Österrike 24-29 April 2009

Fredag 24/4


Gaaah, jag är mega trött. Dagen har varit riktigt lång. Min väckarklocka ringde klockan fyra imorse. Jag skrev ett kort blogginlägg innan jag och mamma satte oss i bilen för att åka till Landvetter flygplats. Kvart över fem mötte jag mina medresenärer Marcela, Jörg, Erik och Lars. Tillsammans skulle vi åka till Österrike. När biljetterna var uthämtade åkte mamma hemåt.

Allt kändes väldigt bra... fram till att bagaget checkades in. Något hände med mig. Jag blev lite smånervös. Det var på riktigt! Två månader har gått sedan jag bestämde mig för att åka med... Två snabba månader. Allt har känts så overkligt. Liksom, att åka iväg som utbytesstudent är bara sånt som mina kompisar gör... Jag trodde aldrig att jag skulle komma på tanken att göra det!


Den planerade avgångstiden från Landvetter var 6.35, men självklart var planet försenat... I München var det tydligen kraftig dimma, planen hade svårt att lyfta och landa. Klockan 7.38 blev klockan innan planet lyfte, alltså drygt en timma försenat.

Flygturen gick bra, jag lyckades somna till i tio minuter. Resterande tid satt jag och pratade med Erik. Det är gött att någon mer än jag har bra samtalsämnen, dvs innebandy ;)


9.21 landade vi i München. Solen sken som bara den. Varmt var bara förnamnet på vad det var! Tillsammans med våra lärare så bestämdes en återsamlingstid (kl. 11.00). Vi tre elever drog iväg på flygplatsen för att fördriva tiden lite. När vi gått runt överallt upptäckte vi att det endast gått en halv timma så valde vi att införskaffa en kortlek. Efter flera omgångar av "Neger och president", "Bluffstopp" och "skitgubbe" så hade klockan rullat på och det var dags för oss att återsamlas.  Tillsammans med lärarna gick vi igenom planeringen och även programmet som vi skulle programmera och bygga upp. En ganska svår uppgift!

Klockan 12.40 skulle planet från München till Linz lyfta... men självklart var även detta försenat... Klockan 13.00 fick vi gå på planet. Några få minuter senare var det dags att lyfta.

Den här flygturen var inte lika go som den första... Det hoppade och gungade. Ett tag funderade jag på om det verkligen var ett flygplan jag åkte, det kändes mer som en båt. Fast det var lite roligare att flyga den andra resan ändå. Vi flög ganska nära molnen. Jag ville bara lämna planet och lägga mig på ett. Det såg så mjukt ut. 45 minuter gick snabbt, vi hann knappt lyfta innan det var dags att landa.


Att få bagaget tog inte så lång tid. Allt fungerade väldigt bra... Mobilen bytte nät och jag trodde att allt var okej, men ack så fel jag hade. 2 minuter, så lång tid tog det innan min mobil vägrade acceptera de Österrikiska näten. Jag stängde av och satte på mobilen flera gånger men ingenting hjälpte. Jag hade nästan gett upp hoppet när det helt plötsligt plingade till i mobilen. Wiho, det var ett välkommen sms. Aldrig tidigare hade jag blivit så glad av ett sånt tråkigt sms! :P


Från flygplatsen i Linz skulle vi ta en buss för att komma till tågstationen... Vi var vid hållplatsen i god tid, men tror du det kom någon buss?? Nej nej, med vår tur så var väl det väntat... Tiden gick och gick och vi skulle precis ge upp hoppet när det helt plötsligt kom en röd buss med värsta farten!

Jag hade hoppats på en 30 minuter lugn resa för att kunna sova lite.... Så blev det verkligen inte! För första gången i mitt liv fick jag känna på hur det var att befinna sig på Österrikiska vägar. Chaffören körde allt förutom långsamt och säkert. Han genade i kurvorna och mötande trafik fick dra sig utåt kanten. Det var en mindre trevlig resa... bättre kunde det bara bli, eller?

Framme på tågstationerna låstes bagaget in och vi gick ut på stan för att käka lite mat. Magen kurrade ganska mycket. Flygplansmat är inte mycket att hänga i granen.

Till mat blev det pizza. Jag är absolut inte mycket för pizza, och inte gjorde detta saken bättre. Pizzan jag åt var mindre god, väldigt vattnig och... ja det går inte att beskriva. Men jag var hungrig så det var ju bara att äta och se glad ut...

Efter en tredjedel av pizzan var jag så mätt att jag höll på att dö (det kändes så i alla fall). Mina medresenärer blev glada eftersom de fick lite extra mat ;)


Tillbaka på stationen återkom den turen som vi burit med oss... Tåget var en kvart försenad. 16.32 skulle vi ha lämnat Linz, men förseningen gjorde att vi istället åkte klockan 16.47. På tåget kom nervositeten på riktigt! Jag hade liksom ingen aning om någonting. Jag hade mailat min värd, men inte fått något svar. Det kändes faktiskt lite jobbigt.

17.21 klev vi av tåget i Vöcklabruck. På stationen stod alla familjer och väntade på oss. Jag visste sedan tidigare att min värd bar namnet Georg Kühn, men mer än så visste jag inte. Efter att ha hälsat på alla kom en kille fram till mig och presenterade sig lite mer, det var tydligen Georg.

Georg tog min väska och la den i bilen (precis så ska killar göra ;) ) I bilen blev det en hel del prat, jag kände mig sådär lagom aktiv. Resan hade varit lång och alla jag ville göra var att sova. Trots sömnbrist lyckades jag hålla mig vaken den 45 minuter långa bilresan. Kanske var det för att jag ännu en gång fick känna på hur det var att befinna sig på Österrikiska vägar. Vart jag var på väg hade jag ingen aning om. Framåt slutet såg jag massa "Wels" skyltar. Jag kom fram till att stället jag skulle bo på hette Wels :P

Väl framme i huset blev jag visad runt. Mamman (som jag inte komma ihåg namnet på) sa något om att de bara bodde i huset på helger och lov, resterande tid bodde de i en lägenhet i stan.

Jag hann vara i huset i en kvart innan Georg sa att vi skulle åka iväg till ett samlingsställe. Jag var trött och lyssnade inte så noga...

Samlingsplatsen var mysko. Den låg i en källare i ett lägenhetshus. När vi kom dit så befann sig redan 10 personer där. Alla rökte cigg och drack öl!

På samlingsstället var vi inte länge, vi skulle istället åka vidare till en annan samlingsplats där den traditionella fredagsmiddagen skulle serveras... Jag bara hänge på som en svans...

Maten bestod av Bratwurst och öl. Bratwurst ser inte så gott ut, men det smakar faktiskt som vanlig korv (nästan i alla fall). Ölen var nog den godaste jag druckit. I vanliga fall tycker jag inte om det så mycket, men den här var speciell. Mycket god!

Framåt halv elva lämnade vi stället för att dra vidare på fest. 34 minuters bilresa blev det igen. Jag upptäckte ganska snabbt skillnaden mellan svenska och österrikiska bilförare. Eco-driving var inte att prata om... Hade man ett långt avstånd till bilen framför så gasade man på så mycket att man höll på att köra in i bilen. Då tryckte man på bromsen... Dessutom skulle man köra dubbelt så snabbt som man egentligen skulle...  Så höll det på...

Växlarna användes inte så flitigt. Körde man in 50km/h eller långsammare så var det tvåans växel som gällde. Körde man i 80 km/h så var det trean och körde man snabbare så användes den högsta växeln...


På festen träffade jag Lars (min medresenär). Erik låg tydligen och sov... Det blev party en stund. Alla rökte as mycket. Mina kläder luktade inte så gott efter ett tag. Att befinna sig bredvid folk som röker är inte alltid så kul... 

Efter en stund var det dags att åka hem för att lämna bilen och ta en taxi in till stan för att gå på krogen.

Georg frågade om jag ville sova eller följa med ut. Jag valde att sova...



Lördag 25/4


Imorse vaknade jag av att väckarklockan ringde vid kvart över tio. Frukosten var väldigt normal, dvs ungefär som i Sverige... Det lite speciella var att det serverades efterrätt i form av en kaka...  Efter frukosten fick jag lite egentid. Det var härligt. Jag passade på att ligga på sängen och lyssna på musik. Klockan halv ett knackade Georg på dörren till mitt rum. Det var tydligen dags att åka iväg. Badkläder skulle tas med. Vi åkte till Attersee ( i Vöcklabruck) för att spela lite minigolf. Det var sju värdar med sina utbytesstudenter där... Varmt var bara förnamnet på vad det var 24 grader i skuggan!

Efter att jag kommit tvåa i minigolfen så blev det lite käk och öl innan det var dags att hyra en båt för åka ut på Attersee. Vinden svalkade gött.

Båtturen var över efter en halv timma. Vi packade då ihop oss i bilarna för att åka och ha grillparty hos Peter (en av alla värdar).

Jag överdriver inte om jag säger att det grillades mer än 8 kilo kött. Vi var 14 stycken där och alla åt som bara den. Jag åt minst och det jag fick i mig var en Bratwurs och en köttbit. De andra åt ungefär 5 gånger så mycket... Självklart drack alla massa öl också.

Klockan tio åkte alla hem. Georg styrde bilen mot Wels och 45 minuter senare var vi hemma. Jag var egentligen väldigt trött men att sova gick bara inte. Allt jag tänkte på var kemiprovet (som ska göras på torsdag) och på min bror som hade 20 årsfest hemma. Det tog några timmar innan jag somnade...



Söndag 26/4


GRATTIS BRORSAN PÅ DIN 20-ÅRSDAG! =D


7.45 pip pip pip, min väckarklocka ringde. Jag lämnade sängen för att göra mig klar. 8.30 lämnade jag och Georg huset för att åka till lägenheten och hämta lite saker. Klockan 10.00 var det samling på tågstationen i Attnan Puchheim. Det var lite roligt att träffa alla andra studenter också. Jag hade inte träffat alla Spanjorer innan...

När alla var där så satte vi oss på ett tåg till Hallstatt där vi skulle gå i en saltgruva. Tågresan tog en och en halv timma och sedan var det en tio minuter lång båtresa innan vi var framme.


Innan det var dags att gå in i gruvan käkade vi lunch... Det är inte varje dags man blir bjuden på trerätters på en skolutflykt. Portionerna var inte alls små. Jag trodde att min mage skulle sprängas på slutet. Shit vad mätt jag blev.


I gruvan fick vi en 70 minuter lång guidad tur (på både engelska och tyska). Det var lite segt på slutet...


När det var dags att åka hem så blev det stressigt. Vi fick springa de 2 kilometrarna till båten för att hinna med. Turen var med oss, alla hann till båten. Det gjorde att vi även hann med tåget tillbaka till Attnan Puchheim.Jag sov typ hela tågresan, sömn var det ont om innan...


Tillbaka på stationen väntade den vanliga 45 minuter långa bilresan hem. Väl hemma stod maten på bordet. Till förrätt var det sallad (typ för stor portion), det var kämpigt att få ner det. Jag vet redan väldigt mätt innan och att äta lite till gick egentligen inte men att tacka nej till mat kändes bara fel! Till varmrätt blev det Wienersnitzel med potatissallad, ris och stekt potatis. Efterrätten bestod av en kaka. Jag var så mätt att det var ett under att jag inte spydde!


Georg behövde åka till lägenheten en stund för att göra klart ett skolarbete. Jag blev kvar ensam i huset, men inte klagade jag. Det var ganska härligt att vara ensam och göra vad som helst.

Klockan nio på kvällen började jag plugga lite smått... Provet kommer närmre, men pluggandet står still.

Imorgon är det skola som gäller. Den börjar 7.45 så jag gissar på att vi lämnar huset vid halv sju...



Måndag 27/4

Hej hej. Idag är det måndag, klockan är kvart i elva på kvällen och jag har precis kommit hem från dagens aktiviteter. Gårdagens pluggandet gick inte så bra. Jag somnade efter bara några få minuter. Två timmar senare vaknade jag igen, men att fortsätta plugga då var inte att tänka på. Jag valde istället att lägga mig under täcket för att fortsätta sova.


Imorse ringde min väckarklocka klockan 6.00. det blev frukost innan vi åkte till tågstationen vid halv sju.


I skolan var det värsta kaos. En klass med bara massa killar fungerar oftast inte så bra. Att det dessutom var 12 stycken utbytesstudenter gjorde inte saken bättre. Det snackades, förflyttades, lästes tidningen, spelades spel osv. Läraren brydde sig inte... Första lektionen idag var matte, på engelska. De höll på med integraler (samma som jag gör) så det var inte så svårt att förstå.

