Inlagd

Jag är inlagd på sjukhus.
Kom hit för två timmar sedan, helt utslagen.
Mina njurar gör ont och jag har hög feber. Ligger sedan drygt en timme tillbaka med dropp.
De har tagit blodprov i tre olika omgångar. Tur för mig att jag inte är rädd för nålar.

Mitt tillstånd just nu är under kontroll. Jag kommer få stanna kvar på sjukhuset inatt och imorgon. Det är njurbäckeninflammation jag har åkt på. Penicillinet jag ätit sedan i onsdags för urinvägsinfektion har inte hjälpt mot smärtan i njurarna, främst den högra.
Jag måste få antibiotika direkt i blodet!

Nu hoppas jag på en förbättring. Jag vill bli frisk!!!

Kram på er alla därute


Flytta!

Nu är det klart, jag ska flytta!

För tillfället ligger jag på min säng hemma hos Jens och Jocke. Denna säng har jag flytt till ett antal gånger under mina senaste månader. Det är denna plats jag hamnat på när allt varit jobbigt.
Trots att jag för några timmar sedan akut sökte läkarvård så är jag ändå ganska glad. Jag har allvarlig urinvägsinfektion som gått upp i njurarna. Inatt hade jag hög feber och mådde förjävligt! Jag har haft fruktansvärt ont i huvud och rygg i en veckas tid, men försökt ignorera att det kunde ha med en urinvägsinfektion att göra. Efter natten som var så kände jag att det inte gick mer. Jag mådde så jävla dåligt!
På grund av att jag låtit det gå så långt så har jag nu flera veckor med penicillin framför mig. Nu kan det bara bli bättre. Snart kan jag känna mig som en människa igen!

Samtidigt som jag var hos läkaren ringde min telefon. Det var en kvinna från Kalmarhem som meddelade att jag fått den lägenhet jag sökt. Kontraktet ska nu skrivas och flyttlådorna ska packas. Den nuvarande hyrgästen lämnar lägenheten den 19 april och då får jag tillträde om jag nu vill det.
Det är en otroligt skön känsla. Snart sitter jag i min egna fräscha lägenhet. En lägenhet som tapetserades om för två år sedan och som faktiskt är otroligt snygg!
Snacka om att jag längtar.

För en stund sedan la jag mig i ett varmt bad. Jens och Jocke är iväg på match och jag är ensam här just nu. Jag behövde lite värme för mig rygg. Den gör förbaskat ont...

Magen kurrar lite lätt just nu och därför ska jag passa på att äta en macka.

Jag är glad och lycklig!
Snart lämnar jag Riddaregatan 8B!!!

Puss

22/3

Jag har egentligen inget vettigt att skriva.

Dagarna rullar på lön & sjukpenning har kommit in på kontot. +32851 kr på kontot är så sjukt jävla underbart! Äntligen rullar lite pengar in. Äntligen får jag lite inkomster igen. Det har varit sjukt jobbigt att gå utan pengar sedan i november. Jag har fått ta pengar från sparkontot.... det har varit lite jobbigt... men nu rullar pengarna in igen och jag känner mig glad!

Just nu är jag lite småhängig. Tröttheten har kommit till mig. Jag var uppe tidigt imorse för att jobba... Imorgon är det dags att jobba igen.

Det finns inget att skriva, jag väljer att avsluta nu och hoppa i säng istället.

Puss och hej!

18 mars 2012

Jaha, söndagskväll igen. Veckorna bara springer iväg utan att jag hinner reagera.
Idag har jag jobbat, det blev en kort dag på endast fyra arbetstimmar. För mig passade det bra med en kortare dag för just idag har jag varit lite känslig. På jobbet lyckades jag bita ihop och ta kul, men nu under eftermiddagen och kvällen har jag bara legat på soffan och tagit det lugnt, kollat lite på film och bara vilat.

