med 6-1.

Helgen har alltså tagit slut nu...
Imorgon är det dags för match igen :) Typ samling vid halv sju eller nått.. Matchstart 19.35.
Snart är det dags för mig att sova... Ska bara göra klart allt inför morgondagen. Har bestämmt mig för att åka direkt till hallen, för att åka hem och vara hemma i en timme känns inte så kul. Det blir bara massa stress...
Så snart ska jag hämta mina matchkläder som hänger i torkskåpet och packa ner dem i väskan... 

Min kropp är trött och vill inget annat än sova, så det är precis vad den ska få göra nu (eller i alla fall snart)...

(orkade inte vara seriös och skriva ett långt inlägg...)
God natt...

Så mycket känslor som väcktes till liv

Fan vad jobbigt...
Var med mamma och hälsade på Sven idag. En hel vecka har gått sedan Lilly lämnade oss. Att åka hem till deras lägenhet och se hennes rum helt tomt var jobbigt. Jag kämpade hela besöket för att hålla tårarna borta. Det är först nu som jag kan slappna av och låta känslorna komma. Tårarna rinner samtidigt som spänningshuvudvärken försvinner. Det är först nu som jag förstår allt som hänt...

Detta ska inte få knäcka mig. Jag ska vara stark och tänka på alla fina minnen.



För övrigt så hade jag planerat en slapp dag, men så blev det inte riktigt...
Under dagen har jag hunnit med att:
* Övningsköra
* Hälsa på mormor och morfar
* Hälsat på kusinen
* Varit med och köpt nya badrumsskåp
* Sovit några timmar i soffan ^^
* Varit med brorsan på filmkväll

Hmm, jag tror det var allt.
Hela dagen har i alla fall gått åt.

Imorgon (hmm, idag blir det) är det innebandy hela dagen.
Först A-lagsmatch och sedan B-laget. Skulle egentligen haft Idrottsskolan också, men det hinner jag inte riktigt så brorsan får hoppa in för mig.

Jag är så jäkla trött så nu ska jag sova.

God natt

Lite smått och gott

Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om gårdagen (alltså fredagen).

Under natten sov jag inte bra. Strömmen gick till och från, och regnet piskade mot fönstret. Vid halv sju ringde väckarklockan, och det var dags att gå upp.
Jag kokade gröt till halva familjen. Gott gott
För första gången på 3½ vecka så sminkade jag mig imorse. Jag har börjat fundera på varför jag sminkar mig egentligen, det är ju ändå ingen mer än jag själv som bryr mig... (eller?)
När jag dessutom stiger upp vid femtiden varje morgon så känns det bara fel att lägga på ett lager mascara. Innan jag har vaknat till liv så har ögonen runnit lite (av trötthet) och sminket är då utkletat.

Vid halv åtta så drog jag och mamma iväg till Ullared. Jag fick övingsköra och det gick jättebra.
Att hitta saker i Ullared idag var inte lätt... Halva Sverige var nog där. Sjukt mycket folk. Jag ville ha en tjock tröja, men det fanns inget. Tillslut så gick jag till barnavdelningen och hittade en as go, grå, tjock tröja. Den passade perfekt.
Annars så hittade jag lite smått och gott... Mest underkläder...
Det blev sådär lagom mycket helt enkelt :)
Träffade Helené, Britt och Carro (moster, moster och kusin) från Hälsingland där. Trevligt :)

Jag fick köra även hemvägen, och det gick också jätte bra :) Det känns som körkortet närmar sig mer och mer. 94 dagar kvar till jag fyller 18 ;)

Väl hemma så var det bara att snabbt visa resten av familjen vad jag köpt och lägga in det i mitt rum. Sedan snabbt packa ihop datorn, externa hårddisken, leta fram moppenycklarna, ta ut moppen och dra till Jenny på filmkväll.
Vi såg endast en film. Johnny, hans kompis och Anna kunde inte stanna så länge pga jobb på lördagsmorgonen. Filmen vi såg idag var "Mirrors". Jag har aldrig riktigt blivit rädd av en skräckfilm, men trots det så kändes det inte alls bekvämt att köra moppe hem. Vägen till/från Jenny är inte den roligaste. Hon bor 2 km rakt upp (då menar jag verkligen UPP) i skogen. Mottagning till/på mobilen är bara att drömma om. Det finns typ 3 hus inom 1½ km radie.
Ja, hon bor helt enkelt i skogen^^

Under filmens gång så kände jag att min näsa började rinna. Trodde först att jag bara var lite snuvig, men så var det inte. Jag blödde näseblod (för andra gången på 4 dagar). Har jag väl börjat blö näseblod så tar det aldrig slut. Det fortsätter hur länge som helst. Energin försvann mer och mer, samtidigt som jag kände mig lite svimfärdig. Jobbigt var bara förnamnet....

