30 juni

Midsommar är avklarat för några dagar sedan. Jag jobbade under helgen, riktigt goa pengar!
Dagarna rullar på så fort att jag knappt hinner reagera. Jag vaknar på morgonen (förmiddag/lunch enligt vissa...) degar lite hemma, sitter framför datorn, njuter av ledigheten, bakar lite, kollar på tv och liknande. Trots att vissa dagar är väldigt tråkiga så trivs jag ändå med allt.

Nästa vecka blir det andra puckar. Då drar sommarschemat igång på jobbet. Jag jobbar fulltid. Det kommer bli en omställning, jag är van vid att kunna sova länge på morgonen. Det var länge sedan jag började jobbet klockan halv åtta. De första dagarna kommer bli jobbiga, men någon gång borde väl dygnet vändas tillbaka ;)

Bilen är inne på lagning, dörren ska riktas och lackas. Jäkla gubbe som backade in i den. Usch vad trött jag blir på sånt!

Träningen går just nu inte alls bra. Den senaste veckan har varit jobbig, mina fötter har protesterat och det har inte fungerat att träna. Lite trist enligt mig, men jag vågar inte utsätta mina fötter för träning när jag vet att det bara kommer bli värre. Det är bäst att låta dagarna gå och invänta dagen då mina fötter vill vara med mig igen.

Snart är det dags för mig att stiga upp. Jag kan ju inte ligga i sängen hela dagen ;)

Kram

Film hela natten lång

Att sova var inte speciellt lätt denna natt. Mina ögon verkar inte alls vilja göra som jag vill.
Jag är nu inne på min andra film, den första jag såg insåg jag ganska snabbt att jag redan tittat på en gång tidigare i mitt liv. Sanning eller konsekvens hette den. Ingen toppenfilm, men jag orkade inte bry mig...

Nu är det Youth in revolt som är på. Det har bara gått runt 20 min så än så länge är det för tidigt för mig att avgöra om den är bra eller dåligt.

På tal om ingeting alls... Jag är jäkligt sugen på kokta morötter. Det kanske får bli det till frukost ;)

Dags att återvända till filmen

23 juni 2010

Idag har min dag varit underbar! :D

Det var ett tag sedan jag vaknade upp med ett leende på läpparna. Idag hände det något mystiskt, jag var pigg och glad jag när väcktes av ett sms redan innan klockan tio. Att det hade med jobbet att göra gjorde faktiskt inte speciellt mycket. Redan igår hade jag bestämt mig för att denna dag skulle vara min dag, en dag som ingen skulle få förstöra för mig!

Jag startade dagen med lite slapp i sängen, ligga och dra sig är sjukt gött. För ovanlighetens skull lyckades jag lämna sängen i ganska lagom tid, typ sisådär framåt halv elva. Till köket förflyttades jag och min dator.
Det var dags att fylla frysen med lite bröd. De första 3 limporna gick snabbt att fixa ihop, det jobbigaste var att vänta på att de skulle bli klara i ugnen. För att få tiden att gå lite snabbare valde jag att slänga alla mina sängkläder i tvättmaskinen, hänga upp tvätten som fanns där i i torskåpet, vika tvätten som låg på soffan samt stryka några gardiner. Samtidigt lyckades jag även prata lite i telefon, skicka några sms och vara lite social både på facebook och msn. Jag är glad att jag är tjej och kan göra många saker samtidigt ;)
Limporna blev klara och det var dags för nästa omgång att möta ugnen. Även denna gång blev det 3 stycken limpor, men med lite andra ingredienser. Jag mixtrade lite och blandade olika mjölsorter.
Medan bröden gräddades passade jag på att börja med maten, Pastasallad med kyckling.

Tiden gick och helt plötsligt hade klockan passerat tre och jag insåg att det ganska strax var dags att åka till jobbet. Stressad som bara den sprang jag snabbt in i en dusch. Arbetskläderna togs på och jag sminkade mig.
Strax innan halv fyra tog jag ut kycklingen ur ugnen. Jag bad min bror fixa klart det sista med maten, dvs skära kycklingen i bitar och blanda i den i salladen, och åkte sedan till jobbet.

