Paus

Nationalekonomi är en tung kurs. Jag och kursen går verkligen inte ihop. Det är inte mycket som vill fastna i min hjärna. Jag försöker plugga så mycket jag bara kan, men det är alltid något som distraherar mig. Är det inte facebook (som jag verkligen är beroende av) så är det mobilen som låter.

Imorse när jag vaknade upp kände jag för att förändra allt. Jag ville ha ett slut på detta beroende som jag har. Det var då jag tog beslutet. Facebook ska försvinna från mitt liv ett tag och mobilen ska stängas av. Det kändes till en början som ett stort steg att ta, men ju längre tid det gått desto bättre känns det.

Jag måste satsa på mina studier och det är därför jag valt att göra så här. Skolan måste gå i första hand!

För ungefär en halvtimma sedan avaktiverade jag min facebook och när klockan passerat 18.00 kommer min mobil stängas av.

På lördag har jag tenta och jag behöver som sagt plugga fram tills dess.
Jag hoppas att alla har förståelse för detta. Jag måste göra det som känns bäst för mig själv.

Ha nu en underbar vecka så hörs vi en annan dag.
Kram

Plugg och huvudvärk!

Jag bara pluggar och pluggar. Huvudet gör ondare och ondare...

Det finns inte speciellt mycket att säga. Mina dagar går ut på att plugga. Jag har så förbannat ont i huvudet just nu. Det bara spränger!

Nu ska jag sova!
God natt

Söndagkväll

Här sitter jag uppe ännu en sen kväll. Jag förstår inte vad det är som gör att jag aldrig kan gå och lägga mig i normal tid...

Inatt sov jag i alla fall mycket gott! Det var en underbar natt med 11 timmars sömn. Trots  detta var jag ganska trött imorse. Det krävdes många koppar kaffe innan jag vaknade till liv.

Lägenheten städades och tvätten förberedes... Resten av dagen har bestått av nationalekonomiplugg. Snacka om tugnt och tråkigt. Jag har läst, kliat mig i huvudet, läst lite till, kliat mig ännu mer i huvudet, läst om allt, och tillslut insett att jag inte fattat vad jag läst för tankarna har varit på något helt annat...
Nu är det trots allt kväll och 70% av allt det jag ska kunna på lördag har jag läst igenom. Ikväll orkar jag inget mer, hjärnan har fått nog!

Jag önskar att det blir några timmars sömn inatt i alla fall, det ser dock inte så lovande ut. Min fot har fått sig ett spel och gör hur ont som helst. Diklofenak har inte hjälpt och det är bara för mig att inse att jag kommer få ännu en nattsömn förstörd. Jippi, jag hoppar av glädje...NOT!

Snön fortsätter att vräka ner. Vi får väl se om det går att ta sig ut imorgon, de var här och plogade precis men det lär nog inte märkas att det gjordes om det fortsätter snöa så här mycket hela natten...

Nu ska jag stänga locket på datorn och försöka sova.

God natt

Baka

Idag har det bakat pepparkakor och lussekatter här hemma i lägenheter. Mys och mättande. Julskinkan griljerades också, och nu är halva uppäten ;)

Det blir inte mycket mer skrivet här idag, jag känner mig väldigt slö och har ont i både fot och huvud...

God natt

Partybilder!

I lördags var det party! Och igår kom det upp några bilder på facebook...

Här är några smakprov!



Glas är överskattat, bättre att dricka direkt ur flaskan =)


Efter en flaska vin blir man lite trött... Det var bara att fylla på med cider så man piggnade till ;)


Underbara vänner ♥


Underbara vänner ♥

Mamma och pappa, ni kan vara lugna. Jag kom hem levande!

Dödat sina 8 barn

Sjuka, sjuka människor. Avrättas borde de göras.
Det här paret har alltså strategiskt blivit gravida 8 gånger för att kvinnan inte ville gå till läkaren och skaffa preventivmedel, och hade redan från början bestämt sig för att mörda barnen om hon blev gravid.
Att en person är sjuk i huvudet och gör såhär är en sak, men att hennes man också tycker att det är en bra idé. Sådana människor borde inte få leva.
Och det roligaste av allt är att folk i byn där de bor påstår att de var helt normala och att de aldrig trott att de kunde göra något sådant. Jag tycker man ser i folks ögon om de är kapabla till sådana saker. Förstår ni hur jag menar? Man har psykoögon. Sen kan man utåt sett vara helt normal. Men jag tror att man kan se människor vilka som är kapabla till att mörda människor utan att blinka.
Sen är det jävligt konstigt att hon i princip borde ha varit gravid i mer än 10 år sammanlagt och ingen som undrar vart alla hennes barn tar vägen?! Är folk helt jävla hjärndöda?!

