Sista juli

Fem arbetsdagar är avklarade... bara två till innan jag går på långledigt.
 
Mitt liv just nu består av jobb och sömn. Jag jobbar hela dagarna och när jag väl kommer hem är jag helt slut. För det mesta somnar jag en stund på soffan, vaknar efter några timmar, äter lite, är vaken en stund till och sedan somnar jag igen. Dagen efter ringer väckarklockan...
Det kanske låter trist, men jag tycker om mitt jobb och då gör det absolut inget att jag sover en del när jag väl kommer hem.
 
Annars så är det sol här i Kalmar. Det kom en regnskur i förmiddags, men det var bara skönt. Jag behöver inte vattna blommorna på balkongen i dag i alla fall.
 
Jag borde egentligen tänka på att äta middag snart, men just nu vill jag bara ligga här och ta det lugnt. Jag kom hem sent från jobbet. Klockan var nästan sju när jag öppnade dörren till lägenheten. Det blev 45 minuter för länge på jobbet idag... men så blir det ibland.
 
Imorgon ska jag jobba i alla fall. 07.00-16.00. Ganska gött att börja tidigt och sluta tidigt!
 
Puss!

Homeknapp

Det var nästan så att mobilen kastades in i väggen!
Jag blev så förbannad när den där jäkla homeknappen valde att lägga av. Jag har visserligen stört mig på att den inte fungerat riktigt på ett antal veckor, men idag blev det bara för mycket...
 
Knappen slutade fungera att jag fick ett enormt anfall! Jag kände inte för att köpa en ny mobil nu, det kunde väl änna vänta ett par månader till... Min bindningstid på abbonemangen går ut i mars och innan dess ska jag definitivt inte skaffa någon annan telefon!
I ren jävla ilska stängde jag av min telefon och började fundera på vad fan jag skulle ta mig till. I ren ilska plockade jag fram 5-56, droppade några droppar på knappen och började trycka utav bara helvete. När all olja försvunnit in under knappen lät jag telefonen ligga en kvart... Å efter det fungerade allt som det skulle! Nöjd och glad igen!!!
 
Nu slipper jag köpa ny telefon...!
 
 

Sol & bad

Igår var det kanonväder här i Kalmar. Jag jobbade hela dagen lång. När jag kom hem så var jag trött och somnade. Imorse vaknade jag tidigt. En go pannkaksfrukost ute på balkongen hann jag med innan jag hoppade på cykeln och begav mig till havet. Årets första dopp avklarades för en liten stund sedan. Mycket gott! Just nu ligger jag i solen och bara njuter av det goa vädret. Jag kommer med stor sannolikhet bränna mig... Puss


Söndag

Söndagen är här! Just nu ligger jag och myser i sängen. Jag är lite småseg och känner för att bara ligga kvar här och ta det lugnt. I fredags kom faster med familj hit en sväng. De var ändå i krokarna och passade då på att hälsa på mig. Det var kul och mysigt med besök. Lilla Molly 2,5 år skämdes bort med målarbok, tatueringar, filmer och godis. Det var uppskattat och för en liten stund fick jag vara den bästa kusinen. Wiho :D Igår jobbade jag hela dagen, 9.30-18.30. Även om det var en lång dag så gick timmarna väldigt fort. Det var kul att jobba. Jag och Anna byggde om lite. Det blev kanon. Resten av dagen gick till att städa och hjälpa kunder. På kvällen kröp jag ihop mysigt på soffan. Ljusen tändes och jag satte igång en film. Det var mysigt att bara ta det lugnt. Framåt midnatt gick jag och la mig... Åtta timmar senare vaknade jag... Å ligger fortfarande kvar. Idag ska jag jobba, 12-18.30. Puss!


Stress

Efter en stressig dag på jobbet ligger jag nu däckad på soffan. Huvudet höll på att explodera förut. Jag var så stressad att jag spydde... Ikväll är det slappa som gäller! Fy sjutton, denna huvudvärk tar snart död på mig!