Den österrikiska skolan skiljer sig lite från den svenska. De har 50 minuters lektioner och det ringer en klocka när det är dags att starta och avsluta lektionen. När den ringer ut så drar alla. Läraren slutar upp helt tvärt och går därifrån. Att avrunda lektionen var inte alls att tänka på.


Efter matten blev vi guidade runt i deras verkstad, 2.5 timmar tog det. De hade svarvar, svetsar, sågar, röranläggning och mycket mer. De var stolta över allt dör. När rundturen var klar gick vi och åt mat,Lunchen var lång, så lång att vi faktiskt hann med att gå till Vöcklabrucks centrum.

Centrum kanske man inte kan kalla det, det är nämligen väldigt litet och inte mycket att hänga i granen. Det fanns knappt några affärer där.

Vi kom tillbaka till skolan vid tre, lagom till den slutade helt enkelt. Jag och Georg tog bussen till Attnan Puchheim och sedan tåget därifrån och hem.


Hemma hann vi inte vara länge, 18.30 skulle vi nämligen befinna oss i Vöcklabruck igen för att gå på bio med alla andra.

Filmen vi såg hette Crank 2 (stavning??), en action film... Trots att den var dubbat till tyska och utan text så fattade jag väldigt mycket. Undra hur det gick för spanjorerna... de fattade ju ingenting :O

Efter bion blev det, som vanligt, lite drickandes på en bar.


Nu är jag hemma, klockan är elva, väskan är packad och jag är nyduschad. Imorgon är det skolan igen. Jag måste ta med min resväska dit eftersom vi efter skolan åker och badar på ett badhus och sedan åker direkt hem till Peter för att ha en avslutningsfest. Efter det är de inte måste timmar kvar innan det är dags att lämna landet för att återvända hem till Sverige igen.

Tiden rinner iväg, nu är det dags för mig att sova. Imorgon är det dags för presentationen... Guten Nacht.



Tisdag 28/4


Dagen har varit väldigt lång. Klockan ringde vid 6-tiden. Halv sju åkte vi till skolan. 7.45-11.00 jobbade jag, Erik och Lars med presentationen. Klockan elva drog presentationen igång. Vi ville glänsa lite och gjorde därför presentationen både på tyska och engelska. Snacka om att vi fick beröm efter :P


Efter lite mat i magen drog vi alla iväg till Aqua Pulco för att bada lite. Jag lyckades sätta lite märken på min kropp i form av ett fett blåmärke på höften och en avsliten lilltånagel. Fråga mig inte hur det gick till för jag vet faktiskt inte. Trots att blodet rann så fortsatte jag att bada.

4 timmar spenderades i vattnet, snacka om att jag var som ett russin när jag klev upp :P


19.30 var vi framme hos Peter för att ha en avslutningsfest. 5 euro kostade det om man ville ha alkohol. Det var billigt eftersom man då fick dricka hur mycket som helst. Klockan är nu halv två och det är dags att sova. Imorgon är det skola och resan hem som gäller...



Onsdag 29/4


Tiden är framme. Jag befinner mig ju nu i Linz på tågstationen. Snart åker vi hemåt. Jag mår ganska bra trots att det blev en hel del alkohol inatt...

4 timmars sömn hann jag få innan det var dags att åka till skolan. I skolan stannade vi till klockan kvart över tio, länge än så hann vi inte för då skulle vi missa tåget till Linz.

Som sagt, nu sitter jag alltså i Linz. Magen är full med kinamat. Om drygt en timma går bussen till flygplatsen. Hemlängtan är stor. Att bara sitta i en vänthall och låta tiden gå är inte så roligt. Det går så långsamt.


18.20 lyfter (förmodligen) planet till Frankfurt. Där är det lite väntetid innan planet till Göteborg går (klockan 22.10). Är det något jag gör nu så är det att längta hem. Resan har varit väldigt rolig, men det tar på krafterna när man måste använda huvudet hela tiden. Att lyssna vad de säger när de pratar tyska är inte alltid så lätt. Snacka om att det kommer bli gött att inte behöva prata tyska eller engelska hela dagarna. Under resans gång har jag lärt mig sjukt mycket tyska. Man lär sig mer än man tror.


Att skriva mer nu orkar jag inte. Jag skriver mer när jag kommer hem istället. Kram


Uppdatering:

Hej, nu är jag hemma i mitt rum. Klockan är halv två och jag ska snart börja surfa runt på nätet för att ta reda på hur mycket jag har missat. Att inte läsa alla bloggar på nästan en vecka har varit jobbigt. Men det absolut jobbigaste har nog varit att jag inte kunnat uppdatera mina egna eller inte ens kunnat vara inne på facebook...

Resan till Frankfurt blev försenat 10 minuter, men det var inte så farligt ändå. I Frankfurt landade jag vid halv åtta. Fram till klockan nio satt jag, Erik och Lars och spelade kort. Jag vann alla gånger :P


Från Frankfurt till Göteborg var det inga förseningar alls. Planet lyft klockan 22.10 och jag var framme i Göteborg vid halv tolv. Bagaget tog ett bra tag att få, men när det väl kom så återförenades jag med mamma och pappa.  Jag tror nästan att jag pratade oavbrutet från Landvetter och ändå hem till huset. Det fanns så mycket att berätta. Jag tror säkert inte att jag fick sagt allt ändå. Tur att de läser min blogg och kan på så sätt se vad som hänt =)


Tiden rinner iväg och jag har precis kommit fram till att det inte är någon idé att sova. Jag kommer ändå vara helt död imorgon i skolan, så då kan jag ju strunta i att sova och istället försöka plugga lite. Och som jag sa tidigare, det kommer bli en hel del dator inatt. Jag måste ta reda på allt som jag missat under tiden som jag varit borta.


Har jag slagit mitt rekord i längd på inlägg tro??

Imorgon kommer jag förmodligen lägga upp lite kort... Just nu finns inte tiden. Jag håller på att göra mig klar. Om en lite stund kommer jag dra in till Göteborg för att möta upp Carro och några andra. Tillsammans ska vi ha roligt. Vilken krog vi hamnar på vet jag inte just nu, det återstår att se helt enkelt :P

Kram

Hemma i Sverige igen

Hallo und herzlich willkommen...

Ich bin Malin Båstedt und ich habe...
Skoja bara.

Jag tänkte bara säga att jag är hemma i Sverige igen. Min resa till Österrike har varit helt otroligt bra. Det går inte att beskriva.
Om några få timmar är det skola som gäller. Det känns väl sådär... Jag orkar egentligen inte "/
Tyvärr så har jag inget val, det är väl bara att gå dit och se så glad och pigg ut man bara kan.

Förmodligen så kommer det ett mega långt inlägg imorgon. Jag har skrivit massa inlägg för hand ;)

Nu måste jag plugga en stund.... sedan kanske jag ska packa upp väskan också... Suck suck...

Kram på dig


Bloggpaus?



Det här kommer kanske som en chock för dig, men så kan det bli ibland. Om bara några få minuter sätter jag mig i bilen tillsammans med mamma för att åka till Landvetter flygplats. Anledningen till att vi åker dit är för att jag idag åker till Österrike =) Det här är ett skolprojekt. Från min skola åker vi tre elever och två läraren. Till Österrike kommer det dessutom komma några spanjorer och några fransmänn. Jag kommer vara med och programmera i en fabrik, det kommer bli spännande eftersom jag inte har någon aning om hur det ska programmeras ;)

Klockan 6.35 lyfter planet och klockan 17.06 är jag framme i Vöcklabruck.
Min dag ser ut såhär:
Kl. 5.30 - samling på Landvetter
6.35 - Planet lyfter från Landvetter
8.25 - Framme i München
12.40 Planet till Linz lyfter
13.25 - Framme i Linz
16.32 - Tåget till Vöcklabruck går
17.06 - Framme i Vöcklabruck där familjen står och väntar.

Jag kommer fram till på onsdag bo hos en familj. De språk jag kommer behöva tala är tyska och enegelska.
Jag börjar bli lite nervös. Kommer jag kunna kommunicera med dem?

Jag vet inte om jag kommer ha tid eller tillgång till dator därnere, därför kommer det kanske  bli en bloggpaus. Jag kommer inte prioritera bloggen alls när jag är där. Utan blir det en liten stund över så kanske jag skriver något kort här. Är du ändå nyfiken på vad jag sysslar med så får du väl skicka ett sms som jag kan svara på :P

Jag hoppas att du får en bra vecka här hemma i Sverige.
Ta hand om dig!
Kram


Torsdag 23 April

Torsdagen är över och jag har fått gjort en hel del saker....
Skolan var slapp, väldigt slapp (det känns som jag skriver detta nästan varje dag :S ). Först var det engelska. Där gjorde vi först en muntlig övning, sedan en hörförståelse och sist men inte minst hade vi rast. Egentligen hade vi inte rast, men läraren hade betygssnack och vi fick en uppgift att göra... Som alla andra gånger när lektionen blir lärarlös så får man inte gjort någonting.

Lunchen idag var två och en halv timma lång, därför passade jag på att åka in till Nordstan och köpa paket till min älskade storebror som fyller 20 på söndag.

Tillbaka i skolan blev det en lite tupplur innan det var dags för kemi. Idag gjorde vi typ ingenting. Läraren visade lite saker och sedan var det typ eget arbete. Nästa vecka är det prov så lite pluggande blev det allt.

Min kväll har jag spenderat i mitt rum...
Om en liten stund tänkte jag dra in i duschen en sväng... Sedan sätter jag igång en bra film.
Väckarklockan ringer klockan 4.00 *SNARK*

God natt =)


Jag och mina korkade lösningar... ;)

Jaha då var kvällen kommen igen. Jag har haft en okej dag...
Imorse strulade bussarna, vilket ledde till att jag kom tio minuter sent till skolan. Elektronik var första lektionen. Jag tror nog de flesta har räknat ut att det inte hände så mycket där... Det var endast en uppgift som skulle lösas 20 minuter tog det. Inte tackade jag nej till rast resten av lektionen...
För första gången på flera veckor hade vi en sån där dubbeldag, dvs en dag där vi hade lektion både i Torslanda och på Lindholmen... Sista lektionen befann jag mig på Lindholmen. Det var dags för nationellt prov i TYSKA! Dra mig baklänges. Tjena vad det inte alls var lätt!

Igår kom jag på världens smartaste lösning (tycker i alla fall jag). Varje natt vaknar jag, har väldigt svårt för att somna om igen. Oftast hamnar jag framför datorn en stund. Jag har hittills haft min dator på skrivbordet, detta har gjort att jag blivit tvungen till att sätta mig upp i sängen för att kunna nå datorn...
Igår tröttnade jag på detta. En pall flyttades in i mitt rum, och vips så hade jag ett datorbord :P




Finaste utsikten från min säng.

Hur underbart är det inte att bara kunna sträcka ut armen och röra lite på musplattan för att få datorn att bli användbar. Jag behöver endast vrida lite på min kropp, och vips så kan jag göra vad som helst på datorn =)

Ja jag är faktiskt lite knäpp ;)

Imorgon är det torsdag och jag är på Lindholmen hela dagen, 8.00-16.30.
Eventuellt så skulle nationella proven i engelskan börja imorgon, i så fall är det pratdelen. Vi fick ett häfta förra gången som skulle vara läst till lektionen efter (dvs imorgon). Jag börjar fundera lite på om det är dags att börja läsa den. Jag har ju faktiskt varit duktig och letat fram den.

Häpp, nu ska jag göra annat.

Kram och god natt


TYSKA SUGER!

Vill du veta en sak?  TYSKA SUGER!
Jag har precis gjort klart den andra uppgiften. Nu är det endast en del kvar... Suck på detta!

5 minuter kvar innan det är dags att försöka skriva en uppsats.... Suck på detta också.

Hoppas du har det lite roligare än vad jag har...
Kram

8 minuter kvar

8 minuter kvar sedan är det dags för nationellt prov i tyska. Jag är inte alls laddad. Allt jag vill är att sova vidare här i uppehållsrummet.

Magen kurrar i alla fall inte längre. Den har fått i sig lite tacos så nu är den glad...
Nu är det nog dags för mig att försöka slita mig från soffan för att förflytta mig till klassrummet...
Önska mig inte lycka till för då går det bara åt helvete. Tack...

Hungrig!

Min mage kurrar som bara den trots att jag ätit tre stycken äpplen idag. Helt sjukt.
Om drygt en timma befinner jag mig på Äran och äter tacobuffé. Kanske man kan äta sig mätt i skolan idag... Det är inte det händer...
 


