Fredagen är över

Jaha, då var den här dagen över. Kvällen försvann fort. Jag hann knappt lägga mig på sängen för att titta på tv innan mina ögon stängdes. Det har varit en helt vanlig fredag helt enkelt.

Min skoldag blev lite jobbigare än jag trodde den skulle bli, brobyggarna brukar vara lite slappt men inte idag. Min grupp började första lektionen med ett litet morgonmöte med fika till. Jag bakade en kladdkaka igår som jag tog med till skolan. De andra grupperna blev lite avundsjuka. Inom loppet av 10 minuter var hela slut. Min grupp åt nog halva, resten tjuvade mina klasskamrater och lärare.. 
Resten av dagen har jag nästintill bara suttit framför en dator. Det kanske låter roligt, men det var det faktiskt inte. Jag har CAD:at hela dagen. Först tillverkade jag en M8 bult och en M8 mutter, det var ju inte så svårt. Men när jag sedan gick över till att CAD:a på bron så blev det lite värre. Några mått var fel och Catia ville inte göra som jag ville. Allt tog sån tid. Att montera på plankorna på de två balkarna brukar i vanliga fall ta typ några minuter, men Catia ville liksom inte fungera normal så det tog en och en halv timma. Snacka om att jag var lite irriterad. När alla plankor väl var på plats så skulle några fästen dit... Där kom nästa problem. Jag gjorde som man skulle, men då försvann balkarna. Ctrl+Z var min bästa vän just då. Jag tog hjälp av läraren, men när han gjorde så blev det också konstigt... Det slutade med att jag efter mycket om och men fick fixera dem för hand. Det tog ett tag, men jag lyckades. Det kanske inte blev lika bra, men jag hade liksom inget val. Bron behövde bli klar idag! Det var tungt och flera gånger ville jag bara slå till datorn (som om det skulle hjälpa... haha).
För att inte jag ska låta så dålig så kan jag meddela att alla mina andra klasskamrater också hade problem med Catia idag. Det var inte mycket som blev som man ville. Jobbigt...
Klockan 15.37, 7 minuter efter att skolan slutat, fick jag klart bron. Det var så gött att lämna skolan och slippa behöva tänka på den. Jag kunde slappna av :)

Vägen hem blev som vanligt lång, inte till sträckan men till tiden. Det var köer som vanligt, men idag gjorde det inte mig något. Jag fick ju sova lite extra ;) Att sova på bussen är sjukt gött. Att kroppen dessutom vet när det är dags att vakna är ännu bättre.

Hemma har jag inte gjort så mycket. Jag lämnade mamma i Marstrand vid halv sju. Sedan åkte jag hem för att titta på tv... Det gick ju sådär... Jag somnade ganska fort.
För typ en timme sedan var jag och hämtade mamma och två av hennes jobbarkompisar i Marstrand.

Nu sitter jag här i min säng och funderar på vad jag ska hitta på i helgen. Någon utgång blir det nog inte. Jag har inte lust att dricka och komma hem framåt morgonen. Jag har tröttnat på det.
På måndag har jag ett tal som ska hålla, så förmodligen kommer en del av min helg gå till att skriva talet. Det är ju ganska bra att veta vad man ska säga liksom.
Jag tror nästan att jag ska offra hela helgen till skolsaker. Det finns en del saker kvar att göra innan det är dags för sommarlov, och om jag gör dem nu i helgen så betyder det att jag kommer få det lite lugnare i veckan. Det låter ju helt underbart. Så får det bli :P
Kanske jag kan få till lite träning också. Foten har inte gjort ont på några dagar så det får nog bli en liten joggingrunda i skogen.
Det här var nog allt för mig.
Nu ska jag gå och borsta tänderna innan det är dags att sova.

Guten Nacht

Tänker tillbaka...

Här sitter jag en fredagskväll och tänker tillbaka på saker och ting.
Dagarna som gått hittills på detta år har varit lite upp och ner. Tankar och känslor har varit väldigt olika. Vissa dagar har jag vaknat på morgonen och mått skit, allt har känts fel. Det är sånna dagar som jag bara vill glömma. Det har även funnits nätter då jag inte sovit alls pga huvudvärk. Att gå till skolan efter det har inte varit så roligt. Det finns även dagar då jag betett mig som en liten skitunge, dagar då ingenting passat.
Självklart har det funnit en hel del grymt bra dagar. De flesta dagar under året har faktiskt varit bra.

I januari var jag trött på allt och alla. Det var mycket i skolan och jag ville bara ge upp. Ett tag trodde jag att jag skulle gå under. Huvudvärken tog över mitt liv. Jag sov knappt något på nätterna. Det var inte mycket som var bra den månaden. Den enda som jag kna komma på var att jag fyllde 18 år och tog körkortet. Resten av dagarna var väl inte så mycket att hänga i granen.

Februari var en såndär månad där det inte hände så mycket speciellt. Huvudvärken fortsatte att plåga mig. Jag satt uppe halva nätterna framför datorn för att jag inte kunde sova. Jag hade även sportlov och gick på en arbetsintervju. Jobbet fick jag. Det var väl egentligen allt som hände...

Mars var (enligt vad jag skrivit på min privatablogg) en mycket bra månad. Mitt humör var nästan alltid på topp. Skolan gick väldigt bra, trots att jag hade ganska mycket att göra, och jag hade alltid roligt. Jag var katt- och husvakt i två veckor (har jag för mig att det var). Det var en mycket härlig tid. Att komma hem efter skolan och få vara ensam. Det är tider jag saknar. Okej, jag trivs väldigt bra hemma, men ibland är det härligt att få vara ensam. Nätterna spenderades för det mesta framför datorn. Mycket sömn fick jag inte...

April har varit den jobbigaste månaden. Jag vet inte riktigt vad som hände med mig. Världen rasade samman. Huvudvärken var olidlig. Jag vet inte hur många gånger som tårarna rann längs kinderna pga smärtan. Det var inte roligt.
I slutet av april blev det däremot annat. Jag åkte iväg till Österrike och bodde hos en familj. De dagarna var sjukt roliga. Jag kunde slappna av och vila huvudet. Skolan var inte något jag tänkte på. I Österrike levde jag livet. Människorna där var helt underbara. Det hände saker varje dag. Party, grillkväll, bio osv... Alkohol varje dag blev det ;)
När jag kom hem så kände jag mig som en helt ny människa. Jag hade vuxit som person och huvudvärken hade helt plötsligt försvunnit. Helt underbart :D

Maj är egentligen inte slut ännu, men jag väljer att sammanfatta den lite kort ändå.
Hittills har månaden varit väldigt mycket upp och ner. Jag har känt mig väldigt glad, men samtidigt har det även funnits dagar som varit jobbigare. Den senaste veckan har inte alls varit rolig, skolan har nästan tagit all min fritid. Jag har pluggat som bara den. Pluggandet har satt spår i min kropp. Jag är väldigt mycket tröttare på kvällarna. Jag tror nog inte att jag har somnat efter klockan ett (på natten) någon vardag denna månaden. Månaden började ganska lugnt om man tittar på skolsidan... men nu är det annat. Jag har sjukt mycket att göra!
Denna månaden har jag även varit hos naprapaten för att knäcka foten. Det var lyckat och gjorde så att jag kunde börja träna igen. Tyvärr höll det inte i sig så länge. Jag jobbade en dag och fick väldigt ont i foten. Efter några dagar med voltaren och vila så blev den bra igen. Nu har det gått några dagar sedan den slutade göra ont, och ganska snart ska jag sätta igång med träningen igen. Några joggingrundor i veckan kommer det bli.


Snart går vi in i Juni månad. För mig kommer det betyda att sommarlovet närmar sig. Den 24:e är det avslutning, snacka om att jag längtar. Katt- och husvakteri kommer jag var under midsommar, skönt :)
Annars vet jag inte vad som kommer hända. Kanske jag får jobba några kvällar :) Mycket träning kommer det bli i alla fall.
Varför jag gjorde en sammanfattning av mitt år vet jag inte rikigt. Ärligt talat så måste jag verkligen rycka upp mig och börja skriva lite vettiga saker här. Det börjar bli lite småtråkigt att bara skriva massa onödiga saker hela tiden.

Jag har inte så mycket mer att skriva just nu. Funderar lite på att sätta igång en film för att fördriva tiden lite. På tv visas det bara massa tråkiga program. Dags för tv-kanalerna att börja visa lite bra program tycker jag!


Skola och jobb

Idag har det varit en lång dag. Jag är helt slut.
Imorse fick jag en liten go sovmorgon till klockan 6.50. Det var gött.
Åkte sedan till Fjäderborgen där det skulle spelas lite badminton med klassen. Jag lovar, det var verkligen tråkigt. Inte tillräckligt med fart för att det ska passa mig... Innebandy är bättre ;)

Efter badmintonen var det dags att åka till Torslanda för att ha lektion. Vi hade lång lunch, så innan lektionen startade hann jag med en liten tupplur på två timmar. Hihi. Det var verkligen härligt. Under min tupplur så hade jag fått ett sms från en arbetskamrat. Hon frågade om jag kunde komma in och jobba 17.00-20.15. Självklart tackade jag ja :)

Lektionen startade och det var dags för det värsta provet i mitt liv, Kemi! Tre timmar satt jag och kämpade med det. Jag hoppas att det gick bra.
Efter skolan åkte jag direkt till jobbet. Jag fick stå i kassan fram till åtta då det var dags för mig att rapportera tidningar och slänga lite bröd. Det är helt sjukt vad jag har lärt mig mycket på de timmarna jag varit där. Kassan är inga problem, posten fixar jag, beställa varor går det framåt med, plocka upp varor klarar vem som helst.
Det känns väldigt bra :) Att jobba är faktiskt roligt :)

Klockan 20.45 lämnade jag jobbet, trött med glad. Nu har jag alltså hunnit vara hemma en stund, men hittills har det inte blivit så mycket gjort. Jag har bara bakat en kladdkaka, packat upp idrottskläderna och packat skolväskan för imorgon. Tyvärr så orkar jag inte mycket mer idag. Jag tror nästan att jag går och lägger mig inom en timma.

Imorgon är det fredag och jag kommer syssla med brogygget i skolan. Det betyder alltså att jag inte kommer behöva släpa med min dator. Härligt :D

Nu slutar jag skriva för idag...
God natt

27 maj

God kväll :)
Idag har jag lite bättre koll på klockan. Den börjar bli lite mycket nu, så snart är det dags för mig att sova.

Skoldagen har varit helt perfekt. Dagen började med att jag fick rast i 50 minuter, självklart passade jag på att plugga lite. När lektionen väl drog igång för mig så var det pneumatik som skulle jobbas med. Lite kopplingar hit och dit samt lite simulering på datorn hann jag med innan det var dags att packa ihop alla saker och lämna Torslanda för att åka till Lindholmen.
På Lindholmen var det full rulle, Polhem tog tydligen studenten. En hel del folk hade samlats där.


Om ett år är det jag som tar studenten :D Wiho


Under mitt sista tyskalektion (för alltid) så skulle vi kolla på film. Det gick väl sådär halvbra. Försök att höra vad de säger när det står 4 lastbilar utanför som spelar hög musik... Men men, det var sak samma.
Vid tre tiden fick vi lämna skolan. Gött gött.
Jag åkte hem, pluggade lite och drog sedan iväg på spinning.
Spinningen var sjukt rolig. Jag hoppas att det blir flera pass! :)

Den senaste timmen har jag pluggar lite, lite kemi. Nu får det dock räcka. Jag är rädd att det blir kaos i hjärnan om jag sätter igång med värsta pluggandet nu.

Imorgon var det egentligen meningen att skolan skulle ha friidrott, men något hade blivit knasigt så allt blev iställt. Istället ska vi befinna oss på Fjäderborgen och spela badminton. Jag börjar 9.00, så det blir allt en lite sovmorgon :)

Nu ska jag passa på att gå och lägga mig innan jag hittar på något att göra... :P
God natt :)


Plugg och kaffe :)

Oj vad klockan har tickat på fort!
Hela min kväll har jag suttit framför kemiboken och pluggat. Snacka om att det har gett resultat. Så mycket som jag kan nu har jag aldrig kunnat tidigare. Tänk om jag hade pluggat såhär effektivt hela tiden, vad mycket lättare allt hade varit då.
Pluggandet går i alla fall framåt. Jag har endast 98 sidor kvar att plöja igenom, men det får bli imorgon. Jag tycker allt att det räcker med pluggandet för idag, jag har ju trots allt lyckas plöja igenom 203 sidor under kvällen. Grymt bra jobbat! :D
Tiden har runnit iväg och egentligen skulle jag sovit för flera timmar sedan, tyvärr har jag ganska mycket energi kvar så att sova kommer bli lite svårt trots att klockan är mycket.



