Vecka 36 och föräldragrupp

Tjabba!
Idag är vi i vecka 36 (35+3) och endast 31 dagar kvar tills skruttfia beräknas anlända. Tänk vad tiden går fort!
Dagarna, veckorna, ja till och med månaderna springer i väg! 
Det känns lite konstigt att tänka tillbaka och inse att denna graviditet snart är över. Snart är hon här hos oss. Tiden går verkligen otroligt fort. Jag tyckte inte det var så länge sedan då jag började misstänka att någon bosatt sig i min mage, men tydligen har det nu hunnit gå exakt 32 veckor! Helt galet vad tiden går fort!
 
Jag har nu varit hemma i en månad och min kropp har mått så otroligt bra. Att inte jobba har gjort att jag slipper ryggvärken som jag ständigt hade då det var lyft och mycket på gång hela tiden...
Att få låta kroppen vila och ta det lugnt har verkligen varit behövligt! 
Än så länge kan jag inte påstå att jag tycker att magen är tung, men tydligen är det ivägen då jag upptäckt att det fasiken är fläckar mitt på magen på alla(!) mina tröjor ;)
Undra om jag kommer lära mig att jag börjar bli lite tjock innan magen är borta ;)
 
Idag var vi på föräldrakurs. Mycket information och kroppen var allt lite mörbultad efter att ha suttit en hel dag. Det där med att sitta länge är verkligen inte min grej. Det börjar lätt göra ont lite överallt i kroppen efter bara en liten stund!
Mycket av det som sades under dagen var sådant som jag redan hade koll på. Kanske beror detta på att jag är ganska så förberedd och påläst om vad som händer de kommande veckorna fram tills dess att hon är här. De andra paren som också var där hade inte alls lika mycket koll!
Det är nog jag i ett nötskal. Vill kunna veta och "planera" vad som komma skall...
 
Nästan alla sidor, appar och allt vad som nu finns om graviditet skriver att man i denna vecka borde ha svårt för att sova, tycka att magen är tung och mest gå runt och vara trött hela tiden. 
Detta är däremot inget som jag känt av ännu. Att sova är inte några problem. Jag kan ligga på precis samma sätt som innan jag var gravid. Kanske har det en lite fördel att jag bara älskar att ligga på sidan med en stor kudde att krama. 
Magen känner jag inte som så tung, ännu. Enda skillnaden är att den är större och liksom kan vara ivägen, men absolut inte tung!
Trött vet jag inte heller om jag känner mig. Visserligen tar jag det ganska lugnt på dagarna och spenderar mesta tiden hemma med hushållssysslor eller liknande. Det är inte så ansträngade för kroppen helt enkelt...
 
För övrigt har vi kommit in i hustankarna mer på riktigt. Här hemma ska det renoveras först. Just nu är jag mest sugen på att bygga nytt hus. Detta mest för att det faktiskt blir billigare än att köpa nytt, men även för att man då kan styra mer över hur man vill ha det.
Hur detta slutar återstår dock att se.... Men förmodligen blir det inte så mycket mer gjort förrän efter sommaren. Nu ska vi fokusera på vår lilla skatt som snart kommer.
 
Nu ska jag umgås lite med min sambo innan jag kryper ihop under täcker för att avrunda denna dag. 
Ha det fint! 
 
Avslutar med en nytagen magbild...