29/12

Ja, jag har gått in i väggen.
Ja, jag är deprimerad.
Ja, jag lider av ätstörningar.


Nu är det som det är. Jag har inte prioriterat mig själv och detta har satt sina spår. Jag har under flera år gjort på tok för mycket saker, som nu det senaste året slog till rejält. Alla småproblem blir nu stora. Jag har svårt för att klara av dagarna. Vissa saker är jobbigare än andra.
Ibland har jag dagar utan ångestattacker, medan de andra dagar kommer flera varje dag. Läget är stundtals lite kaotiskt, men det är just så mitt liv ser ut.
Jag måste tänka på mig själv och känna efter innan jag gör något. Jag vet att jag inte klarar av att ha massa saker planerade.

Allt kretsar runt mig och mitt liv. Min familj har fått offra mycket för att jag ska kunna bo här hemma. Allt planeras utifrån mig... Tråkigt, men så är det just nu...

Just nu har jag min lilla älskling här. Hon sover just nu så sött i min säng. Jag ser fram emot att lägga mig bredvid henne, ge henne en godnattpuss, krama om henne och bara njuta av hennes sällskap.
Hon har planerat min framitd. När jag flyttar till ett hus ska hon bo hos mig. Hon ska ta hand om mina barn medan jag är ute och roar mig.

Min lilla flicka betyder mycket för mig. Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta ♥


Paus!

Bloggen ligger på is...

Just nu har jag en ganska så jobbig period där allt verkligen går upp och ner. Julen har varit fruktansvärt jobbig trots att den egentligen varit lugn.
Jag har bott hemma hos X sedan i lördags pga olika anledningar.
Jag kom hem till familjen idag igen...

Jag kommer inte skriva speciellt mycket här, det är lite kaos i mitt liv just nu.
För att inte skapa massa felaktiga uppfattningar hos mina läsare så väljer jag att inte dela med mig om saker som händer i mitt liv just nu.

När jag återvänder hit på riktigt vet jag inte. Kanske jag redan imorgon är tillbaka.... Eller så tar det längre tid. Det återstår att se helt enkelt!

Ha det bra så länge och ta hand om sig själv och nära & kära!
Kram!


:D

Livet leker, jag skrattar och mår bra.
Idag är det ännu en toppendag.

Så jäkla nöjd!

Och snart är det dessutom julafton ;)

:)

Jag känner på mig att denna dag kommer bli kanonbra! :)

Det är typ tre dagar kvar till julafton. Mitt humör är på topp. Jag har sovit bra inatt.
Det är en toppenmorgon helt enkelt.
Nu gäller det bara att se till så den fortsätter lika bra
;)

Känslofylld dag!

Godkväll!

Medan jag nu sitter här och äter mitt kvällsmål så tänkte jag skriva några rader här.
Inatt sov jag jättedåligt. Jag var orolig, vaknade flera gånger, drömde mardrömmar och vanliga drömmar. När jag kom till den där vanliga drömmen då jag blir mördad fick jag nog! Jag vaknade till sekunder innan jag skulle få kniven i mig... så efter det vägrade jag att sova vidare.
Jag hatar den drömmen. Det är så fruktansvärt jobbigt att ha panik när jag vaknar!

Jag kände redan när jag vaknade att denna dag skulle bli jobbig... och så blev det faktiskt :(
Förmiddagen var bra, jag spenderade ett par timmar med telefonen vid örat. Min stöttepelare fanns i andra luren. Så sjukt härligt att kunna prata med någon när ångestattackerna attackera mig.
Idag var det upptrappning på maten. Jag ska nu äta fulla portioner. Helgen gick utmärkt, men idag har det varit lite kämpigt.

Idag var det eftermiddag på ABC som gällde. Det innebar att jag skulle klara av frukost och mellanmål på egen hand. Min kropp har ännu inte vant sig vid att jag äter så ofta som jag gör nu. Det tar ca 4-6 veckor innan kroppen förstår att den får mat regelbundet. Detta gör att jag fortfarande inte känner av någon hunger. Jag har alltid haft svårt för att äta när jag inte är hungrig. Detta är något jag måste besegra! Som det är nu får jag äta efter klockan. Jag vet vilken tid jag ska äta mina måltider, och det är bara att äta trots att jag inte vill!

Trots en del ångest och mindre roliga tankar så klarade jag av frukost och mellanmål på egen hand. På ABC blev det genast mycket jobbigare. Lunchen gick visserligen ganska bra. Jag klarade precis att äta upp innan tiden var ute. Det var kämpigt, jag vet inte varför jag kände som jag gjorde.