Träningsvärk

Det här är pinsamt, riktigt pinsamt. Jag har sån träningsvärk att jag knappt kan röra mig. Mage, axlar, ben, rumpa och ryggen ömmar sådär lagom gött. Aldrig trodde jag att gårdagens idrottslektion skulle leda till träningsvärk, så jobbigt var det ju faktiskt inte.
Att komma till skolan idag och höra de flesta andra i klassen klaga på träningsvärk gjorde mig lite glad. Jag behöver altså inte känna mig ensam ;)

För övrigt så kändes foten väldigt bra imorse, den gjorde inte ont. Men nu, drygt två timmar efter att jag lämnat sängen, känns den inte fullt så bra. Den gör lite ont, men det är väldigt mycket bättre än igår när jag gick och la mig...

Just nu sitter jag i skolan, elektroniken har pågått i nästan en timma. Hittills har vi inte gjort så mycket mer än en tjugo minuter lång genomgång... Snart kanske det är dags att börja jobba...

Ha en bra dag i alla fall =) 


21 April

Jag är rädd... rädd för att min fot inte ska bli bra. Det känns mörkt nu.

Jag har sedan jag slutade träna och började med rehab kännt att foten sakta men säkert blivit stabilare och mycket bättre. Ingen brännande känsla så fort jag trampat ner. Jag trodde att den var på väg att bli bra.... men ack så fel jag hade.
Idag hade jag idrott i skolan. Vi var på gymmet och köra ett cirkel-styrkeprogram (heter det så?). Jag hade redan innan bestämt mig för att ta det väldigt lugnt. Allt kändes väldigt bra innan. Jag var laddad inför ett strykepass. Vi hade en samling och sedan var det dags för uppvärming. Hela klassen sprang runt i en cirkel i hallen. Allt gick bra i 3 minuter, sedan började min fot säga emot. Eftersom det var i slutet på uppvärmingen så valde jag att dra ner på tempot för att inte riskera att skada foten ännu mer...
Foten fortsatte att göra ont, men jag genomförde hela idrottslektionen utan att säga något. Självklart hoppade jag över en station där man skulle springa, vågade inte när foten gjorde ont. När endast 3 stationer återstod brände det till rejält i foten. SMÄRTA! Jag bet ihop och gjorde klart mina situps, ryggövningar och biceps övningar. Resten av dagen kändes foten ganska bra... men nu vet jag inte vad som hänt. Den gör faktiskt väldigt ont =S Det bränner på insidan varje gång jag trampar ner =S =S
Har jag lyckats pajja den igen? Jag blir så trött på detta.
Jag hoppas verkligen att detta bara var något tillfälligt, typ att foten ville markera att det inte var okej att börja så hårt...
Imorgon får jag svaret. Något tillfälligt hoppas jag att det är!

 Annars har dagen varit slapp, väldigt slapp.
Första lektionen var matte... 1 timma och 20 minuter hinner man ju inte göra någonting på "/. Sedan var det idrotten...
Sista lektionen för dagen var elektronik. Det är typ den slappaste lektionen som finns. Jag och Carro gjorde ett program till enchipsdatorn, men tyvärr fungerade inte programmet som skulle föra över programmet från datorn till enchipsdatorn... men sa vi något? Nej nej ;)
Läraren kom förbi några gånger och vi satte bara igång det gamla programmet som gjordes förra veckan. Vi sa att vi var klara med dagens uppgift och istället satt och lekte lite... Hihi
Lekte gjorde vi ju faktiskt, men inte handlade det om programmering... Istället blev det mycket facebook, msn, efterfesten och liknande sidor för oss.
3 timmar och 20 minuter la vi på att inte göra någonting egentligen. Det kändes ganska meningslöst att vara där..

Just nu sitter jag i mitt rum och skruvar på alla mina örhängen. Ja jag har lite mindre roligt. Har photoshopat en stund, men har tröttnat på det....

Imorgon är det onsdag och skola som gäller som vanligt... Först har jag elektronik, värsta slappt. Tyvärr kommer eftermiddagen bli lite mindre rolig och absolut inte slapp.... Det är nämligen dags för prov i tyskan, nationelltprov dessutom! Gaaaah!

Det finns inte så mycket mer att säga just nu.
Ha det bra

Låt mig somna om!

Jag tycker inte om detta. Klockan tickar på och jag kan verkligen inte somna om. Någongång borde jag väl få sova en hel natt utan att behöva ligga vaken i några timmar. H
Hittills har jag fått 2 timmars sömn... i ungefär 30 minuter har jag vridigt och vänt mig, men inget gör att jag kan somna om. Det börjar bli lite störande.
Huvudet gör lite ont, men det borde väl inte hindra mig från att kunna sova eller?

Jag har försökt med allt, tv, film, musik, avslappning, kyla ner rummet osv men inget hjälper. Det börjar bli långtråkigt att bara ligga här och höra klockan på väggen som tickar och fläkten på datorn som jobbar för fullt för att försöka kyla datorn till normal temperatur (tyvärr lyckas den aldrig med det... ).
Vad blir nästa steg nu då?

Jag förstår inte varför jag vaknar efter 2-3 timmar sömn. Fattar inte min kropp att den måste sova mer eller?
Nu ska jag avsluta detta inlägg för att leta fram en riktigt tråkig film. Tråkiga saker brukar man ju somna av.

God natt


20 April

Tjena eller :O Det är ju värsta varmt i mitt rum. Så varm att jag funderar på att öppna fönstret en stund. Jag förstår inte hur det kommer sig att det är varmt i mitt rum just nu, jag och datorn har ju legat i soffan i vardagsrummet de senaste tre timmarna... Sak samma, varmt är det i alla fall.

Dagen har snart tagit slut, eller har den verkligen det? Ska jag verkligen sova snart??
Jag har i alla fall haft en mycket lång dag. Jag sov endast 2 timmar inatt. Jag hatar att vakna och inte kunna somna om. Klockan 5.20 skulle min väckarklocka ringa, men jag vaknade redan klockan 4.50... självklart kunde jag inte somna om då heller. SUCK!
Jag valde att göra lite nytta genom att plugga en stund. Att lämna sängen ville jag inte göra... Tiden rann iväg och jag lämnade hemmet redan 5.50 för att ta bussen som gick vid 6-tiden... Anledningen till att jag fick åka så vråltidigt idag var för att jag skulle till sjukan och göra skallröntgen.
Det kändes nästan lite onödigt att jag släpat mig upp så tidigt när röntgen bara tog 2 minuter... Tänk vad gött det hade varit med en sovmorgon... Jag började liksom skolan klockan 13.10, så jag skulle kunnat gå upp vid elva... Suck...

jaja, i skolan var jag vid nio-tiden. Det första jag gjorde var att gå till uppehållsrummet, packa upp min dator och lägga mig på en soffa. Det tog inte många minuter innan jag somnade :P Några gånger vaknade jag till, tex när folk tände alla lampor (som jag hade släckt) och när musik på högsta volymen sattes igång. Att somna om var däremot inga problem. Tiden tickade på och helt plötsligt ringde min väckarklocka... 13.00 blinkade det. Gaah, 10 minuter kvar till lektionen började och jag hade inte ätit. Lyckat!
Lektionen blev väldigt chill. Jag och Adam fick provkört robotprogrammet... När allt stämde så fick vi göra vad vi ville. Båda två drog direkt till uppehållsrummet för att sova lite.
Den här gången blev det endast 2 timmars sömn... men det är bättre än inget alls.

Kvart över fyra lämnade jag skolan. Magen kurrade och jag höll på att dö av hunger. Hemma slängde jag i mig mat snabbt. Det var underbart! =)

Resten av kvällen har jag spenderat framför tv:n. Det har varit en slapp kväll. Det finns inte så mycket att göra i skolan, så jag har ganska mycket ledig tid efter skolan.

Imorgon är det tisdag och jag har faktiskt tre stycken lektioner, det är inte ofta det händer...
Först är det matte sedan gymmet (idrott) och sist elektronik. Det kommer bli riktigt slappt.
Efter skolan vet jag inte vad som händer....

Nu är det dags för mig att leta fram skolsakerna som behövs imorgon, ibland är det inte alls bra att städa... haha

Kram

Städning

Jag kan inte sova... Har varit vaken i drygt en timma =/

Jag känner mig riktigt duktig. De senaste timmarna har jag spenderat i mitt rum. Allt har vänts upp och ner, bara för att jag skulle kunna städa överallt. Det var lätt värt all tid jag la på det. Nu är mitt rum fint igen. Även alla lådor och garderoberna fick sig en städning =)

Att städa är faktiskt lite roligt. Jag hittar alltid massa gamla roliga saker. Att jag hittar samma saker varje gång städning sker är sak samma.
Idag fastnade jag för mitt hår... Nej inte håret jag har på huvudet, utan håret som klipptes av för 5 år sedan. Ja jag har faktiskt sparat det.

Min fina tofs... 35 cm långt =)


Jag jämförde lite med mitt hår idag....

Det är lite färgskillnad. Det trodde jag faktiskt inte att det skulle vara.


Annars har det inte hänt så mycket mer sedan jag skrev här sist.


Imorgon är det måndag och jag ska upp tidigt, riktigt tidigt dessutom. Min väckarklocka är inställd på 5.20. Suck på detta. Jag kommer vara helt död imorgon. Mycket sömn blir det inte. Jag tycker inte om att inte kunna sova... =(
Jag ska nu ännu en gång försöka somna om... Suck!
Go natt
Kram


Helgen

Jag har ännu en gång vaknat upp efter alldeles för få timmars sömn. Egentligen skulle jag bara vilja somna om, men att sova bort denna dag har jag inte riktigt tid med. Jag har lite saker att göra...

Min helg har i alla fall varit helt underbar. Fredagen är en dag som jag knappts kommer glömma. Allt började med skolan (som vanligt). 8.00-16.15. Först var det Produktions utrustning (dvs programmering). Både jag och Adam hade sparat det vi programmerat på våra datorer, dessutom hade i gjort en backup på mitt usb-minne... Till lektionen hade båda två lämnat datorn hemma... och dessutom låg mitt usb-minne väldigt fint på skivbordet i mitt rum. Lyckat!
Efter lite skratt och suck valde vi att starta en dator i skolan för att börja om med all programmering. Precis när datorn startat kom jag på att min älskade mamma var hemma. Allt slutade med att jag, genom telefonen, guidade mamma hur hon skulle göra för att skicka filen till mig. Det är väldigt bra att jag har ordning på alla mina skolsaker. Att hitta dokumentet var inte alls några problem =)
Mamma lyckades väldigt bra med uppgiften. Jag var väldigt tacksam. Tackvare henne sparade jag och Adam 30 minuters programmeringstid. Tack mamma <3
När programmet befann sig på min mail så var det bara att öppna det och börja programmeringen. Hela programmet han vi göra klart, men tyvärr fick vi inte provkört hela, men allt är felsökt och utan några error. Nästa lektion (imorgon) blir det provkörning av hela programmet.

Andra lektionen var produktionsutrusting, dvs CAD. Det var dags för ett slutprov i kursen. Vi fick två ritningar, en på en lampa och en på ett fäste till lampan. Det var meningen att vi skulle CAD:a dem i två parter och sedan göra en assembly (översättning: Vi skulle göra dem i två olika "dokument" och sedan sammanfoga dem.), dessutom skulle en ritning göras. Att göra denna uppgift var inte så lätt. Jag missade den förra lektionen, mådde inte bra så jag valde att åka hem tidigare från skolan. Detta medförde att jag inte hade någon aning om hur man sammanfogade bitarna. Det tog ett tag, men tillslut fick jag löst en del. Provet gick nog ganska bra ändå =)

Sista lektionen för veckan var Historia. Det var kursstart och därför bara en lite genomgång på vad som kommer hända. Den här kursen ska läsas på distans och därför kommer det krävas en hel del fritid till detta. Första inlämningen är redan inplanerad. Den handlar om källkritik och ska lämnas in om ungefär en månad....

Efter skolan blev jag och Carro hämtade av hennes pappa. Vi fick åka Cadillac =)
Hemma hos Carro påbörjades sminkningen....



Framåt kvällen tog vi en promenad till Torslanda torg för att ta något gott att dricka innan det var dags att dra ut på krogen.


Framåt nio tiden blev vi hämtade ännu en gång av Carros pappa och Cadillacen. Innan krogen glev vi runt på Avenyn och andra ställen i Göteborg. Det var riktigt häftigt. Tyvärr var det väldigt kallt och blåste mycket, men det var lätt värt det! =D


Krogen idag blev The Golden Days.
Där träffade vi några av Carros kompisar... och även en hel del annat folk.
     
Carros kompisar =)         Carro och hennes kompis kompis :P


Jag och Peter.