Jag tror nästan att jag är på väg att bli vuxen. Idag drack jag en hel kopp kaffe utan att spy. Det var riktigt bra :) Alla andra gånger jag har smakat så har typ tungan krullat ihop sig och jag har spottat ut det... men idag var det helt annat. jättegott kan jag inte påstå att det var, men det var goare än sist jag provade. Kanske det är dags för mig att börja dricka kaffe på riktigt :P
Oj oj oj vad jag känner mig vuxen. Haha

Imorgon - eh idag, är det dags för skola igen. Pneumatik och avslutning i tyska. Chill på det :P
Imorgon kväll är det spinning, underbart :D
Efter spinningen får det bli lite sista minuten plugg. På torsdag gäller det...

Nu ska jag försöka sova de få timmarna som är kvar innan jag ska till skolan.

God natt :)

Fingrarna glöder

Mina fingrar har vandrat mellan alla möjliga olika knappar på tangentbordet. Nu ska jag dock avrunda skoldagen...

De senaste två timmarna har jag suttit och skrivit på en teknisk rapport. Det är den som tillhör projektet som pågår just nu, brobygget. De andra tre i min grupp har ,under tiden som jag skrivit, suttit framför varsin datorn och CAD:at diverse olika delar till broarna. Jag tycker inte att CAD:a är så roligt, så jag fick tillåtelse att skriva på rapporten istället. Jag tror nog inte att någon blev besviken ;) Det är inte varje dag någon väljer att skriva en rapport... Haha
Om typ trettio minuter är det dags för mig att lämna skolan och bege mig hemåt. Gött gött :)

Ikväll blir det lite plugg...
Nu ska jag nog ta och spara alla dokument och lämna datorn.
Kram

26 Maj

Ibland funderar jag på om jag verkligen har något innanför pannbenet...
Imorse tog jag det smarta beslutet att lämna datorn hemma, jag skulle ju inte behöva den på hela dagen... På väg till skolan kom jag på att jag faktiskt skulle behövt den en liten stund. Mitt CV-som jag skrev igår var sparat på den. Lite besviken blev jag allt eftersom det var den enda som jag behövde ha med denna dag.
Efter idrotten satte jag mig vid en datorn i skolan och skrev om det. Jag hade ju trots allt redan gjort det en gång, så det var inte så svårt :P

Mitt första val inför praktien i trean blev Österrike. Det är säkert många som inte tycker att det var ett bra beslut, men jag kände att det var bra. Det är inte ofta man får chansen att praktisera utomland. Till hösten får vi se vad som händer. Kanske jag hinner ändra mig under sommaren. Just nu känns det väldigt bra i alla fall :)

Om ungefär trettio minuter är det dags för lite mat. Det ska bli gött för min mage har kurrat ett tag. Efter lunchen ska jag och resten av klassen förflytta oss härifrån Lindholmen till Torslanda för att ha sista lektionen för dagen, CAD.

Förresten, vad hände med det fina vädret som var i morse?? Nu regnar det... Skönt att man är inne ;) Haha
Nu är det dags för mig att ha betygssamtal...

Kram

Bra start :)

Vad gött det var att vakna upp och se solen skina ute och dessutom ha en fot som inte gör ont :D
Den här dagen kan bara inte bli dålig.

Nu är det snart dags för mig att åka till skolan. Idag lämnar jag datorn hemma :) Härligt att slippa bära på den :P

Ha en bra dag.
Kram

Dagen är över

Dagen är över och när jag ser tillbaka på den så ser jag både positiva och negativa saker.
Min dag har mest bestått av kemiplugg. Det har varit lite mindre roligt, men verkligen nödvändigt! En sväng på sjukhuset med brorsan hann jag också med.

Under kvällen var det dags för innebandyträning. Trots att min fot gjorde lite ont så valde jag att vara med. Benen var lite tunga idag, det var ju trots allt ett antal dagar sedan jag tränade sist. Men men, det gick ganska bra i alla fall. Foten kändes bara i börjar, men när kroppen blev varm och jag kom igång så glömde jag av den.
Nu i efterhand så är jag glad att jag tränade. Kroppen känns sådär lagom go och benen lite möra. Precis så jag vill att det ska vara efter ett träningspass. Foten känns mycket bra. Har inte alls ont :D
Hur den är imorgon återstår att se, men jag tycker allt att det känns ganska bra :)

Just nu sitter jag i mitt rum och försöker avrunda kvällen. Något mer pluggande orkar jag inte med idag. Jag har gjort tillräckligt mycket under dagen :)
Imorgon är det tisdag och det är dags för mig att återvända till skolan. Det är en ganska lugn dag som väntar :) Första lektionen kommer vara idrott, as gött :D. Andra lektionen är det matte, där ska vi bara få reda på betyget. Sista lektionen är det CAD som gäller. Vi ska i grupper CAD:a ihop några olika broar.
Skoldagen kommer alltså inte bli så jobbig :)


Håret är nu uppsatt i två inbakade flätor, skolväskan är packad, tänderna är borstade, jag är utloggad från facebook-chatten och statusen på mina msn är ändrad till "Inte vid datorn". Vad är nästa steg? Jo att gå och lägga mig. Och är det något jag ska göra nu så är det faktiskt att gå och sova. Mina ögon orkar inte vara öppna så länge till.

God natt :)

Hemma

God förmiddag :)
Idag blir det ingen skola för mig. Jag vaknade för några timmar sedan och mådde lite mindre bra. Huvudet gjorde ont och dessutom hadejag ont i en tand. Kunde inte tugga. Konstigt :S
Det har fortfarande nte gått över....
Trots huvudvärken har jag valt att plugga kemi. Jag har nu suttit framför skrivbordet sedan klockan åtta... Det är helt enkelt dags för en lite rast.
Mitt horoskop för denna dag lyder:


Jag ska alltså ta en rast för att orka fortsätta med pluggandet :) Haha

Frågan är bara vad jag ska hitta på en liten stund. Datorn går bort, kommer bara fastna framför den i så fall! Tv:n orkar jag inte starta... Jadu, det finns inte så mycket att göra. Kanske ska gå och se om posten har kommit, då får jag ju lite luft på köpet :P

Jag hittar nog på något bra.
Kram

Slut på ledigheten

Då var det söndagskväll igen. Tiden går fort även när man inte har roligt. Idag har det varit en riktigt tråkig dag. Bara massa pluggande hela tiden.

Jag ligger just nu i sängen och har ont i foten och huvudet. Jag är lite besviken att foten fortfarande gör ont. Jag har ju trots allt inte gjort någonting sedan i fredagskväll. Att huvudet gör ont är jag inte förvånad över. Det har blivit många timmars läsning idag och huvudet har gått på högvarv för att hänga med och förstå allt. Lite segt.
Det är lite jobbigt att alla lärare väljer att lägga massa saker nu på slutet. De tänker inte alls på oss som får slita som djur dag och natt för att hinna med allt.

De senaste timmarna har jag inte kunnat plugga något. Brorsan har haft filmkväll här (som vanligt) och de har skrattat en del, vilket gjort att jag inte kunna koncentrera mig. Jag passade istället på att surfa runt på diverse olika högskolor för att försöka se om jag kunde hitta något att läsa vidare till efter gymnasiet. Det är i och för sig ett år kvar tills jag tar studenten, men det är ganska härligt att veta på ett ungefär vad man vill. Det är svårt att veta exakt vad jag vill, men jag tycker fortfarande att civilekonom lockar mest. Frågan är egentligen om jag pallar att läsa så många år till. Jag är redan nu ganska trött på skolan. Kanske känns det lite bättre efter sommarlovet när man har studenten att se fram emot? Vad vet jag?

Imorgon är det måndag igen. Jag orkar inte! Några dagars ledighet till skulle jag inte tackat nej till. Helgerna går för fort!

Nu ska jag nog ställa datorn på skrivbordet och sedan ska jag försöka leta upp resten av sängen. Den borde ligga under alla kemipapper...

Sov gött och dröm sött.


Ge mig mer tid!

Jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Lite mer tid skulle behövas!
Imorse vaknade jag vid tolv. Det var härligt att få en liten kort sovmorgon. 17 timmars sömn blev det sammanlagt. Egentligen ville jag sova lite till, men hjärnan satte stopp för det. Jag behövde sätta igång med pluggandet!
Sagt och gjort... Jag har pluggat hur mycket som helst idag, men trots det känns det inte bra. Jag känner mig stressad och är osäker på om min hjärna verkligen tar upp allt som jag läser och skriver. Det känns inte så.

För en stund sedan fick jag ta en paus i pluggandet. Jag kom på att min dator ska scannas imorgon i skolan. Inga nerladdade saker fick finnas kvar... När jag ändå höll på att avinstallera program så passade jag på att även tömma datorn lite. 16gb kort, 12 gb filmer och en massa dokument förflyttades till en extern hårddisk. När detta var gjort passade jag på att starta om datorn. Det var inte igår den startades om... utan det var 11 dagar sedan. Det kanske inte är så konstigt att min dator är lite trög ibland när det är igång hela tiden...

Imorgon börjar jag klockan 12.10, men förmodligen kommer jag befinna mig i skolan redan vid 8-tiden för att plugga. Jag känner att min hjärna börjar strejka. Den säger emot. Att ta in mer information vill den inte göra. Det suger! Jag vill ha sommarlov!

Nu ska jag fortsätta med pluggandet en stund till.
Kram

Det tar på krafterna att vara ledig...

Oj vilken avslutning det blev på denna kväll...

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev det förra inlägget. Jag har mest tillbringat min tid i rummet och pluggat kemi eller surfat runt på internet. Lite mat fick jag gjort till familjen också.
När kvällen kom var jag helt slut. Det blev ju som sagt inte så mycket sömn inatt.

Klockan kvart hade precis passerat sju när jag somnade. Jag vaknade till en gång vid nio av att jag var törstig. Efter lite vatten så däckade jag igen. För några minuter sedan kom mamma in i mitt rum och sa att jag skulle ställa datorn på golvet för att inte den skulle ramla ner. Hade hon inte väckt mig så skulle jag förmodligen fortfarande ligga i min säng med datorn bredvid mig och stirra in i den.
Nu har jag förflyttat datorn till skrivbordet så nu är det dags för mig att gå och sova igen.

God natt

Rubbade planer

Mina planer för dagen har blivit lite rubbade, men inte gör det mig något...
Imorse vaknade jag redan klockan tio efter endast två timmars sömn. Det var lite störande. Tyvärr kunde jag inte somna om för magen kurrade för mycket. Det var ju helt enkelt bara att lämna sängen och acceptera att det inte skulle bli någon go sovmorgon.

Sedan klockan tio har jag gjort mycket, men tyvärr inte pluggat. Först fick det bli lite mat, sedan lite surfande på datorn och slappande framför tv:n. Där gick tre timmar...
Vid ett-tiden blev jag ensam i huset. Mamma och pappa var ute klippte gräset och fixade lite i trädgården och mina bröder åkte iväg... Istället för att jag bara skulle sitta här i mitt rum och mögla så tänkte jag hjälpa till att fixa lite här hemma. Sagt och gjort. Dammsugaren och diverse städtillbehör åkte fram.... Nu drygt en timma senare har jag städat hela huset. Golven är fortfarande lite fuktiga efter att jag tvättat dem. Så underbart.
Nu är kaffet till mamma och pappa klart och mitt vatten fårn Soda streamen är klart. Dags att överraska dem kanske? ;)

Snart måste jag börja plugga... Lite mindre roligt, men jag har tyvärr inget val.
Det känns lite mindre roligt att sitta här inne när solen skiner ute och det är ganska varmt... Men men så kan det bli ibland.

