Sjukstugan fortsätter

Hej hopp!


Vattkopporna fortsätter här hemma på Ellen. Hon har haft feber i flera dagar nu, runt 39 grader trots alvedon. Den går inte ner...
Inatt satt jag eller Jens i hennes säng och sov. Så fort Ellen vaknade var det jobbigt för henne. Bara massa skrik och gråt. Vår älskade tjej ❤
Det är inte lätt för henne. Hon har inte mycket energi. Större delen av denna dag har hon spenderat i soffan. Är man sjuk är det helt okej!

Jag och Alice har idag flängt runt lite. Imorse var vi på hörseltest. Hörseln var kanon på Alice! Så skönt att veta trots att jag inte trodde något annat då hon faktiskt visar att hon hört oss. 
Sedan var det BVC. Skruttan hade gått upp 400 gram på en vecka. Nu väger hon 4080 gram och är 53 cm lång. Det går framåt och hon har nu passerat sin födelsevikt med nästan 300 gram! Så härligt att hon växer som hon ska. 

Snart ska jag göra mig klar för natten, men först ska jag försöka bli av med den huvudvärk jag dragits med nästintill hela dagen. 

Ha en trevlig helg!


Prickekorv

Jaha, dagarna fortsätter rulla på. Ellen har fått vattkoppor, vilket innebär att det vi i höstas misstänkte var vattkoppor och scharlakansfeber bara var scharlakansfeber. 

Hon har en hel del prickar över kroppen, men verkar inte ha förstått att hon har dem. Det är inte så att hon kliar eller nått sånt. Imorse hade vi dock en gråtattack när hon såg att en prick på magen hade gått sönder och den var väldigt röd. Hon trodde att den gjorde ont och blev hysterisk. Egentligen tror jag inte hon märker av den, men det var just då när hon såg den som det blev kaos. 

Vi är alltså fortsatt isolerade hemma. Alice som inte ska utsättas för onödigt mycket folk pga RS-viruset och nu Ellen som inte ska smitta alla andra på denna planet. Ja, det är då inte lätt. 

Jag har fortfarande sjukt mycket att göra med plugget. Som det är nu så försöker jag plugga lite då och då för att få lite gjort. Det går inte att bara sätta sig och tro att man ska få gjort speciellt mycket. Alltid är det något som avbryter mig. Jag gör så gott jag kan och fixar inlämningsuppgifterna och så får vi se hur det blir med tentan om en månad. Just nu tror jag inte att jag gör den, men vi får se hur det blir och känns framöver. Det blir ju lite problematiskt med Alice som inte kan Vara utan mig längre tid pga amningen. 

Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med, vad de nu var jag gjorde. 


Måndag igen

Då var det måndag. 

Jag har så fruktansvärt mycket plugg att göra. Det går inte att förneka att jag har lite ångest för att jag inte hinner med det jag vill göra. 
Inlämningsuppgifterna blir fler och fler samtidigt som mina pluggtimmar knappast ökar. Det är fruktansvärt svårt att få tid till plugget när Ellen är hemma från dagis och Alice är så liten och beroende av mig. 
Jag kan inte lämna henne längre stunder då det är jag som är den viktiga i hennes liv när det gäller mat... jag känner mig minst sagt väldigt låst. Självklart går knoddarna i första hand, men jag kan inte med att släppa plugget. Det är egentligen inga svåra uppgifter som ska göras, men för att få gjort dem krävs tid... något som alltså inte är lätt att få ihop!

Vi får se hur det blir framöver. Ellen ska vara hemma från dagis i alla fall februari ut och sedan eventuellt bara vara med på uteleken 9.00-11.00 i en månad. Detta gör vi för att inte riskera att hon drar hem massa baciller och sjukdomar. Det är då inte värt att riskera att Alice får RS-viruset!!!

Nä, nu ska Ellen ha lunch innan det är dags att sova.

Ha en bra dag. 


Kvalitetstid

Hej hopp!

Idag är det lördag, men va spelar det för roll när alla dagar är lika?
Jag njuter ava livet som tvåbarnsmamma. Det är underbart, trots att det ibland är ganska krävande. Igår var en sån dag då det var hembesök från BVC inplanerat, inlämningsuppgifter som skulle göras och ett hem i kaos med dammråttor lite överallt. Lägg då till en natt där jag sovit dåligt. Det var överlag en ganska jobbig dag, där ögonen gick i kors och humöret svajade. 
Jag däckade i soffan efter att Ellen somnat vid 21-tiden. Alice hade få fått mat och var ganska nöjd. Hon kunde dock inte somna i min famn då jag tydligen luktade förmycket mat... men på Jens axel somnade hon direkt. 
Jag la mig i sängen vid 22.30 ungefär. Alice ville ha lite mer mat så jag låg och ammade henne. Min trötthet höll i sig så jag somnade. Jens la över Alice i sin säng vid halv tolv, sedan sov vi allihop. Strax efter sex imorse vaknade jag av att brösten rann! De var sprängfyllda och Alice sov fortfarande. Bara minuter senare vaknade hon och ville ha mat. Sån befriande känsla när hon åt. Vi somnade om och när Ellen kom in vid 7.20 kände jag mig pigg och glad. Det hade varit en underbar natt där jag fått sova ut. 