Så kan det gå

Såhär kan det gå ibland....


Blickar tillbaka på det som varit

Det har snart gått ett år sedan jag sökte hjälp för depression och ätstörning. Det var ett stort beslut jag tog. Jag hade tröttnat på allt och tyckte att det mesta var tråkigt och värdelöst. Jag förstod inte längre varför jag gick runt på denna jord.
Ska jag vara riktigt ärlig så mådde jag så fruktansvärt dåligt. Jag var inte motiverad till att göra någonting. Jag försökte dölja hur jag mådde, men mina nära och kära hade redan upptäckt hur det var utan att jag visste om det.
 
Jag har många gånger funderat på vad det var som utlöste mina problem...
Jag är helt övertygad om att ätstörningen startade den där onsdagen när jag gick i andra klass. Det var då det brast för mig. Det var då jag tappade självförtroendet helt och hållet. I samband med den där dagen började jag smyga med maten. Jag ljög om att jag skulle äta senare, försökte alltid hoppa över maten i skolan. Det var hela tiden en kamp att ljuga, men tro mig, jag blev bättre och bättre på det ju längre tid det gick!
 
Min ätstörning höll sig på en ganska låg nivå ett par år, men när sjätteklass började så var det inte kul längre. Det var då min bulimi började på riktigt. Jag spydde nästintill varje dag. Jag svälte mig själv, och hetsåt. Det var en kamp. I högstadiet blev det ännu värre. Det var ett helvete då. I samband med att jag som 15 åring tog steget upp i Marstrands damlag i innebandy och samtidigt valde höll på med fotbollen så ökade kraven på mig och det gjorde att ätstörningen blev värre.
Jag tränade mycket, pluggade som en idiot och försökte få lite tid över till att leva. Det var mycket!
Att jag året efter började gymnasiet så insåg jag att det inte gick att fortsätta med allt. Tiden tog slut. Fotbollen och jag gick åt varsitt håll.
 
I samband med att jag valde att säga adjö till fotbollen för att hinna med skolan och innebandyn så drabbades jag av min allvarliga fotledsskada. Den där som förändrade hela mitt liv. Ledband, senor, nerver skadades och det blev dessutom en spricka i fotleden. Jag fick dock inte reda på hur allvarlig skadad jag var förän efter nästan 8 månader. Läkarna trodde inte på mig när jag sa att jag hade ont...
Hur fasen jag kunde spela innebandy en månad efter min allvarliga skada utan att gå under är fortfarande ett under. Tyvärr var jag (och är fortfarande) fruktansvärt envis. Jag vet liksom inte hur många gånger som jag spydde av smärta under träningar och matcher. Jag vet inte hur många hundratals tabletter jag fick i mig...
 
Foten var helt enkelt kass, och nu fyra och ett halvt år, och två operationer, senare är foten fortfarande åt helvet...
 
Som sjuttonåring började jag jobba på Coop. Tanken var att jag skulle jobba 3 timmar/vecka. Det utökades dock fort... Ju längre tid jag jobbat där desto mera timmar fick jag. Det blev långa dagar för mig. Jag gick i skolan varje dag 8.00-16.30 och jobbade oftast 17.00-20.15.
Eftersom jag gick ett specialutformat industriteknisktprogram så innebar det att jag endast hade fem veckors sommarlov. Självklart sa jag att jag kunde jobba så mycket som möjligt, allt för att få mycket pengar...
Det blev mer än heltid i samband med att folket gick på semester!
 
Jag var stressad och trött för det mesta. Trots det så lyckades jag i början på juni 2010 ta studenten med mycket bra betyg. Sommaren spenderade jag för det mesta på Coop. Sista veckan jobbade jag 13 timmar under måndag-fredag. På lördagen flyttade jag hit till Kalmar.
 
Å sedan har allt bara runnit vidare. Jag har pluggat, men inte haft orken till att göra det egentligen. Min ätstörning blev värre och jag tränade för det mesta hela tiden. Foten strejkade och jag mådde dåligt. Första året här i Kalmar var jobbigt. Jag mådde inte bra och kände ofta för att bara ligga i sängen hela dagen.
 