Den här personen var lite galen. Han bjöd mig och Tommy på dricka för att jag såg så glad ut. Det lönar sig att skratta mycket ;)
Peters kompis bjöd dessutom alla på fem shottrundor :P Värsta gött!

Efter ett par timmar på Golden valde vi att dra vidare till Bryggeriet. Tyvärr var det ganska dött där. Det var faktiskt så dött att vi valde att dra tillbaka till Golden för att umgås med våra kompisar istället.
Tillbaka på Golden blev det mycket snack och ett antal goa drinkar. Vi tajmade väldigt bra till Happy Hour, dvs då drinkarna är billiga.

Klockan två lämnade vi Golden för att bege oss hemåt. Jag hade gärna stannat en stund till, men tyvärr går min sista buss klockan 2.15 från Göteborg. Det är inte alls så roligt! Att bussen åker till Kungälv-Ytterby-Kärna-Marstrand och sedan hem till mig är inte heller så roligt!

På bussen träffade jag Alexandra och hennes kompis. De hade tydligen också varit ute.
Tio i fyra kom jag innanför dörren här hemma. Det var väldigt härligt. Jag var väldigt trött, så trött att jag faktiskt gick och la mig med sminket kvar...
När jag vakande igår ångrade jag mig lite. min örngott som tidigare var vitt hade nu bytt färg till svart/brunt med lite glitter på. Det är inte varje dag som min kudde blir ofrivilligt sminkad...
Jag låg kvar i i sängen i några timmar... men när klockan passerade fyra fick jag lite smått panik. Avslutningsfesten väntade och jag var inte ett dugg klar.
Jag stressde runt men jag hann göra mig klar innan det var dags att åka iväg.

Lite bilder från kvällen:

     

     

  

Tack för en bra avslutning :)


Idag är det söndag och jag har som sagt lite att göra. Någon timma kommer gå till skolarbeten... Sedan funderar jag på om jag ska träna lite, frågan är bara om jag vågar det... Halsen känns bara jättelite. Vänstra mandeln är fortfarande lite svullen. Kanske det är bäst att avstå träningen idag för att inte riskera att det blir värre "/ Jaja, jag får se hur jag gör. Det känns faktiskt lite lockande att stanna kvar här i sängen också. Haha

Nä, ska jag få gjort något idag så är det väl dags att avsluta detta inlägg.

Ha en bra dag.
Kram


Imorgon

Imorgon kommer det ett inlägg. Det finns varken lust eller tid till att skriva något seriöst här just nu.

Hej hej

Avslutningsfest

Avslutningsfest idag =)
Jag är laddad!




Imorgon kommer lite bilder från helgen.
Kram

Krogen med Carro

Att klockan är runt 4 och jag bloggar betyder inte idag att jag inte kan sova... Det är nämligen så att jag precis har kommit hem. Kvällen/natten har spenderats med Carro och några andra på krogen. Jag har haft sjukt roligt. Så roligt att jag inte kan förklara.

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig. Imorgon (eeeh- idag) är en ny dag. Innebandyanvslutningen är inbokad på kvällen. Annars ser det ganska tomt ut. Jag kommer väl förmodligen sova bort halva dagen....

Natti natti

16 April

Jag har precis genomlidig ännu en dag. En ganska tråkig och jobbig dag dessutom. I och med att jag inte sov så mycket i natt så blev skoldagen jobbigt. Att dessutom börja dagen med att sitta och lyssna när treorna redovisade sina projektarbeten i tre timmar och tjugo minuter gjorde inte saken bättre. Det var flera gånger som mina ögon höll på att stängas. Jag lyckades faktiskt hålla mig vaken hela lektionen! =)


Lunchen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Mina mandlar är svullna och gör ont därför kunde jag tyvärr inte få i mig någon mat. Bara att prata är ett helvete =(  Jag fick sitta och titta på när mina kompisar åt. Snacka om att jag blev ännu hungrigare. Jag var så hungrig att jag tillslut valde att ta en tupplur för att få annat att tänka på! Dock så blev tuppluren bara en timma lång. Inte alls så härligt, skulle behöva sova lite till...


Mentorstiden blev inställd, ingen av våra lärare kom dit... Maria är sjukskriven och Martin hade lektion med några andra. Det var gött för oss i alla fall. Det är inte varje dag som lektioner ställs in för oss.


Andra lektionen var kemi. Inte alls roligt. Vi ska ha prov om två veckor och ingen kan någonting. Det är väldigt bra. Jag hade hoppats på en repetitionslektion idag, men så blev det inte riktigt. Vikarien (Maria är som sagt sjukskriven) gav oss tre papper med lite saker. Det var vad vi skulle jobba med under lektionen... Visst låter det lätt?... men det kanske hade varit bra om vi hade gått igenom detta någon gång tidigare. Att lösa uppgifterna blev inte så lätt helt enkelt. Efter att ha löst typ 10 uppgifter började man fatta vad man gjorde... Nackdelen då var att man fick gå hem om man ville. Klart att man drog liksom. Kanske inte så smart såhär i efterhand, men ibland gör man osmarta saker i sitt liv också. Lärare måste väl ha lärt sig att det inte går att säga till en klass att det är okej att gå hem om man vill...

Jag lämnade i alla fall skolan klockan 15.15. Väldigt gött med tanke på att jag egentligen skulle sluta 16.30.


Det som är lite mindre gött är att jag alltid får vänta på bussen så länge... Att sluta tidigare lönar sig knappt. Idag fick jag vänta i 30 minuter. Kul att jag alltid lyckas missa tåget med 3 minuter... Suck på detta.  

Jag hade hoppats på att det skulle bli en snabb färd hem med bussen, men så blev det inte :( På motorvägen var det långa köer, så långa att bussen valde att köra en annan väg... där det också var massa köer! Det tog 50 minuter för bussen att åka från Hjalmarbrantingsplatsen till angeredsbron... Bara det säger väl allt.

Jag kom hem ungefär 40 minuter för sent, inte alls roligt!


När jag kom hem så var jag verkligen as hungrig. Fick som sagt inte i mig någon mat i skolan, tyvärr ville jag inte äta något hemma heller. Jag ville inte plåga mig själv...


Framåt sjutiden åkte jag iväg för att titta på Sportlifes kvalmatch... En mycket seg match att titta på. Det var först i slutet som saker och ting började hända... Sportlife vann tillslut matchen på straffar.


Nu sitter jag hemma i soffan och tittar på tv. Magen kurrar som bara den. Jag måste äta något snart. Det här går bara inte. Jag håller på att hungra ihjäl :S


Imorgon är det fredag (äntligen!) och dags för mig och Carro att göra stan osäker. Men först är det skola som gäller. Jag tänkte faktiskt, för ovanlighetens skull, lämna datorn hemma. Jag brukar alltid ha med den, även om den inte behövs... Men imorgon får det så snällt ligga kvar på mitt skrivbord. Jag har faktiskt inte tänkt ta med någonting alls till skolan. Jag behöver nog ingenting... Kanske ska stoppa ner en penna i jackfickan... eller så struntar jag i det. Det finns alltid någon som har en extra penna att låna ut om det behövs.


Ganska snart ska jag försöka bestämma mig för vilka kläder jag ska ha imorgon. Det kommer ta ett tag, men jag ska allt ha bestämt mig innan det är dags att sova...

Dessutom måste jag få i mig någon mat och göra lite rehab...

Ha det gött.


Jag är här igen

Jaha då sitter jag ännu en gång framför datorn (blev du förvånad nu? ;) ). Egentligen ska jag ha lektion nu, men läraren är inte här... Värsta gött.
Mitt huvud gör ont jag är ap trött, allt jag vill är att åka hem och sova lite. Att sitta på en tre timmar lång kemilektion känns inte så lockande. Vi har försökt få hit läraren för att börja lektionen tidigare, men tyvärr vill hon inte svara i telefonen. Störande!

ääh, nu ska jag hitta på något annat.... Datorn dör om typ 20 minuter så det är väl dags att sätta den i vänteläge nu... annars kommer den vara helt död när jag kommer hem om 5,5 timmar... (ja batteriet på min dator är kasst)

Ha det gött =)

Kan inte sova

Ännu en natt ligger jag helt klarvaken. Att sova går bara inte.
I mitt huvud cirkulerar tankar och känslor, vissa bra andra dåliga.
Jag hatar att inte kunna sova. Hur svårt kan det vara för kroppen att stänga ögonen? Jag är ju trött.

Om några få timmar är det dags för skolan. Just nu ser jag inte fram emot det. Det kommer bli en jobbig dag. Jag tycker inte om att gå till skolan efter bara några få timmars sömn. Det är i det läget man bara vill stanna hemma från skolan. Som tur är har jag lång lunchrast (11.20-13.30), lätt att jag ska sova en stund då (som alla andra lunchraster).
Nu ska jag luta mig tillbaka igen för att försöka somna. Jag hoppas att det går bra för att vara vaken länge orkar jag inte. Det är lite tråkigt att vara uppe nu, det finns inga att umgås med, alla ligger och sover...

Jaja...

God natt

15 April

Jaha det är alltså kväll igen...
Inatt sov jag inte bra. Antingen var det för varmt i rummet eller så lät datorn för mycket. Det fanns alltid något som störde mig.
Framåt två tiden vaknade jag och hade kramp i min arm. Det var inte så roligt. Jag valde att lämna sängen för att gå lite i huset. Några minuter senare kändes det lite bättre, men inte tillräckligt bra för att jag skulle vilja sova. Istället la jag mig på sängen för att stretcha armen. Det gick väl halvbra... Imorse vaknade jag med joggingbyxor och t-shirt på mig... Jag somnade alltså innan krampen hade försvunnit. Skönt var det i alla fall.

Skolan idag har varit helt okej, ganska slapp. Först var det elektronik. Jag, Adam och Carro lekte lite på egenhand. Läraren blev imponderad av våra kunskaper inom programmering. Haha. Men liksom, hur svårt är det att programmera egentligen? :P
Vi fick i alla fall gjort väldigt mycket. Självklart blev det de vanliga "elektronik rasterna". Läraren säger 10 minuter... efter 25 minuter kommer man tillbaka och då är läraren inte där... 10 minuter brukar sluta med 40 minuter... Värsta gött!

Andra lektionen var engelska. Där skulle vi i par göra en reklamfilm som skulle vara 3 minuter lång. Det blev ganska slappt alltså, men inte klagade vi ;)

Efter skolan var jag i stan med Carro. Trevligt =)

Imorgon är det torsdag och skolan som gäller... 8.00.16.30

Allt från mig idag.
Balansplattan väntar...
Kul kul... eller inte


Slapp dag

Den här dagen går att beskriva med ett ord: SLAPP
Dagen har verkligen varit slapp! Det är inte alla dagar man gåt till skolan och endast halva klassen kommer dit... Första lektionen var slutprov. Jag skrev mitt på drygt två timmar. Det gick väldigt bra =)
Efter provet blev det en del dator fram tills lunchen vid elva.
Eftersom jag fortfarande har problem med halsen (har jag skrivit detta tidigare?) så fick det endast bli en spättafilé till lunch. Det är inte så lätt att äta när det gör as ont. Jag tycker nästan att det borde ha hänt något på en vecka... men min kropp vill plåga mig lite till. Jag känner att det blir lite värre hela tiden. Mandlarna är svullna och gör väldigt ont. Det börjar bli lite jobbigt "/.

Efter maten tog jag mig en tupplur. Att lägga ner huvudet på bänken är farligt... Dock så blev det bara 40 minuters sömn innan det var dags för lektion...
Jag trodde faktiskt att några fler klasskamrater skulle komma till den andra lektionen, men ack så fel jag hade. Vi var endast 16 (av 32) denna gång också. Snacka om gött. Jag har aldrig fått sån arbetsro som jag fick idag. Skönt! Jag fick gjort mycket, så mycket att jag faktiskt var klar ungefär en och en halv timma innan skolan slutade. Självklart sa jag ingenting till läraren, att få massa extra uppgifter hade ju bara varit jobbigt ;)
Jag satt istället framför datorn och gjorde allt förutom att plugga... haha
Vi slutade lite tidigare idag...

Det är väl vad som hänt idag.

Imorgon är det ehhmmm onsdag (fick tänka efter) och jag går i skolan 8.00-16.30, som vanligt helt enkelt.

Dags att göra lite rehab...
Tjoho!

Carolina 18 år

Stort grattis till Carolina som fyller vuxen idag =D




Ps. På fredag är det bäst att ni håller er borta från Göteborg, jag och Carolina ska nämligen ut och göra stan osäker ;)

Skola imorgon "/

Måndagen är över, lika så min ledighet. Imorgon är det skolan som gäller "/.

