Fy fan!

Fy fan vilken hemsk natt och dag jag har haft!

Igår var det riktigt kallt i lägenheten. Vi frös enormt mycket. Min fot tog stryk av detta, den gjorde riktigt ont! Jag valde att ta ett par diklofenak för att få bort den värsta smärtan.
Klockan tickade på och jag blev bara piggare och piggare, samtidigt som kroppen kändes sämre och sämre. Jag satte på mig en joggingoverall och gick och la mig i sängen framåt halv två. Att sova gick dock inte. Jag var superpigg och näsan frös. Tvn var igång och jag tittade på program efter program. Tiden gick och jag blev mer och mer uttråkad.

När klockan blivit halv nio, på morgonen, somnade jag äntligen. Det var dock mindre roligt att jag vaknade två timmar senare utan att kunna somna om. Ack va dåligt jag mådde. Illamående och frös!
Jag tog en lång och varm dusch och kröp sedan ner under täcket igen. Där låg jag en stund och bara vilade ögonen. Illamåendet blev värre och jag fick springa en sväng till toaletten. Usch!

Halv tre var det dags att åka till skolan för att gå på dagens enda föreläsning. Jag mådde skit, var likblek och allt kändes bara väldigt jobbigt. Det var ett helvete att cykla den lilla biten som är till skolan. Jag trodde seriöst att jag skulle tuppa av.
Föreläsningen började och jag kände att det inte skulle sluta bra. Jag hade rätt... 4 gånger fick jag lämna salen för att tömma min stackars mage som inte hade någon mat i sig. Matsaft är förjävla äckligt!
Jag lyckades överleva den två timmar långa föreläsningen, men det var knappt... Cyklade i lugnt tempo hem och la mig på sängen. En hink bredvid blev min räddning. Det tog inte många minuter innan det var dags att smaka magsaft igen.

Kusinen kom in och kollade läget, jag kände mig som ett lik och ville bara sova. Och så blev det också. Jag somnade till en stund och vaknade av att mobilen ringde.
Lillkusinen ville prata om ingenting. Hon och jag har pratat med varandra varje dag de senaste dagarna. Hon hade till och med ställt alarmet på mobilen för att hon skulle komma ihåg att ringa mig.
Imorgon bestämde vi att höras av antingen vid elva eller vid halv sex, allt hänger på om hon ska till skolan eller inte.

Nu är det i alla fall kväll och jag mår lite bättre. Magen har fått i sig lite mat, vilket gör att jag känner mig starkare. Jag var i skolan en sväng för en stund sedan för att beställa den sista boken.
Nu sitter jag i lägenheten. Det är svinkallt! Dubbla fleecefiltar hjälper inte speciellt mycket. När fasen ska man kunna sätta igång elementen???

Imorgon är det dags för en föreläsning igen, 13.00-16.00. Efter det ska jag och tre kompisar stanna kvar i skolan för att påbörja ett grupparbete som ska redovisas nästa torsdag. Här är det snabba puckar som gäller!

Det här var nog allt för mig.
Snart ska jag sätta på mig massa kläder och gå å lägga mig.
God natt!

Första dagen på högskolan

Hej!

Jag vet att det är mitt i natten, men just nu är jag inte ett dugg trött. Det gör i och för sig inget om jag är vaken nu, föreläsningen i skolan börjar klockan 15.00 så jag kan ta mig en liten sovmorgon.

Idag, eller ja igår blir det ju, startade skolan. Vi hade först en informationsföreläsning på två timmar. Det var en givande föreläsning med lite blandat innehåll. Efter detta fick vi en kvarts rast innan det var dags för föreläsning nummer två. Detta var kursstarten.
Organisation, organisering och marknadsföring är det vi börjar med. Det var en 3,5 timmar lång föreläsning om organisationsteori och liknande.
Jag hade inga problem alls att hänga med, det var nämligen det här jag avslutade sista kursen på gymnasiet med. Det blev en liten repetiontion helt enkelt.
En massa antecknades och efter att föreläsningen var slut cyklade jag hem och läste igenom allt jag skrivit. Det är nu skolan börjar, det gäller att hänga med från början för om lite drygt tre veckor är det dags för den första tentan!