Gå in och läs artikeln. Med hat, tack!
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2079657/misstankta-barnmordare-i-frankrike-atalas


Snö, glögg och annat i min vardag

Åå, den här snön gör mig så lycklig ♥

Det har snöat hela dagen och det går inte att vara annat än glad. Så underbart!
Imorse snoozade jag lite för länge. Jag var helt inställd på att jag började klockan 9.00, men när klockan blivit åtta så insåg jag att jag började redan kl. 08.30. Det blev en snabb morgon, 13 minuter senare hade jag duschat, sminkat mig, fått på lite kläder och var på väg till skolan. Det var mysigt att vandra dit. Dock väldigt varmt. Jag satte på mig vinterskorna och det var något jag ångrade! Jäklar vad varmt det blev. Sommarjackan åkte dessutom av och min tjocka tröja knäpptes upp. Där gick jag tillslut i linne och en uppknäppt tröja. Lagom temperatur för min del.
De jag mötte gav mig konstiga blickar... Vem fan har sagt att man måste ha massa kläder på sig när man inte fryser liksom? Nepp, för mig blir det inga vinterkläder på ett tag!

I skolan blev det massa plugg, och det fortsatte när jag kom hem. Hjärnan känns lite smått kokt, men det är nog så det ska vara.

Idag blev det som vanligt glögg-drickning. Så smarrigt. Dagens smak va Chili Choklad. Mycket god!! Det var inte sista gånger jag drack den!


Nu ska jag plugga en stund till innan det är dags att sova...
Kram

Magsjuk

Snö, snö bara massa snö!

Imorse mådde jag skit! Jag var yr och mådde lite småilla. Trots detta hoppade jag på cykeln för att cykla till skolan. Det var typ snorhalt! Håret frös dessutom till is. Redan på väg till skolan kände jag att allt inte var helt okej. Jag var varm och var klädd i linne och en tjockare tröja som inte var stängd.
Föreläsningen startade och jag trodde att mitt liv var över. Illamående & yrsel! Efter en timma fick jag nog och valde att bege mig hemåt istället.
Cykellåset hade frys sönder och bromsarna var fast frysta! Japp, det var en trevlig cykeltur hem. Lägger man dessutom till ett jäkla illamående och en yrsel på detta så blev allt mycket mer spännande. Jag är i alla fall glad att jag kom hem levande.

Efter att ha både spytt och svimmat så somnade jag gott på sängen. Resten av eftermiddagen fortsatte och jag bara låg under min filt och tyckte synd om mig själv.
Jag fick i mig lite mat och energinivån i kroppen steg. Jag var dock fortfarande helt slut och sov därför några timmar till.
Framåt kvällen fick jag i mig mer mat och även lite glögg. Det kändes bra och nu hoppas jag att maten får stanna kvar i min mage.
Imorgon måste jag till skolan och därför hoppas jag att mitt mående är bra!
Cykeln är förmodligen använd för sista gången i år. Det var lite för halt för att cykla idag. Det är onödigt att chansa, vill inte vurpa och slå halvt ihjäl mig!

Imorgon ska det komma mer snö...
God natt

Mandarin & chili

Jag är insnöad på glögg! Det är mysigt att bara sitta i soffan och dricka en kopp.

Idag blev det glögg med smak av mandarin & chili



Den var första och sista gången jag drack den. Det var ingen höjdaresmak! Eftersmaken var något skum och ska jag vara riktigt ärlig så passade smakerna inte alls ihop. Nä, den var inget för mig.

Imorgon satsar vi på något annat...

1 minut och sedan var det slut

Killar, killar, alltid massa problem med killar...