Idag har jag inte fått gjort så mycket. Jag kände mig slö redan när jag vaknade. Halsen och huvudet gjorde ont samtidigt som jag gick runt och småfrös lite.
Framåt eftermiddag märkte jag att jag hade lite feber. Det var helt enkelt inte så konstigt att jag inte kände mig helt okej. Trots detta har jag varit tvungen att plugga... Imorgon är det slutprov och det är ju ganska bra att plugga något till det... Tyvärr har läraren fortfarande inte lagt ut allt på nätet ännu. Hela klassen sitter och kokar av ilska. Mycket roligt!
Jag har fått pluggat en del, i alla fall på det som låg ute på nätet.... Hoppas det går bra i alla fall!


Det var kaos ett tag på mitt skrivbord. Papper hit och dit, bok som ska läsas och datorn som ska antecknas på... Tillslut fick jag lite ordning på sakerna...

Veckan kommer bli kort i och med att det bara är 4 skoldagar. As gött! =D
Att det dessutom är ganska lugnt i skolan gör saken ännu bättre. Som det ser ut nu så har jag bara slutprovet imorgon, resten av alla lektioner är helt vanliga.

Nepp nu ska jag ta och lämna datorn för att gå och sova. Sömn är något jag verkligen behöver.
Imorgon hoppas jag att jag känner mig piggare. Till skolan måste jag gå hur som helst så det hade ju varit ganska gött om jag kände mig lite bättre.

Godnatt och sov gott
Kram


Påskdagen

Klockan 21.34 la läraren ut HÄLFTEN av det som kommer på provet... Resten kommer på måndag (enligt han). Jag stör mig på detta. Hur har han tänkt att man ska kunna plugga seriöst till ett slutprov om man inte vet vad som kommer på provet? Varför inte plugga på hela kursen tänker du kanske?
Om det ändå hade varit så lätt... I detta slutprovet kommer inte allt som vi gått igenom under kursens gång. Vi hade nämligen en redovisning för en månad sedan ungefär där en del av den ingick i slutprovet. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att lägga ut ett dokument på nätet. Så lång tid tar väl inte det. Har man inte 20 sekunder ledigt någon gång som lärare? Jobbigt yrke iså fall...

Okej, jag är ganska irriterad på detta... Fast ändå är jag inte förvånad. Sist vi skulle ha prov så blev det ju nästan samma sak, fast då la han ut dokumentet sent på kvällen dagen innan provet... Det är väl bara att vrålplugga nu och göra det på tisdag.
Nu har jag gnällt lite om provet... men bara för det så betyder det inte att jag inte ser fram emot det... Misstolka mig inte nu, jag tycker inte det är så roligt att skriva prov... Men detta prov ser jag fram emot för att det är ett slutprov, alltså är kursen snart över! Äntligen. Det har nog varit den tråkigaste 100 poängs kursen jag läst. Hela kursen var så oorganiseras. Hopp, bara 3 h och 20 minuter kvar sedan är kursen över =)

Dagen då...

Jag blev väckt vid elva av att telefonen ringde i köket... Ingen roligt start på dagen! Jag blev tvungen att lämna sängen för att svara. Suck!
Jag gick tillbaka till min säng för att sova lite till... men det gick inte. Jag var för vaken.
Bara för att jag hade tråkigt så kände jag för att hitta på något kul... Och vad hände då? Jo, jag tog fram ett örhänge (läkörhänge) och gjorde ett till hål i örat =) Hihi, busigt^^  
Och nej, det gör faktiskt inte ont :P
Här är i alla fall en bild på resultatet =P

Hålet längst upp är det nya som togs idag.


Nu har jag alltså 3 hål i vänstra och ett hål i högra örat. Vad blir nästa steg? ;)

När jag sa till mamma att jag gjort ett till hål i örat så fick jag bara som svar: okej.
Några timmar senare när jag VISADE det så kom chocken: Men oj, däruppe. Gjorde inte det ont?!
Jag bara: Haha, nää^^

Annars har det inte hänt så mycket mer, jag var iväg förut och tittade på en innebandymatch... Hade egentligen tänkt titta när brorsan spelade klockan 21.20, men jag orkade inte. Har ju bara fått 8 timmars sömn inatt... Det saknas ju ungefär 10 timmar... haha
Nu sitter jag i mitt rum och håller på att koka av värmen som min dator ger ifrån sig. Jag tror (jag VET) att det inte är så bra att ha datorn i knät, men vad ska jag göra då? Hur är det tänkt att jag ska kunna sitta i min säng med datorn med mig om den inte får vara i knät? Hmm, vilka problem... haha

Det är väl vad som hänt idag. Nu ska jag hitta på något annat, har väldigt tråkigt just nu. Nej, jag har inte planerat några nya piercingar eller nått sånt, haha.

Jag kommer nog inte skriva något mer här idag...
Godnatt


Plugga, men på vad??

Ärligt talat, det här är helt stört!
På tisdag har jag slutprov i en av alla kurser. Vi i klassen har den senaste månaden frågat läraren om han skulle kunna lägga ut vad det är vi ska plugga på. Varje gång har vi fått svaret: Det kommer upp i eftermiddag.
Tror du han har lagt upp något på nätet ännu?? NEJ!
Fatta att jag håller på att koka. Har han sagt att han ska göra något så får han faktiskt göra det också. Det är ju bra om han lägger ut något i alla fall!

Sist vi hade ett delprov så la han upp vad vi som skulle komma på det klockan halv elva kvällen innan provet!
Hur blir det denna gången tro?

Jag blir så trött på sånt här!

SUCK!


Kalas och Party

God kväll eller godnatt, sak samma...

Jag har haft en lång dag... Vaknade av att väckarklockan ringde vid tio. Seeegt. Jag som hatar att gå upp tidigt!
Åkte iväg på 7-års kalas hos min kusin... Träffade mitt kusinbarn där =) Typ ett halvår sedan jag såg han sist. Nu var han tydligen 8 månader gammal. Jag kände inte alls igen honom. En lite större grabb hade det blivit av honom.

Efter kalaset åkte jag hem och slappade framför tv:n en stund... Halv sex drog jag iväg till min kompis Alexandra för att fira henne. Vi var sammanlagt 10 pers... 4 drack och alla andra var nyktra...
Jag valde att inte dricka. Det valet var bra känner jag nu... Vid tolv åkte jag hem igen...
Nu sitter jag i mitt rum och funderar på saker och ting. Det jag funderar mest på är om det är dags för mig att sova nu. Om jag somnar tidigt så slipper jag sova bort hela morgondagen.

Äääh fan, det är ju helt dött här på datorn. Inga inne på msn eller nått. Jag lämnar nog datorn för att gå och lägga mig och titta på tv en stund.

Natti natti

Glad Påsk


10 April

Dagen börjar lida mot sitt slut. Jag kan inte påstå att jag fått gjort mycket idag...
Halv tre lämnade jag i alla fall sängen. Någon timme senare kom moster med familj och hälsade på. Vi snackade lite och samtalsämnet skenade iväg. Tillslut började jag klaga på att jag tyckte huset var lite mindre rent. Pappas kommentar var då:
"Den som stör sig mest på det får väl göra något åt saken"
Jag svarade snabbt: "Okej, ta fram stegen, och gör iordning en hink så fixar jag det"

Sagt och gjort. Jag satte på mig kläder jag inte var rädd om och gick ut för att börja förfina huset.


INNAN


EFTER


Lite skillnad blev det allt. Jag kände mig lite stolt. Liksom, jag fixade något på huset. Haha
Tyvärr kunde jag inte tvätta vid den andra trappan för där höll brorsan på med sin bil. Tror inte det hade blivit så populärt om jag satte igång att tvätta och skvätta ner hans bilsaker^^ Jag får fixa det en annan dag istället =)

Efter att huset var klart lekte jag fotograf en stund...


Huset


Klockan är 18.43 och det är fortfarande inte upprullat i mitt rum... Så typiskt mig ;) Pappa hade roligt när jag tog kortet ;)


Pappa spolade av gräsklipparen efter att ha klippt gräset. Trots att jag befann mig ungefär 1 meter ifrån gräsmattan när pappa höll på så märke jag inte av min allergi. Det är likadant med pollen, jag har inte märkt av det iår. Kanske jag är fri från min gräs- och pollenallergi? Vad vet jag. haha


Blommorna börjar komma fram


Minipåskliljorna utanför mitt fönster har tittat fram. Det är alltså påsk nu ;)


Sista bilden jag tog fick bli på mitt rum... Det är där jag har spenderat de senaste timmarna... Dock med bäddad säng och rullargingen upprullad...
Lägg märket till att balansplattan ligger mitt på golvet. Den har använts mycket flitigt den senaste tiden. När detta inlägg är publicerat ska jag göra rehab på den en stund.

Om några timmar är det dags för mig att sova. Jag hoppas verkligen att jag vaknar upp imorgon och känner både pigg och utvilad.

Nu ska jag göra min familj sällskap en stund.

Kram

Långfredag...

Långfredagen har kommit. För mig kommer den nog inte bli så lång... Jag är nämligen nyvaken och har inga planer alls för dagen.
Egentligen vaknade jag vid halv elva. Min bror visslade så det skar sig i mina öron. Inte alls roligt att vakna till, speciellt inte så tidigt!
Jag hade ändå ganska tur. Drygt 10 minuter senare åkte han, mamma och pappa iväg för att spela Dumleslaget. Skönt tyckte jag som kröp ner i sängen igen... Och somnade.
Drygt tre timmar senare vaknade jag av telefonen ringde, trött som bara den lämnade jag sängen för att svara... Tro nu inte att jag stannade uppe efter samtalet, nej nej! Jag gick självklart tillbaka till min säng för att sova lite till.
Nu har klockan hunnit bli kvart i tre och jag har vaknat igen.
Att titta ut och se solen skina skulle gjort de flesta lite piggare, men inte mig. Jag är fortfarande jätte trött. Halsen är lite bättre, men huvudet är åt skogen!
Man borde väl vara lite pigg om man sover i 19 timmar, eller?

Idag ska jag inte göra någonting. Det finns ingen ork faktiskt...

/Hon som är förbannat trött!

Skärtorsdag

God kväll mina vänner.
Jag är nyvaken, tog mig en tupplur på 4 timmar. Snacka om att jag var trött...

Dagen idag har varit ganska bra trots att det varit skola och två av de tråkigaste ämnena på schemat (engelska och konstruktion). Idag var ämnena inte så tråkiga, kanske var det de som gjorde att dagen blev ganska bra ändå.

Jag skre tidigare idag om engelskan. Det var en slapp lektion med endast en redovisning. Jag satt mest framför datorn.

Lunchen var lång idag, 2,5 timmar. Jag passade på att sova lite. Okej, egentligen var det inte meningen att jag skulle somna, men att lägga ner huvudet på bänken leder bara till att mina ögon stängs.. Den tuppluren var behövlig i alla fall. Sista lektionen var Konstruktion. Det är ett ämne som jag inte tycker om så mycket, kanske är det för att det BARA går ut på att räkna massa. Det blir så segt efter en stund...
Idag kändes det ändå ganska bra.... Kanske var det för att vi endast var halva klassen där (alla andra hade dragit hem). Jag och min grupp fixade lite på ett grupparbete. Det blev riktigt bra tillslut. Hela gruppen jobbade, inte bara jag! Bara för att endast halva klassen var på lektionen tyckte läraren att vi skulle få någon belöning. Idag bestod belöningen av att få gå hem 40 minuter tidigare. Så underbart! Jag lämnade altså skolan klockan 15.50. Det var precis vad jag behövde.

Hemma blev det lite mat, lite dator, lite tv och sedan somnade jag.
Jag ska ganska snart gå och lägga mig igen. Det finns en del sömn att ta igen.


Positivt är att huvudet känns väldigt bra och att mina ben inte kliar. Att de är fulla med röda prickar är sak samma. Negativt är att jag har väldigt ont i halsen. Mina mandlar är svullna. Det är inte alls roligt. Hoppas det bara är något tillfälligt som är borta imorgon =)

Det här var nog allt för mig idag. Att vara vaken länge till orkar jag inte. Jag går nog och lägger mig och somnar till TV4 Fakta :P

Godnatt

Tesla´s låtar

Varje vecka går det ett antal låtar på repis i klassrummet. Denna vecka har det de här tre...



 



Fjortismusik... haha

Snart är det långledigt...

Skärtorsdagen är kommen, för mig betyder det inte något mer än att det snart är långledigt. Jag ska överleva denna skoldag, sedan är det ledigt till på tisdag... Är det något jag behöver just nu så är det ledighet. Det börjar bli jobbigt i skolan, det är prov hit och dit, inlämningar upp och ner, redovisningar fram och tillbaka. De senaste veckorna har varit jobbiga.