Hemma på min säng låg det ett stort brev till mig. Min älskade lilla flicka i Alafors hade skickat hit en fin tavla till mig:



Jag pratade i telefon med henne en stund. Det är alltid så kul att prata med Emma för hon blir så glad när hon hör min röst. Idag pratade hon om att det skulle varit bra om det fanns en knapp som hon kunde trycka på så att hon kom till mig. Hon berättade även hur hon skulle kunna göra för att slippa skolan. Min busfia ;)
Under kvällen blev det lite smsande. Tillslut kom det klassiska kvällssmset från henne: Saknar dej godnat
Åååh, vad jag saknar henne!

Under kvällen har jag chattat med älskade lillebror. Det är alltid lika kul att prata med honom. Han är alltid så glad. Vi tjötade om allt mellan himmel och jord. Fick till och med ett "Saknar dig!" från honom.
Om lite drygt en vecka är det dags för mig att åka hem första gången. Det sak bli trevligt att träffa familjen, kompisar och även hälsa på innebandylaget. Ska åka till jobbet en sväng och säga hej också.

Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Jag trivt fortfarande bra här i Kalmar och jag är glad att jag tackade nej till den plats jag blev erbjuden idag på Högskolan i Borås. Jag vill inte lämna detta ställe!

Nu ska jag titta på tv en stund innan det är dags att sova.
God natt

Jobbigt "/

Usch vad det känns jobbigt ibland...

Min kusin där hemma har det jobbigt. Hon tycker inte om att jag befinner mig här nere i Kalmar. Jag får varje dag sms där det står: Jag saknar dej.
Min lilla flicka gråter av saknad. Det är jobbigt både för mig och för henne. Jag känner mig som en svikare.

Jag skickade ett kort till henne förra veckan och det var verkligen uppskattat. Hon ringde och tackade!
Imorgon kommer jag få något av henne. Hon sa igår när vi pratade att det kanske skulle vara så att brevbäraren skulle behöva ringa på dörren, för det kanske skulle komma något till mig som inte skulle gå i brevlådan.
Ja, det är bara att konstatera att flickan min har skickat något hit.

Just nu ligger jag i soffan och har det allmänt gött. Kollar på lite innebandygrejer och sånt. Kan inte riktigt släppa laget där hemma.
I köket står en ost- och skinkpaj. Den blev klar för en stund sedan så nu väntar jag bara på att den ska kalla så att jag kan skära ut portionsbitar och frysa in. Nu har jag mat för de kommande tre veckorna. Det ska bli riktigt gött att inte behöva tänka på maten :P

Imorgon börjar skolan på riktigt. Första och kanske till och med andra (jag minns inte om jag har en eller två föreläsingar imorgon) föreläsingen på högskolan ska avklaras. Om drygt tre veckor är första tentan! Oups!

Nä, nu ska jag slappa lite mer här framför tvn.
Kram

Äntligen!

Det har varit en tuff vecka, med detta menar jag inte att allt festande har tagit hårt på mig... Nej nej, det är så att den lägenheten jag bor i har värsta dåliga mottagningen. Att surfa på det mobila bredbandet är inte alls kul. Det har blivit många svordomar och mycket ilska. Jag har blivit överlycklig de få gånger jag lyckats komma in på någon hemsida!
Många kanske tycker att jag är sjuk som är så beroende av internet, men i dagens läge är det faktiskt ett måste att kunna koppla upp sig!
Jag befinner mig just nu i skolan, det är helt tyst här men det är väl inte så konstigt då det just nu pågår en Volleybollturnering i Långviken. Jag valde att inte deltaga.
Istället har jag gjort lite nytta, typ som att anmäla mig till mitt progam, vilket krävde internet!, kollat över saldot på mitt bankkort, mailat kort till mamma, facebookat lite osv osv osv.
Att vi har trådlöst nätverk här på högskolan har räddat mig. Det har varit väldigt tufft att leva som på stenåldern...

