Lång dag...

Klockan är bara strax efter tolv och jag har redan hunnit med att plugga i sex timmar, städat hamsterburarna, bakat en mjukpepparkakskaka samt kollat på två filmer.
Ibland känns det härligt att vakna klockan 02.47 och inte kunna somna om. Jag vet inte vad som hände där, men jag hade i alla fall fått sova i 5,5 timmar och var faktiskt pigg. Att jag nu varit vaken i nio timmar och har minst lika många timmar kvar innan det är dags att sova är inga problem för mig. Jag ska allt se till att hålla ögonen öppna till ikväll för att slippa behöva vakna mitt inatten inatt igen.

Om en liten stund ska jag iväg på veckans sista föreläsning. Jag sammanfattade klart hela allt som vi ska gå igenom för en stund sedan så nu är jag verkligen förberedd. Finansieringsanalys, kassaanalys, är vad som kommer pratas om idag.

För mig är det nu dags att ladda kaffebryggaren och börja göra mig klar. Om trettio minuter är det dags att dra...

Ha en underbar fredag!
Kram

Skrivkramp

Jag har skrivkramp!
Tanken på att skriva mer för hand idag skrämmer mig.

Idag har jag haft ännu en pluggdag. Jag har sammanfattat klart det vi gick igenom på föreläsningen igår, idag samt nästan allt som kommer på föreläsningen imorgon. Det känns bra att ligga steget före. Tyvärr är det här med att skriva för hand, med penna och papper inte något som jag är jättevan vid. Efter att ha skrivit 19 A4-sidor, fram och baksida, i mitt anteckningsblock är mina fingrar lagom ömma och stela. Konstigt nog så har jag skrivit fint hela tiden, inget kladd utan riktiga anteckningar med en fullt läsbar handstil. Det om något är inte likt mig.

För övrigt bytte jag idag gardiner i mitt rum. De gamla mörka som hängt uppe i ett år åkte ner och nyinköpta ljusa åkte upp istället. Resultatet blev bra och hela rummet blev ljusare. Tvätthögen växte i och med gardinerna en del och nu är jag tveksam till om jag verkligen kommer hinna med att få allt tvättat på lördag. Jag gissar på att det kommer vara många tråkiga och hemska timmar i tvättstugan då. Varför tvättar jag inte oftare?

Jag tänkte idag avsluta min dag i lagom tid, de senaste kvällarna har rullat iväg för snabbt och jag har kommit i säng för sent. Ikväll satsar jag på att ligga i sängen innan halv elva. Fram tills dess ska jag fortsätta skriva sammanfattningar.


Kram

Läkarbesök

Igår var jag hos min läkare, snygg-Emil. Emil ville kolla hur allt var med mig, om jag mår bättre och hur livet kändes helt enkelt. Han tog dessutom en hel del provet för att se hur min kropp mår.
Det var inte jättebra resultat. Jag äter för dåligt och det visade sig att jag behövde äta extra vitaminer. Jag hade dessutom tappat 5 kilo sedan jag var där för en vecka sedan. Det var kanske inte bra, men det beror nog främst på att jag ätit mycket mindre än jag gjorde innan. Mitt kaloriintag har den senaste veckan inte legat över 300 kcal/dag. Det är ungefär 6 gånger så lite som jag borde äta. Men jag känner mig lugnare nu. Jag har behållit all mat jag ätit och bara det känna för mig som ett stort steg framåt.
Jag äter hellre för lite och behåller allt än att äta mer och spy upp det.

I och med att jag lider av lite vitaminbrist så har jag fått order om att ta extra vitaminer.
2 b-vitaminer
1 d-vitamin
1 multivitamin
1Q10
2 omega 3&6
2 "kommer inte ihåg namnet" för att inte tappa mer hår.
1 Antidepp

Jag hoppas nu att detta hjälper och att jag får tillbaka aptiten och på så vis kan börja äta mera.


Föreläsning

Idag är jag trött!
Föreläsningen startade redan klockan 8.30, en halvtimma tidigare än det brukar vara.
Jag längtar redan till ikväll då jag får gå och lägga mig...


15 av 18

Nu ger jag upp, nu orkar jag inte plugga mer.
Idag har jag spenderat 15 av mina 18 vakna timmar till att plugga. Jag borde nog egentligen vara nöjd... men det är jag absolut inte. Jävla skithuvud som aldrig tycker att något som jag gör är bra.

Ge mig lite bättre självförtroende!

Godnatt!

Onsdagkväll

Jag är trött och vill sova... men tyvärr måste jag plugga en stund till. Kusinen har dessutom tagit över min säng och hon lär nog inte lämna den på ett tag ;)
"Den nya ekonomistyrningen" är hennes bästa vän. Oj då, där skrev jag visst fel, bästa ovän menade jag!

Vi båda håller på med kurser som handlar om ekonomi just nu, de kurser som jag läste i våras läser Martina nu. Jag tror ärligt talat att hon efter varje föreläsning har kommit hem, öppnat dörren och sagt "Jag fattar inte, hjälp!".
Hade jag varit smartare än jag är så skulle jag självklart hjälpt till, men nu är det så att min hjärna har gått på sparlåga ett tag och jag fattar inte heller det som jag läste för bara några månader sedan.

Min kurs som startade idag verkar vara lika tråkig som den senaste jag läste. Det är bara massa nytt hela tiden, min hjärna klarar inte av mycket mer nu. Jag märker själv hur jag måste lägga mer och mer tid till skolan för att hänga med. Det är som att min hjärna liksom inte vill sammarbeta med mig längre.
Det tar sån tid för mig att lära mig saker, många saker hinner jag inte ens lära mig innan kursen är över.

Idag har jag suttit många timmar framför mitt anteckningskblock och sammanfattat de kapitel som dagens föreläsning handlade om. Jag är långt ifrån klar, men 2,73% är i alla fall skrivet... typ. Det är segt nu och jag sitter bara och funderar på annat.
Jag längtar till helgen... fast då måste jag i och för sig plugga så det är väl egentligen skitsamma vilken dag det är. Alla mina dagar består av plugg och ännu mera plugg. Snälla, låt mig fatta vad jag gör så att även jag kan få ha ett liv snart!

I eftermiddags när kusinen kom hem tog vi beslutet om vilka handtag vi skulle ha i köket. Det var ett relativit lättfattat beslut då vi båda tyckte om den ena mer än den andra.
Så under en timma ungefär skruvade jag som en galning. 18 handtag åkte ner och 18 åkte skruvades fast. Resultatet blev bra och vi blev mer än nöjda. Det blev som ett helt nytt kök. Mycket ljusare och allt känns så enormt mycket fräschare. De gamla handtagen hade säker suttit där sedan huset byggdes för 60 år sedan...

Före:

 

Efter:

 

Vi blev nöjda med resultatet. Mycket snyggare!

 

För mig kommer denna kväll ta slut först om några timmar. Jag måste plugga en stund till innan jag kan förflytta mig till sängen.

Hörde att kusinen pratade med hamstrarna nu, så jag får väl även ta en sväng förbi dem och kolla läget och slänga ner lite godis i deras burar.

 

Kram!


Handtag

Jag har sedan jag flyttade in i denna lägenhet för över ett år sedan stört mig på de extremt fula handtagen som sitter på lådor och skåp i köket. De är gjorda av trä och jag bara hatar dem. De ser så extremt fattigt ut!

Idag tog jag tag i saken och cyklade iväg och köpte nya handtag. Det blev två olika för att jag inte kunde bestämma mig. Jag har skruvat fast ett av varje och inväntar nu att kusinen ska komma hem så att hon kan vara med och fatta beslutet om vilket handtag som var snyggast.

Äntligen slipper jag de där fula trähandtagen!!


Föreläsning

Igår tentades den förra kursen av och idag satte den nya igång.

Läraren där framme vid tavlan snackar om någon tidsjämförelse... Jag lyssnar inte så noga, mitt kaffe är intressantare!

Snart hoppas jag att det är rast!


VÖPA!

Tröttaste personen på denna jord, det måste vara jag det...
Jag fick inte den sömn jag behövde under natten eftersom jag och mina kompisar körde kvällsplugg igår. Att komma hem strax innan midnatt och vara uppe i varv var inte speciellt gött. Jag kom inte i säng förrän klockan var ett, somnade framåt halv två och 4,5 timmar senare gick jag upp igen.
Plugget igår var mycket bra gjort. Jag lärde min massa nya saker, saker som jag faktiskt aldrig hade lärt mig på egen hand. VÖPA är ändå det absolut bästa!
VÖPA är en beskrivning på hur en kostnadsindelad resultaträkning är uppbyggd.
Varukostnader
Övriga externa kostnader
Personalkostnader
Avsättningar

Den här frågan kom på tentan och jag började småskratta lite för mig själv. Så sjukt att jag lärde mig detta bara 9 timmar innan tentan! Hade jag pluggar själv så skulle jag aldrig fokuserat på just det, nu har jag mina kompisar att tacka för att jag klarade uppgiften och kammade hem i alla fall 2 poäng på tentan ;)

Annars har dagen rullat på. Jag har städat hela lägenheten. Det behövdes! Två och en halv vecka hade gått sedan dammsugaren var framme sist... Bombnedslag är en bra beskrivning.
Det har varit full fokus på plugget istället!

Trots att det tog tid så var det härligt när det var klart!
Jag spenderade resten av min eftermiddagen framför datorn och tvn.
När kusinen kom hem från sin tenta blev det filmkväll, "Luftslottet som sprängdes".

Nu är jag trött och därför kommer jag nu lämna min datorn för att hoppa i säng...
Imorgon drar den nya kursen igång. Finansiering och investeringsbedömning är nog namnet på den... tror jag...

Äääähh....


Godnatt!



27/9-2011

Att äntligen ha vågat berätta hur läget är, att jag har det lite jobbigt har varit väldigt härligt för mig. Jag känner ett inre lugn. Nu behöver jag inte längre smyga med att äta lite, för jag kan inte äta normalt. Jag behöver inte längre dölja att jag vissa dagar mår skit och bara vill ligga kvar i sängen.
Allt känns så mycket lättare, inte bara för mig utan även för alla andra runt omkring mig.

Det är många pusselbitar som föll på plats när jag berättade läget. Mina kompisar vågar äntligen prata med mig på ett annat sätt än tidigare. De närmsta hade självklart märkt att mitt liv var ett stort kaos, men de vågade inte säga något. De var rädda att jag skulle vända ryggen och vägra prata med dem. De var rädda att jag skulle ta det på fel sätt och må ännu sämre på grund av det.
Jag förstår mycket väl hur nära och kära har tänkt, jag vet själv inte hur jag skulle gjort om jag märkt att min kompis inte mådde bra.
Nu när allt är släppt, när korten ligger på bordet så är dagarna så mycket lättare. Jag har inget att dölja längre, jag kan prata om mina problem.

Det är lätt att vara efterklok och ibland önskar jag att det gick att spola tillbaka tiden. Hade jag varit lite klokare så skulle jag sökt hjälp för länge sedan. Jag kände faktikskt redan i våras att jag inte längre kunde kontrollera mig själv. Det var bara för mycket hela tiden.

MEN, bättre sent än aldrig!
De flesta som nu vet om att jag har problem med maten har blivit mer förstående. Det är inte längre massa prat om vad jag ska äta och så. Jag har absolut inga problem att se andra äta, men när det kommer till mig själv så är det jobbigt.
Jag har sedan "nyheten" släpptes inte försökt äta för att "vara normal". Nu lyssnar jag på mitt psyke och gör det jag känner för. Visserligen har den senaste veckan, speciellt de senaste dagarna!, bestått av för lite mat, men jag har lyckas behålla allt jag ätit! Det är ett stort steg framåt.
Att vända allt på en dag går inte, jag måste ta små små steg framåt.

Sedan jag vågade visa mig svag har allt blivit mycket bättre.
Nu är det bara att fortsätta kämpa!

Jag kan, jag vill och jag ska!

App

Äntligen är blogg.se-appen klar.
Självklart är den nerladdad och installerad på min mobil!

Tenta - Check!

Tentan är skriven.
Det gick ganska bra.

Nu går jag och lägger mig igen!

Tentadags

Att lämna sängen imorse var en kamp. Jag var, och är fortfarande, otroligt trött.
Helst av allt vill jag bara lägga mig under täcket igen och sova några timmar till... hmm... det får bli efter tentan!
90 minuter kvar till jag ska grillas, 90 minuter med ångest... 90 fucking minuter kvar!

Snart är det över. Snart är det över. Snart är det över!