Just nu pågår engelskan. Vi har en uppgift som ska göras, medan det är några grupper ute och redovisar. Uppgiften ska varken lämnas in eller förhöras, så det är nästan ingen som gör det. De flesta sitter istället framför datorn och spelar spel, tittar på film eller lyssnar på musik på högvolym.
Jag försöker samla lite krafter till redovisningen. Det finns inte mycket energi i min kropp, sov inte så mycket inatt heller. Men trots att jag är trött, osminkad och går klädd i joggingbyxor och en t-shirt så tänker jagpositivt. Det är ju trots allt bara lite mindre än 8 timmar kvar innan det är dags att gå hem här ifrån.

Under min påsk ska jag inte göra så mycket, nästan ingenting faktiskt. Det som är planerat är 7-års kalas på lördag förmiddag och 18-års party på kvällen... Annars är det helt tomt i min planering... Om man inte räknar med pluggandet då... Jag skulle behöva plugga lite till det... 

Vad som händer mer idag vet jag inte. Ska i alla fall ha engelska till 11.20 sedan lunch till 13.30 då konstruktionen börjar. Sedan fortsätter den till 16.30.... Efter det är det äntligen ledigt.

Nu är det dags för mig att redovisa... Suck!

Ha en bra dag.
Kram

Kliandet fortsätter

Gaaaah, det kliar fortfarande! =S

Klockan har hunnit bli halv fyra och mina ben kliar fortfarande som bara den. Jag tog en dusch förut, men det hjälpte inte. Att smörja in benen med hudkräm hjälpte inte heller. Aloe vera kylde bara ner och hjälpte någon sekund.
Nu har jag gett upp. Jag måste sova. Det är skola om några få timmar.
Jag får helt enkelt försöka ignorera att det kliar. Det kommer bli jobbigt, men jag ska lyckas =)

Dags för prickekorven att gå och lägga sig.
Godnatt gott folk


Plugg och massa prickar

Fy fan vad jag är nöjd! =)
Idag har jag jobbat ikapp i Konstruktionen. Alla 46 uppgifter som jag legat efter har blivit gjorda idag. Känslan att ha dessa klara går inte att beskriva. En sak mindre att tänka på. Underbart! =)

Engelskan som jag trodde skulle kräva halva natten för att få klar är redan gjord (alltså det som skulle redovisas). Jag upptäckte att det bara var åtta frågor som skulle besvaras. ååh, mycket smart att jag inte kollat upp detta innan... Nu sparade jag hur mycket tid som helst helt plötsligt. Härligt =)

Annars har dagen varit lite upp och ner. Huvudet har faktiskt gjort ont exakt hela dagen. Inte en sekund utan att jag haft ont. Nu börjar det släppa lite mer, kanske det imorgon när jag går till skolan är ganska bra?! Vad vet jag... Till skolan ska jag i alla fall. Att vara hemma en dag till går inte.

Om en liten stund är det dags för mig att gå och sova. Men innan dess måste jag komma på något sätt att få mina ben att sluta klia.
Det kliar utav bara fan =S Varför vet jag inte =S
Kanske mamma använt någon nytt tvättmedel? Har jag kanske ätit något som jag inte tål? Men vad skulle det vara?... Hmmm...
Jag vet faktiskt inte varför det kliar.... men en sak vet jag och det är att det kliar väldigt mycket.



Jag försökte ta ett kort på min vad, men man ser inte så tydligt att det är massa vita prickar... Det kliar i alla fall värre än värst. Mina ben är täckta, från ljumskarna ner till fötterna, med massa prickar. Varför? =S


En närbild på prickarna.

Någon som kanske vet vad prickarna beror på?

Föresten... Har jag sagt att det kliar! haha

Nej men ärligt talat. Det kliar som f*n! =S Kliar jag på dem så blir de ännu större

Ska nog ta en dusch och se om det hjälper. Så här går det ju inte att ha det.


Nu håller jag på att klia sönder mina ben, måste dra till duschen en stund för att se om det hjälper.
 
Sov gott =)


Konstruktion

Det börjar bli jobbigt nu. De senaste två timmarna har jag suttit framför konstruktionsuppgifterna. Det har blivit ungefär 30 uppgifter gjorda, men fortfarande finns det några kvar att göra. Det jobbiga är att jag verkligen inte orkar med detta mer. Konstruktion är såååå tråkigt. Att sitta och räkna på skjuvbrott, säkerhetsfaktor, kraft, sträckgräns, böjmoment, area osv är så långtråkigt! Jag har ingen energi kvar till detta. Mitt huvud börjar säga emot. Den klarar inte av att ta in mer information.

Allt jag skulle vilja göra just nu är att gå och sova. Det blev ju bara 3 timmars sömn inatt (eller ja imorse)... Tyvärr så lär jag nog behöva sitta uppe och plugga halva natten på diverse saker innan jag kan bädda ner mig isängen. Fy fan vad jag hatar skolan just nu!
Det är tur att det bara är morgondagen kvar och sedan är det långledigt... Fast ledigt lär jag ju inte få, har prov på tisdag... Jag kommer alltså behöva plugga under påsken. Suck!
Skolan tar dö på mig!

Nu har jag klagat tillräckligt mycket... Ska återvända till konstruktionshelvetet!!!

Der Fuß

Okej, idag har det blivit många negativa inlägg...
Bara för det måste jag skriva något positivt...

Det positiva handlar om min fot =) Jag har kört mycket rehab den senaste veckan och tro mig, det känns redan lite bättre. Foten känns inte lika ostabil och det gör faktiskt inte ont när jag går. Det är så jäkla gött.
Kanske jag kan lyckas träna upp den tillräckligt mycket så att den klarar nästa innebandysäsong. Jag håller alla tummar jag har för att jag lyckas med detta. Jag ska allt se till att foten bli så bra den bara kan bli, även om det kommer ta tid. Jag ska inte ge upp!

Jao, något positivt har jag bidragit med idag.
Nu ska jag plugga lite =P

Huvudvärken vill inte gå över =(

Att vara hemma från skolan är något jag egentligen inte tycker om att vara, men idag känns det ändå ganska bra. Enligt mina kompisar så har jag inte missat någonting. Engelskaredovisningarna fortsätter imorgon, endast halva klassen hann göra idag. Alltså missade jag ingenting där.
Tyskan missar jag ingenting på heller. Eller ja, visst redovisningen skulle ju ske idag men Ellinor är också hemma så jag skulle inte kunnat gjort den även om jag var i skolan.

Det är ganska härligt att jag inte missar någonting.

Mitt huvud är lite bättre nu, men det är fortfarande långt ifrån bra. Jag förstår inte riktigt varför det inte vill ge med sig. Det börjar bli lite jobbigt nu...

Jag tänkte ändå försöka plugga lite ganska snart. Har lite uppgifter i Konstruktionen att göra till imorgon.

Kram

Huvudvärk!

Idag är det en mindre bra dag.
Natten var ett helvete. Mitt huvud gjorde ont, jävligt ont dessutom! Det gjorde så ont att jag inte kunde sova... Jag hag nog inte varit med om en natt som gått så segt. Trodde ett tag att jag aldrig skulle kunna somna, men framåt sjutiden lyckades jag med det. Äntligen stängdes mina ögon. Huvudet gjorde fortfarande ont då...

För ungefär en halvtimma sedan vaknade jag igen... fortfarande med värsta huvudvärken! Det suger verkligen. Trodde faktiskt att den skulle försvinna efter lite sömn, men ack så fel jag hade.

Att jag valde att stanna hemma från skolan idag var nog bra. Med den här huvudvärken skulle jag knappast orka med hela dagen.
Jao det här var ju inte så roligt. Jag hoppas verkligen att huvudet blir bättre idag, att missa skolan imorgon går inte riktigt. Jag har inte tid att vara hemma.

Idag då... Eehm, det kommer inte hända ett skit. Jag ska ta det väldigt lugnt, kommer nog mest ligga i min säng och titta på tv.

Ha det bra
Kram

Hemma idag

Ingen skola för mig idag...
Jag pallar verkligen inte att gå till skolan. Har inte fått någon sömn och huvudet gör as ont. Att gå till skolan går bara inte. Jag stannar hemma idag och hoppas på att allt blir bättre senare under dagen.

Nu ska jag försöka sova igen.

Hoppas du får en bra dag.
Kram

Fortfarande ingen sömn

Om tio minuter ringer min väckarklocka. Jag har fortfarande inte fått en minuts sömn. Det är jobbigt, sjukt jobbigt. Jag kommer inte palla skolan idag, det går bara inte. Min huvudvärk har inte gått över. Den har inte blivit bättre heller. Jag har ingen energi kvar.
Varför ska huvudhelvetet hålla på så här? Kan de inte låta mig gå en dag utan att ha ont? Varför ska jag behöva ha ont i huvudet hela tiden? Det finns många frågor som jag inte kommer få något svar på.

Nu är det väl dags för mig att gå upp och prata med mamma och pappa för att disskuter hur jag ska göra idag.

Går jag inte till skolan så missar jag min engelskredovisning och en tyskalektion. Engelskan kan jag göra imorgon (har lektion imorgon också) och tyskan kan jag ändå inte göra. Ellinor är sjuk.
Jag kommer alltså inte missa så mycket om jag stannar hemma idag.

Jag får se hur jag gör...

Godmorgon i alla fall

Kvart i fem

Kvart i fem visar min klockan nu snart. Jag har fortfarande inte somnat. Det är helt sjukt. Huvudet blir bara värre och värre ju mer tid som går. Det här går bara inte. Jag klarar det inte.
Att jag om en timma ska gå upp för att göra mig klar för skolan känns inte alls bra. Kanske är det så att jag måste sjukanmäla mig idag? Att gå till skolan med den här huvudvärken pallar jag inte. Jag palla ju inte att sova, hur ska det då gå i skolan?

Låt mig sova då! Jag behöver sömn!

Kvart över tre

Jaha, nu sitter jag här igen. Klockan är ungefär kvart över tre och jag sover fortfarande inte.
Nu kanske du tror att jag sitter framför datorn hela tiden, men så är det faktiskt inte. Jag ligger i min säng och datorn är på skrivbordet. Anledningen till att jag skriver massa inlägg här är för att jag verkligen inte kan sova. Att ligga still i sängen hela tiden är så tråkigt.

Jag blir galen ganska snart. Huvudet tar död på mig! Hur är det tänkt att jag ska orka med skolan när jag inte orkar sova liksom.

Nu ska jag ge kroppen en chans till att somna...

Godnatt

Halv två

Halv två har klockan precis passerat och jag har fortfarande inte lyckats somna. Huvudet gör fortfarande väldigt ont.
Jag har snurrat hur många varv som helst i sängen, men inget får mig att somna.
Frågan är om jag kommer få någon sömn alls innan skolan...

Boken är utläst =)

Klockan är nu tjugo över tolv och jag är precis klar med engelskaboken. Snacka om gött. Äntligen, det tog ett tag men nu är det klart. Tyvärr så är mitt huvud inte alls bra. Jag har extremt ont just nu. Det är helt sjukt, trodde inte det gick att ha såhär ont.
Frågan är om jag kommer kunna somna. Det känns tveksamt just nu. Men jag hoppas på det bästa.

Nu är det dags för mig att gå och sova.
Godnatt

Omotiverad

Det är helt otroligt vad jag känner mig omotiverad till att plugga. Det är jobbigt att lägga krafter på skolan när många av mina kompisar har lov. Att varje dag få massa förfrågningar om vi kan hitta på något gör det extra jobbigt. Jag vill också ha lov. Hur underbart är det inte att kunna ta en sovmorgon och sedan åka till någon polare. Jag saknar det sjukt mycket.
Att innebandyn slutat gör saken lite bättre. Nu är jag ledig varje helg och kan då passa på att träffa alla kompisar. Fast okej, vill man träffa mig så är det nog bäst att boka in en dag. Det är lite fullt i planeringen just nu. Haha


Skoldagen har varit riktigt slapp, så slapp att jag nog kunnat lärt mig lika mycket genom att vara hemma och inte göra någonting. Ehhm okej kanske inte riktigt, men nästan.
Matte och elektronik är vad jag sysslat med idag.
Matten skrev jag lite om tidigare... men för att förtydliga lite vad jag gjorde så kommer här en bild...


På bilden kan man se både dator, ena mobilen, sminket, miniräknaren och matteboken.