Sommaren som spenderades i Göteborg blev ett rent jävla helvete. Det var då jag insåg hur dåligt jag egentligen mådde. Det var jobbigt och jag ville bara vara ensam hela tiden.
Tillbaka i Kalmar igen valde jag helt frivilligt att bege mig till psykakuten för att få hjälp. Även om resan sedan dess har varit jobbig så är jag så jäkla glad att jag tog steget att söka hjälp!
 
Det konstaterades då att jag hade en svår depression och anorektiskbulimi. När jag i oktober fick jobb på Rusta så kändes det mesta mycket bättre. Jag valde att bli sjukskriven från skolan på heltid för att inte ha press på mig. Tyvärr blev jag även sjukskriven från jobbet när jag var på dagverksamheten.
Jobbet blev en räddning för mig. Jag trivs kanonbra och tycker att det är roligt att vara där. Jag känner mig uppskattad!
 
Min depression är under kontroll och jag måste faktiskt säga att det var länge sedan jag mådde såhär bra som jag gör nu. Det är underbart att vakna upp på morgonen för att ta vara på en ny dag.
Jag kan kontrollera mig själv och har lärt mig att slappna av.
Nu gör det absolut inget att jag jobbar en del. Jobbet får mig att må bra. Det är där jag trivs.
 
Ätstörningen tycker jag inte påverkar mig så mycket längre. Jag har inte spytt på väldigt länge. Det har inte funnits några behov till att göra det. Jag kan äta precis vad jag vill nu utan att få ångest för det. Jag har inte ett normalt förhållande till mat ännu, men som det är just nu så trivs jag med mitt ätande.

Tänk vad lite funderingar kan bli så här många meningar. Jag hade egentligen inte tänkt skriva så mycket, men när jag väl hade börjat så gick det inte att sluta.

Om det nu är någon som orkat läsa igenom hela inlägget så tänkte jag passa på att önska en trevlig kväll.
Jag ska vara vaken i några timmar innan det är dags för mig att hoppa i säng. Imorgon är det jobba som gäller.
 
Puss och kram
 

Hej hej hallå!

Tja alla mina bloggläsare!
 
Jag vet mycket väl att jag suger på att uppdatera bloggen, men för tillfället väljer jag att prioritera andra saker än just sitta och skriva några rader här.
 
För tillfället sitter jag ute på balkongen och njuter av solen. Det gäller att passa på att gå ut när regnet håller sig borta.
Jag är ledig idag, och det är gött!
Det har varit en hel del på jobbet, mycket kunder och stressigt nästintill hela tiden. I torsdags checkade jag ut från jobbet, efter åtta arbetsdagar i rad. Det var härligt att veta att jag hade en långhelg framför mig!
Mamma och pappa dök upp på torsdagen och stannade till söndagsmorse. Det var skönt att ha de här. Äntligen fick jag visa upp min lägenhet!
 
Vi gjorde lite utflykter och bara njöt av att vara lediga. Det var gött att bara vara och göra det vi kände för.
 
Det där är väl ungefär det jag gjort sedan jag skrev här senast. Mycket jobb och lite mys med föräldrarna.

Imorgon är det återigen dags att jobba! Jag längtar faktiskt. Det är roligt att jobba nu. Det händer massa saker och det mesta känns sådär härligt bra.
 
Föresten...
 
Jag köpte idag en liten vattenmelon på 7,5kg. MUMS!!!

Huvudvärk

Jag ligger däckad på soffan med en huvudvärk från helvetet. Jag mår inte jättebra, men förhoppningsvis känns det lite bättre med huvudvärkstabletter och sömn. Imorgon är det ännu en dag på jobbet som gäller. Puss!


Frukost

Idag avnjuter jag min frukost ute på balkongen. Solen skiner för fullt och det är helt vindstilla. Helt underbart väder helt enkelt. Om ungefär två timmar börjar jag jobba. Synd att missa en sommardag som denna, men gött med pengar in ;) Ha en underbar dag!