Nattinatti

Nyss hemkommen från skolan. Det blev några timmars plugg.
Om detta gav mig något återstår att se om åtta timmar då tentan startar...

Nu ska jag sova!
Dödstrött

Kvällsplugg i skolan

Photobucket Pictures, Images and Photos

Då var det dags igen

Jahopp, dags att cykla tillbaka till skolan för några timmars plugg...

Samlar ny energi

Efter sex timmars plugg i skolan är jag nu hemma igen. Kaffet tog slut, energin försvann och koncentrationen... ja de gick upp i rök.
Jag ska nu samla ny energi en stund till innan det är dags att cykla tillbaka till skolan. Jag och kompisarna tänkte köra kvällsplugg med start klockan 19.00.
Hur länge vi håller på återstår att se, men jag skulle kunna tippa på att det blir som sist vi gjorde detta, då jag kom hem strax efter midnatt...

Nu: Sova!

Så härligt!

Vad mycket man hinner med när man går upp tidigt.
Jag har snart varit vaken i två timmar och har hunnit med att duscha, dricka kaffe, kela med hamstrarna, städa lite i rummet, bäddat sängen samt pluggat i en timma!
Det känns så jäkla gött!

Idag kör jag på den slappa stilen, jogginngbyxor, linne och håret i en fiskbensfläta


Morn morn

Godmorgon!

Inatt har jag sovit otroligt bra! Klockan hann inte ens passera 22:00 innan mina ögon var stängda...
Klockan 05.47 vaknade jag och var pigg. 8 timmars sömn, utan att vakan en endaste gång. Det var länge sedan det hände sist.!
Jag känner mig som en ny människa, jag har massa energi!

Idag är det dags för sista slutspruten, imorgon är det dags att tenta av kursen "Externredovisning II och internredovisning"

Nu ska jag fixa iordning lite kaffe och påbörja pluggandet.

Ha en underbar dag!
Kram

Trött

Kvällen är kommen och jag är tröttare än tröttast.
Min obligatoriska tupplur vid tre-tiden hann jag inte med idag. Jag valde istället att prata i telefon med mamma och pappa.
Jag har helt enkelt gått miste om min favoritstund på dagen. Jag trodde inte jag skulle säga detta, men jag har verkligen blivit beroende av att få sova en stund mitt på dagen!

Jag och kusinen hade filmkväll här ikväll igen. Igår tittade vi på "Män som hatar kvinnor" och idag var det självklart uppföljaren "Flickan som lekte med elden" som gällde.
Imorgon blir det den sista delen "Luftslottet som sprängdes"!

Jag orkar inte vara vaken länge till, därför ska jag nu lämna soffan för att gå och borsta gaddarna.
Efter det är det sängen och sova som gäller. Åååå, jag längtar redan tills jag får krypa ihop under täcket i min renbäddade säng, med ett lagom stelt lakan och sängkläder som luktar sommar.

Imorgon är det dags för den absolut sista slutspurten inför tentan. Imorgon blir det en lång dag med massa plugg. Jag ska vara i skolan vid nio...

Godnatt!

Tentaplugg på hög nivå

Tentan kommer närmre och närmre och pluggtimmarna förökar sig hela tiden.

Jag är nu inne på slutspurten, på tisdag är det dags för tenta och jag ska visa hur mycket jag har lärt mig på dessa fyra veckor som kursen pågått.
Det är mycket hela tiden, men samtidigt känner jag att pusselbitarna faller på plats mer och mer. Jag fattar hela tiden mer och ett sorts lugn har kommit till mig. Den där extrema tentaångesten som de flesta studenter brukar känna av har denna gång hållt sig borta. Jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken, men jag känner ändå att det känns ganska så bra.

Att både jag och Martina snart har tenta märks verkligen. Vi tillbringar många timmar framför våra böcker och detta gör att vardagssysslor blir lidande. Det är nu två veckor sedan det städades sist här i lägenheten och jag lovar att det är så långt ifrån rent det kan vara. Vi tittar just nu på skiten, på dammråttorna i hörnen, på alla de hårbollar som samlats lite överallt och suckar högt. Ingen av oss känner att vi har tid till att städa. All fokus ligger på att plugga.

Vi har sagt "På tisdag efter tentan gör vi det". Allt ska ske efter tentan...
Jag vet inte riktigt hur jag nu ska hinna med allt. Det ska städas, tvättas fyra veckors tvätt, handlas och så vidare. Just nu vet jag inte riktigt om jag längtar till tentan är över ;)

Vi struntar just nu i om det ser ut som ett bombnedslag här hemma. Det är bara vi som blir drabbade och jag lovar, jag går gärna runt i ett bombnedslag ett par dagar till för att istället kunna plugga inför tentan.
Lite skit i hörnen gör väl ingenting, dammråtttor kan också vara mysiga... eller nått sånt ;) Haha
Att det bildas en tjock matta av dammet är trots allt ganska mysigt då golvet i vanliga fall är extremt kallt. Lite positiva saker har jag allt hittat med att inte städa ;)

Nu till alla mina kloka och smarta vänner (och kanske till och med fiender?) som läser min blogg.
Bör jag oroa mig om det ser ut såhär i taket i badrummet?


(MÖGEL!!)

Nu måste jag fortsätta plugg!

Söndagmorgon

Jag har vaknat upp till en ny dag, en dag som jag redan nu känner att de kommer bli jobbig.
Hela veckan har jag stigit upp någon gång mellan halv sju och sju. Det är då jag har vaknat och varit pigg. Det är konstigt! Jag, som är en morgontröttperson som helst inte lämnar sängen innan klockan tio, har helt plötsligt blivit pigg och kommer upp i normaltid.
Jag känner inte längre det där behovet av att sova som jag gjorde för bara en månad sedan. Allt har verkligen förändrats efter att jag började äta mina antidepp. Jag sover max 6 timmar på nätterna, men när jag vaknar är jag pigg. På dagarna blir jag trött framåt tre-tiden, men då tar jag faktiskt en tupplur på en timma.. Detta för att orka med resten av dagen. Jag kan ändå sova på nätterna, så varför inte ta en liten tupplur på dagen liksom?

Idag kommer det bli en jobbig dag, jag känner det redan nu. Hjärnmonstret gnager där inne och säga vad jag ska göra. Jag har absolut ingen aptit. Vätska går inte heller. Jag klarar inte av att få i mig något. Idag ser jag bara en stor Heffaklump i spegeln.
Det kommer bli en dag med många blandade känslor och en enorm kamp med maten. Jag ska göra allt jag kan för att försöka få i mig något, men jag känner redan nu att det kommer bli jobbigt. Det är en såndär dag, en dag då allt är förbjudet.

Jag kan, jag vill och jag ska!

"Ryck upp dig", "Det är bara att äta"

"Ryck upp dig"
"Det är bara att äta"


Jag vet inte hur många gånger personer runt mig har sagt detta. För en normal person kan det låta enkelt, men som mig som lever med monstret i huvudet, så är det inte bara att öppna munnen och börja äta.
Personer som inte har ätstörningar vet inte hur jobbigt det är att höra "Det är bara att äta". För mig är det inte bara att äta. Det var länge sedan jag hade ett normalt förhållande med maten. Jag har länge slarvat, hoppat över måltider och liknande. För mig är det inte alltid lätt att stoppa mat i munnen. Det är en kamp mot monstret.
Jag har många gånger brytit ihop av de där få orden.

Mat är gott, ät nu.

Men nej, det är inte så lätt. Min hjärna är förstörd och monstret där inne styr mig hela tiden.
Den här kampen med maten förstår sig inte normala, friska personer sig på.
Ibland önskar jag kunna byta liv för ett tag, för att låta personer få känna på hur det är att ständigt må skit av att äta. Jag hade önskat att folk kunde förstå sig på hur min hjärna fungerar.
Det är inte bara att äta, jag kan inte bara äta. Allt handlar om ångest hit och dit. Jag har ett stort fett jävla monster i hjärnan som säger till vad jag får och ska göra.

Jag planerar alltid min mat, det måste vara lätt att spy upp. Jag vet mycket väl att detta är ett sjukt beteende, men jag är inte normal just nu. Jag har mina problem, som nu är under behandling. Jag ska komma bort från detta, jag ska lyckas. Det kommer ta lång tid innan jag kan äta som en normal person, men jag är beredd att kämpa!

"Ryck upp dig!"
Det är faktiskt inte så jävla lätt för mig att rycka upp mig och bli glad. Jag har hamnat i en ond spiral, det är jobbigt att komma uppåt.
Även om jag ibland har varit stark och kännt mig glad så har jag bara tagit något litet steg uppåt, för att sedan i motgång falla ännu djupare.
Att bara rycka upp mig går inte. Jag hatar att höra de orden. Det är inte så lätt som det låter. Jag har försökt, men nu insett att jag inte klarar av det på egen hand!

Jag är nu diagnostiserad, jag har en depression. Det finns anledningar till att jag mår lite sämre, det finns anledningar till allt. Jag har en skev verklighetsuppfattning och sjukt dåligt självförtroende.
Jag orkar inte höra att jag bara ska rycka upp mig och gå vidare. För mig är det inte så enkelt. Jag kan inte bara lämna allt och vara glad. Jag måste få hjälp att komma uppåt, allt går inte att lösa på egen hand.

Personer som aldrig upplevt hur det är att leva med en depression och med ätstörningar kommer aldrig förstå sig på hur min kropp och hjärna fungerar. Det är ständigt en kamp mellan vad jag vill göra och vad hjärnan vill att jag ska göra. Jag har fått avstå från så många saker som jag egentligen skulle vilja vara med på, då hjärnan bara sagt nej.

Det är en ständig kamp, en kamp som är jobbig att hantera... Men jag har min samtalskontakt som jag kan ringa när som helst. En person att prata med, en som förstår sig på mig. En som faktiskt inte säger att jag bara ska rycka upp mig när jag mår som sämst. En person som är expert på just depression och ätstörningar!
Jag vet att vägen tillbaka till ett normalt liv kommer vara jobbig och tuff, men jag är beredd att satsa allt. Jag ska tillbaka!

Jag vill, jag kan och jag ska!

Jag talar ut

Nu när mina nära och kära vet om det så väljer jag att även skriva några rader här...

Det är många som de senaste halvåret har påpekat att jag blivit en annan person, att jag dragit mig undan mer och mer, att jag tränat mycket och att jag slarvat med maten. Jag har länge försökt dölja hur jag mår, jag har känt mig enormt värdelös och straffat mig själv genom att träna mycket och äta lite.
Jag har haft enorma smärtor i foten pga träningen och min kropp har blivit plågad när jag gått utan mat flera dagar i sträck.
Jag har gråtit mig till sömns hur många nätter som helst, ångesten har varit enorm och känslan av att vara värdelös har tagit över min hjärna.
När jag i somras åkte hem till Göteborg mådde jag fruktansvärt dåligt. Jag hade ångest för att mina föräldrar så lätt skulle märka om jag slarvade med maten. De la trots allt märket till mitt förhållande till mat för ett par år sedan. Jag hade enorm ångest för jag visste att jag inte skulle kunna slarva lika mycket med maten som jag gör här hemma i Kalmar.
De första veckorna när jag var hemma hos min familj var hemska. Självklart älskade jag att umgås med familjen, men när det kom till maten var det jobbigt och tungt. Jag föll tillbaka till gamla ovanor. Jag åt och tryckte fingrarna i halsen. Jag hatade känslan att vara mätt och ha mat i magen.
Jag försökte hela tiden komma på olika anledningar till att inte äta, ibland gick det, ibland gick det inte. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag faktiskt att min familj tyckte det var jobbigt att jag höll på som jag gjorde. Jag märkte det själv efter att ha sagt i flera dagar "jag äter senare". Vissa dagar åt jag senare, andra struntade jag i att äta. Min hjärna sa att kroppen inte skulle få mat, den behövde inte det.

Jag bodde ensam i nästan en månad under sommaren, det var självklart både härligt och jobbigt. Jag kände själv att jag inte kunde hantera situationen med maten och helst av allt ville jag bara krypa upp i mammas famn, gråta lite och säga att jag inte mådde bra... men jag kunde inte, jag klarade inte av att visa mig svag. Jag kände mig som en värdelös person!

När jag kom hem till familjen, efter en hel vecka i ensamheten, hade tappat 9 kilo, inte ätit något alls på hela veckan, bara levt på kaffe och vatten så ville jag bara lägga mig ner och dö. Mamma kommenterade direkt att jag gått ner i vikt, men jag ville inte erkänna det. Jag ville inte att de skulle se att jag mådde så dåligt som jag faktiskt gjorde. Jag drog mig istället undan och blev en helt annan person. Jag var arg och skrek mycket.