Jag förstår inte hur vissa tänker. Idag kom en vänförfrågan på msn. Jag accepterade, trots att jag inte visste vem snubben var.
Vår konversation lät så här:
Erik säger (17:30):
*får man fråga vart du bor?
Malin säger (17:30):
*Jag bor i Kalmar
*du då?
Erik säger (17:31):
*Falköping så långt ifrån

Sedan var det slut, snubben loggade ut (förmodligen tog han bort mig som vän). En konversation på 1 minut och det han fick fram från mig var att jag bodde för långt ifrån honom. Men herre jävlar! Vad ville han egentligen?
Tydligen kunde han inte fortsätta chatta med mig för jag bodde för långt i från honom.
Jag är ingen jävla hora som ligger med vem fan som helst! Denna snubbe gjorde mig så irriterad. Jag är helt övertygad om att han bara var ute efter sex! Varför finns dessa killar som bara är ute efter ett ligg? Lär känna någon tjej och bygg upp en relation istället....

Det är tur att alla killar inte är som han!

Kära Dagbok

Jag tror att de flesta tjejer har haft en dagbok någon gång, många när de var ganska mycket yngre. Men jag har alltid fortsatt att skriva dagbok även nu när jag är äldre och inte just för skrivandes skull utan mer för att alltid kunna titta tillbaka när man blir äldre på hur man var som person just det året eller vad jag hade för drömmar och förhoppningar när jag var 17 och så. För att det är lätt nu att se tillbaka några år och fortfarande antagligen kunna komma ihåg vad jag ville och hur jag var och vilka jag umgicks med. Men om 30 år är det nog inte lika självklart att man kommer ihåg det.

Men nu när jag vaknade på morgonen så kom jag på att jag nog inte har skrivit mer än 1 sida i Dagboken det senaste året. Istället har den fyllts med inköpslistor till storhandling varje söndag, saker som ska inhandlas på Ikea, månadsbudget, recept och dylikt.

Tråkigt men sant, och jag tror att anledningen är att det för det mesta känns som att det är samma dag ut och dag in och att det inte finns något att skriva om. Ändå så har det hänt ganska mycket i mitt liv det senaste året, men tydligen så tror jag nu för tiden att jag kommer komma ihåg hur det var när jag var 19 år när jag är 60, Jag hoppas på det i alla fall.

Hur är det med er skriver ni fortfarande dagbok eller vad det något ni slutade med när ni blev coola och började i högstadiet?


Spa-natt

Sova gick inte bra denna natten heller. Jag är för pigg för att kunna slappna av. Det är bara att inse att jag är en nattmänniska!

Just nu är det tyst och dött. På tv visas det inte mycket vettigt och på datorn händer det inte ett smack. Istället för att bara sitta här framför datorn så passade jag på att ha en spa-natt för mig själv.
En lång go dusch, hårinpackning och ansiktsmask är hittills avklarat. Nu ska jag sätta igång med naglarna. Det gamla lacket ska bort och nytt ska på.

Om några timmar är det dags att gå upp för att dra till skolan och därför tänkte jag göra ett nytt sovförsök om en stund.

Gonatt!

Ps. 1 månad kvar till julafton ;)

Snö!

Från regn till snö, så underbart!

Imorse vaknade jag av att regnet smattrade mot rutorna. Det var pissdåligt väder och jag ville bara gå och lägga mig igen. Jag var i och för sig ledig så det skulle inte vara några problem, men det fanns så mycket som jag behövde göra och därför valde jag att bita ihop och öppna kurslitteraturen.
En timmes plugg blev det innan jag började städa lägenheten. Det var ganska så mycket roligare, synd att det gick så fort och jag blev tvungen att fortsätta plugga...

Timmarna rullade på och jag bara pluggade och pluggade.
Kusinen kom hem från skolan och tillsammans cyklade i regnet till Giraffen för att handla mat till kylskåpet som ekade.
Hemma igen blev det plugg, glögg, plugg, tv och en del slappande.


Glögg med smak av äpple & kanel blev det idag. Den var helt okej. Imorgon testar vi någon annan sort.

Vid tjugo över nio var jag ute och ställde in min cykel och då hade det börjat snöa lite smått. Nu lite drygt en och en halv timma senare är det vitt på marken. Det går fort och fortsätter det såhär så blir cykelturen imorgon till skolan intressant!