På jobbet var det lite mer än kaos. Det såg ut som ett bombnedslag på lagret och mina arbetskamrater var stressade. Det var sjukt mycket att göra! Jag bestämde mig redan när arbetsdagen började att jag inte skulle stressa upp mig, jag vet mycket väl hur jag skulle mått efteråt... Det blev de vanliga kvällsrutinerna samt lite småplock på de varor som skulle upp. Vi fick inte gjort allt, men det blev gjort betydlig mycket mer än det blir under en vanlig kväll!
Stängningen gick bra och jag var nöjd med mina arbetstimmar.
Efter jobbet drog jag till Yttern där det var fotbollsmatch. Det är alltid lika kul att se mamma där vid planen. Hon skiner som en sol och det märks att hon älskar fotboll. Min älskade mamma ♥

Nu är det kväll, ja nästan natt faktiskt. Jag har inte fått gjort speciellt mycket vettigt de få timmarna jag varit hemma, men det känns väldigt bra ändå. Det är gött med dagar då allt bara flyter på och livet känns underbart.
Jag är inte ett dugg trött, så det lär nog bli en eller två filmer under denna natt. Mys på hög nivå :)

Imorgon är det en ny dag och jag ser fram emot att slå upp mina blå ögon någon gång på förmiddagen. Jag har lovat att hjälpa min lillebror att baka. Jag ser redan nu framför mig hur det kommer bli...
Jag: Mikael, kom nu så att jag kan hjälpa dig att baka!
Mikael: Jag kommer snart...
~30 minuter senare...
Jag: Kommer du snart eller?!
Mikael: Jag kommer, jag ska bara...
~ ytterliggare 30 minuter senare...
Jag: Skit i det då, jag fixar det själv!
Mikael: BRA!

Ungefär sådär kommer det nog bli. Jag kommer få baka helt själv medan min lillebror sitter framför sin dator och fjantar sig på WoW eller vad fasen det nu är han spelar för något.

Förutom bakning har jag faktiskt ingenting planerat. Tänkte dock försöka släpa mig ut på en joggingrunda. Det känns lite halvbra i mina fötter och jag vågar verkligen inte utmana ödet. Känner jag minsta lilla tecken på att fötterna kommer strejka så kommer det inte bli någon löpning, kanske ev en promenad, men det lutar nog mest åt en runda på cykeln i så fall.
Huvudsaken är väl att jag tränar på något sätt ;)

Det är nu dags för mig att avsluta detta inlägg. Sängen måste bäddas, sminket ska bort och tänderna ska borstas; efter det är jag redo för att slänga iväg kuddarna på golvet. Ja, jag hatar att sova med kudde... Natten är kommen och jag ska helt enkelt börja fundera på att sova.

Kram

Årets första...

Hittade årets första fästing på mig själv imorse.
Det finns verkligen nackdelar med att vara ute och springa i skogen...

Grattis mamma!

God kväll!

Idag har det firats födelsedag här hemma hos mig. Älskade mamma fyller år! :)

Imorse vaknade jag strax efter tio av att telefonen ringde. Att somna om efter det gick inte, men inte gjorde det mig något. Mjöl, smör, socker osv osv osv plockades fram och en stund senare fanns det en tårtbotten och en limepaj på köksbordet.

Strax efter tolv åkte jag och mamma till Alafors för att hämta kusinen på fritids. Eftermiddagen spenderades tillsammans med Emma. Vi hälsade på farmor och farfars hästar, spelade fotboll, plockade blommor och hade det allmänt kul.

Det har varit en ganska bra dag. Mer sånhär hoppas jag på.
Mina ögon är pigga och det lär inte bli dags för mig att sova förrän om ett antal timmar.
Det kommer förmodligen bli en filmnatt som de senaste nätterna.

Jag har egentligen inte så mycket att säga, som vanligt. Lika bra för mig att vara lite socialare på alla de konversationer som pågår på msn just nu.

/Malin

Sova? Nej tack!

Jag varken kan eller vill sova. Tankar och känslor sätter stopp.
Det kommer bli en lång natt, men jag har massa filmer att kolla på.

Jag vet varken ut eller in längre...

Tjejfilmer

Jag är pigg och kan fortfarande inte sova.

Tiden fördriver jag genom att titta på äkta tjejfilmer :D

2 filmer är redan avklarade och den tredje håller på för fullt. Dags att återvända.

Tjao

20 juni

Klockan springer iväg och jag blir, konstigt nog, bara piggare och piggare. Det är helt galet. Min kropp har inte fattat att det är kväll och att det brukar vara då man ska sova. Helt galet, men jag kan inte göra något åt saken.

Helgen har varit väldigt slapp. Jag har inte fått gjort mycket vettigt. Att bara gå hemma hela dagarna utan att ha något att göra är faktiskt väldigt tråkigt. Jobbet är just nu inte speciellt mycket roligare, men det är bara att försöka bita ihop och köra. Pengarna behövs!

Köket som fått sig en förnyelse här hemma börjar äntligen bli klart. Det är bara några plankor, eller vad fasen det nu är, som pappa ska sätta fast.
Det blev riktigt nice och hela familjen är nöjda (trots att kylskåpsdörren går åt fel håll...).

Imorgon börjar en ny vecka och jag har absolut ingenting planerat. Det får la bli en slappdag eller nått sånt. Är vädret okej, dvs inget regn, så ska jag tvätta bilen!

Det här blev en snabb, kort och onödig uppdatering. Nu ska jag se till att göra av med lite energi så att jag kan somna innan det är morgon...