Nu ska jag göra lite nytta här.
Kram

Besök hos Daniel :)

När smärtan var som värst blev jag räddad. Daniel ringde och frågade om jag ville komma till han eftersom han var ensam hemma och hade väldigt tråkigt. Självklart blev mitt svar JA! :)
Så när klockan närmade sig halv elva så lämnade jag hemmet för att bege mig till Olofstorp där Daniel väntade. Det var länge sedan jag körde/åkte den vägen, men trots det hittade jag rätt direkt. Stolt! :P

Stunden hos Daniel var helt sjukt bra. Vi skrattade, pratade, skrattade lite till och skrattade ännu mer. Skratta var precis vad jag behövde göra. Jag glömde av att foten gjorde ont.
Framåt halv två valde jag att åka hem igen. Skulle egentligen kunnat sovit över, men jag måste plugga imorgon, eeh idag, så det var lika bra att åka hem.
Nu är jag alltså hemma igen. Är ganska trött så efter detta inlägget kommer jag starta tv:n för att somna till den, som vanligt alltså.
Foten gör faktiskt inte fullt så ont som den gjorde förut ont, men om det är för att jag tagit en del tabletter eller om den faktiskt har blivit lite mer okej vet jag inte. Det återstår att se imorgon.

Planerna för resten av dagen ser ut typ såhär:
Snart gå och lägga mig
13.00 gå upp
1300-18.00 plugga!
18.00-18.10 äta något
18.10-22.00 plugga!

Rolig dag eller hur?
Jag måste verkligen plugga. Det börjar dra ihop sig till terminsslutet och jag har en del saker som måste göras fram tills dess.
V.22
Torsdag: Kemi slutprov

V.23
Måndag: Tal
Måndag: Lämna in taldisposition
Tisdag: Lämna in CV
Onsdag: Lämna in en tekniskrapport
Fredag: Lämna in Konstruktionsuppgifter

V.24
Tisdag: Engelska arbete in
Onsdag: Historia arbete in

V.25
Onsdag: Elektroikprov

V.26
Tisdag: Historiaprov
Onsdag: SKOLAVSLUTNING! :)

3 prov, 6 inlämningar och ett tal kvar. Kom igen nu Malin, det här fixar du!

Nu börjar tiden rinna iväg. Klockan är snart tre och det är nog dags för mig att börja fundera på att lämna datorn och gå och lägga mig istället. Kommer aldrig orka upp vid ett annars...

Sov gött och dröm sött :)

Tillbaka till helvetet...

Jag trodde inte jag skulle behöva skriva en sånt här inlägg, men tyvärr blir det så....

Jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen. Smärtan har tagit över mitt liv just nu. Jag ligger i min säng och vrider och vänder mig, men ingen hjälper. Det bränner, pluserar och gör så jävla ont! Jag trodde inte att jag skulle behöva uppleva detta igen. Allt kändes ju så bra och positivt ett tag. Det jag pratar om är min fot. Den är åt helvete.
Den hade ju varit så bra ett tag, vad fan hände?

Imorse när jag gick upp så kändes allt väldigt bra, jag såg fram emot en heldag på jobbet.
Min arbetsdag var helt okej. Stod i kassan 9.00-11.30. Tog lunch i trettio minuter. Gick sedan in i kylrummet för att fylla på mejeriprodukter. Fortsatte sedan min dag med att springa mellan kassan, ugnen och resten av butiken. Det var lite kaos där ett tag. Lite jobbigt att dra till kassan när jag höll på med något annat... Men det fungerade bra ändå.
Jag är lättlärd och de märkte mina arbetskamrater ganska fort. 30 minuter tog det för mig att lära mig kassan. De var väldigt nöjda, så nöjda att jag faktiskt fick stå själv i några timmar :)
Klockan 16.00 lämnade jag jobbet för att ta mig hemåt. Benen och fötterna gjorde ganska ont, men jag trodde att det bara var för att jag stått upp i 6,5 timmar (fick sitta under lunchen)... Nu har jag hunnit vara hemma i några timmar och benen och min vänstra fot är okej igen... Däremot är min högra fot åt helvete (den jag har haft problem med). Jag vet inte vad jag ska göra.

Det här är inte okej. Orkar inte med mer smärta.
Det här går inte. Jag börjar få panik. Klarar inte av att göra någonting. Jag kan inte ha foten still för då pulserar och bränner det i den, men rör jag den så gör det ta mig fan ännu ondare.
Jag är besviken och ledsen. Trodde att foten var på väg att bli bra. 

:'(

Jobbet väntar

God morgon :)

Det är inte ofta jag slänger in ett inläg här såhär tidigt :P
Vädret ute är lite mindre bra, det regnar lite "/
Vilken tur för mig som ska vara inne hela dagen :)
Om några minuter sticker jag iväg till jobbet.

Hoppas du får en bra fredag :)

Kram

Jaha, det här inlägget kändes ju inte alls meningslöst... Haha

Tråkig dag

Fy vilken tråkig dag jag har haft idag. Det har inte hänt något roligt alls.
Mina planer var att egentligen ha sovmorgon till tolv, men innan jag somnade inatt så ändrade jag mig och ställde in klockan så det skulle ringa vid tio istället...
Anledningen till det var att jag ville vara snäll och hjälpa mamma att handla lite. Det var uppskattat :)
Från tolv-tiden och fram till nu har jag suttit på min säng och pluggat kemi och surfat runt lite. Hur kommer det sig att det är mycket lättare att plugga i sängen än vid skrivbordet?
Jag fick i alla fall pluggat lite, men tyvärr inte så mycket som jag trodde att jag skulle hinna göra... Min hjärna har nu korkat igen och kemiboken har fått flytta till skrivbordet igen.

Jag funderar ganska snart på att gå och lägga mig och titta på tv en stund innan det är dags att sova.
Imorgon måste jag gå upp tidigt, ska nämligen jobba 9-16.

Hoppas att morgondagen blir lite roligare..
Kram

20 maj 2009

Vilken härlig avslutning det blev på denna dag :)

Imorse när jag vaknade så regnade det och mina ben var väldigt stumma, jag valde därför att hoppa över joggingrundan. Att sova lite till är ju faktiskt ganska gött det också ;)
Skoldagen var lite speciell. Det kändes som om det var fredag. Hjärnan var lite tröttare än vanligt, precis som den brukar vara när det är dags för helg. Men liksom det är ju faktiskt bara onsdag idag. Jag tror nästan att jag har någon inbyggd sak i mig som känner av när det är dags för lite ledighet. Haha
Elektronik och tyska är vad jag har sysslat med idag :) Som alla andra elektroniklektioner så hände det inte så mycket. Vi fick två uppgifter att lösa på 3 timmar och 20 minuter... Det tog typ 30 minuter för mig att lösa dem, och då ska jag tillägga att jag samtidigt satt framför datorn och läste bloggar, knarkade facebook, chattade, ja jag gjorde lite av varje. Hade jag jobbat seriöst så skulle uppgifterna varit lösta på typ 10 minuter :P
Det blev en hel del rast, men inte gjorde det mig något. Jag passade på att stänga ögonen en stund. Att sova är gött ;)

Sista lektionen var tyska. Jag tyckte den var helt meningslös. Vi var först nere i biblioteket och lyssnade på några från något universitet som pratade om filmer. Väldigt ointressant! Att föreläsaren dessutom läste direkt från ett papper gjorde inte saken bättre. Jag tror seriöst inte att det var hon som hade skrivit "talet". Det var lite mindre bra alltså...
Självklart fick vi inte sluta när föreläsningen var över! Vi skulle tillbaka till klassrummet och ha en frågesport. Det kändes väldigt meningslöst! Vi lärde oss ändå ingenting. Klockan fyra var det tack och hej för denna gång. Böckerna lämnades in och sedan bar det av hemåt :)

Det är lite jobbigt när man vill hem och det är sjuhundra mils kö på vägen. Det suger riktigt mycket. En timma extra tog det för mig att komma hem. Att det varje dag ska ta såhär lång tid börjar bli jobbigt. Kan det inte bara sluta bli köer när jag ska åka hem??

Hemma hann jag vara en liten stund innan det var dags att dra iväg på ett spinningpass.

Just nu sitter jag i mitt rum och njuter av att vara nyduschas. Spinningpasset var as roligt, svetten rann och benen fick jobba. Känslan inom mig går inte att beskriva. Jag är så glad.
Jag trodde faktiskt att det skulle bli väldigt jobbigt med ett spinningpass i och med att mina ben har fått en hel del träning de senaste dagarna och därför inte är/varit helt normala, men ack så fel jag hade. I början innan musklerna blivit varma var det lite segt, men när passet väl var igång så gick det väldigt bra :)
Jag ser fram emot nästa vecka när det är dags för nästa pass. Nu gäller det bara att ragga tag i resten av brudarna så att de kommer dit också :P

Det känns lite konstigt just nu. Jag sitter här, klockan är typ tio och min kropp är inställd på att gå och lägga sig om några timmar. Den är inställd på att väckarklockan ringer klockan 6.10 imorgon. Hur kommer det sig att den inte känner av nu att det faktiskt är ledigt imorgon? I skolan "visste" den ju om det... Hmmm, det är mycket jag inte förstår mig på.
Trots att jag är ledig imorgon så tänkte jag ändå ställa väckarklockan för att komma upp i lagom tid. Har ingen lust att sova bort hela dagen när jag vet att jag har en del att plugga på.
Så imorgon får min väckarklocka allt väcka mig vid 12.00. Det blir en liten sovmorgon, men inte lika lång som jag skulle vilja ha.. men man kan ju inte få allt här i livet.
Tror nog ändå att jag är ganska nöjd imorgon kväll om jag gått upp tidigt och pluggat mycket. Det kommer nog kännas lite bättre då. Fokus imorgon är kemi. Jag har slutprov nästa vecka så det är allt dags att sätta igång med pluggandet! Har du inget för dig imorgon så får du väldigt gärna hjälpa mig med pluggandet. Roligt erbjudande eller hur? Haha

Nu ska jag inte sitta här och skriva mer, min kropp säger till mig att det är dags att starta tv:n och glo på den ett tag :P


Kram

Trött och sliten

Trots att det bara är onsdag idag så är jag helt död. Hjärnan är inte med mig längre. Lite ledighet är vad jag behöver. Jag behöver vila upp mig och få tillbaka lite enerig för att orka med de sista dagarna som är kvar i skolan.

Jag befinner mig just nu på Lindholmen på tyskalektion. Det är riktigt segt. Jag vill bara hem. En timma och 15 minuter kvar till jag får lämna stället! Gött!!!

Ikväll är det spinning på Träna i Kungälv som gäller. Frågan är bara hur det kommer gå. Mina ben gör väldigt ont och kroppen känns sliten. Jag tror nog att jag har tränat lite för mycket de senaste dagarna.

Nu är det tydligen en frågesport som ska göras... Kul kul... eller inte! Suck

Måste dra.
Hej hej

Kväll igen

Klockan tickar på och det har blivit kväll igen.
Jag har fått skrivit klart mitt arbete, nu ska det bara lämnas in också... :)

21 skoldagar, 4 prov, 6 inlämningar och 1 tal är vad jag har kvar i skolan just nu. Tyvärr kan det bli några inlämningar och prov till, men som det ser ut nu så är det såhär lite kvar =)
Ååååh, snart är det lov! :D

Idag händer det förmodligen inte så mycket mer. Jag tänkte försöka gå och sova tidigt idag :)

Imorgon är det onsdag och sista skoldagen för denna vecka. Jag har elektronik och tyska. Chill på det :P Elektroniken händer det ingenting på, jag brukar passa på att sova en stund varje lektion ;)
På tyskalektionen ska vi se på någon film (sova kanske? ;) ) och förmodligen lämna in böckerna. Det är nästsista lektionen =) As gött. Ingen är lika glad som jag att slippa den kursen. Haha

Under ledigheten kommer jag vara allt förutom ledig. Det sista i skolan ska ju göras, att slappna av nu går inte! Jag kommer alltså få plugga på torsdag, lördag och söndag. På fredag ska jag jobba hela dagen =)

Som avslutning på detta inlägg kan jag meddela att jag känner mig väldigt mycket bättre än jag gjorde för några timmar sedan. Leendet och glädjen har hittat tillbaka till mig :)

Nu ska jag nog gå och lägga mig och tänka på om jag ska ha utlandspraktik eller inte. Jobbigt läge!

God natt :)

19/5

Vad har hänt med mig idag? Allt känns jobbigt.
Redan imorse kände jag mig inte som jag brukar. Det fanns ingen glädje hos mig. Kroppen gjorde ont och jag var väldigt trött. Trots det släpade jag mig ut på en joggingrunda i skogen innan skolan. Det gick ganska trögt, jag längtade tillbaka till min säng.
Innan skolan blev det en långpromenad. Jag orkade inte bara sitta still i en timma och vänta på att idrotten skulle börja.
 