En attack pågår just nu. Jag är sjukt varm, ögonen ser skumma ut och jag känner mig sådär konstig. Mina tabletter är redan tagna så nu får jag bara vänta och hoppas att det går över snart. Är det så att et tar lång tid och jag känner att det inte fungerar så kommer jag absout inte tveka på att ta mina sömntabletter. Det är liksom bättre att avsluta denna dagen och få en ny start imorgon än att bara ligga här och vara sädär hängig.

Förutom denna attack så måste jag ändå säga att livet är bra gött. Det händer så mycket bra saker och det är helt otroligt gött. Jag kan knappt förstå vad jag håller på att hända. Det känns konstigt, men samtidigt underbart bra!

Imorgon är det måndag, en helt ny vecka och för mig innebär det absolut inget speciellt. På mitt schema står det jobb, 12-20.30, men mer än det har jag inte inplanerat.
Det får bli en lugn morgon imorgon för att långsamt ladda upp inför arbetsdagen.

Nu ska jag fortsätta titta på MTV och "I used to be fat"

Godnatt ♥


Underbara lördag

Underbara dag, du lider mot ditt slut men tro mig, en sånhär dag sitter kvar länge inom mig!

Idag har jag mått så underbart bra. Jag svävar liksom på moln.
För det första hade jag svårt för att somna igår, det var många tankar som snurrade i huvudet. Massa bra och positiva tankar! Jag tog mina sömntabletter, men när det hade gått 45 minuter så insåg jag att det var dags att ta en tablett till. Sagt och gjort, jag tog min tredje tablett och hann inte mer än lägga huvudet på kudden innan jag somnade.

Halv sju imorse, efter nio timmar sömn, vaknade jag pigg och glad. Jag gick runt och bara njöt av morgonen. Frukosten åts i soffan framför tvn med massa levande ljus tända. Det var en såndär kanonbra start på min dag.
Humöret var på topp och jag kände mig så fantastikt glad och lycklig. Morgonen var otrolig, så underbar bara. Det går inte att förklara.
Jag har varit osminkad ett bra tag, men idag kände jag faktiskt för att lägga på lite smink. Jag tänkte tillbaka på tiden för ett år sedan, då jag sminkade mig nästintill varje dag. Jag mindes hur jag faktiskt trivdes sådär och funderade lite på varför jag nu varit osminkad så länge. Jag tycker själv att jag blir piggare bara av att lägga på lite mascara.
Idag blev det mer än så. Jag valde att sminka mig precis så som jag gjorde för ett år sedan. Ögonbrynen plockades och jag bara tycker om de sådär mycket när de är tunna.
Idag kände jag mig faktiskt väldigt nöjd med allt. Jag valde att pyssla om mig själv under morgonen. Håret sattes upp med ett silvrigt och glittrigt spänne. Precis så som jag älskar att ha håret.

Såhär blev i alla fall resultatet. Jag kände mig nöjd och var redo för att jobba!

 

På jobbet idag var det stundtals mycket att göra medan det emellanåt faktiskt var ganska lugnt. Just idag gick tiden väldigt snabbt och allt flöt på bra enligt mig själv. Jag kände mig pigg och glad. Idag var det extra roligt att jobba. Att jag tappade en två kilos vikt på min stortå var dock inte så mysigt. Den är lite blå just nu, men va fan, det är sak samma. En sån liten struntsak ska inte få mig att bryta ihop. Jag har ju nio tår till liksom ;)

Timmarna gick otroligt fort och helt plötsligt var mina fem timmar slut och det var dags att cykla hemåt.

Jag tog det lugnt och njöt av det underbara vädret. Att komma hem, äta lite mat och sedan hoppa i myskläderna kändes extra härligt. Jag har nu i snart två timmar bara njutit av kvällen och fokuserat på att inte göra någonting. På tv har det bläddrats mellan TV4Fakta och TLC. Idag känner jag bara för att kolla på massa sjukhusprogram och mordutredningar och liknande. Det är en sån dag för mig idag.

Livet leker och jag hoppas att detta blogginlägg kan få några få att förstå att jag faktiskt kan ha mina positiva dagar. Trots att jag lider av en ätstörning och har en svår depression så kan livet ändå vara riktigt härligt!