På jobbet var det några få som märkte hur läget var, som pratade med mig och som jag kunde lita på.
Sorry mamma och pappa, jag har ljugit så många gånger för er, men ni vet nu att det finns en anledning till det... Jag vet att jag flera gånger när jag kom hem från jobbet sa att jag inte ville ha mat för att vi ätit pizza eller annan hämtmat. Detta var en lögn, jag åt pizza en gång och då var det endast 2 små bitar, resten gav jag till arbetskamraterna. Jag åt under alla mina arbetsdagar på Borealis endast lunch/middag 3 gånger totalt.
Arbetskamraterna tyckte det var konstigt den första veckan, men sen accepterade de att jag inte ville ha något att äta. Jag sa alltid att jag var mätt, att jag ätit innan arbetsdagen började... Det var så jäkla mycket bluff det bara kan bli! Jag gick många gånger hungrig hela arbetsdagarna, men äta ville jag verkligen inte göra.

I början på augusti skrev jag ett inlägg här på bloggen, ett inlägg som egentligen bara var ett rop på hjälp. Jag blev arg för att mamma gjorde matlådor av middagen när jag inte hunnit äta. Det var en skitsak, men jag överreagerade, packade ihop mina saker och drog hemifrån. Efter några dagar på vifft kom jag hem igen. Jag var arg och skrek. Mina föräldrar försökte prata med mig, men jag ville inte lyssna. Jag ignorerade vad de sa och ville bara åka hem till lägenheten i Kalmar. Jag ville inte att de skulle se mig må som jag gjorde.
Jag försökte bita ihop och vara glad de sista dagarna tillsammans med min familj, det var jobbigt och jag hade önskat att jag hade vågat visa hur jag faktiskt mådde, att jag hade lyssnat på mina föräldrar som faktiskt ville mig väl, som ville hjälpa mig.

Tillbaka i Kalmar, tillbaka till skolan, tillbaka till pressen, tillbaka till ännu värre problem.
För en månad sedan kom jag tillbaka till lägenheten igen. Det har varit en månad med många blandade känslor, mycket gråt och många sömnlösa nätter. Förhållandet till maten blev värre direkt och jag kände tillslut att jag inte längre orkade med någonting. Det var inte bara maten som spökade, i huvudet var det mörkt och jag kände tillslut att jag faktiskt inte orkade med att vara glad, jag orkade inte längre klistra på ett falskt leende på läpparna. Det blev för mycket och jag valde tilslut att ringa det där samtalet som jag länge funderat på att ringa.

0480-81770... pip...pip... Psykakuten Kalmar sjukhus, vad kan jag hjälpa till med?
Jag vågade visa mig svag, jag vågade inse att jag inte kunde ta mig upp för trappan helt själv. Jag vågade berätta hur jag mådde. Jag vågade be om hjälp!

Jag har blivit diagnostiserad med depression, ätstörningar och lättare självskadebeteende.
Läkaren (som förövrigt var riktigt snygg!) har skrivit ut antidepp, Flouxetin, som ska hjälpa mig med både depressionen och ätstörningarna. Den har ett antal biverkningar och jag har nog fått varenda en av dem. Den som jag tycker är absolut värst är aptitlösheten.
Jag hade redan innan jobbigt med maten, men att inte vara hungrig är faktiskt jobbigt. Det känns inte så motiverande att äta då. Det bästa är ändå att jag inte får de där hetsattackerna som jag tidigare kunnat få. De där då jag kunnat äta vad som helst, hur mycket som helst, och sedan tryckt fingrarna i halsen, spytt tills tårarna runnit och det endast kommit upp magsaft... Det är något jag är glad att jag slipper!


Nu var det sagt även här, nu har jag ingenting att dölja. En klump har försvunnit från magen... Nu kan jag andas ut.
Mitt mål nu är att klara av att äta middag varje dag utan att få ångest och gå och spy upp den. Ett mål mat om dagen måste jag klara av. De dagar då det känns lite bättre ska jag även se till att få i mig en frukt.
Igår och idag har jag mått ganska bra, så bra att jag faktiskt ätit godis.
Visserligen hade jag enorm ångest inatt pga godiset, men jag lyckades tacka den, behålla allt och somna om. Det var ett stort steg för mig. Ett enormt kliv framåt!

Jag känner mig stark som vågat visa mig svag!
Jag är under behandlning och nu kan det bara bli bättre!
Jag kommer ta emot all hjälp jag kan få.
Det är dags att få ett slut på att må dåligt, dags att få ett normalt förhållande till maten.


Jag kan, jag vill och jag ska!

Huvudvärk!

Idag tänker jag inte ens kämpa med att vara glad och social. Idag känner jag för att bara vara, ignorera allt och inte göra någonting.
Jag har en huvudvärk som heter duga. Det bara spränger och jag vill helst av allt bara lägga mig under täcket igen. Huvudet gör faktiskt fruktansvärt ont! Det var länge sedan jag hade så här ont som jag har nu.
Varför ska jag känna och må såhär idag? Jag måste plugga! Ge mig kraft, energi och ta bort min förbannade huvudvärk... NU!!!

Inte okej!

Det är inte okej att ringa mig på nätterna och lägga på innan jag svarat!
Numret kände jag inte igen, spårade det till Västervik. Vem är du som väckt mig genom att ringa nu?

Tyvärr förstörde detta min natt. Jag kan nu inte slappna av och att somna om de närmsta timmarna kan jag fetingglömma.
Jag får vara glad för de 3 timmar som jag hann få innan det ringde...


Fredagsmys

"Red Riding Hood", levande ljus och ett glas vin.., perfekt avbrott från tentaplugget! Photobucket Pictures, Images and Photos

Min drömkille

För alla er som undrar hur min drömkille ser ut... Här kommer en bild på honom, ritad av Annahita! Photobucket Pictures, Images and Photos ;)

Jag kan, jag vill och jag ska!

Trots att jag har vaknat flera gånger inatt, gråtit många timmar och knappt fått någon sömn så känner jag mig nu förvånansvärt pigg.
Jag har en helt annan känsla inom mig nu är för ett par dagar sedan. Allt är verkligen helt annorlunda, men på ett bra sätt.
Ögonen är fortfarande rödsprängda efter alla tårar som runnit, men ska jag vara ärlig så bryr jag mig absolut inte. Jag ska till skolan om 40 minuter och skiter fullständigt i hur jag ser ut! Nu är det en förändring på gång. Jag har bitit ihop länge nog, nu när korten ligger på bordet så vågar jag äntligen släppa loss.

Jag kan, jag vill och jag ska!

Varje gång...

Varje gång jag öppnar locket på burken med mina nya tabletterna så ler jag lite för mig själv.

Det är nästan synd att äta upp dem när de är så fina...

;)


Äntligen!

I eftermiddag och kväll har det runnit många tårar längs mina kinder, både av glädje och lättnad.
Jag har äntligen samlat kraft och mod till att verkligen berätta hur jag mår och hur jag känner mig.

Det är mycket som har hänt, många små saker som blivit en stor. Jag har åkt rutschkana nerför en spiral utan att ta mig upp.
Jag har länge försökt att dölja mina känslor, men det har nu blivit för mycket.
Mina nära och köra vet nu mycket mer om mig än vad de visste imorse.
Jag känner mig så glad att jag äntligen tagit tag i saken, att jag faktiskt vågar visa mig svag.

Nu kan jag äntligen fokusera på mig själv och hur jag känner och mår. Nu kan jag äntligen slippa det där falska jävla leendet som jag flera gånger använt mig av. Det är inte farligt att låta tårarna rinna en stund!

Jag är helt övertygad om att jag inatt kommer sova mycket bättre än vanligt. Klumpen i magen är borta och jag känner mig 20 kilo lättare nu än för bara ett par timmar sedan!

En vacker, eller ful, dag kanske jag berättar mer... nu vill jag bara smälta allt själv...

Jag kan, jag vill, jag ska!


Sjukt seg föreläsning!

Sjukt seg föreläsning!!! Photobucket Pictures, Images and Photos

Nu kör vi!

Jag är tröttare nu än innan jag somnade igårkväll.
Att vakna flera gånger under nätterna är störande. Jag känner mig bara stressad...

För en halvtimma sedan orkade jag inte mer, då valde jag att lämna sängen för att påbörja min dag.

Duscha - check
Kaffe - check
På med kläder - Check
Bädda sängen - Check
Borsta tänderna - Check
Frukost - Släng dig i väggen!

Jag är alltså redo för att dra till skolan... men jag väntar nog med det i en halvtimma till. Det kommer bara vara dött där om jag kommer nu...

Nu kör vi!

Kvällstjöt

Visst är det underbart att somna till tidigt på kvällen, sova några timmar för att sedan vakna igen och vara pigg.

Det där är vad som nu hänt mig. Jag var sjukt trött redan när jag kom hem från sjukhuset, men trots det lyckades jag få till några timmar med ekonomiböckerna. Tyvärr var klockan bara åtta när mina ögon stängdes, då var det dags för mig att somna...

Nu, för snart en timma sedan, vaknade jag igen. Lite världelöst att helt plötsligt vara pigg... Passade på att kolla mailen i mobilen när jag ändå var vaken. Den fanns några fina mail i inkorget, ett litet leende på läpparna dök fram och jag kände helt plötsligt att det inte gjorde speciellt mycket att jag inte kunde somna om.

Det är ganska mysigt att ligga under ett varmt täcke och titta på film. Jag har de senaste dagarna införskaffat några nya filmer, så nu måste jag liksom hitta lite tid till att titta på dem ;)
Imorgon ska jag möta upp mina fina brudar i skolan redan klockan 08.00 för att hinna med att plugga några timmar tillsammans innan föreläsningen. Detta medför alltså att jag måste upp tidigt, redan vid halv åtta ringer min väckarklocka och fem i åtta ska jag lämna lägenheten för att hinna i tid till skolan... Det kanske låter sjukt, men att gå upp vid den tiden är ganska jobbigt. Lite tidigt...!

Nä, nu ska jag bara kolla läget i inkorgen på skolmailen innan jag lägger i från mig datorn och sätter på filmen "Fast & Furious 5"

Godnatt mina vänner!

Onsdag igen

Jag passar på att skriva några rader här när jag ändå blev tvungen att starta datorn för att skriva ut lite material till morgondagens föreläsning.

Det är redan onsdag, mina dagar har bara försvunnit. Det har varit en mycket bra start på veckan. Jag har tagit tag i vissa saker, blivit förstådd och gråtit massa glädjetårar, både av lycka och lättnad. Att det skulle bli såhär som det blev hade jag aldrig kunnat tänka mig, men jag är ändå väldigt glad att det händer något.

Mina dagar består av mycket plugg och några sjukhusbesök.
Idag var jag på blodgivarcentralen för att bli av med lite blod. Allt såg bra ut, jag var lättstucken och värderna var lite för bra för att vara kvinna.
Blodvärdet: 169
Blodtryck: 120/70
Puls: 69

Ja, men enligt dessa värden är jag frisk. Att mitt blodvärde ännu en gång var "för bra" för att vara kvinna gjorde att jag ännu en gång slapp dessa jäkla järntabletter som alla säger är så hemska. Detta var 9 gången jag lämnade blod och jag tycker bara det blir härligare och härligare för varje gång som går. Kroppen känns renare och jag mår så mycket bättre.
Det är dock endast två månader sedan jag lämnade blod sist, så egentligen enligt reglerna så skulle inte jag fått lämna blod idag... men när jag för ett par veckor sedan beslutade mig för att byta blodgivarcentral så följde inte mina papper med till den nya. Här i Kalmar fanns det helt enkelt inga uppgifter alls på mig.
Idag var det egentligen meningen att jag endast skulle lämna några rör för att de skulle kunna ta reda på min blodgrupp osv, men när jag kom dit så blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att lämna blod direkt då det var blodbrist.
Självklart ställde jag upp och sträckte ut min arm. Mitt blod kommer ligga och vila fram till att proverna som de dessutom tog är klara.
Hade jag fått så skulle jag gärna lämnat blod oftare, men nu finns det regler och de är till för att följas...!

Nu blev det mycket snack om blod... men så kan det bli ibland.

Jag ska nu skriva ut några papper innan jag tänder massa ljus och myser framför soffan med ett glas vin. Det är ju trots allt lillördag ;)

Puss på er alla därute, jag återuppstår i mitten på nästa vecka.


Tisdag

[Tidsinställt inlägg]

Idag är tisdagen kommen, en vecka kvar till tentan och med stor sannolikhet kommer min ångestnivå stigit enormt mycket sedan igår. Ju närmre tentan jag kommer desto mer ångest får jag. Det spelar ingen roll om jag känner mig säker på sakerna, ångesten finns alltid där och gnager.