Jag trodde att det skulle bli jobbigt att springa runt på Lundbystrandsgolvet, men ack så fel jag hade. Idrottslektionen gjorde mig lite gladare för stunden, met härligaste var nog ändå när lektionen tog slut och jag kunde vila mina ben igen.

Sista lektionen började vi med ett nytt moment, Brobyggande. Det är ett grupparbete som ska vara klart om 8 lektioner. Det går ut på att man ska bygga en bro (kanske ganska självklart med tanke på namnet på momentet...) Min grupp fick gjort riktigt mycket. Jag jobbade och slet trots att jag egentligen inte hade någon energi alls i kroppen.

Nu har jag hunnit vara hemma i nästan två timmar och kvällens joggingrunda är avklarad. Mina planer var egentligen att plugga först, men vädret såg lite lurigt ut så jag passade på att springa innan regnet kom... Nu ligger jag i min säng och har fortfarande inte börjat plugga. Orken finns inte, men jag har inget val. Imorgon måste jag lämna in uppgiften. Okej, det är väl en ganska enkel uppgift (1 sida om hållbar utveckling), men det är lite jobbigt att jobba när kroppen är helt slut.

Nytagen bild... Pigg och glad ja....


Nu har jag inget val. Arbetet ska skrivas!

Kram

Ingen bra dag hittills...

Den här dagen kommer inte bli bra. Imorse var jag ute och sprang en sväng, trots att jag egentligen inte orkade. Till skolan kom jag en timma för tidigt, hatar bussar som inte passar med mina skoltider! Istället för att bara sitta och se dum ut så gick jag ut på en långpromenad. Om typ en tio min startar idrottslektionen. Frågan är hur jag ska kunna prestera när jag är helt död. Min kropp är helt slut. Alla muskler i benen gör ont. Kan inte skriva mer nu, mobilbloggar. Å då kan man inte skriva så långt :(

Träning

Oj oj, det är knappt att mina ögon klarar av att vara öppna. Tröttheten kom som en blixt från en klar himmel.
Skoldagen hann knappt börja innan den slutade, det var i alla fall så jag kände.
APU-informationen var seg och jobbig. Nu har jag beslutsångest. Hur ska jag göra? Åka iväg på utlandspraktik eller stanna kvar hemma i Sverige?
Det hade varit grymt roligt att dra iväg utomlands och jobba, men då kommer jag missa innebandyn i 9 veckor (v.37-45) och det är ju inte så roligt.
Jag blir galen! Nästa tisdag ska jag ha bestämt mig. Det kommer bli många långa diskussioner innan dess.

Andra och sista lektionen för dagen var, som jag sa i det förra inlägget, Konstruktion. Vi började lektionen med att titta på film, FARLIGT! Jag höll mig vaken i 30 av 50 minuter i alla fall, bara det säger väl hur ointressant den var...? Efter filmen var det dags för provet... Man fick gå när man var klar =) Jag tror nog att det gick ganska bra för mig, men men man kan ju faktiskt ha fel också. Resultatet kommer förmodligen nästa vecka eller nått sånt.

Nu under kvällen har jag varit på innebandyträning. Idag passade jag på att vara med och träna. Fy fan vad roligt det var. Att foten dessutom höll gjorde allt ännu roligare. Även nu en liten stund efter känns den väldigt bra. Härligt!
Lite värre är det med min kropp. Den har fått en hel del träning de senaste dagarna. Benen är stumma och vaderna och höfterna är ömma. Jag har nu bestämt mig för att inte dra ut på någon joggingrunda innan skolan imorgon. Jag har ju ändå idrott den första lektionen, så lite träning får jag ändå.
Imorgon kväll blir det däremot en liten runda i skogen. Om jag nu hinner, har en del att plugga på.

Nu är det dags för mig att börja avrunda kvällen. Imorgon börjar skolan 9.40 så det blir en lite sovmorgon för mig =) Det tackar jag inte nej till. Haha

God natt

Måndag igen...

Jaha då var det måndag igen. Helgerna går för fort. Jag hinner knappt reagera på att dagarna rullar fram. Något positivt med att dagarna går snabbt är ju att sommarlover kommer närmre. Endast 24 skoldagar kvar tills går jag på sommarlov. Gött gött.

Imorse tog jag en joggingtur innan det var dags att åka till skolan. Benen var inte lika stela idag, men helt normala var de knappast! I skogen var det as blött, det hade tydligen regnat lite, men men jag sprang på ändå. När jag kom hem igen så gjorde det förbannat ont på min häl. Det kanske inte var så konstigt när jag tittade efter. Skoskavsplåstret hade lossnat och såret hade fått en del skav på sig. Blodet rann ganska gött...
Efter en lång dusch, lite mat i magen och allmänt slappande framför datorn var det dags för mig att bege mig hemifrån för att först ta en sväng till NWB och hämta tejp och sedan åka vidare till skolan.

Just nu sitter jag i uppehållsrummet i skolan med 32 rullar tejp (till innebandyn) bredvid mig. Förmodligen kommer dessa räcka ett tag =)
Om 50 minuter startar min första lektion för dagen... Det är bara massa införmation inför APU (praktiken) i trean. 50 minuter efter det startar min sista lektion för dagen. Den blir lite mindre rolig eftersom det är konstruktion (tråkigaste ämnet i världen!) och vi har ett prov. Det blir alltså inte så roligt... Om man får gå när man är klar vet jag inte, men jag hoppas på det i alla fall.

Nu ska jag sluta upp med skrivandet här och istället umgås lite med mina vänner.
Kram

Att jogga är gött...

Jag sa igår att mina höfter och ben var ömma. Frågan är bara hur jag ska kunna beskriva hur de känns idag..
Imorse när jag vaknade kunde jag knappt röra benen. De var stela, ömma och kändes blytunga. Trots mina krämpor så valde jag att ännu en gång snöra på mig skorna och bege mig ut i skogen för ännu en joggingrunda.
Den här rundan var inte alls så rolig. Benen ville knappt transportera mig framåt. Den första kilometern var ett helvete. När kroppen väl blivit varm så gick det lite bättre.
Som alla andra gånger avlutade jag mitt träningspass med en stund på balansplattan. Jag tycker det är såååå tråkigt, men det är ett måste om jag ska kunna få en normal fot! För att göra stunden lite roligare så passade jag på att surfa runt lite på internet undertiden...


Att stå på ett ben med datorn i ena handen och skriva med den andra handen var inte lätt, men lite utmaning måste jag ju ha ;)




Eftermiddagen gick fort. Jag och Emma hittade på diverse olika saker att göra.
Vid fem-tiden åkte Emma hem. Jag passade då på att lägga mig på sängen med datorn bredvid mig och bara surfa runt för att vila huvudet lite. Tiden rann iväg och helt plötsligt var klockan halv sju och det var dags för mig att ännu en gång bege mig ut i skogen och springa en sväng.
Den här rundan gick lite lättare än den imorse, men jag kan inte påstå att det gick speciellt lätt ändå. Benen var väldigt stumma, men jag lyckades ändå ta mig runt hela rundan. Härligt!

Nu har jag legat framför tv:n en stund och frågan är om jag kommer kunna förflytta mig härifrån. Benen säger emot mig. Det är lite segt, men men så kan det vara ibland.
Imorgon har jag sovmorgon, börjar klockan 12.10. När jag lämnar sängen återstår att se :P
Jag har planerat in en runda i skogen innan jag åker till skolan i alla fall.
Eftersom foten fortfarande känns väldigt bra så har jag nu bestämt mig för att vara med en stund på innebandyträningen imorgon. Hur mycket vet jag fortfarande inte, men även om det bara blir en liten stund så är jag glad. Det ska bli gött att handskas med klubba och boll också.

Det här var nog allt för mig idag.
Hoppas att din dag har varit bra.
Kram


Lördag 16 maj

Idag har jag haft en väldigt bra dag trots att det inte blev någon sovmorgon imorse. Kusinen kom hit vid kvart i elva, så då var det bara att gå upp. Jag var lite rädd att foten skulle vara lite mindre bra pga min joggingrunda igår, men tro det eller ej men den verkar inte alls ha lagt märket till att jag faktiskt sprang. Den gjorde alltså inte ont. Snacka om att jag blev glad.
Förmiddagen flöt på snabbt utan att jag gjorde något speciellt. Tillslut kände jag mig så rastlös att jag satte på mig träningskläder och gick ut och sprang en sväng. Även denna gång blev det en runda på 2,5 km. Tillbaka hemma gjorde jag övningarna på balansplattan och tåhävningarna. Foten tog allt väldigt bra.

Eftermiddagen flög fram i en väldans fart. Vart tog all tid vägen?
Framåt halv sju tiden började det krypa i mina ben. Träningsdags igen! :)
I och med att foten klarade rundan på förmiddagen så bra så valde jag att ta en lite längre sträcka denna gång, 5 km blev det. Väl hemma så kände jag bara  AJ, Fan vad ont det gör. Nu blev du säkert lite rädd, men ta det lugnt. Det var mina ben som gjorde ont inte foten. Min fd vattenblåsa som satt väldigt bra på hälen är nu ett minne blott. Nu finns det ett gött sår på hälen istället. Mycket härligt...
Nu har det gått några timmar sedan min senaste joggingrunda och trots att mina ben gör as ont och höfterna är ömma så kommer jag garanterat snöra på mig joggingskorna imorgon för att ännu en gång bege mig ut på en joggingrunda. Jag är laddad nu. Det är dags att fixa konditionen (det känns att jag inte tränat på ett tag). Klarar jag av att springa imorgon utan att det känns något i foten så kommer jag vara med en stund på innebandyträningen på mångag =)

Jaha vad händer resten av kvällen då?
Jo, jag kommer förmodligen ligga kvar här i soffan ett tag och njuta av att Emma ligger och sover. Mina öron har nästan ramlat av av allt hennes prat haha.
Imorgon är det söndag och jag kommer förmodligen behöva gå upp tidigt. Emma ligger liksom och sover i mitt rum... Är det något jag längtar efter så är det en sovmorgon. Men men, det är väl bara att bita ihop. Förmodligen kommer jag kunna sova ut på torsdag när jag är ledig =)

Nu har jag inte så mycket mer att skriva här idag.
Kram


Nattsysslor

Jag vågar knappt sova längre. Den senaste tiden har jag vaknat mitt i naten av att jag gjort massa konstiga saker. Inatt tillexempel vaknade jag av att jag ändrade tiden på min väckarklocka. Varför jag gjorde det vet jag inte. Och hur det gick till förstår jag inte heller, liksom jag kan knappt ändra tiden när jag är vaken för att en knapp inte fungerar riktigt... Jag försökte ändra tillbaka tiden, men det gick inte så bra. Jag var för trött och fattade inte riktigt vad jag gjorde. Istället satte jag in alarm på min andra mobil också... När jag vaknade imorse så tittade jag på klockan... VAAAAAAAAAA!? 10.07 Helvete, jag är försovit mig!
Det var så jag reagerade... Snabbt som fan satte jag mig upp och förflyttade mina mobiler till skrivbordet. Då slog det mig att klockan endast var 6.07 på telefonerna... Det var då jag kom på vad jag sysslade med inatt... haha

Förra veckan vaknade jag, även denna gång mitt inatten, av att jag stod framför mina garderober och försökte välja kläder. Helt sjukt.
För två veckor sedan vakande jag upp sittandes framför datorn.
Jag har helt enkelt börjat göra massa sjuka saker mitt i natten. Jag vågar snart inte sova längre. Vad är det som gör att jag inte sover på nätterna? Varför hålla på att slösa energi när man kan sova??
Det är mycket man inte förstår sig på.
Det är helt sjuk.

Nu går det framåt :)

Kvällen är framme och jag har intagit min vanliga position,dvs fötterna på bordet och datorn på magen.
Min dag har varit helt okej. den började inte så bra men nu är det helt sjukt bra.
Nätverket i skolan fungerade inte riktigt (som jag skrev imorse). Det var riktigt störande. Jag skulle egentligen ha skrivit ett tal, men tyvärr gick inte det så bra i och med att jag inte kunde besöka någon hemsida. Snacka om segt! Framåt slutet av lektionen började nätverket fungera igen, tyvärr var det försent för att sätta igång med skrivandet.