Allt belv bara så hastigt och lustigt när Johnny upptäckte att det var 20 minuter kvar tills bussen skulle gå från Kungälv. Helt plötsligt blev det stress för att de skulle hinna med bussen. Jag stannade kvar, ensam i Jenny's hus, för att plocka undan min dator och lite sånt.
Vid halv ett tiden så hoppade jag på min moppe för att åka hemåt. Det var mörkt, kallt (trots vinterjacka) och så regnade det. Att köra moppe efter filmen var inte så jäkla kul (att titta i bakspeglarna var bara att drömma om...), dessutom kände jag mig sådär halvbra efter näseblodet...
När jag äntligen var hemma (haha, hur lång tid kan det ta egentligen??) så ställde jag in moppen och gick sedan mot huset för att gå in... Dörren var låst och jag visste att jag hade med nyckeln, men vart jag hade lagt den var då en bra fråga...
Efter mycket letande i väskan så kom jag på att jag la den i min byxficka... Haha, nää jag var inte alls trött^^
Så in kom jag i alla fall tillslut, bättre sent än aldrig liksom ;)

Varför jag sitter framför datorn nu när klockan nästan är halv tre vet jag faktiskt inte. Att sova är något som jag behöver göra, men det finns så mycket som jag vill göra innan... Men va sjutton... Hela morgondagen är jag ledig, så då kan jag läsa bloggar, uppdatera bilddagboken osv osv...

Nu är det dags att börja stänga av datorn, för att sedan kunna sova...

Imorgon blir det sovmorgon för min del.
Godnatt ;)

"Gör vad du vill"

God kväll (eller snarare; god natt).
Min dag har verkiligen varit kanon bra. Jag har fått gjort så mycket nyttigt som jag hade planerat att göra i "framtiden".
För er som inte har märkt det så går Volvo typ as kasst... Detta medför att det inte finns så mycket att göra just nu...
När jag kom till min avdelining imorse så sa min handledare att det inte fanns något att göra under hela dagen och om jag ville så kunde jag få skriva på miitt APU-arbete utan att mina timmar drogs av (jag har tre timmar varje vecka att ta ut för att skriva arbetet på).
Sagt och gjort. Jag hade självklart med min dator och det var tur de... På Krocksäkerhet finns det inga trådlösa nätverk, alltså kunde jag inte använda min dator till att surfa. Det var så jäkla bra.
Istället för att skriva en stund och sedan göra på internet en längre stund för att sedan återgå till skrivandet (så brukar det vara för mig...) så skrev jag nästan konstant hela dagen.
Fy fan vad glad jag är att jag la ner så mycket tid på något som kanske inte är så jättekul... Vid dagens slut hade jag fått ihop 12 sidor (max är 15) och det är bara 2 frågor kvar som ska besvaras. Så gött att det snart är klart :D Jag är riktigt nöjd! ;)
På måndag eller tisdag så ska jag skriva klart det sista och sedan lämna in det ( en månad tidigare än det ska in). Det ska bli så härligt att ha det klart, en sak mindre att tänka på:)

Under kvällen har jag varit i Idrottshallen för att träna. Jag valde att åka med när pappa och brorsan åkte dit bara för att slippa åka buss...
Istället för att bara sitta och titta på ingenting så körde jag lite styrketräning i gymmet samtidigt som J17. Efter deras träning var det dags för mitt lag... Så jag spenderade 2 timmar i gymmet och 1½ timme på planen.
Behöver jag säga att jag är trött? ;)
Imorgon (fast det är ju egentligen idag jag menar, klockan är efter tolv^^)  kommer jag nog ha träningsvärk, det känns lite så i kroppen... Hehe, men det är bara gött.

På tal om innebandy... Min 6-åriga kusin ringde mig förut idag för det hon hade något viktigt att säga. Undra bara vad det var... Jag tyckte mest hon babblade om allt möjligt.
Mitt under samtalet så frågade hon mig om jag var yr.
Jag fattade först inte och svarade bara: nej, skulle jag vara det?
Emma: Ja, jag har hållt på att snurra dig flera gånger nu.
Jag: Hur då?
Emma: Men hallå, det fattar du väll? Jag har ju snurrat telefonen.
Jag: Lilla pussgurkan (försöker hålla mig för skratt), du kan ju inte snurra mig genom telefonen.
Emma: JO DET KAN JAG VISST!
Jag: Okej, men nu får du snurra tillbaka mig, för det börjar bli lite jobbigt att stå på huvud.
Emma: Så nu är du utsnurrad igen.