Jag har snart bott här i Kalmar i en vecka, och jag trivs redan mycket bra. Det tar ungefär 8 minuter till köpcenter Giraffen, ungefär som Backaplan fast större!. Cyklar man i 3 minuter till så är man vid IKEA.
378 meter till Netto och 5 minuter med cykel till skolan.
Jag har det mycket bra. Det är nära till allt och livet leker.

Aktiviterna som varit denna vecka har bestått av fest, alkolhol, stadsvandring, fest, alkohol, party, supa och lite allmänt tjöt på en gräsmatta, självklart med en ölburk i handen.
Jag trodde inte jag skulle åka hit för att lära mig halsa ett glas vin, tävla vem som kan dricka upp ölen först osv. Oups, detta kanske jag inte skulle skriva. Mamma och pappa, ni läste inte meningen ovanför... ;)

Några bilder:

 

(Drängarna live på Garden partyt)



Kurslitteraturen är beställd och jag går nu och väntar på att ett sms ska dimpa ner i min inkorg. På måndag börjar första föreläsningen. Det ska bli kul...

Om en liten stund ska jag sätta mig på cykeln för att åka hem och fixa käk. Det får bli samma sak som jag ätit de senaste 4 dagarna, alltså kokta morötter och pasta...

 

Jag kan väl avsluta detta inlägg med några kort på lägenheten:

(Klicka för större bild)

 

 

 

 

 

Jag och min kusin delar på denna tvåa. Vi har valt att ta varsitt rum och bara ha köket som en gemensam yta :)

 

Jag hoppas att det inte kommer ta allt för lång tid tills nästa uppdatering. Under helgen kommer jag inte kunna komma in i skolan, vi har inte fått våra inpasseringskort.

Kram!


Imorgon!

Nu är det inte många timmar kvar... Om 12 timmar är vi framme i lägenheten.

Jag kan inte beskriva hur jag känner mig. Det är allt från glädje till sorg. Det är ett stort steg att flytta hemifrån, nu ska jag klara mig själv.
41 mil hemifrån, långt ifrån tryggheten.

Idag jobbade jag i alla fall sista dagen på jobbet. Även här var det blandade känslor. Jag kommer sakna stället och mina arbetskollegor!

Adressändringen är nu gjord. Ett steg framåt...

Jag kan inte koncentrera mig, kan inte skriva. Huvudet gör ont och jag vill bara gråta...

Jag får återkomma en annan dag. Nu är det bara kaos.

Kram

Sömnlös natt

Jaha, ännu en sömnlös natt för min del...

Klockan visar snart på två och jag är fortfarande vaken. Det är inget jag är stolt över, men jag kan inte göra något åt saken. Det är sjukt varmt och jag har kramp i min vänstra arm. Det går helt enkelt inte att sova. Jag vet inte hur jag ska göra för att kroppen ska förstå att det är dags att sova.

Det är så tröttsamt. Jag både vill och behöver sova, hela veckan är full med jobb!

På tv visas det bara skit...

Jag har så sjukt tråkigt!

Fredag 13 augusti

Helgen är kommen och jag kommer för en gångs skull vara helt ledig från jobb. Det kommer bli underbart gött!

Det händer inte speciellt mycket i mitt liv just nu. Jag jobbar och sover. Det är väl ungefär det jag hinner med under en dag. Okej, lite dator blir det också ;)

Eftersom klockan är efter midnatt så får jag väl skriva om gårdagen då...
Fredag den 13 augusti. Att det var en otursdag märkte jag absolut inte av. Jag valde att åka till jobbet lite tidigare för att hinna med en promenad i Fontin. Promenaden blev lite längre än jag tänkt mig, en mil var lite för långt faktiskt. Jag hade extremt ont i foten nästan hela tiden. Att sedan jobba 9 timmar direkt efter det gjorde inte saken speciellt mycket bättre.