Under lunchen valde jag att sova. Det var riktigt härligt. 50 minuters sömn mitt på dagen är aldrig fel ;)
Andra lektionen för dagen var elektronik. Där blev det inte heller så mycket pluggande. Det som skulle programmeras idag hade jag, Carro och Adam gjort klart förra veckan. Vi hade alltså inte någonting att göra. Jag passade på att sova lite till :P hihi

Den allra sista lektionen för veckan var en 45 minuter kort historia lektion. Vi gick bara igenom lite om medeltiden. I och med att kursen läses på distans så blir det inte så många och långa lektioner. Inom en månad ska jag lämna in ett två sidor kort arbete om medeltiden, värsta lätt :P

När jag var påväg hem så kom den där vanliga känslan som kommer varje dag jag lämnar skolan: Fan nu måste jag hem också.
Visst låter det dystert? Jag har börjat hata att åka hem. Det är alltid massa köer på vägen som gör att man aldrig kommer hem i tid! Tänk vad gött det hade varit om vägen någongång var fri. Jag hatar när det är kö!

1h och 20 minuter tog det att komma från Hjalmar och hem till mig... Bara 50 minuter för lång tid. Segt. Jag blir bara så irriterad när saker och ting inte fungerar som det ska.
Väl hemma bytte jag om för att ta mig en promenad innan det var dags för balansplattan. Vädret var as gött och att gå var inga problem alls. 500 meter hann jag gå innan jag kände hur benen ville transportera mig lite snabbare framåt. Helt plötsligt satte jag igång att jogga. Ja du läste faktiskt rätt. Jag joggade! :D
Foten sa inte emot, väldigt härligt. För att inte chocka kropp och fot så tog jag endast en runda på 2,5 km. Vad gött det var att känna svetten som rann längs kroppen :P
Övningarna på balansplattan gjordes när jag kom tillbaka.

Nu har det gått några timmar sedan jag joggade och foten visar inga som helst tecken på att reagera negativt. Jag hoppas att den är lika bra imorgon. Kanske jag kan sätta i gång och jogga på allvar snart. Och ja, jag lovar att inte gå för snabbt framåt. Bara för att jag joggade idag så betyder inte det att jag kommer göra det imorgon. Det får inte gå för snabbt framåt nu!

Nepp, nu är det dags för mig att göra det jag är bäst på... nämligen att dega framför tv:n :)

Kram

Nätverket fungerar ju fan inte!

Det här går ju inte!

Jag sitter i skolan och försöker skriva ett tal. Det går inte så bra. Hur lätt är det på en skala ett till tio att leta fakta på nätet när det trådlösa nätverket inte fungerar riktigt i skolan? Det är helt stört. Jag var nere hos datagubbarna för en liten stund sedan och klagade. Nu går de runt i hela skolan och mäter hastigheten och liknande för att försöka få reda på vad som är fel.

Jag blir så irriterad på sånt här. När jag väl är laddad och taggad och planerat att jobba seriöst på en lektion så skiter det sig. Så irriterande. Ska det här bli en dag som slutar med att jag kokar av ilska? Fan också. Inte alls roligt!

Halva lektionen återstår och jag har bara fått ihop lite fakta. Störande!


Nu har jag klagat lite... Kanske ska skriva något bra och positivt istället...

Foten.... Den är helt sjukt bra. Några dagar har gått sedan jag fick klartecken att börja träna igen och jag har gjort mitt Rehabprogram väldigt många gånger. Ju fler gånger jag gör det desto bättre och starkare känns foten. Jag klarar mer och mer. Det är helt sjukt bra.

Om foten fortsätter såhär så tänkte jag prova på att springa på måndag :)

Nu verkar nätverket fungera, ska passa på att publicera detta inlägg och söka lite fakta till mitt tal innan allt bryts igen.


Mindre bra dag...

Den här dagen har inte varit bland de bästa... Jag är irriterad, trött och allmänt slut i huvudet.
Igår kväll somnade jag redan vid halv elva, dock så vaknade jag efter drygt en halv timma och var pigg. Suck. Jag satte mig framför datorn en stund, men det hände inget roligt där så jag återvände till sängen istället. Efter någon timma lyckades jag somna igen.
Imorse vaknade jag 15 minuter innan väckarklockan ringde. Trots att jag var väldigt trött så valde jag att tända lampan och gå upp. Hade jag sovit den lilla stunden som var kvar så skulle dagen varit förstörd! Tyvärr hann jag inte med någon balansplatta innan det var dags att åka till skolan.

Stress, stress och ännu mera stress! Ungefär så kan man beskriva min skoldag.
Bussen var försenad, vilket gjorde att jag kom till skolan klockan 7.57. Fick snabbt slänga in alla saker i skåpet och bege mig till lektionssalen där nationellt prov i matte D väntade. Suck!
I fyra timmar (!) satt jag och plågades framför ett fett prov. När jag lämnade salen var jag helt slut. Klockan var tolv och jag fick snabbt som f*n ta mig till bussen för att hinna från Torslanda till Lindholmen innan det var dags för nästa lektion. 12.50 var jag på Lindholmen. Magen kurrade som bara den. Självklart kom nästan bakslag här! Det var helt knökfullt, och as lång kö på Äran (stället vi äter). PANIK!
Tillslut fick jag min mat... Klockan var då 13.15, en kvart innan min lektion började. Maten fick jag kastat i mig.... Det resulterade i att jag blev väldigt illamående!
13.30 var det dags för kemilektion. SEGT!
Min hjärna fungerade inte, så jag satt bara framför datorn och surfade... Tyvärr kommer jag får skriva mitt arbete hemma istället tack vare detta... men men, så kan det bli ibland.

15.40 slutade jag (40 minuter tidigare än jag skulle). Såg fram emot en snabb färd hemåt... Men självklart så blev det inte så. Det var köer och busschaffören missade en hållplats vilket gjorde att vi fick vända... 30 minuter försent kom jag hem. Då var jag så irriterad att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag kunde knappt kontrollera mig.
Nu har det gått en liten stund sedan jag kom hem och det är först nu jag börjar komma ner på jorden igen. Att bara sitta på sängen med datorn i knät och chatta med kompis på msn är helt underbart. Det får mig att tänka på andra saker. Jag har blivit lite lugnare, och min irritation är nästan över helt och hållet.

Dagen har alltså inte varit så bra. Jag är helt slut och huvudet gör ont (att stressa är inte bra)! Om en liten stund är det dags för mig att göra dagens rehabträning, dvs en kort promenad och en stund med tåhävningar och balansplatta. När det är klart ska jag lägga mig och sova en stund...

Hoppas att du har haft en bra dag i alla fall =)

Rehab och fästing

Kvällen är kommen och jag har haft en väldigt bra dag :)
Imorse fick jag som sagt sovmorgon. Jag hade planerat att gå upp vid halv åtta, men inatt när jag vaknde så ändrade jag tiden på väckarklockan till sju. Det är inte varje gång jag väljer att gå upp tidigare än jag behöver. Jag älskar att sova ;) Men, när klockan ringde satte jag igång med rehabträningen. Ja, du läste faktiskt rätt. Det var allt en nyvaken Malin som stod i rummet och gjorde tåhävningar och olika övningar på balansplattan =) En halv timma senare var jag färdig, och då var det bara för mig att göra mig klar för att åka till skolan.
 
Min skoldag blev kort. Jag hade mattelektion klockan 9.30-11.00. Egentligen skulle jag ha tyska på eftermiddag, men tyvärr kände jag mig inte riktigt okej, så jag valde att åka hem. Att sitta och plågas på en tre timmar och tjugo minuter lång tyskalektion kändes inte så lockande.
När jag satt på bussen kom lite extra energi. Jag ville ta en promenad för att träna foten lite. Mina tankar blev till verklighet. Jag hoppade av bussen en hållplats tidigare än jag brukar, och tog vägen genom skogen hem. Det var riktigt mysigt, men shit vad allt hade ändrats sedan jag gick den vägen sist (typ några år sedan).
En liten skogsbild


När jag kom hem gjorde jag tåhävningar och övningarna på balansplattan sedan gick jag och la mig. En liten tupplur blev det, och när jag vaknade igen kände jag mig ganska bra igen. Efter några timmar till framför tv:n och datorn kände jag att det var dags att sätta igång med rehabträningen igen. Trots att jag knappt kan gå pga träningsvärk valde jag att ändå ta en kort promend. 3 kilometer och en blåsa på hälen senare var jag tillbaka hemma. Självklart satte jag igång med tåhävningar och balansplattan för tredje gången denna dag.

Efter mitt träningspass var det dags att ta en dusch. Till min förvåning hittade jag en fästing som hade bitit sig fast lite lätt på mitt lår. När jag tog bort den så levde den fortfarande, men inte så länge. Brorsan tog fram en tändare och eldade upp den :P Jag är nu väldigt glad att jag tog min fjärde TBE-spruta i torsdags. Förhoppningsvis kommer jag klara detta utan några problem. Haha

Några timmar har nu gått sedan jag gjorde mitt sista träningspass, och foten känns fortfarande väldigt bra. Blåsan på foten (som har spruckit) kommer inte stoppa mig från att fortsätta med promenaderna. Det är ju bara att bita ihop och trampa på =)

Nu ska jag nog fortsätta med det jag är väldigt bra på, nämligen att slappa framför tv:n :P Hihi
Ha en bra kväll.
Kram

Framtiden ser ljus ut :D

Den glädje som finns inom mig går inte att beskriva.
I eftermiddags var jag hos naprapaten igen. Efter ett böjprov visade det sig att jag inte hade 100 % rörlighet i foten, men det var inte långt ifrån. Anledningen till att den inte gick att böja fullt ut var att den var stel och att mina muskler var stenhårda. Efter en massage av mina vader (det var inte härligt! Ont ont ont!) och lite stretching av musklerna i foten så var rörligheten normal igen =)

I och med att jag inte haft ont i foten alls under denna vecka så tyckte naprapaten att det var dags för mig att börja belasta den lite smått. Glädje! =D
De kommande en-två veckorna kommer jag köra rehab och gå korta promenader varje dag. Känns foten bra efter detta så kommer jag kunna börja springa kortare sträckor.
Helt plötsligt blev jag träningssugen! Helt galet vad saker och ting kan ändras fort.
Foten känns förvånansvärt bra, det är knappt att jag fattat att den inte gör ont. Framtiden känns väldigt bra :D

Jag är glad :D
Vet du vad jag ska göra nu?? Nä klart att du inte vet det :P hihi
Jag tänkte köra lite rehab =) Tåhävningar och några övningar på balansplattan är vad jag kommer syssla med en stund framåt.



För övrigt så kommer morgondagen inte alls bli så bra som jag hade hoppats på. Det var egentligen meningen att våran (klassens) mattelärare skulle komma tillbaka (efter att ha legat på sjukhus ett tag pga gravidillamående....). Äntligen skulle vi bli av med vikarien. Visst, vikarien har varit ganska bra, men vi är vana vid att ha Maria och ingen kan slå henne. Klassens resultat har blivit sämre sedan hon försvann... "/
För 50 minuter sedan plingade det till i min inkorg på its learning och även på facebook. Maria har blivit sjuk och måste stanna hemma imorgon. Helvete!
Hela klassen är förtvivlade, ledsna och lite mindre glada. Självklart kan Maria inte hjälpa att hon blivit sjuk. Men vi hade sett fram emot att få tillbaka henne. Nu måste vi dras med vikarien i en lektion till. Den vikigaste lektionen dessutom! Lektionen innan nationella provet. Det här känns lite mindre bra. Men men, allt blir inte som man tänkt sig. Det är bara att bita ihop och köra.
En sak som däremot är bra är att jag börjar 9.30 tack vare detta. Det betyder att jag har sovmorgon, väckarklockan ringer 7.30. Det är ju faktiskt väldigt gött, inte varje dag jag har sovmorgon.

Nu är det dags för mig att ha en dejt med balansplattan. Önska mig lycka till ;) haha

Zombie

Idag vet jag inte vad det är med mig. Jag går runt som en zombie i skolan. Allt känns bara tung i huvudet. Hjärnan vill inte sammarbeta med mig. Den kopplar inte riktigt.
Bara att få upp skåpet har varit ett problem. För första gången i mitt liv har jag inte lyckats vrida vredet rätt, alltså har det blivit fel kod. Hur svårt kan det vara att öppna ett skåp liksom? Det är ju pinsamt.