Medan Jens och Alice låg kvar i sängen så gick jag och Ellen upp och hade en mysig morgon tillsammans. Lite kvalitetstid med mitt stora hjärta! ❤
Nu går tvättmaskinen för fullt och hela familjen är uppe. 

Trevlig lördag!
😃


Snart en vecka sedan...

Lillskruttan ligger just nu på mitt bröst och sover. Det är underbart att höra henne snusa så sött. Ellen har förmodligen också somnat. Tycker det är väldigt tyst från hennes rum...


Tänk att detom några timmar har gått en vecka sedan vår minsta lilla skatt föddes. Tiden går så fort! 
För en vecka sedan satt jag vid denna tidpunkt i soffan, trött och utslagen efter en dag i högt tempo. Att vi på natten skulle åka till förlossningen hade jag inte kunnat gissa. Än mindre att det skulle gå så fort att hon höll på att födas i korridoren!

Kroppen mår faktiskt väldigt bra efter att ha varit gravid och fött barn. 
Jag la bort mammakläderns i fredags när Alice var en dag gammal och hoppade i mina gamla vanliga kläder igen. 
Det var en skön känsla att få ha lite andra kläder på sig. Jag är tacksam att jag väldigt enkelt gick ner det ynka kilot jag gick upp när jah var gravid. Från den dagen jag blev gravid till idag ligger jag på minus 7 kilo. Min kropp verkar inte lägga på sig mern något kilo under en graviditet. 
Jag vågar knappt inte tänka på hur många kilon det skiljer från det att jah blev gravid med Ellen. Det är sjukt vad mybler bättre jag mår. Kroppen gör inte längre lika ont och nu är det roligt att handla kläder!

Nu i dagarna måste jag försöka komma ikapp i plugget igen. Jag har inte haft så mycket tid den senaste veckan och behöver därför sätta fart med nästa inlämningsuppgift!

Men innan dess ska jag sova! Ögonen och kroppen är trötta nu. 

Puss och kram


4 dagar gammal

Dagarna rullar på och Alice har nu hunnit bli fyra dagar gammal. Just nu ligger hon i min famn, utslagen efter att ha ammats. 


Ellen är supersnäll mot Alice. Hon vill hela tiden ha koll på var Alice är och hjälper gärna till med allt. Då hon själv inte är så gammal så har hon inte riktigt förstått det där med att man måste vara lite försiktig runt Alice. Det kommer nog med tiden... 
för övrigt ligger jag lite efter med plugget. Det är inte så lätt att hinna med att plugga med två små barn. Förhoppningsvis kan jag plugga ikapp snart. 

Snart sover Ellen och då ska jag och Jens sätta oss framför tvn en stund innan det är dags för mig att krama kudden. 
Ha det fint


Alice ❤

Inatt klockan 2.43 föddes en liten flicka på 3805 gram och 51 cm lång. Lilla Alice har äntligen kommit till världen. 


58 minuter från att vi parkerade utanför förlossningen till att hon var ute. Två krystningar räckte. Lustgasen hann bara kopplas in, men inte användas. Helt underbar känsla att sitta med detta lilla knyte i famnen. Vi är sedan en timme tillbaka hemma och myser. 

Jag är nu tvåbarnsmorsa ❤❤


+2

Idag är det två dagar sedan lilltjejen i magen var beräknad... men än befinner hon sig i min mage. Tänk att tiden kan gå så långsamt trots att jag faktiskt har fullt upp att göra hela tiden. 

Kroppen är fortfarande i väldigt bra skick och kan tänka sig att vara gravid längre, men huvudet säger att det räcker nu. Jag längtar till knodden är född. 
Än visas inte mycket tecken på att en förlossning är på gång. Det kommer lite värkar då och då, men de är så få och klassas mest som förvärkar. En del sammandragningar har jag, men det är ju vanligt och inget att bry sig om. 