Jag kände att det inte var någon idé att börja tjaffsa om att det inte går att snurra någon genom telefonen, det var liksom bara att bita ihop och låtsas som att det gick... Hihi

Min lilla flicka är så söt. Efter att jag hade fått "snurra" så började hon tjata om att jag skulle komma till henne. Tyvärr så fungerade inte det eftersom jag skulle på träning.
Jag saknar dig flickan :(

När vi pratat ett tag så sa hon helt plötsligt.
Emma: Malin, jag vet hur jag ska göra för att ditt lag ska kunna vinna över Ann-sofies lag (alltså Surte).
Jag: Hur då?
Emma: Jag hämtar en container och stänger in dem där.
Jag: Haha, okej (as garvade)

Så om Surtes damlag en dag försvinner helt spårlöst så är det bara att kontakta mig... Det är min kusin som är i farten^^

Nää, fan, nu känner jag att allt bara spårar ur... Det blir bara massa blaja skrivet...

Kanske är dags för mig att sova snart, men först hade jag tänkt att bränna ut lite musik :)
Imorgon (fast idag) är det sovmorgon. Väckarklockan ringer 6.45 :D Wiho, 1½ timme senare än jag brukar gå upp ;)

Nää, nu blir det: Godnatt


Ordning är till för idioter - Vi genier behärskar även kaos!

  
Jag låter rubriken tala...


Okej, jag hade som mål idag att få städat upp lite i mitt rum, men efter att jag läst: "Ordning är till för idioter - Vi genier behärskar även kaos!" så insåg jag att det är meningslöst att städa...
Jag måste vara ett geni eftersom jag behärskar kaos ;)



Idag har dagen varit jäkligt bra.
Imorse vaknade jag klockan 5.17, alltså tre minuter innan min klocka skulle ringa. Jag hörde ut hur det regnade och när jag rullade upp min rullgardin så trodde jag att fönstret skulle gå sönder av de stora regndropparna... Jag valde då att rulla ner igen, ställa om väckarklockan till 6.00 och sova vidare en stund till...
När klockan blev 5.20 så fick jag ångest och kände mig as lat för att jag hade tänkt att "försova" mig. Jag klarade liksom inte av tanken längre... Istället så gick jag upp, gjorde mig klar och gick till bussen i världens spöregn. Trots att jag blev blötare än blötast så kände jag mig glad och nöjd. Att försova sig med vilje klarar jag bara inte..

När jag kom till min avdelning så möttes jag av den repliken som jag väntat på i några dagar:
- God morgon. Vad bra att du kom, för vi har jobb till dig.
Den repliken gjorde mig ännu gladare. Äntligen så hade jag något att göra :D
Själva jobbet kanske inte var det roligaste; att sortera axiometrar (givare). De var ihopsatta tre och tre på en större axiometer. Jag hade 30 (!) stycken att fixa. Varje axiometer skulle rullas ihop och läggas i en låda.
Jobbet tog ungefär 1½ timme att göra, och när det var klart så hade jag gjort mina arbetsuppgifter för dagen.  Under resten av dagen fick jag göra vad jag vill. Jag valde att lägga tid på mitt arbete, så nu har jag skrivit klart halva. Bara 7 sidor kvar att skriva.
Hela veckan kommer det vara lite att göra, och det vet jag om. Min handledare har sagt till mig att vara förberedd på att jag kommer ha mycket dö tid att göra vad jag vill på.
Jag kommer lägga tiden till arbetet. Det ska bli klart så fort som möjligt (trots att det inte ska lämnas in förrän den 6:e November). Jag kommer ihåg det förra APU-arbetet som skrevs i ettan. Jag trodde inte att det skulle ta så lpng tid att skriva det. Trots att jag hade svar på alla frågor så skulle allt utvecklas och skrivas på datorn. Jag satt hela dagen innan det skulle lämnas in och skrev... Men det räckte inte... Jag fick dygna... Hela natten gick åt till arbetet.
Det vill jag inte vara med om igen, så nu vill jag ha klart det så snabbt som möjligt.

Under hela vägen hem från Volvo pratade jag med Alexandra i telefonen. Shit vad länge sedan det var vi pratade så länge. Jag har tydligen missat en del saker ;) Haha
Det var mycket trevligt i alla fall :)

När jag kom  hem så ringde jag mamma för att prata lite... Då frågade hon om jag hade lust att hjälpa henne att baka några kladdkakor, och självklart kunde jag det. Hon ville att jag skulle göra tre stycken, men så blev det inte... Istället gjorde jag sex stycken ;)

 

Här är resultatet :)

Just nu sitter jag i soffan i vardagsummet med mamma, pappa och Mikael (lillebrorsan) och tittar på tv.


Har precis tagit lite egobilder, så jag bjuder på en. Tyck vad du vill, men jag är faktiskt ganska nöjd med bilden...


Imorgon är det torsdag och min sista arbetsdag för veckan. Hoppas det händer något...
Imorgon kväll är det både gym och innebandyträning ;)

Nu ska jag kolla klart på ett tv-program, uppdatera bilddagboken och sedan är det godnatt...

Ha det gött :)