Dagarna rullar på för fort och jag vill bara trycka på en pausknapp och stoppa tiden lite. Jag behöver få andas ut. Det händer så mycket saker hela tiden, de mesta känns ganska bra...! Nu kan det bara gå åt ett håll.

Det här med tidsinställda inlägg är jag egentligen inte mycket för, men jag tycker det är tråkigt med en tom blogg. Att det finns personer som använder denna funktion för att typ återberätta att man nu sitter och dricka kaffe tycker jag bara är otroligt störande.
Kanske är jag ensam om att störa mig på detta, men sån är jag...

När detta inlägg publiceras så kommer jag förmodligen ha avslutat min pluggdag. Men något som jag är säker på är att jag pluggat på mitt egna lilla vis. Dvs liggandes på soffan med anteckningsblocket och böckerna på golvet
Typ såhär helt enkelt:



Jag har alldrig påstått att jag är normal ;)

Stänger in mig

[Tidsinställt inlägg]

När det här inlägget publiceras på bloggen så kommer jag med 99 % sannolikhet sitta med mina kära, älskade och extremt hatade ekonomiböcker. Det är nästan exakt en vecka kvar till tentan och för att inte slösa onödig tid framför datorn har jag tagit beslutet att den kommer vara avstängd hela veckan. Jag är rädd för att fastna i bloggvärlden om jag sätter igång dumburken... Är det något jätteakut som måste kollas så får jag använda mig av mobilen.

Jag har laddat bloggen med några tidsinställda inlägg som kommer komma upp här.

Denna vecka kommer jag stänga in mig i en bubbla och gifta mig med ekonomiböckerna.
För att utnyttja den lilla tid som är kvar till tentan så har jag också tagit beslutet att låta min mobil få vila lite. Tyvärr känner jag för att isolera mig från omvärlden... vilket gör att jag inte är så pigg på att tjöta flera timmar i telefon.

Så, kära vänner: Vill ni snacka med mig så släng iväg ett mess så ringer jag upp när det finns lite tid över. Eller kom och våldgästa mig hemma i lägenheten. Det finns fika i min frys, kaffemaskinen står på mitt skrivbord och har du tur så kanske du till och med kan få läsa några sidor i böckerna tillsammans med mig ;)

Ta hand om dig!
Kram

Pluggstuga

 

Ekonomiböcker, levande ljus och en bag in box...

Pluggstyle al a Malin!

;)


Söndagsfrukosten

Söndagsfrukosten på Riddaregatan









Nu: Matkoma...

Söndagsfrukost på gång

Risgrynsgröten är klar


Brödet är snart klart


Äggen är kokade


Och youghurt, müsli, ost, skinka, skagenröra, marmelad mm står i kylen...

Nu är det bara att invänta att kusinen och hennes pojkvän ska vakna.


Hamstrarna har också fått söndagsfrukost

Twixie


Chim-chim


Nu ska jag fortsätta plugga en stund till, tills det är dags för frukost!

Plugg hela dagen lång

Lördagskvällen är här.
Mina kompisar är ute och partajar loss, gör Kalmars gator osäkra och har förmodligen jäkligt roligt. Själv sitter jag hemma i lägenheten, helt ensam, och pluggar.
Jag är nu inne på dagens pluggtimme nummer 12. Snart tänkte jag dock slå ihop böckerna. Det är en dag med bara massa plugg imorgon också.
Att jag denna helg valt att plugga istället för att vara med kompisarna och festa känna väldigt bra. Hade jag släppt loss och druckit idag så skulle halva denna dagen gå, samt halva morgondagen för att vakna till liv. Det hade alltså inneburit att jag gått misste om en dag plugg totalt. Just nu behöver jag all tid jag kan få för att plugga. Det är endast lite drygt en vecka kvar till tentan och jag ska plugga sönder fram tills dess. Jag ska spika tentan och när resultatet kommer ska jag känna mig nöjd.
Jag offrar gärna hur mycket tid som helst för att klara tentan. Supa och festa kan jag göra när som helst, men just nu är det inte lägligt.
Jag känner dessutom inte för att hälla i mig massa onödiga kalorier. Det är bara lite onödigt... i alla fall enligt mig!

Hela min dag har alltså bestått av plugg. Jag fattar mer och mer hela tiden, kan koppla samman allt... Det känns bra nu!
Imorgon är det också plugga hela dagen lång som gäller. Det är dessutom söndag, vilket för mig innebär att sängkläderna ska bytas. Det är fjärde setet sängkläder som nu åker i tvättkorgen. Snart är det nog dags att boka en tvätttid. Det börjar bli ganska mycket tvätt om man säger så. 4 lakan, 4 påslakan, 8 örngott, handdukar och en jäkla massa kläder. Ja, den dagen jag hittar motivation till att tvätta, den dagen kommer bli lite mindre rolig! Det kommer bli en hel del tvätt... men när den väl är tvättad så kan jag pusta ut och känna mig nöjd... i alla fall i några veckor tills det är dags för samma sak igen ;)

Nä, nu ska jag slå ihop mina böcker, sätta igång en film och bara njuta av alla levande ljus som brinner i lägenheten. Helt tyst är det också. Jag är ensam, grannarna är tysta och det enda som låter är när jag knappar här på min dator.
Lugnt, tyst och massa levande ljus.. för mig låter det som en perfekt lördagskväll!

Ta hand om dig och njut av livet. Det är i alla fall vad jag ska göra...



Levande igen

Nu är jag levande igen!
Att jag inatt mådde skit märks inte alls av. Jag är pigg och glad och känner mig som en ny människa.

Nu ska jag mysa en stund med lilla Twixie som tydligen fortfarande är vaken!

Illamående!

Klockan var 01.38 när jag vaknade. Jag kände av att jag var törstig, tog lite vatten som var kvar i glaset som stod på bordet... sedan brakade allt löst. Jag försökte svälja, men det gick inte. Papperskorgen som befann sig mitt på golvet efter att jag städat hamsterburarna blev min räddning. Allt bara kom upp.
Jag förflyttade mig till toaletten där jag fortsatte spy som en gris.
Just nu sitter jag kvar på toalettgolvet. Jag vågar inte röra mig, vågar inte gå tillbaka till mitt rum. Jag mår så fruktansvärt illa och känner mig svag. Jag är rädd att jag kommer svimma om jag reser mig upp.
Det här är verkligen en fruktansvärd känsla.
Jag hatar det!

Snart ska jag ta och krypa (och då menar jag verkligen krypa!) tillbaka till mitt rum och min säng. Förhoppningsvis slipper jag gå upp en gång till.... det kan inte finnas så mycket kvar i min mage som vill komma upp...

Blää!

Ny älskling, kanelbullar, cookies, hamstrar och lite annat

Hamsterburarna är rena och hamstrarna har fått favorigodiset, torkade mangoskivor.
Alla måsten är avklarade och nu kan jag sätta mig på soffan och bara ta det lugnt.

Imorse var jag på föreläsning om skatt och beskattningsrätt. Det var mycket att ta in och med min enorma trötthet var det svårt att koncentrera mig på rätt saker. Ibland kom jag på mig själv att sitta och fundera på annat, kolla bilderna i mobilen och skicka iväg några mail. Stundtals lyssnade jag riktigt noga, men ibland försvann jag in i min egna lilla värld.
Att cykla hem vid tolv-tiden var härligt. Jag följde Annahita en bit innan jag vände hemåt till mig. Väskan dumpades av och jag drog vidare till Giraffen för att handla lite saker.
Hem kom jag med lite mat till hamstrarna samt en hushållsassistent. Att jag klarat mig utan detta i ett helt år kan jag fortfarande inte förstå mig på!

Här är min nya lilla älskling

 

 

Självklart blev jag tvungen att inviga den direkt.

En sats bulldeg gjordes iordning och några timmar senare doftade det nybakade kanelbullar i både lägenheten och trapphuset. Så underbar doft!

Bullar i ugnen:

 

Slutresultatet

 

Efter kanelbullebaket dog jag en stund på soffan. Funderade och pratade lite i telefon. Blev lite bitter på att så många hela tiden klagar på mitt förhållande till mat...

 

Men efter några timmar hade jag samlat ny energi och för en stund sedan tog jag ut sista plåten med cookies. Det gör sig dock inte rättvisa på bild.

Mycket finare och ser mer aptitliga ut i verkligheten!

 

Nu sitter jag alltså i soffan framför tvn.

Hamstrarna står bredvid mig och går mig lite smått på nerverna!

"Kom igen nu morsan, se till att springa så klumpigt du bara kan, så hjulet hoppar, så Matte blir arg och slänger ut oss"

Ja, jag tror nästan att de där två gnagarna har bildat en pakt. Så mycket som de låtit den senaste veckan har de aldrig tidigare låtit.

Jag sov tidigare med öronproppar för att slippa höra på gallergnagandet. Det om något var ett extremt hemskt ljud!

Nu stör jag mig på att de springer så klumpigt i sina hjul, vilket gör att hjulen hoppar och låter.

Mycket störande.

 

Hela denna veckan har de två fått tillbringa nätterna inne i klädkammaren. Jag klarar tyvärr inte av att ha de kvar i mitt rum på nätterna. De stör för mycket och jag får inte den sömn jag verkligen behöver.

Även om de låter mycket så måste jag ändå säga att jag tycker om krabaterna otroligt mycket. Det är mysigt att på kvällen ta upp dem från burarna och bara låta de springa runt mig, klättra i håret och bara få upptäcka världen.

Tyvärr vet jag inte hur länge jag kommer vara ägare till två hamstrar. Den stora har fortfarande kvar sin kula på halsen. Jag misstänker nu att det är något allvarligare. Jag har funderat på om hon kanske har ont. Hon är inte längre lika pigg som hon varit. Det blir inte många varv i hjulet på nätterna. Jag har ofta hört henne pipa på dagarna. Det jag misstänker nu är att det går åt fel håll och att hon håller på att bli sämre.

Detta är självklart lite jobbigt för mig som ägare till detta djur, men samtidigt så tänker jag på hennes eget bästa. Jag kommer aldrig någonsin låta mina känslor gå i första hand. Den dagen jag upptäcker att hon verkligen har ont och lider av knölen, då kommer hon få somna in. Jag kommer aldrig någonsin låta henne lida. Det är bara taskigt!

 

Mina älskade små gnagare.

 

Jag ska snart stänga av datorn för idag och sätta igång en film istället.

Hela helgen kommer jag spendera framför ekonomiböckerna. Det är pluggtime, en och en halv vecka kvar till tentan... dags att lägga på ett kol med pluggandet! Öka takten ännu mer, få in mer i skallen och tillslut spika denna tenta!

 

Ha en underbar helg!


Trött på detta!

Jag är trött på detta nu, låt mig bara göra som jag vill!

Jag har tröttnat på att det finns personer som klagar på att mig om jag inte ätit på en hel dag. De är alltid massa snack om att man måste äta och liknande... men seriöst! Vill inte jag äta så låt mig slippa. Jag äter inte om jag inte är hungrig! Låt mig gå utan mat en hel dag om det är det jag vill. Jag lovar att jag knappast kommer avlida om jag inte får i mig någon mat under hela dagen. Jag lovar att jag knappats går ner 700 kilo och ser ut som ett skelett om jag hoppar över maten.
Jag bestämmer helt och håller över mig själv och mitt liv. Jag har mina perioder då jag knappast är hungrig.
Det går dessutom att lura magen genom att dricka varmt... ibland kanske det finns en anledning till att jag dricker mycket kaffe vissa dagar. Det är dagar då jag inte VILL äta. Japp, jag tycker verkligen inte att det är så viktigt med mat. Så länge jag känner mig pigg och glad samt klarar av skolan och vardagen så orkar jag inte bry mig om att äta varje dag. Det är bara enligt mig helt onödigt!!!

Så snälla, låt mig bara vara och göra som jag vill!
Jag accepterar självklart de personer som tycker att jag är störd och dum i huvudet som håller på såhär, alla får ha sina egna åsikter!
Men snälla, sluta bara gnälla på mig!

Fredag

Jag skulle kunna göra vad som helst för att få ett par timmar sömn till.
Idag är jag trött, har sovit dåligt under natten, vaknat flera gånger, kollat på klockan och somnat om. Det är verkligen fruktansvärt krävande att vakna hela tiden.
Att klockan dessutom bara visade på kvart i sju när jag vaknade för sista gången var mindre gött. Jag kunde inte somna om trots att det var en och en halv timma kvar till väckarklockan skulle ringa.