Jordgubbar

Godkväll!

För tillfället ligger jag på soffan och tar det lugnt. Magen är mätt och jag är nöjd.

Idag har jag jobbat. Trots att jag började först klockan halv tolv så var det ändå väldigt svårt att lämna sängen imorse. Det var först 25 minuter innan jag började som täcket åkte åt sidan och jag satte mig upp. Väl uppe hoppade jag in i duschen, sminkade mig och satte på mig finkläderna (arbetskläder). Sedan var det bara att hoppa på hojen och trampa iväg till Rusta.

Jag trodde att det skulle bli mycket att göra, men det var faktiskt ganska lugnt. Visst var det mycket kunder, men det mesta flöt på riktigt bra ändå.

På väg hem från jobbet stannade jag till för att handla lite. Jag behövde lite käk att äta nu på kvällen. Jag upptäckte då att det utanför stod en jordgubbsförsäljare. 10 kronor för en låda jordgubbar! Behöver jag säga att min efterrätt bestod av jordgubbar? ;) Det är första jordgubbarna jag äter i år. Kanongoda! Det kändes som lite helglyx.

Jag orkade visserligen endast en fjärdedel av alla goda gubbar, men det gör inget för det är ju en dag imorgon också ;) hehe.

För övrigt måste jag imorgon få tag på Valnötsträdets behandlingsenhet. De där vet nog inte hur man svarar i telefon. Jag behöver ändra min tid dit, men trots nästan 20 samtal dit så är det ändå ingen som vill svara i telefonen... Förhoppningsvis lyckas jag få tag i nötterna imorgon! Jag tänkte dessutom tvätta lite imorgon innan jobbet. Jag har en såndär 12-20.30 dag på jobbet imorgon...

Nu ska jag inte skriva fler rader här. Ett par timmar till framför tvn får det bli innan jag hoppar i säng. Puss!


Lördag

Godmorgon! Inatt har jag fått ungefär tio timmars sömn. En natt med många konstiga drömmar har det varit. Jag sov med båda fönstren öppna hela natten. Det var så gött att ha det någorlunda svalt i sovrummet. Om ungefär 50 minuter börjar jag jobba. Det är ganska mysigt att kunna ligga kvar i sängen i alla fall 25 minuter till utan att behöva stressa iväg till jobbet. Idag kommer det med stor sannolikhet bli mycket att göra. Det kom ett nytt reklamblad för några dagar sedan och nu när helgen är här så brukar det bli mycket att göra då. Det kommer bli nice vilket fall som helst. Idag blir det en kort dag för mig. Jag har endast 7 timmar på jobbet framför mig. Det kommer bli gött med en lugn kväll ikväll. Imorgon är det också sju timmar på jobbet som gäller. Tiden tickar på. Jag ska nu gotta till mina kuddar och bara njuta fram tills det är dags att gå upp. Ha en underbar dag!


24h

I söndags återvände jag tillbaka till Kalmar igen. Det var faktiskt riktigt gött att komma hem till lägenheten!
Sedan dess har tiden bara sprungit iväg. Jag har jobbat en del, men även hunnit med att vara ledig och njuta av solen.
Jag är för det mesta ganska trött, trots att jag sover otroligt mycket. Det bli helt enkelt många timmars sömn varje dag...
 
För tillfället försöker jag vakna till liv igen efter att ha sovit i drygt 24 timmar. Det var behövligt! Jag är dock fortfarande väldigt trött, men det gör inte så mycket. Jag tänkte hålla mig vaken en stund till innan jag låter mina ögon stängas igen. Imorgon ska jag återigen jobba. Det blir dock en kort dag, 7-12. Ganska så gött om du frågar mig. Vad jag hittar på resten av morgondagen återstår att se...
 
Jag ska snart gotta till alla mina kuddar och titta på tv en stund, men först ska jag äta frukost!
 
Puss!