Jag tänkte inte vara speciellt långvarig här nu. Det är en dag imorgon också och därför tänkte jag ganska snart börja göra mig klar för att sova.

Bjuder på några bilder:

Klockan 10.12


Klockan 21.22


Klockan 22.49

Nu ska jag tvätta bort mitt smink och borsta tänderna.
God natt

Första kyssen

Kommer ni ihåg er första kyss med den ni nu är tillsammans med?

Jag tror att det är bra att försöka minnas den känslan man hade precis just då, pirret i magen, förväntningarna och hur lycklig man förhoppningsvis var då. Jag tror att det är alldeles för lätt att glömma bort hur man en gång kände för varandra, varför man blev kär. Vardagen sätter så småningom in och man bråkar om disken, städning och annat skit och då är det lätt att glömma bort sin lycka och glömmer man bort den allt för länge så kanske den har försvunnit när du stannar upp och känner efter. Och då kanske det redan är för sent.

En gång per dag borde man stanna upp och tänka på sin första kyss med den man älskar och återigen känna pirret i magen. På det viset tror jag det hade varit färre skilsmässor.

Man ska inte ta kärlek för givet, en vacker dag kanske den inte finns kvar.


Att bli respekterad

Ibland är det så roande att läsa Kissies blogg. Hon undrar varför inga killar respekterar henne när hon går ut på krogen. Om hon inte har lyckats klura ut det själv så lär hon ju inte ha så jävla många hjärnceller. Hon går ut på krogen och tycker att det har varit en lyckad kväll om några killar har bjudit henne på drinkar hela kvällen, men sen blir hon arg när de följer efter henne inne på stället. Sen att hon varje dag på bloggen lägger upp bilder där hon bara har en handduk för att täcka bröstvårtorna gör väl inte heller att killarna respekterar henne. Sen om inga killar vill bjuda henne på drinkar så tycker hon att de är snåla. Jag som trodde att hon tjänade tillräckligt med pengar för att ha råd att köpa sina egna drinkar.

Så Kissie, så länge du ser ut som en utvikningsbrud och beter dig som en drinkhora så kommer du aldrig få någon respekt av killarna på krogen.


Regn

Utsikten från köksfönstret....


Klockan är inte mycket och jag har inte varit vaken speciellt länge. Trots detta är nu lägenheten nystädad och jag har hunnit dricka en kopp kaffe. Snart är det dags för påfyllning, både i koppen och hjärnan. Ljusen brinner på bordet och jag är laddad för en hel dag med massa plugg.

Ha en underbar dag!

Kuddvändare

Är ni kuddvändare? Alltså en sådan som vänder på kudden under natten bara för att den kallare sidan är skönare. Jag är en sådan och det är en vana som har kommit de senaste åren, jag kan inte komma ihåg att jag hade den här vanan när jag var yngre. Nu är det som en tvångstanke, varje gång jag vaknar under natten så måste jag vända på kudden och det är ganska många gånger. Under en vanlig natt så vaknar jag kanske åtta gånger och vänder på kudden och om jag inte somnar om på en gång utan ligger vaken ett tag så måste jag vända på kudden ett helt varv till. Har ingen aning om varför, jag gör det omedvetet.

Har ni några konstiga vanor när ni sover?


Biggest loser

Ååh, jag blir galen...

3 timmar tog det för mig att titta klart på Biggest Loser på datorn... och nu visas reprisen på tv. Hade jag kunnat hålla ut så skulle jag kunnat titta på det nu istället. Vad trött jag blir på mig själv.

Det är imponerande hur mycket alla hade gått ner. K-F, 75,5 kilo liksom, det är ju mer än hela jag. Det är otroligt!
Jag önskar att jag hade haft lite av deras energi, jag vill också träna många timmar om dagen. Tyvärr sätter både skolan och foten stopp för detta, men jag kan ju alltid drömma lite.

Jag har nu passerat min trötthetsgräns och nu kommer det bli ett helvete att somna! Nu hoppas jag verkligen att det finns något bra program att titta på så att jag slipper ligga här i sängen och stirra in i väggen...

God natt

Regn, regn, bara massa regn

Trots en hel dag med regn och endast 40 minuters sömn inatt är jag på ett underbart humör. Idag har allt känts sådär extra bra, om man bortser från den lilla stunden på föreläsningen imorse då jag bara ville sova...