Jag är så långt ifrån pigg man kan vara. Det kommer bli en seg föreläsning och jag kommer verkligen behöva kämpa för att hålla ögonen öppna.
Snart ska jag cykla till skolan... men först lite kaffe!

Mycket trött Malin...


Bio med Annahita

Jag har tillbringat de senaste timmarna tillsammans med sötnosen Annahita.
Vi hade sedan några dagar tillbaka planerat in ett biobesök tillsammans, och idag var det alltså dags.

Vi cyklade ner till centrum drygt en timma innan själva bion började, svängde in på McDonalds där jag köpte en kaffe och AH käkade glass.
Bion, Jägaren 2, började klockan 18:00, lång som satan var den! Tjena eller, drygt två timmar!
Den får absolut inte fullpoäng från mig. Ska jag vara riktigt ärlig så trodde jag att den skulle varit bättre... men ett biobesök är alltid lite mysigt.
Att cykla hem var dock mindre gött! 12 grader ute och en ilande kall vind. Japp, stel som en pinne kom jag för en stund sedan in i lägenheten.
Nu sitter jag invirad i en varm filt och slappnar av lite.

Jag tänkte försöka hålla mig vaken i ett par timmar till, men om jag lyckas med det, det återstår att se.
Imorgon måste jag upp as tidigt, redan vid kvart över åtta för att hinna i tid till föreläsningen som börjar klockan nio...

Ha en bra kväll!

Renskrivning på g

Att regnet öser ner gör inte mig något. Jag har några timmars plugg kvar att utföra idag.
Nu är det dags att renskriva det jag antecknat på de två senaste föreläsningarna. Tänk om jag någon gång hade lagt lite tid på att skriva någolunda fint direkt, då skulle jag slippa behöva skriva om allt för att kunna läsa vad det står..

Såhär ser mina kladdiga anteckningar ut innan jag renskrivit!
Fy fan...

 

 

Jag har lite att göra om man säger så...

Bläää!

 


Minnen

Jag hittade min plånbok i en låda här i lägenheten. Den har inte varit använd på... hmm... sedan jag tog studenten ungefär, vilket är ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag kollade igenom vad som fanns där i och hittade massa kort på mig själv. Det var skolkorten från förskolan till tredje året på gymnasiet. Snacka om minnen.


Det här är mitt första skolkort. Året var 1997, jag var 6 år gammal och gick i förskolan.

 

Nio år senare, år 2006, var jag 15 år gammal och gick i nionde klass


Jag saknar mitt hår. Jag vill att det ska vara sådär lockigt som det var på den bilden. Jag tror aldrig tidigare jag älskat mitt hår lika mycket som jag gjorde då!

Idag är jag 20 år gammal och trött på allt...


Håret är åt helvete, inga lockar kvar, kaffet smakade vidrigt...
Men trots detta så är jag ändå ganska glad.
Att hitta dessa kort, kolla, fundera och tänka tillbaka gjorde att jag nu har samlat på mig massa ny energi för att klara av att plugga i några timmar till.


Ps. Den dåliga kvaliten på korten beror på att jag har scannat dem och förstorat upp bilderna 200% ;)


Feg

Jag hatar att jag är så jävla feg. Ibland önskar jag att jag kunde koppla bort den fega delen i hjärnan och våga testa på något nytt.
Jag har länge funderat på att klippa mitt hår kort, riktigt kort... men jag vågar inte!

Varför är det så svårt att tacka denna feghet? Vad kan hända liksom, håret växer ju ändå som ogräs och inom bara ett par månader så är det axellångt igen.

När jag gick i femteklass vaknade jag en morgon och ville ha kort hår. På eftermiddagen besökte jag frisören, 30 cm klipptes av och håret nådde precis ner till axlarna. Hur kommer det sig att jag då, på bara några timmar, gjorde som jag ville?
Nu går det bara inte... Jävla skit, jag vill men vågar inte.

Kanske jag ska ta ett steg i taget, klippa några centimeter i veckan och vänta på att det en dag är så kort som jag egentligen vill ha det...
... eller så låter jag det vara som det är....

Beslutsångest och feghet...!

Sooova!

Jag var nog allt lite trött igår. Redan vid kvart över sju gick jag och la mig... och somnade direkt. Så underbart gött att tolv och en halvtimma senare vakna upp igen. Nu har jag sovit ikapp alla de timmar som jag gått misste om de senaste dagarna.

Idag är det plugga som gäller och ikväll blir det myspys med bio.


Lyckat!

Sådär ja, bra jobbat Malin! Mycket lyckat att du nu sovit bort hela eftermiddagen. Idiot, misslyckade jävel! Vad fan ska jag nu göra inatt om jag nu inte kommer kunna sova?
Jag sov visserligen väldigt dåligt inatt, var uppe flera gångar och kunde inte slappna av. När dessutom grannarna började låta vid kvart över sju så gav jag upp.
Jag lämnade då sängen, tog tag i mina ekonomiböcker och började plugga. Det var lite mysigt att sitta invirad i täcket på soffan och sätta igång tankeverksamheten.
Klokare blev jag nog inte, men det kanske berodde på att jag pluggade på sånt som jag redan kunde. Oooups ^^
Det var trots allt ganska härligt att plugga.

Strax innan tio la jag av med allt, tog en dusch, gjorde mig i ordning och hoppade upp på cyckeln. Det var ju praktiskt att håret torkade på bara någon minut. Tack stormen!
Dagens mål var att hitta några nya lampor. Det blev en sväng i diverse olika affärer, men några timmar senare kom jag hem med tre lampor som snabbt placerades ut i hallen, köket och på mitt nattduksbord. Kul att byta ut saker ibland.

Annars har det inte blivit gjort så mycket vettigt här, jag rensade min frys och de få sakerna som jag ägde som fanns i kylskåpet. Lite åkte i en påse och ut i sophuset,  lite strukturerades om.
Ja, men sedan jag jag ju som sagt sovit i lite för många timmar också. Men så kan det bli... Nu är jag vaken och ska förmodligen fortsätta plugga några timmar till innan jag ger upp för idag.
Imorgon är jag ledig och då blir det *plugga som ett jävla as*!

Hörs senare!

Kanonbra

Underbart att få vakna med ett stort leende på läpparna.
Ta en lång och go dusch och efter det dricka kaffe.

Kanonbra morgon!

Tom

Det är kväll och jag mår långt ifrån bra.
Jag kan inte förklara hur jag känner mig, allt bara känns tomt. Hela dagen har jag gått runt och varit lite off. Humöret har inte varit på topp, men jag har ändå inte mått dåligt. Inte förrän i eftermiddags när jag kom hem efter en föreläsning. Alla anteckningar togs fram och när jag satt och läste dessa föll jag ner under jorden.
Helt plöstligt kändes allt värdelöst. Varför det kom just då vet jag inte, det vi gick igenom idag var inte speciellt svårt. Allt var ganska logiskt och jag kände mig säker på sakerna.

Kvällen har helt enkelt varit hemsk. Jag gick och la mig redan vid halv åtta, allt för att slippa att tänka. Jag önskar dock att jag somnat då, men nu ligger jag fortfarande vaken. Att ligga i sängen är inte speciellt gött, det är då alla tankar kommer. Jag kämpar för att somna, vilket gör att jag spänner mig och blir irriterad för att jag inte kan sova.

Jag känner mig bara tom och värdelös. Varför det är så här vet jag inte, det bara är en såndär kväll då jag och psyket inte är vänner.
Även om jag vill så kan jag inte alltid vara på topp. Ibland stöter jag på motgångar, men det gäller bara att tackla skiten och gå vidare.
Jag tänker låta mig må lite sämre en stund till, fram till att jag somnar, för att imorgon vakna upp med ett leende på läpparna. Då ska jag ha lämnat detta humör och mående bakom mig.
Ny dag, nya möjligheter!

Nu; film!

På torsdag

Myskväll på torsdag är inbokad.

Allmänt tjöt

Efter intag av voltaren och en 45 minuter lång dusch gick jag och la mig igen. Tabletten hade börjat verka och kroppen gjorde nästan inte alls ont. Det var skönt att äntligen kunna slappna av lite och inte bara ligga och vrida och vända på mig för att det gör ont.
Torkel i knipa satte jag igång vid halv fyra. Jag hann se ungefär en halvtimma innan jag somnade.
Att jag imorse vaknade vid halvåtta av att det lät från grannen var lite mindre gött. Jag misstänker att de pågår en renovering där. Det skrapade i väggen och lät bara allmänt mycket. Kanske de ska tapetsera om och höll på att riva bort den gamla tapeten... vad vet jag? Jag kunde i alla fall inte somna om, trots att jag var trött.

Istället för att bara ligga i sängen och mögla så klev jag upp, väckte den ena hamstern och kelade med henne en stund innan jag tog mig en lång dusch.
Kaffet var klart när jag var färdigduschad. Jag tog mig en kopp och satte mig i soffan och bara njöt av att må lite bättre. Idag har jag inte lika ont i huvudet, lederna gör inte lika ont. Näsan rinner inte som ett vattenfall och det finns lite mer energi i min kropp idag. Skönt att det är på väg åt rätt håll.

Jag cyklade ut i stormen, till Giraffen för att handla lite. En ny stavmixer köptes (+ lite andra saker), vilket var behövligt.
Med en kopp kaffe i handen sitter jag nu i soffan och samlar lite energi till dagens föreläsning. Om lite drygt en timma är det dags att hoppa på cykeln och dra till skolan.

Nästa onsdag är det ett besök på Blodgivarcentralen inbokat. Otroligt härligt! :)

Ha det fint!

Kan inte sova!

Ska det bli ännu en sömnlös natt för min del?
Jag har legat i sängen i snart två timmar, men ändå inte lyckats somna. Det finns inte heller några som helst tecken på att mina ögon är på väg at stängas. Jag är förvånansvärt pigg, vilket inte är speciellt gött i och med att det är mitt i natten och jag borde sova.

Kroppen min gör fruktansvärt ont. Detta är ett typiskt tecken på att jag är sjuk.
Jag tror det är dags att ta någon tablett och sedan gå ta en lång dusch!

Efter det sätter jag på "Torkel i knipa" och hoppas på att kunna somna innan det är morgon.


Svar på kommentar

Jag fick en kommentar på ett inlägg, som skrevs förra veckan, som jag känner att jag måste svara på innan jag lämnar datorn.

 

I det inlägget hade jag lagt upp bilden:

 

Jag har inte skurit mig, även om det ser ut så.

Det som hänt är att jag förra lördagen lagade mat. I ugnen stod det en form med potatisgratäng. När den var klar och jag skulle ta ut den så råkade jag köra upp armen i "taket" på ugnen där värmeslingorna (eller vad det nu är) är. Det är alltså brännmärken, inte skärsår!

Det har nu gått mer än en vecka och mina fina brännmärken är kvar, syns en del och kommer när de väl läkt lämna kvar två extremt fula ärr.
Så kan det gå, och jag har alltså inte skurit mig!

Sådär, det känns bra att ha förklarat detta...

Nu ska jag sätta igång en film och titta en stund innan jag somnar.

2011-09-12

Jag mår fortfarande dåligt, känner mig slö och orkeslös.
Näsan rinner och huvudet & lederna gör ont. Jag fryser dock inte lika mycket längre. Fast det kanske beror på att jag hela dagen varit invirad i en filt samt haft 14 levande ljus tända de senaste timmarna.

Maten idag har gått åt helvete. Jag har absolut inte haft någon matlust, inte varit hungrig och bara tanken på att äta har gjort mig illamående.
För en halvtimma sedan gjorde jag ändå ett försök att äta. Jag stekte en liten kycklingfilé samt kokade lite broccoli. När allt var klart och låg på tallriken tittade jag bara på det, funderade en stund, kände efter och kom fram till att jag inte ville äta. Maten åkte i soptunnan...
Idag har jag alltså inte fått i mig någon mat alls. 2 koppar kaffe har det blivit, men det är väl egentligen inte mycket att hänga i granen. Att jag inte ätit är inte något som jag ser som något problem, är jag inte hungrig så är det bara onödigt att ge magen mat. Den säger till när det är dags att äta! Om det blir imorgon eller om två dagar bryr jag mig inte om, jag kommer inte äta förrän jag känner mig hungrig.
Tyck att jag är knäpp, korkad och idiotisk om du vill, men jag bestämmer faktiskt helt och hållet över min kropp. Vill jag inte äta så gör jag inte heller det.
Jag är trots allt vuxen och bestämmer över mig själv!