Kram

Vänt dygnet!

Snacka om att jag har vänt dygnet! Klockan är strax efter halv tre och jag ligger klarvaken i min säng. Det finns inga som helst tecken på att jag är påväg att somna.
Jag är faktiskt piggare nu än jag varit på hela dagen.

Det är ganska konstigt, när jag väl får sova så går det bara inte... Men när jag helst borde vara vaken så somnar jag.

På tv visas det inte speciellt mycket vettigt. Bara massa dokumentärer eller tråkiga filmer. Det finns inte så mycket att titta på helt enkelt.
Jag hoppas och önskar att jag somnar ganska snart. Det är tråkigt att bara ligga och stirra upp i taket...

18/6

Jag är verkligen kass på att uppdatera här. Det finns så mycket annat att göra, typ sova och jobba...
De senaste nätterna har jag sovit minst 12 timmar. Det har blivit mycket träning dessutom, 2 pass om dagen. Igår fick jag mig ett anfall och tog cykeln till löpträningen i Fontin. 1,7 mil dit blev det. Tyvärr hade jag lite småont i foten, och därför valde jag att avstå träningen. Det var nog ett bra beslut för jag var dessutom sjukt trött efter att ha cyklat! Usch vad lat jag kände mig!








Det blev en snabb, kort och intressant uppdatering... som vanligt! Nu ska jag dega framför tvn en stund innan det är dags för mig att sova :)



Ont

Klockan visar snart på midnatt och jag är fortfarande vaken. Att sova går inte. Tankarna i mitt huvud har tagit fart och allt bara snurrar. Jag vet inte vad jag känner, tycker eller tänker. Det är kaos. Nätter som denna är inte speciellt roliga. Jag hatar verkligen att bara ligga i sängen och fundera. Hjärnan går varm och klockan tickar på.

Det gör ont i kroppen. Jag vet inte hur jag ska beskriva det... Innerst inne vet jag att denna smärta inte går att beskriva. Det gör bara förbannat ont. Inga tabletter hjälper. Det är bara att invänta att tiden ska gå och hoppas på att det blir bättre. Jag har en djävel sittades på min ena axel, han säger massa dumt och förhäxar min kropp. Jag ska slå ihjäl idioten.
Släpp mig fri, ta bort smärtan! Jag behöver sova!

Detta inlägg blev luddigt. Jag kan inte få fram det jag vill ha sagt...

Jobb

Arbetskläderna är på, dags att åka till jobbet :)

En vecka har gått...

Tiden går fort. Klockan har passerat tolv och det är nu fredag.
För en vecka sedan tog jag studenten. Det känns helt galet och det var egentligen först för några dagar sedan som jag faktiskt insåg att jag var fri. Inget mer gymnasium för min del.

Veckan som varit har varit väldigt seg. Jag har inte haft några jobbtider, vilket innebär att jag varit hemma hela dagarna. Slappt och trist, ungefär så skulle jag vilja beskriva det. Att vara hemma är ganska långtråkigt. Tur att det blir jobb hela helgen!

För en vecka sedan satt jag i bilen, redo för att ta studenten.

 

Just nu är det nästan helt tyst i huset. Det är bara ljudet från tvn och mina knapptryckningar på datorn som låter. Familjen sover och varför inte jag gör det kan jag inte svara på. Kusinen sover över här inatt, då jag ska passa henne imorgon.

 

Jag lovade att Emma fick väcka mig när hon vaknade, men känner jag henne rätt så kommer hon ligga kvar i sängen och vänta på att jag vaknar av mig själv. Sååå underbart! ;)

 

Senare idag, typ om 12 timmar eller så, ska jag och Emma baka. Det har jag bestämt i alla fall. Lite bröd och annat smått och gott hoppas jag på att det blir. Middagen ska vi också fixa, alla andra jobbar liksom.

 

Nä, nu ska jag slösurfa en stund till innan jag gör mig klar för att sova.

 

God natt ♥


Studenten 4 juni 2010

Det var ett tag sedan jag skrev här och sedan sist har det hänt MYCKET!

I fredags tog jag studenten. Den dagen är oförglömlig! Det går inte att beskriva i ord hur tankarna gick under dagen.
Dagen började lite tidigare än vanligt. Jag hade lite att fixa under morgonen, typ som att få nerverna att lugna ner sig lite.
När jag satte mig i bilen på väg till skolan kände jag mig lycklig. Studentmössan var på och vädret var redan vid sju-tiden väldigt bra.

Väl framme i skolan började dagen på riktigt.
Vi hade lite mys i klassrummet innan det var dags att skriva i allas mössor:

Efter detta samlades hela klassen i robotsalen för fotografering!

Vid halv tio var det dags för frukost i storsalen. Eftersom vi befann oss inne på Volvo-området, där det är alkoholförbud, så fick det bli en ciderfrukost.