Under vilan somnade jag till. Det behövdes verkligen!
Mellanmålet gick utmärkt. Det var inte alls jobbigt att äta. Det slank ner och jag kände mig nöjd efteråt.
Öronakupunktur var det dags för efter detta. Idag var det lite jobbigt. Jag hade svårt för att koppla av, det var så varmt i rummet.
Trots detta så är jag helt övertygad om att jag faktiskt somnade. Helt plötsligt var tiden slut och vi skulle vakna till liv igen.
En paus blev det efter detta. Jag la mig på en soffa och tog det lugnt. Kände ångest inför middagen. Jobbiga tankar snurrade. 2 atarax intogs och jag väntade på att de skulle verka.
Tyvärr hann de inte verka klart innan det var dags för middagen. Jag satt vid bordet med tårarna rinnandes längs kinderna. Jag ville verkligen inte ha mat. Petade i det som låg på tallriken.
MEN jag gav mig fan på att jag skulle vinna kampen. 2 djupa andetag och sedan var jag på gång!

Det var fruktansvärt jobbigt efteråt, men jag cyklade hemåt och la mig på soffan och sov ett par timmar.
Nu har jag vaknat upp igen och undertiden jag skrivit detta inlägg har mitt kvällsmål hamnat i magen.

Jag känner mig fortfarande sådär känslig som jag varit under hela dagen. Jag vill bara gråta lite, låta tårarna rinna, mysa till kuddarna i soffan och bara ta det lugnt.
Varför jag varit såhär känslig idag kan jag inte svara på, det bara är så vissa dagar...

Bara för att detta inlägg innehåller en del känslig, jobbiga tankar och sånt så tänkte jag faktiskt bjuda på en bild som togs i förmiddags när jag pratade J i telefon.
Då var jag glad och skrattade!

Nu kryper jag ihop på soffan och njuter av att det är kväll!

Kram på er alla därute :)

 


Mitt nya liv

En helt vanlig dag i mitt nya liv:

08.00 Frukost:
2 mackor med smör & pålägg
1 glas (2dl) juice

10.00 Mellanmål:

1 Macka med smör & pålägg
1 glas nypon- blåbär- eller fruktsoppa

12.00 Lunch:
3 äggstora kokta potatisar/ 2,5 dl kokt pasta / 2 dl kokt ris / 2 dl potatismos
0,5 dl sås
varmrätt, tex 1 kotlett / 1 kycklingfilé
Grönsaker / sallad
1 glas mjölk
1 Frukt

14.30 Mellanmål:
1 macka med smör och pålägg
1 glas nypon- blåbär- eller fruktsoppa

17.00 Lunch:
3 äggstora kokta potatisar/ 2,5 dl kokt pasta / 2 dl kokt ris / 2 dl potatismos
0,5 dl sås
varmrätt, tex 6 köttbullar / 1 kycklingfilé
Grönsaker / sallad
1 glas mjölk
1 Frukt

20.00 Kvällsmål:

1 macka med smör & pålägg
1 knäckebröd med smör & pålägg
1 glas juice


Till en början var det jobbigt att äta såhär mycket, men jag börjar sakta men säkert vänja mig vid all mat. Jag har haft fobi för att äta bröd. Det är inte rikigt min grej... men nu har jag lärt mig att äta det. Likadant är det med mjölk. Jag hatar verkligen mjölk. Det smakar så underligt... Men jag har gett mig fan på att jag ska vinna kampen mot ätstörningen och då är det bara att följa matchemat!

Jag märker själv att jag faktiskt mår mycket bättre när min kropp får mat regelbundet. Det är väldigt sällan jag blir hungrig!
Mitt humör pendlar inte lika mycket längre och jag känner att jag har mycket mer energi nu.
På ABC har jag fått lära mig en hel del avslappningsövningar. Det var jobbigt att koppla av i början, men det blir lättare och lättare.
Jag fick i torsdags öronakupunktur, och fasen vad jag njöt.
Nålarna, 5 i varje öra, sattes klockan 11. 55 minuter senare vaknade jag till av att behandlaren sa att vi skulle börja röra på oss för det var dags för lunch.
Jag kopplade verkligen av. Det var så sjukt underbart.
Imorgon är det dags igen! :)

För övrigt så händer det inte mycket speciellt i mitt liv. Jag fokuserar på att äta och slappna av. Det blir inte så mycket annat gjort, men det struntar jag i just nu. Fokus är att ta hand om mig själv och lära mig lyssna på vad kroppen säger.


Jag vet att det kommer komma bakslag. Även om maten gått bra de två senaste dagarna så betyder inte det att allt har vänt. Det kommer komma gånger då jag bara vill bryta ihop, då jag inte orkar mer... då gäller det bara att tackla situationen, slappna av, andas och vila en stund för att sedan ta nya tag!

Snart ska jag börja förbereda lunchen. Just nu vet jag inte vad det blir, men något smarrigt ska jag nog kunna slänga ihop :)

Ha en underbar söndag!
Kram

Dagverksamhet & Sjukskriven året ut

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen... men det finns faktiskt en anledning till det.
För drygt två veckor sedan bytte jag medicin. Det blev en omställning för kroppen, trots att jag trappade ner den gamla under en veckas tid.
Jag fick en del biverkningar och mitt humör pendlade upp och ner. Jag var mycket på ABC och fick även ett matschema som skulle följas. Detta medförde en hel del ångest.
Tacka vet jag Atarax. De tabletterna har många gånger gjort att jag kunnat slappna av.