Så länge jag fungerar som person, mår bra och sköter skolan så ser jag inga problem med att gå utan mat i några dagar. Det är trots allt ganska härligt att känna sig tom. Jag hatar att vara mätt! Ska jag vara riktigt ärlig så minns jag inte ens när jag åt mig sådär riktigt mätt. Känslan att vara mätt skrämmer mig. Jag äter mycket hellre för lite än att bli mätt. Nej usch, att vara mätt är nog det vidrigaste som finns!



Lillhamstern Twixie som förra veckan skadade sitt lilla ben är nu återställd och verkar må bra. De dagarna som hon var utan sitt hjul och alla klättersaker var nog jobbiga för henne. Lillplutten gick bara runt i sin bur och gnällde. När jag satte ner handen för att fylla på mat i matskålen så kom hon alltid fram och klättrade på mig. Hon ville upp. Stackarn var uttråkad och spenderade mesta tiden i sitt hus.
När jag i lördags bytte till de nya burarna så lät jag henne få tillbaka hjulet. Det blev en helt annan hamster direkt. Nu snurrar hjulet för fullt och Twixie ser ut att vara mycket gladare igen.
Klumpen i min mage har försvunnit, lillplutten mår bra och jag kan släppa denna händelse och andas ut.

Storhamstern, Chim-chim, har jag svårt för att tolka. Mår hon bra eller inte? Knölen på halsen är kvar och jag tycker att den blivit större. Om det verkligen har blivit det är dock lite svårt att avgöra. Jag som ser henne varje dag och vet om att den sitter där kollar alltid lite extra någa när hon får komma ur sin bur. Jag kanske inbillar mig att den är större, kanske den är i samma storlek som vanligt.
Hon äter fortfarande väldigt mycket och springer i sitt hjul. Hon är vaken lika få timmar som alltid, men det som jag är lite rädd för är att hon börjat låta mycket, går ofta runt och piper. Är detta ett tecken på att hon har ont?
Hon är mycket gosigare nu, vill hela tiden komma upp och sitta i min hand. Jag vet liksom inte hur jag ska tolka hennes pipande. Det verkar trots allt som att hon mår bra... men jag kan även ha fel. Det är så svårt att avgöra när de är så små.

Jag ska, någon dag när jag får tid över, göra ett collage på dem och sätta upp på väggen. Jag ska även leta fram några gamla kort på Åke, min förra hamster.
Jag behöver lite nytt på väggarna här i mitt rum!


Nog pratat om mat och hamstrar.
Imorgon är det en ny dag och jag ska iväg till skolan. Som tur är börjar jag klockan 13.00, vilket alltså innebär att jag har sovmorgon. Så gött!

Avslutar dagen med att visa mina gnagare ännu en gång.

Chim-chim:





Twixie:






Jag ska snart börja fundera på att gå och lägga mig, men först ska sminket tvättas bort och tänderna ska borstas.
Sov gott mina vänner!

Idag känner jag mig...

...som en styckad gris... död alltså!

Jag blev imorse väckt av att min kompis ringde vid kvart i nio.
Annahita: Vars är vi? Jag är i skolan.
Jag: Vi börjar klockan ett idag.
AH: Men va? Åååååhhhhhhh, suck!

Japp, sådär kan det gå ;)

Huvudet gjorde otroligt ont, alla leder i hela kroppen gjorde ont och jag frös. Idag har det alltså inte alls varit en bra dag. Jag känner mig inte på topp.

Imorgon hoppas jag på en förbättring, men fram tills dess ska jag sitta här i soffan invirad i min filt och bara tycka synd om mig själv!


Små knep

Jag trodde att min tupplur för några timmar sedan skulle göra att jag inte alls skulle kunna somna nu ikväll... men jag är faktiskt ovanligt trött och har därför redan nu gått och lagt mig.

Foten är invirad i min varma vetekudde. Det känns lite bättre då, smärtan försvinner lite och jag slutar tänka på att det faktiskt gör ont. Det gäller att hitta dessa små knep som kan göra allt lite bättre.



Nu ska jag fortsätta titta på Madagaskar 2 som jag somnade ifrån förrut.
Nattinatti

Söndagkväll

Okej, det blev både middag och hemmagjord glass idag också...

Idag har min dag bestått av massa plugg. Timmarna har försvunnit och jag har faktiskt fått gjort väldigt mycket. Den där uppgiften på engelska lyckades jag göra, vilket självklart kändes otroligt härligt. Att bara få den avklarad, ha letat fram de engelska termerna och dessutom lösa den kändes som veckans absolut största framgång. Jag vet visserligen inte om den är rätt, men jag har i alla fall gjort ett försök. 1,0 extra poäng till tentan är nu hämtad ;)

För några timmar sedan blev jag sugen på glass. Glassmaskinerna åkte fram och resultatet blev hallonglass. Mycket god, men ack så mättande!

 

 

Jag råkade somna på soffan vid sex-tiden, det blev en tupplur på två timmar. Det var kanske inte jättesmart i och med att jag om bara några timmar ska gå och lägga mig. Jag är rädd att jag inte kommer kunna somna då...

Efter min tupplur tog jag beslutet att äta middag.

Blomkål, broccoli, majs, haricoverts och två små kycklingbitar.

(Nej, kycklingen är inte bränd, det är kryddan som gjort att de ser ut som de gör!)

 

Nu är det tv och mys med hamstrarna som gäller.


Dagens frukost

Idag slog jag på stort och åt för ovanligheten skull frukost. Det händer väldigt sällan och ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte varför jag åt nu. Jag var inte hungrig, men nu när magen fått mat så håller jag mig mätt till imorgon. Äta en gång om dagen är vad jag är van vid...

Frukosten blev i alla fall en halv portion mannagrynsgröt (gjord på 0,5 dl mjölk & 0,5 dl vatten) toppad med två jordgubbar & två björnbär.



Innehåll:
Vatten 0,5 dl - 0 kcal
Mjölk 0,5 dl - 22,5 kcal
Mannagryn 12 gram - 40,8 kcal
Björnbär 7 gram - 4,2 kcal
Jordgubbar 22 gram - 8,8 kcal

Totalt: 76,3 kcal.

Det blev kanske inte jättenyttigt & innehöll lite för många kalorier... Men nu är jag mätt resten av dagen!
Imorgon får det bli middag istället. Frukost är totalt onödigt för mig att äta!

2011-09-10

Kvällen är här och jag sitter i min goa soffa med ett stort leende på läpparna. Inatt ska jag se till att sova mycket, utan öronproppar. Jag längtar redan!

Jag har bestämt mig för att försöka mig på den där inlämningsuppgiften som jag pratade om förrut. Det värsta som kan hända är att det går åt helvete... men då får det göra det!

Tänkte lägga upp några kort på dagens inköp:

 

 

 

 

Nya hamsterburar måste varit årets absolut bästa köp!

Aldrig mer gallergnagande!

 

Till middag idag blev det kycklinggryta, ris och stekta chaminjoner

 

Några minuter senare var jag mätt och belåten, illamående för att jag ätit för mycket.

Ett tag var det riktigt nära att jag spydde! Fy fan vad jag hatar att äta mat!

Vaddå en portion ris, det där hade ju räckt till minst tre portioner!!!

Jag måste skaffa mindre tallrik. När den här assieten är för stor för mina middagar... då är det illa.

Nästa steg blir väl ett kaffefat. Tillräckligt stort för mig!

 

När jag ändå håller på att ladda upp kort här så kan jag passa på att visa skorna som köptes för en vecka sedan

 

Gamla hamsterburarna

Lägg gärna märket till strumpan som sitter i gallret på Chim-chim's bur...

Hon höll inatt på att gnaga på gallret och jag fick anfall på detta. Jag försökte sova och störde mig på att hon höll på att låta hela tiden. För att få tyst på henne stoppade jag in en strumpa mellan gallerribborna. Mina strumpor höll hon sedan på att riva, gnaga och dra i. Det var gött att i alla fall slippa höra det där smattrandet!

 

Nu är de nya burarna på plats och det är helt knäpptyst i rummet nu, trots att båda hamstrarna är vakna

 

Jag avslutar detta inlägg med ett kort från inatt då jag inte kunde sova, då jag bara låg i min säng och var uttråkad!

 

Snart är det läggdags!

Nattinatti


Shoppat!

Idag har jag shoppat loss!
Två par skor, ett par jeans, en kjol och två hamsterburar!
Nu är det slut på gallergnagandet, inatt ska jag äntligen banga mina öronproppar som varit mina bästa vänner de senaste veckorna.
Nu finns det inget de där små monstrerna kan gnaga på.

Äntligen kommer det bli tyst på nätterna igen!

Kanske slänger upp bilder på de nya sakerna om en stund. Ska fixa iordning hamsterbur nummer två nu medan stormonstret sover i sitt hus.

Tjoho!

Värt?

I den kursen som jag läser just nu så har vi frivilliga inlämningsuppgifter som man kag göra. Dessa uppgifter ger sedan 0,5 poäng till tentan. Jag har hittills gjort alla, men nu funderar jag seriöst på att banga en uppgift!
Den uppgift som jag nu ska börja med är på engelska, en kort lite text om två bönder som odlar vete. Man ska räkna ut vem som efter årets slut har skördat bäst och på så vis tjänat mest pengar. Allt hade väl varit lugnt om man bara skulle skrivit svaren på svenska, men nu får vi inte göra det. Engelska ska användas och nu måste jag helt enkelt ta reda på massa termer och uttryck för att kunna lösa uppgiften. "Ackumulerade avskrivningar" ja men det ordet har jag ju sagt jätteofta på engelska innan... eller inte!

Den här uppgiften ger visserligen 1 poäng till tentan, men är det verkligen värt att lägga massa tid på den när det knappt ger någon fördel?
Jag tror det får bli en liten paus från plugget, skriva ut den andra inlämningsuppgiften som är gjord och fundera lite på om jag ska göra eller hoppa över den här som jag sitter med nu...



Två timmar

Jag lyckades somna tillslut! Att klockan då visade på Strax efter sex var inte alls gött. Jaja, jag sov i alla fall i två timmar... Nu är jag uppe igen... Den här dagen kommer bli seeeg!

Nu ger jag upp, det blir ingen sömn inatt!

Klockan är fem och jag har varken somnat eller pluggat! Jag har bara legat här i min säng och kollat på tv. Det började en film på TV4 vid halv tre som jag tittade på. För en stund sedan slutade den, men då satte istället programmet "I nöd och skuld" igång. Dubbelavsnitt... Värdelöst program! Jag vet inte om jag ska fortsätta kämpa med att somna. Nu har det nästan gått för långt och det känns lite onödigt att sova! Jag bara hatar nätter som denna! Fy fan alltså! [bloggar fortfarande via iphonen]

Kan fortfarande inte sova!

Nu börjar det seriöst bli riktigt tråkigt att inte kunna sova. Jag bara ligger i min säng med musik i öronen, men att få ögonen att stängas går inte! Jäkla skit!!! Efter två timmar med "Pain" från mp3n kände jag att det var dags att lyssna på lite andra låtar. Nu är det istället "Foo fighters" som spelas. Riktigt goa låtar faktiskt. Jag hade dock helst av allt önskat att jag somnat... Planen var att gå upp vid åtta för att kunna plugga många timmar innan det var dags att sova igen, men nu kommer mina planer spricka! Ska jag plugga hela dagen så måste jag verkligen ha sovit bra annars är det ingen att försöka lära mig något. Är jag som en zombie så kommer det absolut inte fastna något alls i huvudet. Varför ska det vara så svårt att somna denna natt då? Jag skulle i och för sig kunna sätta mig och plugga några timmar nu, kommer ändå inte somna på länge! Ja, men så får det bli. Nu åker "Den nya affärsredovisningen" fram. Här ska nu pluggas! Koncernföretag, internredovisning och allt sånt där ska nötas! *Två och en halv vecka kvar till tentan... [även detta inlägg är skrivet i min iphone, därav saknaden av styckindelning...]