Jag börjar fundera på vad det är för ställe jag bosatt mig på. Regnet bara öser ner och det verkar aldrig ta slut. Idag har det varit ännu en dag med regn, regn och åter regn. Vattenpölarna är snart lika stora som swimmingpooler! Det har varit ett antal dagar med regn, men trots detta tycker jag ändå att det är lite mysigt. Det är härligt att vakna på morgonen och ligga i sängen och lyssna på regnet som smattrar mot rutorna. Jag tycker att det är ett avkopplande ljud.
Dessvärre är det inte lika kul när man måste bege sig ut i det, men det är bara att bita ihop och sätta på sig luvan ;)
Idag har jag haft en mycket underbar dag!

Jag sov väldigt dåligt inatt och det beror på massa olika saker som jag inte behöver skriva här. Jag var lite för arg för att kunna koppla av om man säger så. 40 minuter hann jag i alla fall blunda innan det var dags att kliva upp för att cykla till skolan. Föreläsningen var den sista i kursen och det var ett under att jag lyckades hålla mig vaken. Ögonen ville stängas flera gånger och när föreläsaren sa att vi skulle sluta kände jag mig lättad. Jag cyklade hem för att sova en stund, eller det var vad jag hade planerat att göra. Det blev dock inte så, utan jag valde att lägga mina lediga timmar på plugget istället.
En sväng tillbaka till skolan för ännu en föreläsning blev det efter ett par timmar. Denna varade dock bara i 50 minuter och det enda vi gjorde var att gå igenom en tentafråga. Ack vad det kändes mindre bra!!!

Väl hemma igen slängde jag av mig alla blöta kläder, hoppade i myskläderna och började plugga. Det var först framåt halv sju som jag gav upp. Hjärnan orkade inte mer och jag och kusinen satte oss framför tvn istället. Det var så gött att bara slappna av och inte tänka på plugget!

Nu är det kväll och jag önskar att jag sov. Jag är mycket trött men kan inte slita mig från datorn. Håller just nu på att titta på dagens sista avsnitt av Biggest loser. Det har tagit enormt mycket tid!!!
Jag bor i en betongklump med en mottagning som är kassare än kassast! Klockan 21.16 började jag titta på det 45 minuter långa programmet... och nu 2,5 timmar senare har jag 13 minuter kvar att se. Det går så extremt långsamt. Egentligen är det ett under att jag pallar titta på det...

Direkt när programmet är slut ska jag gå och lägga mig. Jag behöver verkligen sova!

Jag avslutar detta inlägg med en rykande färsk bild på mig själv. Osminkad och med håret på svaj...

God natt kära bloggläsare!

Vi hörs imorgon


Kan allt bli mode?

Kan allt bli mode? Då menar jag alla olika saker som finns i vårat samhälle, och vem är det som startar alla trender?

Läste i någon tidning för några veckor sen om att det tydligen har blivit mode för killar i 20 års åldern att köpa damcyklar i stället för killcyklar. Tydligen så var 70 % av all cykel försäljning förra året damcyklar. Varför skulle det vara coolt för en kille att cykla omkring på en damcykel, vem bestämde att det skulle bli trendigt? Nu säger jag ju självklart inte att tjejer måste ha damcyklar och killar herrcyklar, men hur kan en sån sak som att killar ska ha damcykel bli en trend?

Så alla killar i 20 års åldern som vill känna sig lite hippa, så är det alltså en damcykel ni ska inhandla.


Musik på bloggen

Är det fler än jag som stör mig jävligt mycket på folk som har musik på sina bloggar? När man kommer in på bloggen så börjar det spelas en låt som man fan inte kan stänga av.
Det gör att jag direkt stänger ner bloggen och skiter i att läsa den.
Jag vill inte behöva lyssna på eran "favvo" låt, jag lyssnar nämligen helst på musik som jag gillar.

Hur är det för er, någon som tycker samma som jag?


Negerboll vs chokladboll

Tänkte ta upp det här med om man får säga negerboll eller inte.