Första lektionen i morse var matte. Vi fick ett gammalt nationelltprov att jobba med. Lite jobbigt att lektionen bara var en timma och tjugo minuter. Man hinner inte komma igång på en sån kort lektion. Efter matten var det idrott för alla andra. Jag fick snällt sitta och titta på, men inte klagade jag. Träningen igår gav mig träningsvärk (trots att jag knappt gjorde något...). Att röra på kroppen idag lockade inte så mycket.

Just nu har jag engelska. Det är riktigt segt. Tre lektioner återstår av denna kurs, att börja med ett nytt moment nu känns bara fel. Att det dessutom handlar om att skriva en artikel om kultur i ett engelsktalande land gör inte saken bättre. Finns det något lika tråkigt som att jobba med kultur?

Min skoldag slutar 50 minuter tidigare än den egentligen skulle, alltså åker jag härifrån redan klockan 14.40. Efter skolan ska jag till naprapaten. Hoppas att jag får positiva besked där. Skulle varit väldigt härligt om han sa att det var okej att börja träna lite lätt.

Nu har det gått en bra stund av lektionen, och jag har fortfarande inte fått gjort något vettigt. Kanske är det dags för mig att avsluta detta inlägg och sedan sätta igång med uppgiften.

Kram

Mindre rolig dag

Dagen är över om några timmar. Det har faktiskt varit en lite mindre rolig dag.
Jag kom till skolan vid elva... satte mig i uppehållsrummet med datorn och inväntade Carro och Adam som var och käkade. Som vanligt när vi träffades så blev det massa skratt och prat om vad som hänt under helgen. Alltid lika roligt :p
Min enda lektion för dagen var produktionsutrustning B. Jag och Adam gjorde klart programmeringen för typ 100 år sedan och har allstå haft lång tid på oss att skriva laborationsrapporten. Eftersom jag redan lämnat in min rapport så fick jag göra vad jag ville. Hade det här varit för ett tag sedan så skulle jag lagt mig i uppehållsrummet och sovit bort lektionen... Idag så blev det däremot plugg. Jag satt tillsammans med Carro och pluggade matte i tre timmar. Det var härligt, men ack så jobbigt och tråkigt. Hjärnan börjar strejka tillslut.
Väl tillbaka i klassrummet sa läraren bara hejdå, sedan fick man gå hem. Vaddå störande! Hade jag vetat det så kunde jag dragit redan efter uppropet. Matte kunde jag ju pluggat hemma!
Det var lite mindre roligt...

Hemma hände det inte så mycket. Jag satt mest framför datorn eller tv:n innan det var dags att åka och träna.
Kan inte påstå att jag gjorde min bästa träning idag. Det är inte lätt att fokusera när man egentligen inte vill vara där. Jag så kände jag faktiskt idag. Att åka till träningen var inte alls roligt. Det tog emot.
Jag känner mig så omotiverad till att träna. Dessutom är jag rädd att jag ska göra något som skadar foten. Nää att stanna hemma från träningen idag hade varit bäst för mig...

Vad som händer mer ikväll vet jag inte. Kanske bara tar det lugnt framför datorn i några timmar innan det är dags att sova..
Jag har inget mer att skriva...

Hagel

Min lektion startade för en stund sedan, men hittills har jag knappt fått gjort någonting. Det är inte så lätt att plugga när det haglar som fan ute... Det smattrar en del på takfönsterna... Nu verkar det dock vara på väg att ta slut. Kanske man kan ta och sätta igång med matte på allvar =)

Jag och Carro hade tråkigt och gick ut och tog kort på haglet...


Ha en bra dag =)


Slapp vecka

Finns det något lika gött som att komma till skolan och få höra att taldispositionen ska lämnas in samtidigt som talet ska göras, dvs måndag v.23. Nu har jag typ ingenting att göra denna vecka. Härligt att bara kunna koncentrera sig på matten. Nu blev jag lite extra glad :D

Hihi


Snart börjar min enda lektion för dagen. Produktionsutrustning är det egentligen, men jag har ingenting att göra så det får bli matteplugg istället.


Ha en bra eftermiddag =)


Helgen är över

Helgen börjar lida mot sitt slut. Det har varit jobbiga dagar för mig, mycket pluggande... Idag har jag suttit och pluggat matte från att jag blev väckt vid tolv och fram till nu. Sammanlagt har jag bara tagit en och en halv timmas "rast". Plugga effektivt tycker jag om =)
Jag har idag hunnit plugga igenom hela Matte D-kursen. Värsta gött är det! Nu känns det lite bättre inför nationella provet som ska göras på torsdag. Det är helt sjukt vad man lätt glömmer av saker man gjorde för flera veckor sedan. Jag hade helt och hållet glömt av början av kursen.... men nu är det fastklistrat i min hjärna igen ;)
Att offra en hel helg till att plugga låter kanske inte så trevligt, men jag måste faktiskt erkänna att det har varit det bästa jag gjort på länge.
Jag kan redan nu stryka massa saker från min lisa. Några ändringar har det blivit. Taldispositionen som skulle lämnas in på tisdag ska lämnas in på fredag istället. Talet som skulle hållas på fredag har blivit flyttat och ska istället genomföras måndag v.23.
Om man tittar på min planering så har jag alltså bara taldispositionen att lämna in och matteprovet att göra. Snacka om gött.

Måndag: Inlämning - prod utr. B
Onsdag: Inlämning - tyskaläxa
Torsdag: Nationellt prov - Matte D
Fredag: Hålla tal - Ett lands kultur - FLYTTAT TILL MÅNDAG V.23!
Fredag: Inlämning - Historia
Fredag: Inlämning - Taldisposition

Att ha gjort klart det mesta redan nu känns riktigt härligt. Under veckan kommer jag kunna koncentrera mig på att plugga matte. Talet skriver jag förmodligen imorgon eftersom jag inte har något att göra på lektionen.
Såhär ser min vecka ut om någon är intresserad. Det är en ganska slapp vecka som väntar (i och med att jag pluggat i helgen).



Imorgon tar jag sovmorgon till 8.20 =) Gött gött

Jag funderar lite på om det kanske är dags att röja upp på sängen så att det går att sova där. Just nu är det lite fullt... externa hårddiskar, gamla nationella prov och kläder är bara några saker som tagit över min säng...
Det här var förmodligen allt från mig idag=)
Kram och god natt

Lördag

Hej =)

Idag har jag haft en lång men ganska bra dag.
Imorse fick jag ingen sovmorgon. Mamma gick in i mitt rum vid elva-tiden och självklart vaknade jag då. Att somna om efter det gick inte. Det var för mycket ljud runt omkring som lät. Det var lite segt att inte få sova ut. Jag skulle behövt några timmars sömn till...
Trots att jag var väldigt trött så valde jag att lämna sängen.
Under hela förmiddagen och halva eftermiddagen sysselsatte jag mig med skolarbeten. Att plugga en lördag är inte så kul, men ibland är det ett måste. Jag fick skrivit klart ännu ett arbete och dessutom pluggat lite matte. Det kändes väldigt härligt att ha gjort någon nytta :P

Halv sex lämnade jag hemmet för att bege mig till Linn i Stenungsund för att fira hennes 18-årsdag.
Vi hade det riktigt roligt där. Mat, spel och allmänt tjöt.
Hem kom jag för en liten stund sedan. Jag är trött som bara den, så jag förstår inte varför jag inte gick och la mig direkt istället för att sätta mig här framför datorn. Nu kommer jag knappast gå och lägga mig på en stund...

Imorgon är det söndag och jag kommer ta en sovmorgon. När jag vaknat ska jag plugga. Kul kul... eller inte.
Min hjärna vill inte sammarbeta med mig, det är svårt att få fram ord här. Tror nog att det är bäst att jag slutar skriva på detta inlägg nu.

God natt

Foten och huvudet

Nu är det snart dags för mig att sova. Innan jag kryper ner under täcket tänkte jag skriva lite till här. Eller rättare sagt, göra en uppdatering på foten och huvudet.

Idag har jag gått ännu en dag utan smärta i foten. Det är helt galet. Jag kan inte förklara mina känslor, det finns inga ord till det. Jag ser ljust på framtiden =) Förhoppningsvis kommer foten bara bli bättre och bättre.

Huvudet vet jag inte riktigt vad som hänt med. Jag har inte haft ont i det de senaste dagrna. Dock så har jag ont nu. Jag njuter av de dagarna som var utan smärta =)

Håller min kropp på att få ett spel och bli normal eller? Jag förstår inte riktigt vad som händer, men det är sak samma. Så länge allt blir bättre och bättre så är jag glad :P

Nu är det dags för mig att sova.
God natt


Fredag 8 maj

God kväll =)

Idag har det varit ännu en mycket bra dag med massa skratt. Jag kommer få träningsvärk i mina käkar om det ska fortsätta såhär ;) hihi

Inatt vaknade jag med ett ryck vid tre-tiden. Jag hade drömt en jobbig dröm, en mardröm. Den handlade om min dator^^ Jag drömde att den hade kraschat. I värsta paniken reste jag mig upp för att se hur datorn mådde. Tack och lov så var allt okej med den. Min rädsla släppte dock inte. Jag brukar drömma sanndrömmar, så jag hade inte blivit förvånad om den hade kraschat... Snabbt som bara den plockade jag fram mitt usb-minne och säkerhetskopierade alla viktiga saker. Det tog en stund, men det var värt det. När alla viktiga dokument även fanns på ett annat ställe än datorn kunde jag slappna av igen. Min puls sjönk till normal hastighet. Det var dags att somna om igen. Tyvärr gick det inte så bra. Jag låg vaken i några timmar... Tillslut lyckades mina ögon stängas.

Imorse vaknade jag, efter två timmars sömn, och kände mig väldigt glad. Att vakna upp och känna sig pigg och glad är väl det bästa som kan hända på morgonen, eller? Att dessutom känna att dagen skulle bli bra var ännu goare.

Skolan blev mycket bra. Jag hade nationellt prov på morgonen. Kanske inte så roligt, men det var bara att bita ihop och göra det. På eftermiddagen var det elektronik på schemat. Jag lyckades somna under genomgången. Det är inte alltid lätt att hålla sig vaken när ögonen vill stängas och dessutom en lite mindre rolig genomgång pågår. Det fick bli en kort liten tupplur. Värsta gött :P

Efter skolan åkte jag, Carro, Fredrik och Magnus in till Göteborg en stund. Det blev lite käk på Paprika och sedan lite titt i alla möjliga olika affärer. Efter två timmar skiljdes vi för att åka hem till respektive hem.
Egentligen var det planerat att jag skulle gå ut idag med några kompisar, men tyvärr så hoppade många av, så vi ställde in det.
Nu när jag tänker efter så var det riktigt härligt att det inte blev något. Det är faktiskt ganska härligt att ha en ledig kväll =)
Under kvällen har jag faktiskt pluggat lite. Två arbeten är skrivna och inlämnade, snacka om gött. Nu blir det lite mindre att göra i veckan.

Just nu har jag intagit min vanliga fredagsposition.


Joggingbyxor och en t-shirt. Fötterna på bordet, datorn på magen och tv:n igång framför mig. Kan det bli bättre? Ja, lite bättre kan det faktiskt bli... Jag måste nämligen ganska snart resa mig härifrån för att gå till mitt rum och hämta laddaren till datorn. 11 minuters batteritid kvar... Inte roligt.

Idag kommer det inte hända så mycket mer. Jag kommer förmodligen befinna mig här framför tv:n en stund till...
Imorgon är det lördag och jag ska ta mig en lång och go sovmorgon. Om jag hinner så kommer det bli lite plugg innan det är dags för mig att åka iväg till innebandypolaren Linn, 18-års firande...

Det här var allt för mig idag (tror jag)
Hoppas att du får en bra helg.
Kram

Ps. Jag behövde inte förflytta mig. Min bror var på väg in hit så jag sa till att han skulle ta med min laddare också. Snäll som han är så tog han med den och dessutom stoppade in den i uttaget i väggen. Det jag behövde göra var att sätta in den i datorn :P
Nej, jag är inte alls lat. haha

Trött, skola och fot

God kväll.
Till att börja med kan jag berätta att jag nästintill skriver detta inlägg i sömnen. Ordet trött räcker inte för att förklara hur jag känner mig just nu.