Lärarna uppträdde och bjöd på sig själva. En minnesvärd stund!

 

 

Efter frukosten lämnade vi vår älskade skola för att inta nästa ställe: VDC - Volvo Demo Center, stället där vi skulle spendera våra sista timmar på vår gymnasietid.

Det blev betygsutdelning och lite snack innan det var dags för lunch.

Att äta lunch på samma ställe som vi skulle springa ut ifrån var inte lätt. Nervositeten gjorde sig ständigt påmind. Och inte blev man mindre nervös när man såg allt folk som redan hade samlats för att invänta 117 glada studenter.

 

 

Klockan blev äntligen halv två och det var dags för första klassen att springa ut. Min klass var på tur efter det.

Vilken känsla, helt galet. Det går inte att beskriva i ord. FRI! :D

 

Utsikten från den läktare som vi stod på. Tyvärr fick jag inte med allt folk :/

Lite kramar blev det innan vi klev på lastbilen och flaket som skulle ta oss runt i Göteborg.

 

 

 

 

En av favoritbilderna! ;)

Flakåknikngen avslutades lite otippat mitt på Avenyn, där vi fick stopp. Bränslet tog slut ;)

Några klasskamrater badade i Poseidon. Jag tyckte att det kändes bättre att titta på.

 

 

Klassen skiljdes vid halv fem, det var dags att bege sig hemåt för att bli firad ännu mer.

Tyvärr har jag bara ett fåtal kort från vistelsen hemma, det finns mer på en annan kamera (som jag inte orkat tömma...)

 

Här är i alla fall presenterna.

 

På kvällen var det studentfest på Peacock som gällde!

 

 

Vid halv tre var jag hemma igen. Att somna var inga som helst problem.

Studenten har varit en av den bästa dagarna i mitt liv!

 

Stort tack till alla som var med och gjorde dagen till en oförglömlig dag!


STUDENTEN

STUDENTEN IDAG!


Känslorna ändras fort!

Tiden springer iväg och det är först nu som jag faktiskt insett att jag om drygt 12 timmar tar steget ut i vuxenvärlden. Studenten är bara några timmar framför mig!

Det känns helt galet. Hela denna dag, ja till och med vecka, har varit som vilken dag som helst. Att studenten kommit närmare och närmare har jag inte brytt mig speciellt mycket om. Fine, visst visst... typ så har jag tänkt innan.
Nu är tankarna i huvudet däremot förändrade.
Jag ljuger om jag säger att jag inte är nervös.

Känslorna inom mig går att jämföra med dem man hade dagen innan julafton när man var liten. Det är svårt att sova och man vill bara att det ska bli morgon.
Det är helt sjukt vad känsorna kan ändras fort. För bara ett par timmar sedan kände jag mig inte alls taggad inför morgondagen, men nu har jag snart taggat sönder!

Gaaah, jag längtar!!!

Jag minns att mina föräldrar alltid sa till mig, dagen innan julafton, att tiden går mycket fortare om man sover. Och nu vill jag att tiden ska gå fort, därför tänkte jag nu sätta igång en film och sova ett par timmar. Väckarklockan ringer tidigare än vanligt imorgon. Redan klockan 6.15 har jag planerat att gå upp. Klockan 7.00 sitter jag i bilen med studentmössan på huvudet. Väl framme i skolan kommer tiden bara rulla iväg. Jag lovar att ta mååånga kort!

STUDENTEN SNART!! :D

Bitterfitta!

Natten var hemsk, riktigt hemsk!
Jag hostade hela tiden. Att jag knappt fick någon sömn bryr jag mig inte jättemycket om. Det värsta är dock att min stackars familj inte kunde sova pga mig. Det är inte alls kul att veta.

Idag har jag, pga lite sömn, gått runt och varit en bitterfitta! Humöret har verkligen varit i botten. Jag har försökt bita ihop och lyckats ganska bra... men innerst inne skulle jag vilja skrika ut, släppa loss mina känslor och sova en stund för att bli normal igen...

Det är sånnahär dagar som jag bara hatar. Det är egentligen inte värt att lämna sängen... Men trots detta har jag både varit och klippt mig, jobbat och fixat lite här hemma.

Inatt hoppas jag på mer sömn än föregående nätter. Jag behöver sömn!

Nu ska jag äta lite mat. Magen kurrar efter en hel dag utan käk... Konstigt, eller hur?!

Jag återkommer om en stund.

Hosta

Jag hostar, hostar lite till och hostar ännu mer. Min kropp vill och behöver sova, men det går bara inte. Hostan tar död på både mig och min sömn.
Inte ens mirakelhostmedicinen cocillana hjälper.

Jag behöver sova! Var vaken igår natt... Min kropp är helt slut. Jag orkar inte mer...

Jäkla hosta :(