Jag går absolut inte runt och lider hela tiden. Tyvärr har jag ångestattacker ibland, men det är så otroligt mycket bättre nu än det var för bara två veckor sedan. Allt går så mycket bättre. Jag sover bra på nätterna, äter mycket bättre och känner mig väldigt mycket piggare. Just nu går det bara åt rätt håll, det är verkligen så otroligt härligt!

 

Tyvärr vet jag dock att det kan komma en dag då allt känns åt helvete, men då gäller det ändå att försöka bita ihop och tänka på att det kommer bli bättre. Jag är faktiskt människa och har rätt att vara lite nere och deppig ibland. Det går faktiskt inte att alltid vara på topp trots att jag faktiskt äter en överdos, enligt FASS, av antidepp (läkaren har bestämt min nivå!).

 

Jag tänker njuta av denna kväll, ta det lugnt och bara låta tiden rulla sakta framåt. Imorgon är det söndag och jag har några timmar på jobbet framför mig.

Pussar och kramar från våriga Kalmar!




Beach 2012

Nu kanske du trodde att detta inlägg skulle handla om hur jag skulle komma iform inför sommaren...?

Det är i alla fall helt fel!!!

Vi är nu inne i mitten på mars, det är vår ute. Vårjackan som varit på hela vintern kan äntligen hänga kvar på kroken. Äntligen kan man gå i t-shirt ute utan att frysa.
Det pratas mycket om vilka träningsmetoder och dieter som ska användas för att trimma till kroppen innan det är dags att hoppa i badkläderna.

Även om det hela tiden pratas mycket så försöker jag ignorera allt. Jag vet att jag är väldigt känslig och kan lätt falla in på fel spår. Hur många gånger tidigare i mitt liv har jag liksom inte tränat som en idiot och ätit som en död person?
I år kommer det absolut inte bli något sånt för mig. Jag vet att jag får lida och ha ont om jag tränar och att börja mixtra med maten kan stå mig dyrt.
Jag har redan nu kommit lång i min behandling av ätstörningen och depressionen. Jag vet vad som är rätt och fel, men trots detta har jag extramt svårt för mat vissa dagar. För mig gäller det att fortsätta vilken dag, tid eller årstid det än jag. Jag måste tänka långsiktigt!

Iår kommer jag strunta i allt som har med beach 2012 att göra. Jag varken vill och får bry mig. Det är inte värt att få dåligt för att bli av med några kilon...

Jag kommer fortsätta leva som jag gör nu, tänka positivt och hoppas på att jag år 2022 kan känna mig redo att möta sommaren igen.

Puss!

Tupplur

Jag skulle bara lägga mig på soffan en stund efter frukosten, bara ligga och mysa sådär som jag tycker om att göra...

Tre timmar senare vaknade jag upp. Skolan har jag nu missat, men det är sak samma. Nu är jag pigg och redo för att snart cykla till jobbet.

Ha en fin dag!
Kram

Måndagen igen... Trött!

Godmorgon världen!

Måndagen har startat, det är fint väder ute och om en stund ska jag dra med bort till skolan en sväng innan det är dags att jobba.

Idag känner jag mig väldigt trött. Det beror dels på att jag drömde några jobbiga drömmar, men även på att jag endast fick sova i drygt nio timmar. Jag skulle kunna ha sovit två timmar till och varit pigg... men nu kallar skolan istället.
Jag funderar nu på att hoppa skolan för att kunna sova en stund till. Jag känner för att vara pigg när det är dags att jobba...

Hur det blir återstår att se...
Ha en underbar dag i det goa vädret!
Kramisar

NYVAKEN!!!


Äntligen!

Jag har fixat klart det sista på arbetet. Äntligen! Det var jobbigt på slutet. Jag ville bara att det skulle ta slut.

Nu är datorn avstängd, ljusen utblåsta och tänderna är borstade. Jag har klättrat upp till sängen och lagt mig gött bredvid täckte. Rummet är varmt!