Inatt vaknade Ellen en gång och efter att jag nattat om henne hade jag fruktansvärt svårt för att somna. Jag tror det berodde på att jag satt inne i hennes rum mellan 4.40-5.35. Jag hann vakna till liv under den tiden. När klockan äntligen passerad 6.30 och jag somnade dröjde det inte mer än en halvtimme innan Ellen kom och var pigg och glad. 
När hon var lämnad på dagis tog jag mig en tupplur. Det behövdes kan man säga. Ibland måste jag offra lite av den tid som finns till plugget för att sova ikapp. 

Om dryga timmen ska Ellen hämtas på dagis och efter det åker vi ut till mina föräldrar en stund. Jens är på båtmässan och beräknas komma hem senare idag. 
Men fram till att jag ska åka är det mer plugg som gäller. 

Må så gott så hörs vi!


Hållfasthetslära

Tisdagkväll betyder för mig föreläsning. Just nu läses kursen hållfasthetslära. Det är mycket matte och räknande, men det ska nog gå ändå. 


Jens och Ellen tog en sväng till mina föräldrar. Ellen bara älskar att vara där och leka med "nonno" och "ossa". Det är hennes namn för mormor och morfar. 
Idag har jag lagt en hel del tid till plugget. Jag vill försöka få bort så mycket som möjligt inför bebisens ankomst. Egentligen skulle min högskoleutbildning vara klar nu i maj, men jag skjuter på det ett tag. Jag tänker inte springa på tentor när bebisen är en plutt och beroende av mig. 
Minns hur det var med Ellen när jag skrev först tentan. Hon var då nästan ett halvår, hade börjat med smakportioner men ammades mest. Det var en kamp att skriva tenta i flera timmar när man kände hur brösten fylldes med mjölk. Att det dessutom nu är en månad kvar till nästa tenta och skruttan då beräknas vara runt en månad känns inte så lockande...

Jag har ingen stress att bli färdigutbildad. Denna utbildningen sökte jag när Ellen låg i magen, men varför jag sökte den vet jag ännu inte idag. Jag ville nog mest ha en utmaning och saknade pluggandet lite. 

Mycket av det vi läst handlar om teknik, men det är en del hel företagande och utveckling inom det som jag kan ha nytta av i mitt jobb. 

Nu ska jag avsluta dator, plocka undan lite leksaker från golvet och ringa Jens för att meddela att det är fritt fram att komma hem. 
Vi hörs!


Andra gången

För andra gången på 21 månader har Ellen inatt sovit hela natten utan att jag eller Jens behövt natta om henne. 

Det var en konstig känsla i kroppen när jag imorse vaknade vid 8-tiden av att Ellen kom in till oss, pigg och glad. Jag var riktigt utvilad och kände mig redo för ytterligare en dag, en till dag som gravid. 

Ellen är nu på dagis och jag ska snart ta tag i plugget. 

Jag önskar att bebis kommer snart för nu längtar jag efter vår andra lilla skatt ❤

Kram


100%

Dagen är här. Idag är skruttan i magen beräknad att komma. Har hon gjort det? Nej, hon verkar trivas bra och sprattlar och har sig mest hela tiden. 

Jag har haft otroligt mycket sammandragningar senaste veckan och trott flera gånger att det varit på gång, men ack så fel jag haft. Inatt hade jag dock två värkar, men det var ju inte mycket att hänga i granen när det inte fortsatte. 

Kroppen hade klarat av att vara gravid längre, men huvudet säger att det får vara nog nu. Jag längtar till lillasyster kommer. Allt är klart här hemma och Ellen går fram till min mage och säger "nomma" (komma) till bebisen hela tiden. 
Vi får se hur det blir när skruttan väl är här, då kanske Ellen ändrar sig 😉

Fram till att något mer händer med bebisen så ska jag passa på att plugga, plugga och plugga lite till. Ju mer jag hinner få gjort nu desto mindre har jag att göra senare tänker jag. 

Å jag kan avsluta med att jag i december fick nytt jobb. Jag hat klättrat i karriärstegen och tagit mig upp till det vi kallar säljledare. Det är samma sak som avdelningschef. Inte alla som två månader innan förlossning får den chansen. Det visar att min chef tror på mig! Helt otroligt. Förutom löneökning så kommer det innebära fruktansvärt mycket mer ansvar och mer jobb. Men jag är taggad. Jag hann vara säljledare fram till 20 januari, då jag gick hem. Nu är min vikarie i full fart med att jobba in sig i rollen och jag stöttar henne hemifrån med svar på frågor och liknande. 

Ha det dina så lovar jag att återkomma inom kort. Jag tänkte försöka skaka liv i bloggen igen för att i framtiden kunna gå tillbaka och se vad som hänt. 

Kram på er mina trogna följare som tittar in här trots att jag inte skrivit på länge!