Jag har haft en underbar dag. Mycket skratt och glädje. Skoldagen gick riktigt fort, kanske var det för att jag, Carro och Adam skämtade bort hela dagen. Lärarna börjde nog fundera på om vi gick på droger eller nått sånt. Haha.
Det är helt sjukt att torsdagen snart är över. Imorgon är det fredag och sedan är det helg. Veckan har gått väldigt snabbt.
Skolveckan har varit ganska lugn, tyvärr så kommer det inte fortsätta så i framtiden. Nästa vecka vill jag knappt tänka på. Det är skolsaker till varje dag...

Måndag: Inlämning - prod utr. B
Tisdag: Inlämning - Taldisposition
Onsdag: Inlämning - tyskaläxa
Torsdag: Nationellt prov - Matte D
Fredag: Hålla tal - Ett lands kultur
Fredag: Inlämning - Historia

En lite mindre rolig vecka om man säger så. Okej, det kanske inte är så farligt... Jag har ju trots allt redan lämnat in prod. utr och tyskan... Två saker mindre att tänka på :D
I helgen måste jag dock plugga en del ändå. Jag har inte börjat skriva på mitt tal ännu med tanke på att jag var i Österrike när klassen började skriva... Förutom talet måste jag plugga en del matte. Har jag tid över så får det bli mycket kemi också. Har slutprov om två veckor! Gaaah
Trots att jag har några tuffa skolveckor framför mig så har jag inte tänk att ge upp. Jag ska kämpa, slita och plugga fram till avslutningen. Allt går bara man vill. Och visst känns det roligt och härligt om man slutar när man är som bäst?? ;) När sommarlovet väl kommer så vill jag tänka tillbaka på tiden som varit. Då ska det bara vara massa bra saker.
Jag ser faktiskt fram emot att ge all kraft och ork till skolan. Det lönar ju sig i längden.
Nu pratar vi om något annat än skolan... Vad sägs om min fot? haha

Foten mår fortfarande väldigt bra. Jag har dock lite smått kramp i den just nu, men det försvinner nog om en stund. Att ha avklarat ännu en dag utan smärtor är helt galet. Det är knappt att jag vågar tro på att det är sant. Jag hoppas på att den fortsätter såhär dvs att den blir bättre hela tiden.
Tänk om jag kan börja träna snart - utan att få ont! Kommer det hända tro?
Jag håller alla tummar jag har för att allt kommer bli bra med den :)

Nu rinner tiden iväg och om jag ska orka med ett nationellt prov imorgon bitti så är det nog dags för mig att försöka sluta skriva här och istället gå och lägga mig. Att sova är ju inte helt fel :P

Snart är det helg!

Kramar från en trött men väldigt glad Malin :)

Foten

Oj, jag hade precis tänkt att gå och lägga mig när jag kom på att jag inte skrivit något om min fot idag. Det kanske inte är så intressant att följa utvecklingen med min fot, men sak samma. Jag kommer i alla fall kunna gå tillbaka i framtiden och se vad som hände osv...

Idag när jag vaknade så hade jag lite smått träningsvärk i foten (det kändes så i alla fall), men efter en liten stund kändes den helt okej igen. Under hela dagen har jag gått runt och känt efter extra mycket om foten gjorde ont.

Jag tror knappt att det är sant, men den har faktiskt inte gjort ont idag. Helt otroligt. Jag har alltså  haft en och en halv dag utan smärta! Känslorna går inte att beskriva.
Jag hoppas verkligen på att foten kommer fortsätta såhär. Just nu ser min framtid positiv ut, men tyvärr kan allt vända igen.

Jaja, nu har jag skrivit lite om foten.
Det är dags för mig att sova nu, är ganska trött...

God natt

6 maj 2009

Nu är det tungt.
Jag har de senaste tre timmarna suttit vid mitt skrivbord och pluggat matte. Det var ett tag sedan jag räknade sist, därför kände jag att det verkligen var dags att friska upp minnet lite. Att jag dessutom har prov imorgon gjorde att jag kände för att repetera lite så att jag kunde någonting i alla fall.
Ibörjan gick det riktigt trögt. Jag fattade inte alls vad det var jag hade gjort. Att titta igenom matteboken och mitt anteckningsblock hjälpte mig ingenting. För att jag skulle få in något innanför pannbenet så blev jag tvungen att börja räkna om alla uppgifter. Jag trodde att det skulle ta jättelång tid och att det skulle vara jobbigt, men så blev det verkligen inte. På tre timmar har jag nu hunnit göra lika mycket som jag gjort de senaste 8 veckorna. Det kanske låter mycket, men det var faktiskt bara 74 tal. Jag trodde aldrig att jag skulle orka med att göra alla tal, men se på sjutton det gjorde jag allt. Tänk om jag hade varit såhär effektiv varje gång jag ska plugga. Vad mycket jag hade fått gjort då och vad kort tid allt hade tagit.
Imorgon i skolan får det bli en snabb repetition innan provet. Det kommer nog inte bli så jobbigt. Förmodligen så blir det mest repetition om hur man räknar ut derivata och integraler på miniräknaren. Förresten, det är ju egentligen väldigt sjukt... Jag kan räkna både derivata och integraler på vanligt vis, men inte på miniräknaren. Liksom, det är ju egentligen bara att knappa in alla värden och vips så kommer svaret fram. Jaja, jag tycker egentligen att det är ganska onödigt att kunna räkna det på miniräknaren, liksom tänk om jag i framtiden måste räkna derivata hur jobbigt är det inte då att leta fram en miniräknare först. Nej, jag klarar mig allt genom att räkna ut den på det gamla vanliga viset.

För övrigt så har jag haft det ganska slappt idag (som vanligt). Första lektionen hade jag konstruktion. Där skulle man bara genomföra en laboration på tre olika sätt och sedan jämföra mätvärderna. Det var ju inte så jobbigt.
Andra lektionen för dagen var tyska. Jag vet inte hur många gånger tidigare jag skrivit att tyska är tråkigt... Efter dagens lektion ändrade jag mig dock lite... Kan det kanske bero på att den var så slapp och kort kanske?
Läraren skulle ha betygssamtal så hon satte igång en film som vi skulle titta på. Tror du att det var många som tittade när läraren inte var där? Haha, exakt. Tror inte att någon tittade faktiskt. Jag passade på att sova under hela filmen. Orkade verkligen inte se en film på tyska.
Efter filmen fick jag lite problem. Vi skulle skriva lite om kulturen i filmen, men hur lätt var det när jag inte tittade?? Helt dum var jag dock inte... Jag frågade självklart mina klasskamrater om inspiration... Där tog det tyvärr stopp. Ingen i klassen visste vad de skulle skriva. Tillsammans kom vi fram till att vi skulle skriva ihop något som lät bra. Det var ju faktiskt vad vi själva tyckte som vi skulle skriva.
Efter att jag skrivit en kladd på svenska uppstod nästa problem... Översätta det till tyska! Tror du att min hjärna fungerade när jag var nyvaken? Den var typ stendöd.
Min räddning blev google translate. Visst, texten blev inte alls grammatisk rätt men hur jobbigt var det att ändra liksom. Kvart i fyra var jag klar och slutade för dagen. Det är inte varje tyskalektion som man får sluta 45 minuter tidigare än man ska...
Åka hem gjorde jag dock inte. Jag hade några pågående chatter på msn som jag inte ville lämna. Tiden rann iväg och vid fem-tiden avslutades den sista chatten. Min dator hängde sig så jag passade på att lägga ner den i väskan och åka hemåt.

Den här dagen har gått väldigt fort. Det är knappt att jag hunnit förstå att det redan är kväll. Mina klockor i rummet börjar närma sig halv elva och jag känner att klockan inom mig säger att det är dags att sova. Men att sova nu kan jag inte. Jag har planerat en dusch först, sedan måste jag packa skolväskan för imorgon också. När detta är fixat är det god natt för min del.

Slänger in ett kort på en del av matten jag räknat idag... Erkänn att det ser lite mindre roligt ut! (Primitiva funktioner är detta, om du nu inte visste det redan...)


Klaga inte på min handstil, jag vet att jag inte skriver fint!

38 minuter...

Två handdukar och flera meter papper gick åt för att få blodet att sluta rinna. Äntligen. 38 minuter tog det. Kan inte påstå att jag känner mig helt okej just nu.
Jag hatar att att blöda näseblod. Det slutar ju aldrig att rinna!

Nu är det dags för mig att sova. Hoppas bara att jag slipper gå upp i natt för att det börjar igen.

God natt

Näseblod

Kvällen är sen och jag e på g... att gå och lägga mig alltså.
Planen var egentligen att jag skulle gått och lagt mig redan för en halv timma sedan, men precis när jag tvättat bort sminket och var klar för att sova började blodet runna ur min näsa. Jag började alltså blöda näseblod. Det var ju lite segt. Jag kan inte gå och lägga mig nu. Att låta blodet rinna ner i halsen klarar jag inte. Kommer bara spy då.
Nu blev det en liten paus här. Blodet rinner som fan. Har precis fått hämta en handduk för att försöka få stopp på näseblodet. Pappret rann det bara igenom...

Tur att ingen ser mig nu, jag ser nämligen misshandlad ut...

Ärligt talar det börjar bli väldigt jobbigt nu.

Slappare än slappast

Jag skrev igår att dagen var slapp... hur jag då ska förklara denna dag vet jag inte. Kanske slappare än slappast är en bra förklaring??
Jag kan inte påstå att det var så jobbigt att ha skoldag 8.00-8.45. Ja du läste rätt. Jag hade en lektion på 45 minuter idag. Okej, visst jag missade den sista lektionen pga naprapaten men det är sak samma.... det hände tydligen ingenting på den lektionen ändå.

Under min extremt långa lektion hade jag muntligt nationellt prov i engelska.... Ämnet var övervakning.
Efter provet så slutade jag, men tror du att jag åkte hem? nej nej, jag stannade faktiskt kvar i skolan. Snacka om att man är lat om man inte orkar åka hem... haha.

Väl hemma efter naprapaten så joinade jag matteboken... Har allstå pluggat matte ett bra tag. Det börjar bli lite kaos i huvudet. Integraler, derivata, regler och massa annan skit som jag förmodligen aldrig kommer använda mer än i E-kursen... Positivt är i alla fall att det nästa vecka är nationellt prov i D-kursen. Snart är alltså matten över för i år...

Jadu, det händer inte så mycket här just nu. Foten mår fortfarande väldigt bra. Jag är glad över det. Kanske den blir bra nu, eller? Förhoppningsvis kommer jag börja träna väldigt lätt nästa vecka =)
Men men, det återstår att se vad naprapaten säger på tisdag...

Det är nog dags för mig att återgå till pluggandet. Det är lite mindre roligt så stör mer än gärna ;)

Kram

Besök hos naprapaten

Kommer foten kanske blir bra ändå??

Idag var jag på besök hos en naprapat för att se om han kunde göra något med min fot. Jag fick berätta allt som hänt med foten. Efter det började undersökningen.
Ett böjprov visade att jag endast hade 50% rörlighet i den. Naprapaten tog tag i min fot och ryckte till. Det knakade lite i den. De tre kommande ryckningarna hände det ingenting på, men femte gången small det till som bara den. Det tar tydligen några ben som hade varit låsta, som han nu dragit tillbaka till rätt läge.
Efter detta fick jag gå en liten bit för att känna hur den kändes. Jag kunde inte riktigt beskriva känslan, för hela foten pulserade (men på ett positivt sätt). Det kändes som om något som varit blockerat helt plötsligt fick massa yta. Hör bara hur det låter, jag kan inte ens förklara nu.

Nästa grej som gjordes var att han sträckte ut musklerna i foten genom att böja den både uppåt och nedåt samtidigt som jag i mellanåt tryckte emot.

När jag gick därifrån så kändes foten så jävla bra. Den gjorde inte alls ont. Det var sån skillnad mot när jag kom dit då jag trodde att botten var nådd, foten gjorde as ont då.
Att lämna stället utan smärta kändes mycket bra. Att dessutom kunna gå den korta vägen hem från bussen (600 meter) utan att känna det minsta gjorde mig ännu gladare. Foten kanske kan bli bra.
Visst, foten kan när som helst få sig ett spel och börja strejka igen. Jag håller alla tummar jag har för att den ska fortsätta i rätt riktning.