Snart ska jag inta mina sömntabletter och lugnandetabletter. Det är lika bra att ta två sömntabletter på en gång. Förhoppningsvis somnar jag väldigt snart!

Nattinatti


Imorgon är en ny dag...

Det är en helt vanlig söndagskväll i mitt liv. Jag sitter och tänker tillbaka på veckan som varit. Tänker på saker som varit jobbiga, vad jag kunde göra i de situationerna för att må bättre. Jag hittar många ljuspunker, saker som gjort mig glad och som jag mått bra av.

Det är mycket som har hänt. Jag har jobbat, pratat i telefon, varit på ABC, gjort magnetröntgen och lite sånt. Det har varit en vecka med en del annorlunda händelser.

Den här kvällen har gått till att plugga lite. Imorgon ska arbetet in och jag sitter och finjusterar det sista. Jag vill att det ska bli perfekt. Sådär perfekt så att jag kan känna mig nöjd när arbetet skickas in!

Det kommer ta en stund till. Kanske en eller två timmar, men då blir det i och för sig inte effektiv tid. Jag pratar i telefon samtidigt och det medför självklart att plugget tar lite längre tid än det skulle gjort om jag bara fokuserade på att läsa och rätta i arbetet.

Imorgon är det måndag igen. Ny vecka och nya möjligheter. Jag har ännu en lugn vecka framför mig. Det blir kanske runt 25 timmar på jobbet och ca 15 timmar i skolan. Utöver detta får jag plugga 20-30 timmar hemma på egen hand. Det känns som en ganska lugn och okej vecka :)

Såhär ser det i alla fall ut för mig.
Måndag: 9.00-12.00 Skola
12.00-20.30 Jobba

Tisdag: 13.00-16.00 Laboration i skolan

Onsdag: 07.00-12.00 Jobba
13.00-17.00 Seminarium skolan
16.30-18.30 ABC

Torsdag: LEDIG!!!

Fredag: 07.00-12.00 Jobba
11.30 Läkaren ringer!

Lördag: 12.00-16.00 Jobba

Söndag: 11.00-15.00 Jobba

Det här blir en spännande vecka.
Nu måste jag återgå till telefonen och plugget ;)

Tjao!!


Förändring

Igår valde jag att förändra lite i rummet.
Fyra stycken spotlight's sattes upp på hyllan ovanför skrivbordet.

Enligt mig blev det mycket bra. Jag är nöjd!


Nu är det klippt

Med två cider i kroppen tog jag fram saxen, redo för att klippa håret lite...

Och lite blev det... eller kanske det blev mycket...? Skitsamma, jag är nöjd med att vara korthårig och mitt självfall börjar leta sig tillbaka igen...

Så kan det gå ;)

Hej hopp

Jag tar nu en paus från plugget och skrivet ett litet inlägg här istället.

Inatt har jag sovit sjukt gött! Jag tog två sömntabletter, tre lugnande och två diklofenak innan jag la huvudet på sängen. Det tod inte ens en kvart innan jag somnade. Det var väldigt länge sedan jag sov en hel natt utan att vakna någongång.
Att imorse vakna upp efter tretton timmars sömn var känslan obeskrivlig. Jag mådde kanonbra, var glad, pigg och redo för dagen alla uppdrag.
Jag startade min dag med ett mycket lätt träningspass på löpbandet. Jag ville testa min fot lite..
Efter det blev det en mysig dusch och sedan frukost framför tvn. Några timmar i telefon hann jag med efter det innan jag drog iväg till jobbet en sväng för att kolla läget och köpa lite saker.

Just nu sitter jag och pluggar lite. Lite finjusteringar på ett arbete som ska in på måndag. Det är lite mysigt att bara sitta och läsa och ändra i lugn och ro.
Det här arbetet är egentligen ett grupparbete, men på grund av olika anledningar valde jag att skriva det själv. Detta beslut är ett utav de bästa jag tagit på väldigt lång tid. Att bara kunna sätta mig ner och skriva när jag vill utan att behöva anpassa mig till andra.

Idag är jag stark och idag mår jag fruktansvärt bra. Livet leker och just nu är allt på topp!