Det här är verkligen ingen diskussion som jag går runt och tänker på, men jag hamnade på en kvinnas blogg som hade skällt ut en stackars kille efter noter för att han hade beställt en negerboll av henne där hon jobbade.
Jag har valt att säga chokladboll eftersom att det har blivit någonting negativt med att säga negerboll.
Det roliga i det hela är att jag tror att de flesta som kallar det negerboll anser inte att de menar någonting negativt med det. Samma sak är det nog med de som inte har vikt sig för diskussionen och fortsätter att kalla det för negerboll, jag tror att de vill göra ett statement att de menar inget hatiskt med det och tänker därför fortsätta att kalla det för negerboll. Ett slangord som är djupt rotad i många Svenskars vokabulär. Många i min årskull har nog precis som jag växt upp bland folk som sa att detta hette negerboll. Ingen av de är rasister vad jag vet.
Det är lite som att svenskarna skulle ta illa upp för att det finns ett uttryck som heter "svennebanan". Alltså medelmåtta. Vi kanske ska se till att det blir en debatt om det. Svenskarna känner sig som en minoritetsgrupp när man använder uttrycket svennebanan. Skäll ut alla som ni hör använda uttrycket på allmänplats.

Vad tycker ni. Är det ok att säga negerboll eller inte?
Bortsett från att "alla som kallar det för negerboll är rasister"


Kräver inte mycket...

Jag kräver inte mycket, men det hade varit ganska gött att få sova några minuter innan det är dags att gå upp...

Nätter då jag absolut inte kan sova är så sega!

Hatar!

Jag kokar av ilska, skulle det varit möjligt så skulle jag skrikit för länge sedan. Det finns så mycket inom mig som måste komma ut!
Jag är trött på alla dessa jävla falska människor som vandrar runt på jorden.

De senaste dagarna har varit som en dröm för mig. Jag har vandrat runt med ett leende på läpparna. Livet har varit underbart och jag har trivts med mig själv!
Nu i kväll och natt har jag suttit och funderat på saker och ting. Jag hatar alla jävla falska personer som finns! Jag har tröttnat på att behöva läsa mellan radera. Jag är så jävla trött på att hela tiden behöva lyssna på allt skitsnack! Jag är så förbannat less på allt!!!

Och med detta sagt går jag nu och lägger mig.
God natt!

Ny hårfärg

Japp, jag har bytt hårfärg och är numera brunhårig.

Det är lite annorlunda, men jag är nöjd!

:)


Bakfull och seg

Idag har jag varit extremt jätteseg, men det är inte så konstigt när jag väl tänker efter. Gårdagen satte sina spår.
En kompis till mig fyllde år och det skulle firas. Efter några timmars förfest och en sväng på krogen kändes huvudet tungt.
Bara att cykla hem var en upplevelse. Jag minns att jag råkade cykla av trottoaren och hamna på vägen, höll på att cykla in i en stolpe, såg massa poliser och fick därmed leda cykeln (hade inte lust att åka på 600 kr böter för att jag inte hade någon lampa...). Att ställa in cykeln nere i förrådet var också en kamp... Jag skrattade åt mig själv och är glad att ingen mer än mina kompisar såg mig. Det borde sett sjukt ut!!!

Väl hemma var klockan nästan halv tre och jag hamnade framför datorn. En stunds chattande på msn blev det innan jag, helt utan förvarning, däckade på sängen. Imorse vaknade jag på samma plats, liggandes på sängen (inte ens under täcket liksom), fullt påklädd och med sminket kvar. Mycket praktiskt... Huvudet var blytungt!

Det tog ganska många timmar innan jag vaknade till liv och började fungera ganska normalt.
Större delen av dagen har gått till att ligga i sängen och plugga. Så extremt segt!

Imorgon är det måndag igen och jag tror att det är skola som gäller.
Ikväll hoppas jag på att kunna somna i normal tid, men den som lever får se.

God natt!

Det klagas...