Jag var extremt trött när jag kom hem, inte trött så att jag behövde sova utan mer trött för att jag hade så ont. De starka tabletterna Tramadol blev min räddning. Jag vet mycket väl att jag får massa biverkningar av dem, men jag kände att jag inte hade något val.
Foten gjorde så jäkla ont. Det var länge sedan jag känt denna smärta! Några tramadol intogs och jag la mig på sängen för att låta dem göra sitt.
Dryga halvtimmen senare kände jag att det började gå åt rätt håll i foten. Tyvärr mådde jag inte speciellt bra i resten av kroppen. Allt snurrar, jag ser dubbelt, är illamående och hörseln är nedsatt. Detta är biverkningar av tabletterna.
Att jag mår lite mindre bra bryr jag mig inte om. Huvudsaken är att foten inte gör ont, gör den det så kan jag nämligen inte sova. Nu när jag är smärtfri kommer nog sömnen inte bli några konstigheter.

Japp, jag skriver bara massa gojja här...

Mamma har nu skaffat facebook. Det trodde jag aldrig skulle ske, men ack så fel man kan ha ibland. Det ska bli kul att se hur ofta och länge hon kommer sitta framför datorn nu. Pappa blev lite smått galen förrut när datorn var upptagen ;)

Om sju timmar är det dags för mig att gå upp och förbereda mig inför dagens uppgift; att plocka ihop mormor och morfars husvagn. Jag ska helt enkelt åka till Resö och hjälpa till där.
Hoppas att vädret är okej och att det går relativt snabbt...

Nä, nu ska jag springa och spy innan det är dags att borsta tänderna, tvätta bort sminket och leta fram någon bra film att titta på.

God natt :)

10/8-2010

Dagen börjar lida mot sitt slut...

Idag har jag haft en underbar dag tillsammans med min älskade kusin. Att vara barnvakt åt henne är underbart. Jag älskar min lilla flicka enormt mycket. Jag är som en mamma för henne. Hon älskar och lyder mig. Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om henne.
Jag kommer sakna henne, och alla andra, jättemycket när jag flyttar. Jag vill inte tänka på det...

Det lutar dock åt att jag hämtar upp flickan min efter jobbet imorgon och låter henne sova över. På torsdag ska hon nämligen passas igen :)

Annars rullar allt på bra. Jag försökte mig på en garderobsrensning tidigare idag. Strykjärnet åkte fram och helt plötsligt var jag igång med strykandet. Min ena t-shirt låda påbörjades, tyvärr fick jag avbryta efter en och en halv timma för att åka till jobbet. Att fortsätta nu är jag inte ett dugg sugen på. Två t-shirtar fick jag plockat bort...

8% av min garderob är i alla fall strykt och genomgången. Nu är det bara resten kvar...

Nä, nu ska jag slänga av mig mina arbetskläder och lägga mig framför tvn.

Livet i en flyttkartong

Usch vad dålig jag är på att uppdatera här. Jag har de senaste dagarna tänkt skriva några få rader, men tröttheten har slagit in och jag har somnat istället.

Dagarna rullar på fort, och de flesta av dygnets timmar spenderar jag på jobbet. Idag har jag i och för sig varit ledig. Lediga dagar är det ont om, men jag klagar inte. Pengarna behövs och jag jobbar därför mer än gärna. Om lite drygt en och en halv vecka är jag bosatt i Kalmar, redo för att möta vardagen där nere.
Det känns lite skumt att jag snart flyttar hemifrån, snart ska jag sköta mig själv. Jag är dock helt övertygad att jag kommer lyckas med detta, men det är ändå blandade känslor inom mig.

Huset här hemma ser ut som en uppochnedvänd flyttkartong. Det är saker överallt. I mitt rum står det 10 bananlådor, 1 är fylld...
Vardagsrummet är mitt förråd. Där står min nya säng, köksbord, stolar, tvbänk, vardagsrumsbord, tallrikar, glas, ja lite av allt möjligt helt enkelt.
Just nu vill jag bara att allt ska bli klart, att flytten ska vara avklarad. Det är kaos överallt.

Sista dagen på jobbet för min del är fredag 20 augusi. Jag avslutar med en heldag, 7.30-20.10. På lördagen 21 augusti flyttar jag...

Det här blev en snabb och rörig uppdatering. Jag är barnvakt just nu och därför har jag inte tid till att sitta och skriva mycket här.

Hörs en annan dag.
Kram