Mobilbloggar

För tre timmar gick jag och la mig i tron att snabbt kunna somna för att starta morgondagen tidigt... Men just ikväll verkade inte jag och min kropp vara vänner. Det där med att somna är omöjligt. Jag är inte ett dugg trött och att bara ligga här i sängen är faktiskt inte speciellt underhållande. På tv visas det inget vettigt och jag har redan kollat på två filmer ikväll... Och att lyfta på täcket och förflytta mig till tvn för att sätta igång en ny film känns inte så lockande. Anledningen till att jag inte jan somna kan bero på att jag är sjukt hungrig, glömde visst av att äta middag förrut... Fast det kan även bero på att jag druckit på tok för mycket kaffe idag. Sjuka mängder, har nog aldrig tidigare fått i mig lika mycket kaffe på en och samma dag som jag fått idag! Hur många timmar till det tar innan jag somnar vet jag inte... Satte precis igång mp3n, å med hårdrock i öronen så kan jag allt vara vaken länge till bara för att få njuta av bra musik! "Bye bye, why dont you go and die die. I will fuck you up" nanana...*sjunger med lite med min extremt bra sångröst* Nu ska jag höja volymen på musiken så den överröstar hamstrarna som gnager som två små as på sina galler!! Nananana, *sjunger med i låten och njuter* [ursäkta om detta inlägg ser ut som ett krig, skriver på min iphone...]

Fredagstankar

Jag är rädd...

Just nu mår jag bra och känner mig stark. För bara ett par veckor sedan trodde jag att allt var kört. Jag hade ramlat ner i ett hål utan att hitta stegen upp. Allt kändes hopplöst och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Det var många tårar som föll, lite sömn och slarv med att äta. Det är så typiskt när jag mår skit.

Det var tungt och jobbigt. Även om jag försökte fokusera på bra saker så gick det bara inte att vara glad...
En morgon när jag vaknade så orkade jag fan inte mer! "Ryck upp dig för helvete, du är inte värd att må såhär", det var vad jag sa till mig själv!
Och tro det eller ej, men jag känner att jag nu har hittat stegen, tagit några kliv uppåt och kan fokusera på rätt saker. Självklart har jag mina dippar där jag bara vill gå ut och börja gräva min egna grav, men jag försöker ändå kämpa vidare. Jag har fortfarande enorma problem med foten. Den gör fortfarande ritkigt ont, men även här försöker jag tänka positivt. I november ska jag tillbaka till läkaren och då får jag reda på vad som händer härnäst. *Inte långt kvar, bit ihop*.
Jag har insett att jag inte klarar av att träna. Det går bara inte och det är absolut inte värt att köra ett pass och må skit och ha förbannat ont i flera dagar efteråt. Det är vara inte värt det, jag har förstått detta nu.

Även om jag känner att jag nu är på väg uppåt igen, känner mig gladare för var dag som går och dessutom börjat äta riktig mat igen så är jag ändå rädd för att falla igen.
Jag försöker att inte tänka på vad som kan hända, bara ta dagarna som de kommer och försöka ha kul, umgås med kompisarna, sköta skolan och laga god mat. Hittills har det fungerat bra och jag är motiverad till att se till så att det fortsätter i rätt riktigt.
Vaknar jag en dag upp på fel sida, med ett jäkla humör så ska jag se till så att det inte går ut över någon annan, låta dagen passera för att morgongen efter vakna med ett leende på läpparna igen.

Jag vill inte falla dit, jag vill vara glad, jag vill lyckas! Det är bara jag som kan bestämma över mig själv, bara jag som kan påverka mina dagar. Tänker jag negativt så kommer jag falla dit!

Nu är det positiva tankar som gäller och inget slarv med maten!

Jag kan!
Jag vill!
Jag ska!

Avslutar detta inlägg med ett extremt fint kort som en kompis tog på mig under dagens föreläsning när jag helt plötsligt fick en skrattattack


Mot skolan

Med min älskade termos fylld med kaffe känner jag mig nu redo för ett par timmar i skolan!

Ciao!

2011-09-09

Jag trodde att jag idag skulle vakna upp med värsta bakfyllan i mitt liv... men här sitter jag i min soffa, nyduschad och mår som en prinsessa.
Jag känner absolut inte av att jag igår fick i mig två vinflaskor helt själv!

Galet och skumt... men samtidigt väldigt gött!

Idag är det i alla fall fredag och jag ska till skolan en sväng. Föreläsningen börjar klockan 13:00, vilket innebär att jag nu har några lediga timmar.
Underbart!

Godnatt

Nu säger jag godnatt härifrån min säng.

Imorgon är det sovmorgon för min del som gäller!

Godnatt!


Torsdag 8 september 2011

Godkväll!

 

Idag har timmarna bara sprungit iväg.

Jag vaknade av mig själv vid halv åtta imorse. Gött att kunna vakna tidigt utan att känna mig som en zombie. Efter en frukost, bestående av mannagrynsgröt och bär, så var jag på topp.

 

En stund framför tvn med en kopp kaffe blev det innan klockan hade blivit så mycket att det var dags att cykla till Giraffen för ett besök på Systembolaget.

 

Men lite vin i väskan kände jag mig redo för att starta dagen på riktigt. Vinflaskan korkades upp, oxfilén åkte in i ugnen, förrätten gjorde, vinglaset fylldes på… och så höll det på ett tag. Hamsterburarna städades, lägenheten städades och vinglaset blev fortsatt påfyllt.

Helt plötsligt var klockan två och vinflaskan var slut. Jag måste faktiskt erkänna att det kändes lite i huvudet. Det var ett tag sedan jag sänkte en hel vinflaska själv…

Men, jag däckade aldrig! Istället tog jag en kort paus från drickandet, pratade en stund i telefon och bara njöt av att höra bästa kompisens röst.

 

Vid tre-tiden kom Annahita hit. Tillsammans gjorde vi klart födelsedagspresenten till Matilda. En stor korg med massa saker i; ansiktsmask, kaffe, choklad, avokado, keso, knäckebröd, sminkborttagningskräm å sånt som är bra att ha liksom.

 

 

God mat åt vi också.

 

 

 

 

Mätta blev vi och i soffan hamnade vi. Lite tjöt, facebookade och några frisyrer senare blev jag ensam igen. Brudarna vände hem till sig strax innan halv tio.

 

Nu är jag alltså själv igen. Dagens andra vinflaska öppnades till maten. Tyvärr körde både Annahita och Matilda bil, vilket gjorde att jag ensam fick dricka… Vinflaskan är snart slut och jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Två flaskor vin själv, det är kanske lite för mycket. Den första flaskan var lätt att svepa, vitt vin är så otroligt mycket godare än rött. Den andra flaskan var/är rött och det är lite svårare att dricka. Jag är inte så förtjust i rött vin, men man ska väl lära sig att dricka de också.

 

Även om jag absolut inte känner mig full nu så räcker det att titta på mig för att se att jag faktiskt är påverkad. Kroppen är rödflammig, som den alltid blir när jag får alkohol i kroppen, och ögonen är röda. Jag mår kanon nu, men frågan är hur det känns imorgon ;)

Jag är rädd för att jag kommer vara bakfull as hell, men det får jag ta. Det är ju trots allt ingen som tvingat mig att dricka denna mängd vin liksom.

 

Nä, nu ska jag se till att få i mig de sista som finns kvar i flaskan innan det är dags att tvätta bort sminket, borsta gaddarna och hoppa i säng. Imorgon är det skola som gäller.

Kram och nattinatti


Godkväll!

Godkväll!

Jag är på plats i min säng. Det är svalt och härligt under täcket, tillskillnad mot vad det är i resten av rummet. Jag älskar att tända massa ljus på kvällen, det blir en mysig stämmning, men hela rummet blir otroligt varmt!
Jag tror nästan att det är dags för mig att öppna balkongdörren en stund, jag och hamstrarna lär svimma lite lätt av värmeslag annars!

För en stund sedan la jag oxfilén i marinad. Imorgon blir det som sagt middag här hemma hos med med kompisarna Annahita & Matilda och kusin Martina.
Matilda fyller år nästa vecka, men vill absolut inte bli firad. Detta är alltså absolut ingen födelsedagsmiddag med ballonger, presenter och alkohol... eller?
Det återstår att se imorgon ;)

Jag förstår i och för sig Matilda också. Det där med att fira födelsedagen känns absolut inte viktigt längre. Jag har väl egentligen aldrig tyckt om att fylla år. Det känns bara sådär meningslöst liksom.
De bästa födelsedagarna jag har haft har ändå varit alla de år då jag fått spela innebandycup på födelsedagen!
Jag fyller liksom sjätte januari, mitt i Gotia Cup. Jag tror att jag lyckades tajma in innebandycupen nästan alla år jag spelade innebandy.
2 år befann jag mig dessutom i Norrköping på cup.
Ja, jag var nog lite av en innebandynörd då... fast det är jag nog i och för sig fortfarande ;)

Nu svamlar jag bara på känner jag. Jag skyller på de burkar cider och öl jag fått i mig under kvällen ;) Hihihi

Tack vare alkoholen i kroppen så vågar jag inte ta några tabletter mot smärtan i kroppen. Just nu gör foten lite ondare än vanligt, men att blanda tabletter och alkohol gör jag bara inte. Även om jag nu inte druckit speciellt mycket så skrämmer den kombinationen mig ändå!
På med lite musik och försöka ignorera allt och vänta på att ögonen ska stängas låter som en bättre idé!

Nattinatti

2011-09-07

Det är mycket snack om Twixie just nu, men det bara blir så. Jag gör allt för att hon ska bli bra.
Hon har lämnat huset några gånger under eftermiddagen och vad jag kan se så verkar hon inte ha ont. Mat äter hon som vanligt och när matskålen dessutom fylldes på med massa gott jag hittade i kyl & frys så blev hon extra glad. Hon är dock fortfarande väldigt slö och tillbringar mycket tid i sitt hus...

Nog snackat om henne för denna gång.

Idag har jag mest pluggat hela tiden. Det har blivit mycket gjort, men ack va trött hjärnan är nu. Idag kan jag inte få in mer information och det är alltså bara dags att ge upp för idag.

Till middag idag blev det Torskrygg med haricoverts, sockerärtor och pumpasmör.

Gott gott och otroligt mättande.

 

Resten av dagen kommer jag spendera i soffan framför tvn. Det blir en riktigt slapp kväll. Funderar på att knäcka en kall öl och bara njuta av ingenting...

 

Imorgon kommer fina brudarna på trerättersmiddag.

Annahita & Matilda


:/

Jag kan inte sluta tänka på lilla Twixie. Varför just hon, hade jag skadat mig så skulle det varit skitsamma. Hade mitt ben gått av så fine, visst, jag hade accepterat det och gått vidare... men nu när det är min lilla gnagare så är allt så mycket jobbigare. Jag känner mig så hjälplös. Det spelar ingen roll vad jag gör, jag vet inte om hon har ont eller hur skadad hon faktiskt är.
Mat får hon i sig och därför ger jag henne massa godsaker för att hon ska försöka förstå att jag faktiskt tycker om henne. Fetaost, solroskärnor, pumpafrön, torkad mango, sallad och keso är det hon smaskat på idag.

Det är jobbigt, jag vill inte att hon ska ha ont... Jag vill att allt ska bli bra igen, jag vill ha tillbaka min spralliga, lekfulla och galna hamster igen.
Om hon nu har ont så skulle jag kunna göra vad som helst för att ta över den smärtan. Jag är ändå van vid att ständigt gå runt med en jävla smärta, lite till hade förmodligen inte tagit död på mig.

Å vad jag bara tycker att det är jobbigt just nu. Twixie bli bra nu!

 

 

Om man bortser från detta som hänt med Twixie så är det mesta under kontroll här hemma.

Jag har spenderat många timmar de senaste dagarna på att plugga. Även om det för stunden är jobbigt så är det när kvällen kommer riktigt härligt att kunna blicka tillbaka och inse att jag faktiskt pluggat 10 timmar under dagen! Det är då jag blir sådär extra nöjd!

 

Igår firade jag ett grymt bra tentaresultat genom att äta glass!

 

 

Snart ska jag återgå till plugget...

 

men först är det lite sårtvätt som gäller.

Alsolsprit och lite bomull kanske hjälper mina fula sår som bara varar hela tiden...

 

 


Grå och trist

Godmorgon!

Idag har jag vaknat upp till en grå och trist dag. Regnet öser ner och allt är bara mörkt. Ingen sol, bara massa mörkgråa moln på himlen. Det är sådär lagom roligt att jag om bara en liten stund måste hoppa på cykeln för att dra till skolan.

Lilla Twixie spenderade hela natten i sitt hus. Hon var inte alls som hon brukade. Usch vad jag hatar att hon inte är okej. Det är jobbigt att se någon så krabat vara skadad. Jag kan inte göra något åt saken.
I och med att hamstrar egentligen är vilda djur så visar de inte om de har ont, i och med att det för dem betyder döden.
Jag lurade för en stund sedan ut henne från huset, hon linkade fram och haltade lite lätt. Om benet är av eller om det bara är någon form av stukning eller liknande kan jag ine avgöra. Det är bara att vänta och se om det självkläker. Jag har i alla fall tagit det säkra före det osäkra och tagit bort alla saker som hon kan klättra på. Är det ett benbrott så kommer det läka av sig själv på 1-2 veckor, men under den tiden så ska hon inte få ha något att klättra på och jag ska inte lyfta upp henne. Bara det är jobbigt!
Även om jag älskar att ha henne klättrande på mig så måste jag tänka på hennes egna bästa. Behöver hon två veckor för att benet ska bli bra så är jag beredd att bara sitta och titta på henne från utsidan under hela den långa tiden.