Jag väntar på att dagarna ska gå så jag kan få svar på om magnetröntgen visar något. Jag har fått ta diklofenak eller voltaren varje dag för att klara av smärtan i foten. Detta är något som jag måste ta upp med läkaren. Jag bör nämligen inte äta så mycket smärtstillande när jag äter mina andra tabletter mot depressionen.
Men men, vi får se hur det blir med det.

Snart ska jag återgå till finjusteringarna på arbete, men först ska jag prata en stund till i telefon.

Puss och hej!

Sova?

En och en halvtimme har gått sedan jag tog mina tabletter för att kunna sova.
Det som ska ta en kvart innan ögonen stängs... Varför hjälper de inte?
Varför ligger jag fortfarande vaken, pigg som en mört..

Det är faktiskt lite störande. Jag ska nu ta en halv sömntablett till och hoppas på att kunna somna snart.
Imorgon är det jobba som gäller.

Kram


Prover

För drygt en vecka sedan var jag på ABC och lämnade nya prover. De togs många rör blod...
I tisdags när jag träffade min läkare fick jag reda på mina provresultat.

Järnvärdet var för lågt. Det låg på 8 och normalt är 9-34. 100 dagar med järntabletter har jag nu framför mig. Förra provet som togs i oktober låg mitt järnvärde på 6,5 så det har blivit lite bättre i alla fall.

Blodvärdet hade stigit från 136 till 142. Även om detta blodvärde är normalt för en kvinna så är det ändå för lågt för att vara mig. Jag har varit blodgivare i tre år och mitt blodvärde har aldrig legat under 170!

Varför mina prover fortfarande var lite dåliga är lite skumt. Jag tycker ändå jag har skött mig med mat och dryck relativt bra...
Om några månader är det dags för nya prover. Förhoppningsvis visar det på lite bättre siffror.

Jag har sedan två veckor tillbaka haft sömntabletter. Dessa har inte fungerat så bra. Jag har inte kunnat somna inom den tidsintervallen som jag borde. Därför är nu sömntabletterna utökade med 1/2 tablett till. Dessutom ska jag ta tre stycken lugnande tabletter för att kunna komma ner i varv innan det är dags att ta sömntabletterna.

På grund av smärta i foten har jag de senaste dagarna behövt ta en hel del smärtstillande.
Jag gjorde magnetröntgen i tisdags. Nästa vecka får jag svar på om det visar något.

Mitt liv är fullt med massa tabletter. 10 tabletter varje dag. Det är helt galet. Men är det de som krävs för att jag ska må bra och få sova så får jag acceptera läget.

Nu ska jag lägga mig på sängen och inta mina kvällstabletter!

Godnatt!


Här ska det faktiskt vara en rubrik...

Ojojoj, vilken dag!!!

Igår när det var dags att sova hade jag en fruktansvärd smärta i min fot. Det var liksom en nära-döden-upplevelse. Jag bara låg i min säng och försökte stänga av smärtan, men det gick åt helvete. Jag provade med både voltaren och diklofenak, men de där satans tabletterna fungerar inte alls. De är på tok för svaga!
Det var en jobbig kväll och jag ville bara somna. Jag tog min sömntabletter för att somna... men som vanligt tog det nästan två timmar tills jag somnade.

Tillslut stängdes mina ögon och jag sov gott hela natten.
När jag vaknade imorse trodde jag faktiskt att jag skulle tuppa av. Kroppen kändes konstig, jag var yr, kände mig sådär hög som jag blir när jag tar för många smärtstillande. Det var en obehaglig känsla. På jobbet var jag ganska borta. Jag såg inte klart och den där konstiga känslan i kroppen var kvar hela tiden.
Väl hemma igen bara jag skakade, jag fattade ingenting. Samtidigt som jag pratade i telefon så kom jag på att jag inte tagit min medicin på tre dagar.