Min kropp har länge gått på högvarv och jag har haft fullt upp hela tiden. Det har varit mycket i skolan de senaste veckorna samtidigt som jag haft för många timmar på jobbet.
Tillslut sa faktiskt min kropp ifrån. Jag blev orkeslös och bara att lämna sängen var en kamp. I samband med ett besök på ABC berättade jag hur jag kände... och allt snabbades på därefter.

Den 29 november var jag på ABC, bytte medicin och berättade att jag hade det ganska jobbigt. Senare på eftermiddagen ringde de från dagverksamheten och ville att jag skulle börja där så snabbt som möjligt.
Mamma, älskade mamma, åkte bil ner hit till mig efter jobbet den onsdagen för att på torsdagen vara med på info om dagvården.
Det bestämdes snabbt att jag skulle in på dagvården snabbt för att få in rutiner. Till att börja med skulle jag äta halva portioner.

Efter denna info så var jag helt slut. Mamma sov över en natt till och tro det eller ej, men jag har nog aldrig tidigare sovit så bra som jag gjorde då. Tryggheten fanns!
På fredagen åkte vi hemåt. Jag ville hem till Göteborg, till familjen och allt som har med den sidan av Sverige att göra.
Jag ville ta en paus från jobb, skola och Kalmar...

Visstelsen i Göteborg blev nästan en vecka lång. Jag hann med att slappa mycket, vila upp mig och bara ta det lugnt. Jag var med mamma två dagar på hennes jobb. Att vara på dagis var roligt... men tyvärr drabbades jag av dagisbacillerna. De däckade mig totalt.
När jag på onsdagskvällen kom hem till lägenheten mådde jag så dåligt att jag somnade på soffan med kläderna på. Huvudet gjorde ont, halsen gjorde ont. Lederna värkte... Det var kaos.

På torsdagen vaknade jag upp med feber. Jag som egentligen skulle jobba fick ringa och sjukanmäla mig. Den där dagen spenderades i sängen...
I fredags mådde jag ännu sämre. Förkylningen var enorm och jag låg mest i min säng och tyckte synd om mig själv.

Hela helgen spenderade jag på jobbet. Det var fullt ös medvetslös hela tiden. SJukt stressigt!!!!
Måndagen kom och jag hade en tid hos läkaren på ABC. Vi pratade en del om framtiden och hur jag skulle gå vidare. Det bestämdes direkt att jag skulle börja med dagverksamheten redan dagen efter, dvs igår.

Så, igår var alltså min första dag på dagverksamheten. Jag spenderar numera nästan 6 timmar varje dag på ABC, äter tre måltider och lär mig avslappningar och att uttrycka mina känslor.
Igår hade jag ett besök hos min behandlare inbokat. Jag sa som det var "Jag orkar inte mer. Jag har ingen energi. Det går inte att vara här, hinna med skolan och dessutom jobba samtidigt. JAG ORKAR INTE"
Och så var det slut med det... Nu är jag sjukskriven resten av året. Inget jobb, ingen skola... Bara massa fokus på maten.

Just nu äter jag halvportioner, gjorde det både igår och idag. Imorgon är sista dagen på det innan maten trappas upp till 3/4 portioner. Under helgen ska jag sköta detta själv för att på måndag trappa upp till fulla portioner.

Jag vill egentligen inte skriva mycket om hur jag mår här eftersom allt misstolkas... trots detta ska jag ändå skriva några få meningar.

Jag kan inte säga att allt är på topp. Jag får mina ångestattacker, men med hjälp av medicin och avslappning kan jag komma ur den. Det går ibland snabbt, men vissa attacker tar upp till en timma att besegra.
Trots att jag har dessa attacker så tycker jag ändå att allt känns mycket bättre nu. Jag mår mycket bättre nu än jag gjorde för bara några månader sedan.

Jag lever och har börjat lyssna mer och mer på min kropp. Jag har lärt känna tecken på att attacker är på väg. Jag har ett humör som pendlar mycket, men det beror på att min kropp inte är van vid tabletterna jag äter.

Jag mår ändå mycket bättre nu... skrattar oftare och känner mig mycket gladare.
Det går framåt.
Jag tar snedsteg ibland, men bara för det så låter jag inte världen falla samman. Det är bara att bita ihop och gå vidare.

Det där var en liten uppdatering om vad som hänt sedan sist...


Mitt fokus nu är maten och dagverksamheten. Jag är sjukskriven från allt annat året ut och kan nu ladda upp mina batterier för att komma tillbaka mycket starkare!

Nu ska jag ta en tablett för att få sova lite.

Ha det bra!