Lilla älskade plutt ♥

Twixie

Allt var frid och fröjd fram till för en liten stund sedan...
Twixie höll på att gnaga på gallret och då sa jag ifrån! Lillgumman skulle då springa ifrån, men vad som händer vet jag inte riktigt. Ett högt vidirgt skrik kommer från hennes lilla mun... Å efter det ville hon inte längre använda sitt vänstra bakben.

Nu går hon lite lätt på det, men hon vill liksom inte trampa ner riktigt. Jag har plockat bort alla saker hon hade i buren samt stängt igen röret.
Det känns tungt att hon kanske är skadad. Vad har hänt med henne? Har hon ont? Lider hon?
Fy fan, jag vill bara att allt ska vara bra, att hon ska må bra.

Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt!

"Det är ju bara en hamster"... Ja men va fan, det är mitt husdjur! Låt mig må lite dåligt för att hon är skadad. Låt mig få fälla några tårar om jag känner för det. Ett husdjur är ett husdjur oavsett storlek!

Älskade Twixie ♥

Det var roligare förr...

Jag har alltid tyckt om att spendera massa timmar i köket, laga mat, baka och allt som hör det där till.
Det var dock roligare när jag bodde hemma...

Nu är det inte längre lika kul att befinna sig i köket. Att bara laga mat till sig själv är faktiskt inte alls roligt. Det blir liksom en helt annan känsla. Allt blir helt annat. Ska jag vara riktigt ärlig så är det riktigt trist. Jag lagar inte längre mat lika ofta som jag gjorde innan. Nu består min middag oftast av lite grönsaker, någon frukt eller liknande.
Det känns liksom meningslöst att lägga tid på något när det bara är jag själv som ska äta.

När jag väl lagar middag så blir det liksom typ 4-6 portioner, men hur kul är det att äta maten flera dagar irad liksom? Jag behöver variation, det går inte att äta samma mat hela tiden. Det spelar ingen roll hur gott det än är, jag vill inte äta det dagen efter också!
Räddningen blir då att frya in det... men sedan ska man få den där motivationen att ta fram en matlåda och värma den.
Jag hatar att äta mat som varit fryst. Det smakar inte gott och det känns slappt!

Vänner och fiender, bjud över er själva på middag hos mig så att jag kan få laga lite mat!

Avslutar detta inlägg med en bild på senaste chokladinköpet...

Marabou med smak av dadlar och pistage


Viktor

Den här dagen har startat så underbart bra!

Imorse strax innan åtta vaknade jag, pigg och glad. En kopp kaffe ute på balkongen hann jag med innan det ringde på dörren. Utanför stod Viktor med en påse i handen. Påsen innehöll allt som behövdes för att en frukost skulle bli sådär extra mysig.
Det var lite mysigt att någon annan kom med frukost till mig. Viktor hade dessutom bakat kärleksmums.

Tyvärr hann han bara vara här i ungefär två timmar, jobbet kallade... Men det var i alla fall två underbara timmar. Roligt med lite sällskap såhär på morgonen.

Jag känner mig så glad idag!
Solen skiner dessutom!

Å det här kommer bli en bra dag!!!! :)

Tvättning

Jag är trött, mycket trött och helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig... men bara för att jag väl vill gå och lägga mig tidigt så kan jag inte göra det. Nere i tvättstugan hänger tvätten på tork och jag måste invänta att den ska torka innan jag kan lägga huvudet på kudden.

Kalmarhem, kära Kalmarhem, har först nu, efter mer än en månad kommit hit och börjat kolla på torktummlaren. Byt ut skiten säger jag bara. Den har varit söndrig för många gånger sedan jag flyttade hit. Helt värdelöst!
Torkskåpet rymms det inte mycket i och tvättar man då mer än två maskiner tvätt hinner allt långtifrån torka på fyra timmar. Det är bara så jävla störande!

Jag går på övertid, egentligen skulle jag lämnat tvättstugan klockan 20:00, men tvätten var inte torr då... Hur många timmar till jag måste vänta nu vet jag inte, men det sista som hänger inne nu borde ha torkat om en och en halv timma eller nått sånt...

Jag orkar inte, jag vill sova sova sova!!!

[Update: 21:47]
Jag orkade inte vänta längre. Tvätten är hämtad och det som inte torkat är nu upphängt i lägenheten istället.
Nu går jag och lägger mig.
Godnatt!

Omstart!

Med ny sportbh, byxor, strumpor ochh relativt nya löparskor begav jag mig ut på en joggingrunda.

27 minuter, inklusive 2 stopp för att spy av smärta, senare kom jag hem. Svetten rann, men det kändes ganska bra.

Idag startade jag mitt nya liv!

 

 


Trerätters middag i bilder

Här kommer då trerättersmenyn!

Bordet dukades:


Till förrätt åt vi Lax- och räksymfoni:


Varmrätten var ompysslad Oxfilé, serverad med potatisgratäng:


Oxfilén hade legat i marinad i tre timmar innan den åkte in i ugnen. När den var klar och hade svalnat blev den ännu en gång marinerad. I denna marinad skulle den ligga i i fyra timmar innan den skulle ätas. Det blev kanongott och var lätt värt den långa väntan!

Efterräten blev en kladdkaka med hallon och grädde:


Maten blev otroligt god!
Det kändes lite lyxigt att få äta trerätters... det är trots allt inte så ofta det lagas någon seriös mat i denna lägenheten ;) Trots att det tog ett par timmar att göra allt så är jag ändå väldigt nöjd med att jag tog beslutet att fixa iordning middagen! Det var verkligen otroligt gott och jag kan lätt tänka mig att göra denna meny igen.

Det absolut bästa är nog att vi bara åt upp hälften av allt, vilket innebär att det även idag kommer serveras trerätters middag på Riddaregatan! :D

Mmmm, mums!

Matkoma!

Jag lovade igår att jag skulle lägga ut bilder på maten. Tyvärr blev det inte så. Vi åt sent och några minuter innan klockan var åtta var den sista disken diskad och vi satte oss i soffan.
MATKOMA!

Magen var full och någon energi fanns inte. Vi satt som tre hösäckar framför "Gäster med gester".
Vid 22-tiden låg jag i min säng och bara några minuter efter att huvudet landat på kudden somnade jag.

Drygt tolv timmar senare vaknade jag upp. Snacka om att få sova ut! Jag kände mig som en ny människa.
Bilderna kom alltså inte upp igår för att jag var helt slut.

Men jag lovar, om bara en liten stund ska det finnas lite kort här!

Ta hand om dig så länge!

Trerätters på Riddaregatan!

Godmiddag gott folk!

Lördagen är här och klockan halv åtta imorse vaknade jag pigg, glad och utvilad. Inatt vaknade jag endast till en gång vid fyra-tiden, men lyckades somna om ganksa så snabbt igen. Snart kanske natten kommer då jag inte vaknar alls!

Timmarna har hittills rullat på i en faslig hastighet. Snart är det liksom kväll igen... Helt galet!
Jag har spenderat de senaste timmarna i köket. Idag ska jag nämligen slå på stort och servera trerätters här hemma på Riddaregatan!

Menyn ser ut som följande:
Förrätt: Lax- och räksymfoni
Varmrätt: Ompysslad Oxfilé
Efterrätt: Chokladfavorit med hallon

Förrätten består av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnerad med löjrom och gräslok.
Varmrätten är en välmarinerad oxfilé som serveras med potatisgratäng. Samt en go sallad till detta.
Och efterrätten är kladdkaka som serveras med grädde och hallon.

Det vattnas redan i munnen när jag tänker på detta. Tur att jag hittills idag inte ätit någonting. Jag är i och för sig långti från hungrig, men ikväll ska jag allt se till att i alla fall få i mig lite av denna trerättersmenyn!

Ska se till att ta lite kort och lägga upp här ikväll!


Nu ska oxfiléen in i ugnen!

Myspys

Fårskinnstofflorna är på, jag är klädd i myskläder, ligger gött i soffan, fotboll på tv...

 

Levande ljus på bordet...

... och på väggen...

... och två sovande hamstrar... Varav ena med en lite... hmm... udda stil ;)

Twixie ♥

 

 

Och för att mysa till det extra mycket har jag nu öppnat en iskall Loka!

Underbar kväll!

Njutning på hög nivå!


Helg!

Det är fredag. Lägenheten är städad. Hamsterburarna är rengjorda. Jag har varit i skolan. Inlämningsuppgiften som ska in på måndag är färdig och utskriven. Jag har läst igenom de kapitel vi ska gå igenom på måndag.

I helgen blir det alltså absolut inget plugg men otroligt mycket slappande!
Underbart!

Fredag!

Fredag, underbara fredag!

Klockan är snart tio och jag har redan hunnit med att vara vaken i drygt två timmar. Det om något är helt galet! Inatt valde jag att sova med öronproppar och tro mig, det var länge sedan jag sov så bra! Jag vaknade endast till 5 gånger och sammanlagt låg jag bara vaken i lite drygt en timma under nattens alla timmar. Det var så otroligt härligt att för en gång skull kunna få sova.

Imorse vaknade jag upp med ett stort leende på läpparna. Idag är det en bra dag. Jag har några timmar i skolan förför mig, men det är först om några timmar jag ska dit. Hittills idag har jag inte gjort speciellt mycket. Det har bara blivit lite plugg, tvtittande och pillande i lägenheten.

Ute skiner solen och inne skiner jag.
Jag är glad!

KRAM!

Snuvad på min lediga dag!

När jag precis hade slumrat till framför filmen så vaknade jag av ett sms. Det hade blivit något konstigt med schemat och jag var inte alls ledig idag. Drygt trettio minuter innan föreläsningen började fick jag reda på detta!

Kaffekokaren igång, duscha, på med kläder, lite smink, skriva ut några papper och ner till förrådet och hämta cykeln. 10 minuter tog det mig att göra detta.
Ack va stressad jag var när jag kom fram till skolan!

Föreläsningen höll bara på i två timmar, en timma kortare än den skulle varit. Inte klagade jag på det!
Precis när jag öppnade dörren för att bege mig hemåt började det spöregna! Gött mos att jag på 5 minuter hann bli blötare än blötast. Tur att det inte tar längre tid att cykla från skolan... Sminket kletades ut och kläderna droppade det ifrån. Att öppna dörren till lägenheten, slänga av sig de blöta kläderna och hoppa i myskläder igen har aldrig tidigare varit så gött som det var då.


Jag tog direkt itu med min garderob där jag har t-shirtar och linnen. Det såg ut som ett bombnedslag där, men efter att jag tagit ut allt, organiserat lite och fått tillbaka det så blev det ganska bra.
Jag passade på att rensa ut lite linnen och t-shirtar som jag kände att jag kunde vara utan...
Kvar blev det bara:
Linnen: 97 st
T-shirtar: 83 st
Tränings t-shirtar: 26 st

Totalt åkte 21 linnen/t-shirtar i en påse. Gött att bli av med några plagg i alla fall!

Före:


Efter:

Imorgon är det föreläsning igen och då ska inlämningsuppgift nr 2 in. Det är alltså dags för mig att börja med den.

Ledig!

Även idag är jag ledig, andra dagen i rad nu... men jag klagar inte. Det är ganska härligt att bara sitta inne i lägenheten och mögla.

Utan smink och med håret uppsatt lite slarvigt, precis så det ska vara när man är ledig!

 

Nu ska jag kolla på film!


Twixie

Jag hade för några dagar sedan ett par underbara timmar med underbara Twixie. Jag släppte ner henne på golvet där hon fick leka och utforska världen. Självklart befann hon sig innanför galler hela tiden, men det blev ändå en större yta än hennes bur. Jag satt i några timmar och bara tittade när hon sprang runt, pep och hade sig. Det var lite småmysigt. När jag tillslut satte ner handen kom hon snabbt fram och la sig i den. Det tog inte lång tid innan hon somnade i min famn.

Medan jag satt framför datorn och pluggade så låg hon så sött och sov i min hand.

När hon väl blev tillbaka släppt i buren så sprang hon snabbt upp i rören och la sig för att sova vidare. Natten efter detta var hon ovanligt lugn.

Twixie ♥