Vad trött jag blir på att det överallt klagas på olika tv program. Tv program där deltagarna själv har valt att vara med. Klickar mig som vanligt in på aftonbladet och hittar flera olika program som fått kritik. Biggest loser kritiseras för att deltagare hetsätit för att ha chans att vinna en tävling. Jag tycker att det är upp till deltagarna att välja om det är något de vill utsätta sig själva för. Samma sak med Kungarna av Tylösand, där sups det för mycket. Visst att det fanns mängder med alkohol under inspelningsperioden, men det är fortfarande upp till deltagarna hur de väljer att förtära alkoholen. Håkan Hellström ger kritik till Idol, han tycker att man mördar deltagarna psykiskt. Och tillsist så är tydligen årets Robinson att jämföra med ett krig. Vad vill folk se på tv, om de inte tycker om det som visas nu? Vill de inte ha några tävlingsprogram eftersom att de tycker det är taskigt när människor röstas ut? Jag tycker att har man valt att anmäla sig till ett speciellt program så är man nog mycket medveten om vad det handlar om, och vad man ger sig in på. Har ni aldrig hör "Den som ger sig in i leken får leken tåla"?


Vem fan oroar sig om man inte är trött??

Läste en artikel i aftonbladet som handlar om sömnvanor, man behöver inte ha någon panik över att man tror att man sover för lite om man inte är trött på dagen.
Vilken tur!
Vem fan går och oroar sig att man får för lite sömn om man känner sig utsövd när man vaknar och man blir inte hysteriskt trött under dagen? Varför skulle man då oroa sig?


Underbar kväll!

Har haft en underbar kväll tillsammans med de bästa!
Nu ska jag försöka sova bort fyllan...

Godnatt

Vi blir påverkade av det vi ser!

Jag är trött på detta jävla samhälle!

Depressioner och ätstörningar blir allt vanligare och kryper längre ner i åldrarna, men är det egentligen så konstigt när man ser hur samhället ser ut? Det går inte en dag utan att vi blir påverkade av reklam, vart vi än befinner oss finns den. Skyltfönsterna, affischer, reklamblad, tv, ja överallt!
Modellerna ska vara så perfekta och det är dessa de flesta flickor och pojkar ser upp till. Vad de inte tänker på är att bilderna nästintill alltid är redigerade och retuschade för att modellen ska se ännu bättre ut. Vi får en skev verklighetsuppfattning! Våra hjärnor blir programmerade och tillsagda att det är så människan ska se ut.

Varje dag lyckas jag ramla in på bloggar som handlar om bantning och kampen mot drömvikten. Det är för det mesta flickor i tidiga tonåren som driver dessa. Thinspo bilder på folk med anorexia publiceras. Det är så tråkigt att se hur dagens ungdomar har blivit påverkade. Jag anser inte att det är helt normalt att vilja likna ett skelett.
Mat-hets och träna-tills-du-svimmar sätter igång och helt plötsligt är man fast! Kalorier räknas och ångesten kommer som ett brev på posten om du råkat få i dig någon kalori "för mycket".

Vi blir påverkade hela tiden. Vart vi än vänder oss ser vi smala folk. Jag tror nog aldrig att jag sett ett skyltfönster som haft dockor med former! Det är ju för fan kräkande!
De vill få folk att banta, bli smala och hamna i ett jävla jojo-bantande med depressioner, ångest och ätsörningar.

Det behövs en förändring!
Visa personer med lite former istället för bara dessa anorexismala personerna.

Livet blir inte bättre om du bantar ner dig till din drömvikt, det är lätt att tappa kontrollen.
Lev idag, njut av livet och ha det så underbart du bara kan.
Du är älskad precis som du är, utsidan spelar ingen roll!

Var stark och tro på dig själv.

Tack!

Hur irriterande...

Hur irriterande är det inte när människor klagar över att de måste göra sånt som alla människor måste göra? Som tycker synd om sig själva för att de går upp tidigt på morgonen, jobbar halvt ihjäl sig och sen panikhandlar på vägen hem, för att sedan komma hem till ett diskberg och en svinhungrig mage men ingen ork att laga middag?

Det är liksom livet. Det är så det ser ut. Skitjobbigt, visst. Men orkar man inte så kan man ju gå ner i arbetstid och flytta ut på landet där ett litet hus kostar ingenting och odla sina egna grönsaker.

Vi klagar över att vi är stressade idag, men faktum är att vi aldrig förr har ägnat så mycket tid åt vår fritid. Vi har köpt oss fria från korvstoppning och potatisodling, vi äter halvfabrikat så vi kan laga middag på en kvart. Vi kostar på oss spa-behandlingar och utlandsresor, och många hinner surfa, titta på tv eller läsa tidningen varenda dag.