I och med att benen nu ligger i rätt läge så kommer jag kunna bygga upp foten igen, dock så får det vänta ett tag. Jag har nämligen träningsförbud fram till att jag varit hos naprapaten en gång till. Så nu väntas ännu en veckas vila för mig ;)
Hihi, latmasken har en anledning till att inte behöva träna ;)

Hur ska man fira detta då?? Jo, varför inte sätta sig vid skrivbordet och plugga matte i några timmar. Suck, där försvann precis all min glädje...


Besviken och prickar

Det kliar, kliar och kliar ännu mer. Jag har ännu en gång fått massa utslag på benen som kliar utav bara fan. Jag börjar fundera på om det är något jag inte tål... men i så fall måste det vara något som jag åt både igår och idag, och det enda som jag stoppade i mig båda dagarna var kanelbullar. En igår och en idag. Är det de som skapat mina prickar tro? Hur kommer det sig iså fall att jag reagerar nu och inte tidigare?? Det är ju faktiskt inte första gången jag äter kanelbullar... Vad det nu är som gör att det kliar hoppas jag att jag får reda på snart. Måste bara komma på något bra sätt att få reda på det på... Nog pratat om mina prickar....

Jag är väldigt besviken på min fot. Jag trodde faktiskt att den skulle klara lite träning, men där trodde jag tydligen fel. Redan på uppvärmingen idag så började den protestera, dvs göra lite mer ont än vanligt. Jag bet ihop och körde vidare... Under fysen blev den tyvärr ännu värre, jag klarade verkligen inte alls av någonting. När innebandyn väl dorg igång så pallade jag inte mer. Jag valde att kliva av för att inte riskera att den skulle bli ännu sämre.
Det är lite tråkigt att den håller på så här. Jag hade sett fram emot att börja träna igen, men nu ser det mörkt ut på den sidan. Jag får hålla mig till cykeln ett tag till...
Imorgon ska jag till en naprapat som ska se om det går att knäcka foten. Jag hoppas att det går bra och att det hjälper. Något måste hända med den snart för det här går inte. Jag kommer aldrig kunna leva ett normalt liv om inte jag kan träna.
Tittar man på min fot nu så kan man se att den är svullen på både in och utsida, det borde väl betyda att något är fel eller?

Förutom detta så är allt väldigt bra med mig. Jag har haft en mycket slapp måndag. På lektionen skrev jag en labortionsrapport och resten av tiden satt jag och surfade, chattade eller sov... En riktigt bra lektion helt enkelt.
Just nu är jag nästintill död, är väldigt trött helt enkelt. Tror det är dags för mig att låta ögonen stängas för denna dag. Imorgon är det en ny dag och nya krafter behövs.

God natt

4 maj

Det är segt, väldigt segt...
Jag har varit i skolan sedan klockan tio, och hittills har jag inte fått gjort lika mycket som jag planerat. Jag känner mig så omotiverad till att plugga när jag vet att jag egentligen skulle kunna vara hemma och sova. Att ha jokertid är alltså både bra och dåligt.
Mina planer för dagens jokertid var att repetera lite inför matteprovet på torsdag. Tyvärr var ju som sagt inte motivationen på topp, det fick bara bli repetetion av 30 sidor... resterande 70 får jag ta ikväll och imorgonkväll.

Min tid i Österrike var hur underbar som helst, men shit vad slapp jag blev. Där nere behövde jag inte plugga någonting, så att komma tillbaka hit till skolan har varit väldigt jobbigt. Okej, jag är nu inne på min andra skoladag så jag kanske inte ska klaga. Men det är ändå lite jobbigt att få hjärnan att tänka.
Dessutom blev jag nog lite hjärnskadad där nere. Så fort någon frågar mig något så börjar jag prata tyska. Helt stört, fast jag har aldrig sagt att jag är normal ;)

13.10 börjar min första lektion för dagen. På schemat står det Produktionsutrustning, alltså en väldigt slapp lektion eftersom jag bara ska skriva en laborationsrapport. Lite jobbigt bara att jag måste skriva den i skolan. Liksom, jag skulle ju lika gärna kunnat skriva den hemma. Inte skriver jag varken bättre eller sämre på något av ställerna. Det är lite segt...

Fram till att lektionen börjar ska jag chatta med mina Österrikiska och spanska vänner =)

Kram

Kliar

Gaaaah, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Ännu en gång har mina ben fått massa utslag som kliar. Det kliar som FAN! Snart är mina ben sönder kliade =S

Jävla prickar!

3 maj

Egentligen finns det ingen ork till att sitta här och skriva. Jag vet inte vad som hänt med mig idag, jag känner mig bara så slö. Kanske är det förkylningen som tar all energi. Den får det gärna göra om den försvinner snabbare då!

Idag har det inte hänt så mycket. Jag vaknde as tidigt i morse (9.45) efter alldeless för få timmars sömn. Varför jag vaknade vet jag fortfarande inte. Det var lite segt...

Några timmar var jag i Lundbystrand och tittade på innebandy... resten av dagen har jag mest gått runt hemma och snurvlat, blött näseblod och suttit framför datorn... En riktigt slapp dag...

Imorgon är det måndag igen, inte alls något som jag ser fram emot. Jag tycker allt att helgen kan bestå av några dagar till (kanske inte ska klaga eftersom det har varit långhelg...). Att komma tillbaka till skolan är inte så gött... Jag har en del att göra denna vecka.
Matteprov, två inlämningar, muntligt nationellt prov - engelska och dessutom både hör och läs delen i nationella engelska... As rolig vecka som väntar... Suck

Orkar inte skriva mer...

Hej hej

Resö, innebandy och drömmar

Här sitter jag ännu en gång och försöker skriva något...
Idag känner jag mig bättre än igår. Nu är det bara näsan som rinner, halsen som gör ont och lite huvudvärk kvar. Hoppas att förkylningen försvinner fort!

Inatt kunde jag verkligen inte sova. Det var så varmt i mitt rum att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Trots att fönstret var öppet så var det stekhett. Det var riktigt jobbigt. Som tur var så kunde jag fördriva tiden genom att chatta med Daniel i några timmar. Tyvärr så drog han vid halv fyra... Det var väl ungefär då jag gjorde det sjuhundraelfte försöket att sova. En stund glodde jag på min tv, tyvärr var det väldigt dåliga program... Kanske var det de som gjorde att jag tillslut somnade?

Att imorse gå upp vid halv åtta var inte så gött. Tre och en halv timmas sömn är inte riktigt okej för mig, men jag hade ingen val. Vid åtta satt jag bakom ratten för att tillsammans med mamma, pappa, mormor och morfar åka till Resö och fixa iordning mormor och morfars husvagn.
Jag hade lovat morfar att jag skulle köra en bil så att han slapp göra det. Det är tur att jag piggnar till ganska fort när jag väl har vaknat.
På vägarna var det nästan helt tomt, det var rena drömmen att köra de 14 milen =P

Innan vi började


Några timmar senare var allt klart...



Det kändes mycket härligt när vi återvände hemåt vi kvart i tre.

Väl hemma så var jag sjukt trött, ändå lyckades jag hålla mig vaken i en timma sedan stensov jag :P
Som tur var så hade jag ställt väckarklockan på sju, hade jag inte gjort det så skulle jag sovit ännu. Anledningen till att jag inte skulle sova längre var för att jag skulle åka iväg och titta på några innebandymatcher...

Jag trodde faktiskt att det skulle vara jobbigt att sitta och titta på när andra spelare, men ska jag vara riktigt ärlig så kändes det väldigt bra. Jag är inte alls sugen på att dra igång med träningen ännu. Det känns så konstigt. Innan så har innebandy och jag varit oskiljaktiga, men nu vette fasiken vad som hänt. Kanske sugen har försvunnit på grund av att jag inte tränat på... eehhmmm sedan vi slutade träna (A). Kanske beror det på att jag just nu är sjuk och inte kan träna. Eller så beror det på att jag är väldigt osäker på min framtid. Foten kommer nog aldrig bli bra. Frågan är hur länge den klarar av att jag tränar. Liksom bara att gå till bussen (600 meter) är pest och pina. Rehab verkar inte göra någon nytta. Det känns inte så i alla fall. Den känns lite stabilare, men fortfarande finns den brännande smärtan kvar varje gång jag trampar ner. Det är faktiskt lite jobbigt att ha det så här.
Jag hoppas på att det händer ett mirkakel, typ att jag vaknar upp en morgon och mår perfekt. Tänk vad gött det hade varit. Ingen smärta i foten, ingen huvdvärk osv... När jag ändå håller på att drömma så kan jag ju även drömma att någon monterar in ett minneskort som innehåller allt! Tjena vad gött det hade varit. Tänk att gå till skolan utan att behöva tänka. Jag drömmar varje natt sanndrömmar, kanske den här någon gång kommer slå in... haha

Jadu, nu fastnade jag i drömmarnas värld. Kanske jag ska ta och gå och lägga mig så att jag kan drömma lite roliga och sjuka drömmar :P

God natt

Kan fortfarande inte sova :O

Det är varmt i mitt rum, så varmt att jag fortfarande inte har somnat.
Det är helt sjukt. För några timmar sedan frös jag och nu håller jag på att dö av värmeslag. Saker och ting vänder fort.

Att jag inte kan sova är inte så roligt. Jag har ingen aning om hur jag ska lyckas få mina ögon att stängas. Det verkar vara omöjligt :O

Så fort jag lägger mig ner så kan jag inte andas genom näsan, det täpps till helt och hållet. Att bara andas genom munnen gör att jag hela tiden är törstig. Har på bara två timmar fått i mig en och en halv liter vatten... Värsta jobbigt.

Är det någon som är vaken just nu som vill ta och slå mig hårt i huvudet så att jag tuppar av en stund??

Gör så att jag får sova!!!

Kan inte sova

Jag vrider och vänder mig, men att sova går bara inte. hur kommer det sig att det ska vara så svårt att somna?? Jag förstår mig inte på detta... Jag är ju trött liksom
Suck suck


Bilder - Österrike

Fredag:

            
Marcela, Jörg, Erik och Lars   

Lördag:
Minigolf, Attersee och grillparty
(På första bilden är det min värd som puttar iväg bollen)
                ↓
        
     

Söndag:

Saltgruvan

     
     
     

Måndag:
Skolan, inför redovisningen, bio och baren

     
     

Tisdag:

Presentation, Aqua Pulco och avslutningsfest

     
     
     
  

Onsdag:
Lämnar landet för att åka hem till Sverige


Tågstationen i Linz...

1 Maj

Ännu en kväll är kommen...

Idag har det inte hänt så mycket. Jag sov typ bort hela dagen...

Igår hade jag en rolig kväll tillsammans med Carro på krogen. Tyvärr så var jag inte på riktigt party humör. Det är jobbigt att vara vaken i 46 timmar i sträck. Behöver jag säga att jag var trött eller?
Jag tog det ganska lugnt... Däremot var killarna där lite mer på party humör. Jag vet inte hur mycket jag blev bjuden på. Kvällen kostade inte så mycket för mig :P

Jag träffade massa gamla kompisar också, mycket roligt.

Idag vaknade jag lagom sent... Klockan hade hunnit passera 3 innan mina ögon öppnades. Det kändes väl både bra och dåligt. Att sova bort en hel dag är väl inte så roligt, men det var väldigt gött! Precis vad jag behövde :P
Att vakna och må mindre bra var dock inte lite kul. Halsen och bihålorna och dessutom känner jag mig väldigt hängig och trött. Är det dags att bli sjuk?? :O

Några timmar efter att jag vaknat kom lite släktningar hit för att fira min bror som fyllde 20 år i söndags. Jag led under timmarna som de var här, allt jag ville var att sova.
Att jag fortfarande är vaken är ett under, jag förstår inte varför jag inte gått och lagt mig!


Imorgon måste jag gå upp tidigt. Klockan 8.00 ska jag, mamma och pappa åka hemifrån för att hjälpa mormor och morfar med deras husvagn.

Snart är det nog dags för mig att sova.
Hoppas att jag mår bättre imorgon =)

Kram

Krogen

Jag är nyss hemkommen efter en kväll på krogen. Att jag fortfarande är vaken är ett under. Liksom jag sov inget i natt... Behöver jag säga att jag är trött?

Nu är det dags att sätta igång en film och sova ut. Imorgon blir det en låååååång sovmorgon för mig.

natti natti