Det jag gjorde på lektionen var i alla fall att sminka mig, leka på datorn, smsa och jobba några få tal i matten. Det blev inte så mycket gjort, men trots det så ligger jag fortfarande före i planeringen. Hur det blivit så förstsår jag inte riktigt. Jaja, sak samma. Huvudsaken är ju att det som ska göras blir gjort.

Sista lektionen var elektronik. Som alla andra elektroniklektioner blev det en hel del rast. Jag räknade ihop allt och kom fram till att det sammanlagt blev 1h och 40 minuter... Värsta gött
Vi gjorde dessutom inte så mycket på lektionen. Det blev mest lite programmering av en enchipsdator.
Det var inte alls jobbigt, men allt tog tid för materialet strulade.
Bara för att allt strulade så mycket fick vi gå hem 30 minuter tididare. Värsta gött!

Som vanligt var det massa köer på motorvägen... Idag tog det riktigt lång tid att komma hem. 25 minuter senare än vanligt gick jag i alla fall innanför dörren här hemma.

Mina planer för kvällen var att träna, men jag kom fram till att det inte var någon bra idé. Huvudet gjorde ont och hade jag då gått ut och cyklat så skulle jag inte suttit här nu. Tränar jag med min huvudvärk så blir det bara 10 gånger värre. Det fick helt enkelt bli en vilodag idag. Självklart kommer det inte bli någon vila för foten! Den ska allt få sig en omgång träning om en stund.

Jao, imorgon då... Det är onsdag och jag är inte alls taggad att gå till skolan. Det finns väl vissa anledningar... En är engelskan. Jag ska till imorgon ha läst en bok. Det kanske inte låter så jobbigt, men om jag säger att jag inte börjat läsa den så kanske du förstår hur jag känner mig just nu. Stressad är bara förnamnet! Jag kommer få stanna uppe en bra stund inatt för att plöjja igenom boken. Det känns mindre lockande!
Imorgon har jag dessutom tyskaredovisning, men här verkar det bli ganska gött ändå. Ellinor är sjuk så jag kommer inte kunna redovisa den. Itsället får det ske nästa vecka. Eller vänta lite, nästa vecka har jag ingen tyska, veckan efter det har vi nationelltprov, veckan efter provet är jag i Österrike... Okej redovisningen får ske om 4 veckor. Jag tror seriöst att läraren har glömt av det då. Hennes minne är inte så bra.
Har jag tur så slipper jag alltså redovisningen. Gött gött =)

Jag funderar lite på om det är dags att avsluta här snart och börja läsa boken istället. Egenligen finns det ingen energi till det, men jag måste. Suck!

Ha det bra.
Kram

Skolan

Integraler, derivata, pirmitivafunktioner... Det är bara tre av alla mattetermer som snurrar runt i mitt huvud.
Jag kan inte påstå att jag tycker det är så roligt område vi kommit in på i matten... men jag får väl tänka positvit, det är endast 16 timmar matte kvar innan nationellaprovet. Alltså 4 stycken vanliga (200 minuter) och två korta (80minuter) mattelektioner kvar. Asså, det börjar kännas bra nu.

Jag har precis suttit och tittat igenom schemat för resten av terminen. Endast 48 skoldagar + avslutningen kvar. Det är ju inte alls långt. Tiden går fort och helt plötsligt kommer väl onsdag den 24 juni när det är dags att gå på sommarlov. Längtan är stor!
Haha, 301 h och 5 minuter är det dessutom... Behöver jag säga att jag har tråkigt? ;)

Nää, nu ska jag försöka jobba lite matte den lilla stunden som är kvar innan det är dags att dra på lunch.

Ha det gött

Måndag igen

Första dagen denna vecka är snart slut...
Jag har inte gjort så mycket speciellt idag. Dagen har varit som alla andra vardagar, dvs skola.

Imorse tyckte jag att vädret såg ganska bra ut, solen sken och jag trodde självklart att det var varmt ute... Kjol, t-shirt, vårskor och vårjackan åkte på. Gaah, det är något jag inte gör om på ett tag. Höll på att förfrysa. Det var ju svinkallt!


Solen sken i alla fall när jag väntade på bussen =)

Till skolan kom jag vi kvart över tio. Jag och Adam satte igång med laborationrapporten. Det tog väl ungefär 2 minuter att göra klart den. När jag skickat in den hade jag rast fram till tolv då jag och Ellinor hade tänkt göra tyskan...

Jao, det blev väldigt mycket surfande och lekande på datorn. När Ellinor väl kom så upptäckte vi att ingen av oss hade pappret med uppgiften. LYCKAT! Vi får skjuta upp det till på onsdag istället. Typ panikplugga innan lektionen.

Min enda lektion för dagen var Produktionsutrustning (programmering). Idag var det dags att byta grupper. Jag hamnade på roboten. Allt började jättebra. Det var först upprop och sedan fick vi som skulle ha robotprogrammering rast i en och en halv timma. Värsta gött. Jag fick mig en go tupplur i sofforna i uppehållsrummet :P

Klockan tre var det dags at dra igång lektionen igen. Genomgång på 45 minuter och sedan fanns det bara 45 minuter kvar att plugga på. Det blev inte så jättemycket gjort helt enkelt. Vi hann i alla fall klart den första delen som skulle göras.
Halv fem lämnade jag skolan för att åka hem.

Kvart över sex öppnade jag ytterdörren här hemma. Jag hade redan mina planer för kvällen: Träna och slappa.
Det blev ett snabbt ombyte till träningskläder och sedan åkte cykeln fram. Det blev en go runda på 1,2 mil. Tillbaka hemma fortsatte jag med lite styrketräning. Värsta gött
Dessutom fick jag gjort mycket rehab med foten. Det känns lite positivt nu =)

Efter min träning har det inte hänt så mycket. Jag har mest suttit framför tv och surfat på datorn. Ja jag vet att det låter knepigt, men jag tittar inte på tv den är bara igång. Min dator är lätt mycket roligare.

Jao, det här är väl vad som hänt mig idag.
Imorgon är det tisdag och dags för skola igen. Det är dock kort dag (8.00-15.30) så det är lite gött. På onsdag ska en engelskabok redovisas, vad jag måste göra imorgon är att börja läsa den. Kanske lite sent, men bättre sent än aldrig ;)
 haha

Nu ska sminket tvättas bort innan jag ska göra mig klar för att sova.

Natti

Nattsysslor

Hej hej.

Klockan är lite efter två om jag har precis vaknat till.
Fick ett sms precis som gjorde att jag blev lite pigg... Självklart var det från en kompis som frågade om vi kunde hitta på något idag. Gaah, jag som inte har lov. Blä för detta.
Efter att jag svarat på sms:et gick jag till köket för att dricka lite vatten. när jag ändå var där fortsatte jag vidare till tvättmaskinen. Jag tömde tvättmaskinen och hängde upp det som fanns däri i torkskåpet. Att vika tvätt hade väl varit nästa steg, men jag känner att det är bättre att sova istället. Jag är faktiskt trött så att somna om borde inte vara några problem.

Jaou, det blir väl så att jag går och lägger mig igen. Lite mindre än sex timmar kvar tills det är dags att gå upp.

Natti natti


Min helg

Min helg har varit riktigt rolig. Jag tror inte att det finns något dåligt som hänt.

Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas återberätta min underbara gårdag. Allt var verkligen helt kanon.

Vädret var gött, jag och brorsan tog fram våra moppar och körde en sväng. Det var inte igår jag körde min moppe.
Slänger in två bilder istället...
          

Framåt kvällen frågade Peter mig vad jag skulle hitta på, när jag svarade att jag inte hade några planer för kvällen sa han att jag skulle kunna få köra Impala.
Visst visst tänkte jag. Trodde mest det var ett skämt... men nejdå. När klockan var åtta drog jag och brorsan iväg för att påbörja cruisingen.
Att köra den bilen var inte så roligt i början. Bara man rörde minsta lilla på ratten så svängde den. Efter en liten bit så gick det ganska bra ändå.
Jag styrde bilen mot centralstationen. Med mig hade jag fyra stycken öl-drickande personer. I Göteborg hämtades den femte upp.
Det blev cruising i Tingstadstunnel, dvs sänka farten till 20 km/h, lägga i lågväxel och trycka plattan i mattan. Att höra ljudet eka i tunneln var underbart. Det går inte att beskriva.
På väg tillbaka till Kungälv togs det lite kort...


Här är ett när jag körde =)

Väl tillbaka i Kungälv blev det ett stopp på McDonaldsparkeringen för att invänta en annan bil. Vad vi inte visste då var att väntetiden skulle bli tre timmar och att det skulle komma 8 andra bilar också.
Det blev värsta träffen där. As kul :P

Här har vi gänget i "min" bil + en annan person

Tyvärr dog min kamera efter detta kort. Det blev alltså inga mer kort =(

När klockan blivit tolv kom bilen vi väntade på. Det blev tjöt en stund innan det bestämdes att vi skulle dra till Göteborg för att hämta upp några personer.
Avenyn var ett måste på vägen tillbaka till Kungälv. Snacka om att det var mindre roligt att köra där. Massa personer överallt. Folk som sprang ut i vägen osv...

Jag styrde sedan bilen till "Kåken" där festandes skulle fortsätta. Vi kom fram vid halv två...
På kåken träffade jag massa gamla kompisar, mycket roligt att träffa dem igen det var liksom ett tag sedan.

Mattias var en av personerna som jag höll ihop mest med under natten. Jag har bara träffat honom 3 gånger sedan skolavslutningen i nian. Det var roligt att snacka massa gamla minnen =)


Här har vi Mattias (och Johanna + några andra snubbar)

Halv fem tyckte personerna i min bil att det var dags att åka hem. Ölen hade tagit slut och de flesta började bli trötta. Jao, det var ju bara att skicka in alla fyllepersoner i bilen och åka. Mattias följde med också.
Impala´n byttes mot mammas bil, inte så roligt...
Tre personer lämnades av innan jag, Peter och Mattias var hemma. Klockan had hunnit bli tjugo över fyra när jag öppnade ytterdörren. Snacka om att jag var trött.
Jag sa till mamma och pappa att vi var hemma och att Mattias skulle sova över hos mig sedan blev det god natt för alla.
Imorse vaknade jag av att mamma väckte mig vid kvart över tio, jag hade nämligen lovat att vara med och hjälpa till på min kusins 7-års kalas. Jag släpade mig upp ur sängen, men hann inte sätta på mig kläder innan mamma kom tillbaka och sa att jag inte behövde följa med. Tack mamma.
Jag gick istället och la mig i sängen igen bredvid Mattias. Jag somnade ganska gött igen.

Halv två vaknade jag igen. Då körde jag och lämnade Mattias i Ytterby, han skulle hem och plugga.
När jag kom hem blev det en dusch innan det var dags att dra upp till farmor och farfar för att träffa släkten.

Resten av dagen har varit ganska lugn. Jag tog mig en tupplur på två timmar, så nu är jag lite pigg igen.
Imorgon är det måndag och skola igen. Nej jag har inte något påsklov.
Veckan kommer ändå bli kort. Imorgon börjar jag 13.10, men jag kommer förmodligen befinna mig i skolan redan vid nio-tiden för att plugga lite. Sedan är det ju ledigt på fredag. Alltså en kort vecka... Gött gött. Lite mindre gött att jag har två redovisningar på onsdag =(
Ääh, va fan det är väl bara att bita ihop och se glad ut.

Jao, det här var väl min helg i korthet. Jag har haft sjukt roligt, det går inte att beskriva.

Tack för en rolig och underbar helg
Kram



Bredbandet kom igång igen efter 40 minuter... Jag höll nästan på att flippa sönder under den tiden!

Bredbandet har lagt av

Jao, som du kan läsa i rubriken så har alltså bredbandet lagt av. Jag är inte alls så glad. Höll på att skriva ett inlägg här när internet bröts. Just nu ligger det sparat som ett worddokument på min dator. Så fort bredbandet vill fungera så publiceras det. Gaah! Jag hatar när internet inte fungerar! Ha det gött. Kram

Chafför

Det blir inte så mycket skrivet här just nu...
Jag har varit chafför hela kvällen och natten så nu är jag sådär lagom trött.
Ska bli skönt att gå å sova. Klockan är ju trots allt halv fem...
Skriver mer imorgon

God natt

17,5 timmars sömn

Eehhmm...

Det är helt otroligt vad det tar på krafterna att gå i skolan. Jag var helt slut när jag satte mig på bussen från Torslanda igår.
Lyckades ändå hålla mig vaken till Nils ericsson där jag bytte buss... Jag minns att vi kom både till hjalmar och till motorvägen, sedan somnade jag. 30 minuter senare vaknade jag av att jag nästan var hemma.