Personen i andra luren, som för övrigt en en person som hjälp mig väldigt mycket, förklarade för mig att det inte var så konstigt att jag reagerade som jag gjorde.
När jag för snart tre timmar sedan tog en dos tabletter trodde jag faktiskt aldrig att något skulle hända. Jag trodde absolut inte att det var tabletterna som gjorde att jag mådde som jag gjorde...

Men se på sjutton. Nu mår jag återigen som en gudinna. Humöret är på topp och den där skumma och konstiga känslan i kroppen är borta! Det var alltså tabletterna som gjorde att jag kände mig mer död än levande.
Av det här har jag lärt mig att jag absolut inte får glömma min medicin!!!

Nu ska jag snart ner och hämta tvätten, men först ska jag titta klart på kontoret på TV4...

Puss och hej! ♥

Halsfluss i magen

Det har nu gått några dagar sedan jag trodde att jag skulle dö.

Det var en helt vanlig tisdag och jag var på väg hem från jobbet.
Jag pratade som vanligt i telefon medan jag cyklade. Jag hade under dagen känns mig lite hängig och haft småont i magen. Jag trodde det berodde på att jag ätit för dåligt och jobbat hårt under dagen.
När jag nästan var hemma vara det högg till i magen. Tårarna började rinna och jag cyklade i stor sätt dubbelvikt.

När jag kom hem och la mig på soffan så blev det bara värre och värre. Jag pratade fortfarande i telefon då. Jag vet inte hur många gånger jag skrek pga smärta. Jag sa flera gånger "jag kommer dö!"

Det gjorde verkligen sjukt ont. När illamåendet kom trodde jag att slutet var nära. Jag kröp till toaletten och spydde. Det hjälpte lite. Några timmar senare somnade jag i fosterställning.

När det inte jag dagen efter fick ytterligare en sån attack kände jag att något var fel. Jag sökte läkarvård.

Det visade sig senare att jag hade "halsfluss i magen".
Det är andra gången i mitt liv jag har detta. Penicillin sattes in och jag kände mig lugnare.
Jag hade ont ett tag till men nu känns allt okej igen. Det var en jobbig upplevelse!

Idag har jag varit ledig. Jag vaknade tidigt och gick därför upp och bakade bröd.
Framåt åttatiden njöt jag av nybakat bröd till frukost. Tre timmar senare var det mellanmål. Ännu en gång fick jag njuta av smaken av brödet.

Sedan somnade jag... Klockan har rullat på och trots att jag för tre timmar sedan vaknade igen så har jag inte ätit ännu... Därför ska jag ny bege mig ut till köket för att fixa i ordning min lunch ;)

Tvkanalerna har lagt av för tillfället, men inte gör det mig något. Jag har sisådär 17 avsnitt av "Unga mödrar Danmark" att kolla på på kanal5play. Kvällen är därmed räddad.

Bjuder på en bild på min frukost som åts i morse


En timme

Ikväll lyckades jag somna utan hjälp av mina sömntabletter. Tyvärr sov jag bara i en timma innan jag vaknade igen. Nu har jag legat vaken i en och en halvtimme.
Det verkar vara omöjligt att somna om. Jag är inte trött längre. Det hade dock behövts en hel del fler timmar med stängda ögon innan jag påbörjade min dag.

Jag ska låta det gå några timmar till och se om jag somnar om. Gör jag inte det så får jag fundera på om jag ska ta sömntabletterna ändå.

Tja tja


Gå in i väggen

Igår på jobbet gick jag verkligen in i väggen!
Pang sa det bara...

Jag tog mig på pannan, å upptäckte att blodet rann.
Klantigt Malin, klantigt! ;)

Det var i alla fall kul att ha något att skratta åt.
Imorgon är jag ledig och därför ska jag ikväll försöka somna utan mina nya sömntabletter. Onödigt att använda tabletterna när jag inte behöver sova i tid.

Nya tabletterna är beroendeframkallande i och med att de är sömntabletter så därför vill jag inte ta de i onödan liksom.

Snart ska jag lägga mig under täcket och titta på tv en stund. Kroppen gör ont efter dagens långa arbetsdag. Foten värker och ryggen är lite stel efter allt grejande.

Puss och kram!