Tummen upp!

Ibland känns allt bara lite extra bra!


Igår hade jag slutredovisning i en av kurserna som pågått. Så härligt att bocka av den och veta att det minst är godkänt. Själva slutbetyget dröjer en vecka till ungefär, men jag vet i alla fall att den kursen är klar. Det är riktigt gött!
Den andra kursen om hållfasthetslära inväntar jah fortfarande svar på inlämningsuppgifterna. Jag tror det är rätt nu, men om det är något fel så kommer det vara lätt att komplettera. 

Imorgon åker hela familjen till Kalmar. Det är dags för slutbesiktning då jag sagt upp lägenheten där. Den har nu gjort sitt och jag har tjänat mina x antal tiotusen kronor på den under tiden den varit i mina "ägor" om man nu kan säga så om en hyresrätt. Det där med att kunna dra av för dubbelt boende på skatten har varit grymt bra! 
Vi tar min nyinköpta bil ner och ser det som en heldagsutflykt med familjen. Vad som händer under dagen återstår att se, men något litet äventyr eller liknande får vi nog ihop främst för Ellens skull. 

Nu är det dock dags att packa ihop grejer som ska med imorgon och sedan hoppa i säng. 

Kram 


Måndag igen

Helgen är över!

Ja, precis som jag skrev i förrra inlägget så har det varit mycket plugg de senaste dagarna. Jag fick lämnat in en inlämningsuppgift igår! Så skönt att ha skrivit klart den, nu är det bara en redovisning kvar i den kursen. Men den redovisningen först nästa vecka...

I hållfasthetsläran har jag fortfarande en uppgift kvar att lämna in, men det blir förmodligen gjort inom några dagar. Just nu hade jag önskat att jah inte pluggade. Mycket tid med familjen och ta hand om mina älsklingar gör att jag faktiskt inte har möjligheten att plugga lika mycket som jag skulle behöva. Snart är det dock sommarlov och efter det har jag några tentor till att göra som jag av olika anledningar valt att inte göra. 

För övrigt är det full kaos här hemma. Det byts parkett i köket så ljudnivån är hög. Ellen är hemma från dagis idag. Det är för mycket att titta på här hemma för henne...

I eftermiddag planeras det lax till middag, men för att få till det kommer det bli en sväng till affären snart. 

Må så gott så hörs vi



Plugg

Slutet på de två kursen som läses just nu är här. Det innebär mycket plugg på extremt lite tid. Jag har kanske tid att sitta en timme om dagen, vilket enligt rekommendationen är ungefär 5-7 timmar för lite. Just nu går det dock inte att få till mer tid. Det är bara att kämpa på. Jag vet att jag får löst inlämningsuppgifterna på den extremt lilla tid jag har ändå. Jag är grym och har ett ganska bra läshuvud. 

Nu ska jag fortsätta skriva på inlämningsuppgift i kvalitetsutveckling. 

Hörs förmodligen efter helgen då det är lugnare med skolsaker...


Lycklig

Tänk att jag kan vara så lyckligt lottad. Två underbara barn som sprider både kärlek och ger mig ett och annat grått hår emellanåt. En underbar sambo som stöttar och hjälper till för att få mina dagar att gå ihop. Det är inte alltid lätt att hinna med att vara småbarnsföräldrar och samtidigt plugga, men än går det ganska bra. 

Jag är tacksam för min egna lilla familj, men samtidigt även otroligt tacksam för mina föräldrar och syskon. De betyder otroligt mycket för mig. 

Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här i ett hem med min egna lilla familj. Allt som var så otroligt jobbigt för några år sedan. Att allt bara vände när jag blev gravid med Ellen. Det var då mitt liv startade. Det är verkligen så att meningen med livet är att barnen. 

Just idag är jag lite extra glad och lycklig. Detta trots att Ellen inatt hade en febertopp och var skållhet. Tacksam att hon varit feberfri efter att hon vaknade. Så som det brukar vara med Ellen... Alice har dock blivit lite snorig, hoppas att det inte blir värre för det för verkligen ont i mammahjärtat när kidsen är dåliga. 

Nu ska jag ta lilltjejen och amma henne innan jag lägger mig. 

Puss och kram


1 mars

Tiden går för fort, jag hänger inte med!!!


Ännu en helg har passerat och vi har fått tisdag. Dagarna bara springer i väg. Är det inte Alice som vill ha mat så är det Ellen som sover. De flesta dagarna ser likadana ut. Ellen är den som vaknar först strax efter åtta. Därefter är det Alice som vaknar. Blöjbyte på båda två medan Ellens ägg kokar på spisen. 

Därefter frukost för Ellen och amma för Alice. Sedan somna Alice och hon får sova med Jens som passar på att vila sitt huvud. Jag och Ellen är uppe och leker eller hittar på något fram till elva-halv tolv då hon får lunch. 
Efter det är det dags att sova. Lagom tills dess brukar Alice ha ätit också och sover redan. När klockan passerat tolv sover Ellen och även jag lägger mig i sängen eller på soffan och tar det lugnt. Kanske dricker lite kaffe eller passar på att äta frukost. 
Mina ögon brukar slå igen... 
så, efter 1-1,5h är det uppstigning. Klockan brukar bli 14.00 ungefär innan ellen kommer igång. Två timmar senare är det middag och efter det mer lek. 
19-tiden äter Ellen kvällsmat och efter ser borstars tänderna och hon lägger sig. Har man tur somnar hon innan halv nio... idag var klockan 18.59 när jag lämnade hennes rum...
Alice sover oftast denna tid och finns jag kan ännu en gång sätta mig på soffan. Ibland blir det tv, men ofta försöker jag plugga lite innan det är dags för sista amningen inför natten. 

Klockan brukar vara runt 22 när jag lagt Alice för natten och även bäddat ner mig själv. Under natten blir det 1-2 amningstillfällen innan det återigen blivit morgon och dags att påbörja ännu en dag. 

Ungefär sådär ser mina dagar ut. Spännande eller hur? Helt fantastiska i mina ögon. 

Jag är så glad att jag nu får sova bättre än jag gjort de senaste 2 åren! 
Alice sover bra på nätterna och sedan Ellen operation för nästan två månader sedan så
Sover även hon väldigt bra. Nu är det för det mesta hela nätter för henne!

Klockan rullar på och jag ska nu plugga lite innan det blir några minuter framför tvn..

Jag återkommer imorgon med något annat att skriva om...