Väl hemma tog jag mig en nybakad kanellbulle och satte mig i soffan för att koppla av lite.
Vid kvart över sex kände jag mig väldigt trött, så trött att jag bara ville sova... Sova blev det, men kanske lite längre än jag planerat... En film sattes igång, men jag hann knappt se den börja innan mina ögon stängdes... Vaknade till några gånger, tex när mamma öppnade min dörr och när brorsan tog hem massa kompisar, men inte gjorde det att jag ville lämna min säng... nej nej, jag låg väldigt bra under min varma filt.
När klockan blivit halv ett (på natten) vaknade jag igen. Då skrev jag ett kort inlägg här, borstade tänderna och sedan gick jag och la mig igen. Jag lyckades nog vara vaken i typ 2 minuter innan jag sov igen. 
Klockan tolv i morse vaknade jag upp igen. Då kände jag att det kanske var dags att gå upp även om det tog emot. Att sova lite till hade nog inte varit några problem, haha.
Jag valde ändå att lämna sägen, 17,5 timmars sömn räckte för min del.

Vad som händer idag vet jag inte riktigt ännu. En sak som jag måste fixa är mitt rum, har fortfarande inte packat upp alla mina saker från tiden som katt/husvakt.
Dessutom måste jag faktiskt tvätta mitt örngott, sminket tvättades inte bort igår/natt så min kudde är full av mascara, puder och lite foundation.



Min underbara kompis Carolina har börjat blogga. Nu behöver jag inte känna mig ensam om att "inte ha något liv" (ett annat ord för att blogga... haha)


(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

Nu ska jag påbörja städningen av mitt rum.
Ha en bra dag.
Kram

En liten tupplur

Oj då...

Den här kvällen har försvunnit utan att jag gjort någont speciellt...
Halv sju satte jag igång en film... Några minuter senare sov jag. Nu har klockan blivit halv ett och jag är nyvaken. 6 timmars sömn blev det.
Och tro nu inte att jag kommer stanna uppe länge till, nej nej. Nu ska jag dra å borsta tänderna och sedan är det dags att krypa under täcket.

Gaah, jag är för trött för att skriva något mer.

Gonatt

Gårdagen och lite av dagen

Det är fredag igen, helt sjuk! :O Veckan har gått så otroligt fort, nästan lite för fort. Jag har inte hängt med riktigt.
Igår blev det inget långt inlägg, jag var trött och ville bara gå och sova...
Idag känner jag mig lite piggare så därför skulle jag kunna berätta lite om gårdagen...

Ja, det var ju torsdag igår. Min dag började med att min mobil fick ett anfall som gjorde att alarmet inte ringde... Tur att jag alltid har tre väckarklockor varje morgon. Det blev väldigt stressigt. Jag vaknade 18 minuter innan bussen gick. Hade först tänk att sätta på mig kläder och dra iväg, men när jag tittade mig i spegeln så såg jag att min hår var lite mindre fint... Det fick helt enkelt bli en snabbdusch!
12 minuter innan bussen gick lämnade jag huset i Rörtången, med alla mina saker, för att åka hem till mamma och pappa. Självklart så blev jag tvungen att skrapa rutorna, PANIK! Att allt dessutom immade igen pga mitt blöta hår gjorde inte saken bättre.
Jag kom i alla fall hem 5 minuter innan bussen gick. Jag sprang in i huset med alla mina väskor och slängde de på golvet i mitt rum. Mamma var på väg att åka till jobbet, så jag åkte med henne till bussen. HÄRLIGT!
En minut innan bussen kom befann jag mig på busshållplasten. Det var först då jag kunde slappna av.

Jag skulle inte till skolan, utan istället till Världkulturmuseet... TRÅKIGT!
Det var bra att bussresan tog en liten stund, jag hann nämligen sminka mig undertiden GÖTT!

Väl framme på Korsvägen var jag så hungrig att jag trodde jag skulle dö. Fick dragit med mig Carro in på Pressbyrån för att köpa lite frukost. Mycket behövligt!

Stunden på Världskulturmuseet var mycket seg! Jag är inte alls intresserad av vad-det-nu-var-det-handlade-om. Vi fick i alla fall lämna stället efter en och en halv timma.

Tillbaka i skolan blev det käk och en sovstund innan det var dags för mentorstid.
Det sas inte så mycket där, mest tjöt om ingenting helt enkelt..

Sista lektionen för dagen var kemi. Vi hade vikarie eftersom våran vanliga lärare ligger på sjukhuset.
Tyvärr är det inte så många som tycker om vikarien, väldigt luddig person. Att vi både började tidigare och fick sluta väldigt mycket tidigare var dock väldigt bra. Att sluta klockan 14.50 istället för 16.30 var väldigt gött :P

Jag åkte hem till mamma och pappa, tog mammas bil och åkte hem till Rörtången. Väl där hade jag planerat att plugga och städa lite... Men så blev det inte. Jag packade istället ihop de sista sakerna som var kvar och sedan var det dags att åka till träningen.
Sista träningen för denna säsong var både bra och rolig. Det var länge sedan jag kände att jag orkade så mycket som jag gjorde igår. Helt sjukt roligt var det. Att avsluta säsongen såhär var härligt =)
Efter träningen drog jag snabbt till klubblokalen för att lämna bollarna och sedan bar det av hemåt.

Snacka om att jag var lagom irriterad när jag hade en gubbe framför mig som låg i 50km/h på Marstrandsvägen. Jag höll på att flippa loss! Att köra om gick det inte att göra, om jag inte skulle vilja krocka med de mötande bilarna...

Hemma hos mamma och pappa lämnade jag av de sista sakerna, packade upp allt och gick sedan och duschade. Jag stannade inte så länge, dammsugaren och idrottsboken väntade på mig hemma i Rörtången.
Kvart i tio kom jag hem. Då började jag med städningen. Okej, där ljög jag visst. Jag började med att koppla upp datorn, förvånad?? haha

Halv elva satte jag i alla fall igång med städningen. Det tog ett tag och när klockan blivit tolv var jag helt död! Att börja plugga då tog emot, men jag hade faktiskt inget val...
Idrottsboken fick göra mig sällskap en stund. Sååå segt. Det tog verklligen inte lång tid innan jag tröttnade och började chatta med Carro på msn istället. Hon hade tydligen inte börjat plugga, då blev jag lite glad att jag hade gjort det =P
Tjugo i ett skrev jag ett snabbt inlägg... Vid den tiden trodde jag att jag inte alls skulle kunna hålla mig vaken en stund till... men, jag blev lite piggare av att borsta tänderna så att sova var inte alls att tänka på. Jag satt uppe och pluggade en stund till. När klockan precis passerat tre tyckte jag att det var dags att sova. Då hade jag både hunnit plugga, chatta och surfat.
Att gå upp imorse vid sex-tiden var väldigt jobbigt!
I skolan var första lektionen idrottsprov (det jag pluggade till halva natten). Vi satt i världens minsta klassrum och skrev. Efter 50 minuter var jag klar. Det gick as bra =)

Andra lektionen var Produktionsutrusning B. Där var det inte alls jobbigt. Jag skulle skriva klart min laborationsrapport, och fick därför sitta vart jag ville. Självklart satte jag mig på studietorget där Carro befann sig för att blåsa om sin dator. Att skriva rapporten gick mycket bra. Jag blev klar efter en väldigt kort stund. Den blev faktiskt väldigt bra =)
När rapporten var inlämnad fick jag rast resten av lektionen. Gött!

Just nu sitter jag på sista lektionen för dagen och till och med för veckan. Som alla andra fredag så är det CAD som gäller. Vi håller på att CAD:a ett kök, lite mindre roligt faktiskt. Ganska snart ska vi ha en rast och sedan är det dags att hitta på ett köksredskap att CAD:a.

Nu har jag nog skrivit mitt längsta inlägg ever. Har du orkat läsa detta så är det ett under, haha.
Dags för rast =P
Kram

-

Gaaah, klockan är snart kvart i ett och jag är fortfarande vaken =(
Mina ögon vill egentligen inte alls vara öppna. Allt jag och min kropp skulle vilja nu är att ligga under det varma täcket och sova.
Jag är verkligen as trött...
Orkar inte skriva så mycket idag, får hitta på något att skriva imorgon istället...

Jag har i alla fall både städat, tvättat och pluggat sedan jag kom hem från träningen. Egentligen skulle jag behöva plugga lite till innan det är dags att sova, men det finns liksom inte någon energi kvar. Funderar starkt på att strunta i allt och gå å sova istället...

Så får det bli!
God natt


Sol, värme och lite annat

Asså, jag har haft en underbar dag. Det är bara bra saker som hänt.
Imorse började allt med att min väckarklocka ringde klockan 6.00, jag var trött och ställde om den till 6.15 =). Gick sedan upp, duschade, satte på mig kläder, gav Morris mat och vatten, sminkade mig, packade skolväskan, stängde av datorn och gick sedan ut till bilen. Kan tillägga att detta endast tog 13 minuter =P
I skolan var allt kanon. Första lektionen var konstruktion. Jag hade lite ångest eftersom jag struntade i att göra alla uppgifter till dagens lektion.... Men när lektionen väl drog igång vände allt. Jag jobbade i kapp hur myckte som helst, nu ligger jag bara 18 uppgifter efter. Det fixar jag till nästa vecka =)
Lunchen var lång, 2,5 timmar. Jag och Carro drog och åt snabbt för att kunna gå tillbaka till sofforna och sova. Så mycket sömn blev det dock inte för mig. Jag och några andra klasskamrater hjälptes åt att skriva laborationsrapporten i kemi som ska in i morgon. Det gick riktigt bra, ska bara finjustera den lite.
En timma och 40 minuter fick jag tillslut sova.


Det var väldigt härligt, precis vad jag behövde.

Sista lektionen var tyska, en av de värsta lektionerna på hela veckan... Idag var det däremot väldigt gött. Klassen fick en uppgift som skulle lösas (redovisning sker nästa vecka) Läraren sa till oss att komma tillbaka två timmar senare. Vad tror du vi gjorde?? Jo, vi lämnade klassrummet och gick ut och la oss på Piren. Underbart med massa sol ;)

 

Både jag och Ellinor lyckades somna till en stund (typ 50 minuter). Väldigt gött. Jag fick faktiskt lite färg på kroppen =)
Någon tyskauppgift löste vi dock inte... Men orka göra det när man kan sola... Haha. Vi fixar det på måndag istället :P

Efter skolan åkte jag direkt till mormor och morfar för att fira morfars födelsedag. Jag kom fram vid kvart i sex. Då satt alla andra redan och åt smörgåstårta... Jag fick träffat en del av släkten (det saknades några kusiner och kusinbarn...). Allt var verkligen kanon och morfar verkade vara nöjd =)

Vid åtta-tiden kom jag hem till Ödsmål... Då började jag med att packa ihop lite saker. Jag har nämligen sjukt mycket saker här. Det känns lite onödigt att ha så mycket när jag snart ska flytta hem igen...

  
Lite skillnad på mina klädhögar eller? Fick packat ner hur mycket som helst...

  
Lite skolsaker fick jag också packat ner...

  
"Sminkhyllan" krympte lite också =)

Det som får följa med mig hem till mitt rum imorgon är detta:



Jadu... Nu har jag inte så mycket mer att säga. Ska snart ta mig en dusch, tvätta bort sminket, borsta tänderna och sedan är det förmodligen god natt för mig... om inte jag får för mig att chatta med någon... Haha
Imorgon har jag sovmorgon. Ska befinna mig på Världskulturmuseet klockan 8.45, så underbart. Försök inte nå mig innan sju för då sover jag :P

Som avslutning så måste jag säga ännu en gång att dagen har varit underbar. Sjukt underbar. Sommarkänslorna kom när jag idag kunde gå i kjol och t-shirt. 


Sol och värme är inget jag tackar nej till ;)
 
Så... nu har jag uppdaterat bloggen med en jädra massa onödiga bilder... men va fan, alla klagar ju på att jag lägger upp för få kort här... Haha

Just de... Min personliga sponsor är nu fixad =)
Lennart kom fram till mig idag, på morfars kalas, och frågade om han fick hänga kvar på ryggen iår också. Jag fattade först ingenting. När han sedan frågade om han fortfarande fick sponsra mig så fattade jag. Klart att han får sponsra liksom. Det kändes faktiskt lite konstigt att han frågade mig om det fortfarande gick att sponsra. Brukar det inte vara så att personen som blir sponsrad frågar om sponsoren vill hänga kvar ett år till?
Men sak samma. Jag är glad att han vill sponsra mig i alla fall. Nu har jag bidragit med något till mitt innebandylag =)

Morfar 80 år

Grattis morfar på 80-årsdagen!