Vi vill finna oss själva, få tid att varva ner, hitta lugnet. Jag säger inte att det är hälsosamt att stressa, tvärtom. Men att tro att stress är något vi har uppfunnit på senare tid är dumt. Det var inte bättre förr. Då hade man inte tid att känna sig stressad.


Fredag hela dagen lång

Fredagen är snart slut och jag är trött!

Leendet på läpparna finns fortfarande kvar. Jag tror och vet att det som hände förra helgen var riktigt bra. Jag är så lycklig, det är först nu i efterhand som jag inser hur mycket tid vissa personer kan ta. Tänk om jag insett detta lite tidigare! Det är lätt att vara efterklok...
Jag är så nöjd med mitt beslut. Det blev liksom bara för mycket. Det är väldigt sällan jag ber någon dra åt helvete, och de få gångerna jag gjort det har jag egentligen inte menat det utan det har bara kommit av ren ilska. Den här gången menade jag däremot saken. Jag trodde aldrig jag skulle känna mig lycklig efter detta, men ack vad fel jag hade. Jag är så enormt lycklig utan dig. Du krävde för mycket!

Livet leker helt enkelt och jag skiner som en sol!
Inatt hade jag riktigt svårt för att somna, det fanns alltid något som inte var rätt. Jag tyckte det var varmt, men utan täcket blev det kallt. Det som var mest jobbigt var nog ändå att jag inte var ett dugg trött. Egentligen förstår jag inte varför för jag sover inte speciellt mycket på nätterna längre. Jag sitter uppe halva nätterna och bara njuter av livet. Personer i min närhet undrar vad jag sysslar med och ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte vad jag gör. Tiden bara rullar på när natten väl är kommen. Jag tycker tiden går så otroligt mycket snabbare då än vad den gör på dagtid. Jag är en riktig nattmännsika. Det är mysigt att sitta uppe när alla andra sover.

Jag lyckades trots allt somna i ganska så bra tid inatt, klockan var någonstans mellan halv tre och tre när jag la mig i sängen och det tog inte många halvtimmor innan jag sov.
Trots lite sömn var det hur lätt som helst att gå upp imorse. Jag vaknade till och med några minuter inann alarmet på mobilen ringde. Så strax innan åtta hade jag redan hunnit duscha och bädda sängen. En stund senare var jag på väg till skolan för att räkna lite.

Vid tolv-tiden lämnade jag och Annahita skolan och åkte till Giraffen för att inhandla lite saker till morgondagens party ;)
Jag är så sjukt laddad, AH fyller år och det ska firas!

Efter lite mat hemma i lägenheten begav jag mig ut på en promenad i regnet. Jag hamnade nere i centrum och en stund senare hade mitt kontokort dragits några gånger och jag var ett par jeans och några gurkor rikare. Det blev en dyr promenad, men ack så go den var!

Kvällen har spenderats här i soffan framför tvn och datorn. Jag har som du kanske märkt varit på ett riktigt blogghumör och skrivit en del inlägg. Det finns så mycket mer som ska lämna mitt huvud innan jag tackar för mig och stänger ögonen.

Årets första kopp glögg intogs idag, så smarrigt!
Jag har dessutom fått i mig ett antal cider och några koppar te. Liver är så underbart gött! :)

Ikväll tror jag det får bli sängen tidigt. Jag är så trött att jag skulle kunna somna när som helst. Först måste jag dock öppna balkongdörren för jag håller seriöst på att avlida i denna värme!

Ha en underbar kväll
Kram

Samhället är allt bra konstigt!

Har en tjej sex med flera olika killar så blir hon kallad slampa och hora. Men en kille som strular runt får status och är "cool". Vad är det egentligen för samhälle vi lever i?

Det går inte annat än att säga att vi lever i ett samhälle där det är bestämt hur killar och tjejer ska bete sig. Redan från födseln blir vi styrda och formade. Tjejer ska vara klädda i rosa kläder, leka med dockor och vara söta, medan killar ska vara tuffa och ha bilar som sitt största intresse.

Häromdagen kom en leksakskatalog i brevlådan och jag kunde inte låta bli att bläddra i den. Det är bara så fel! På sidorna med leksaker för tjejer var allt rosa och dockor fanns överallt. Killarnas sidor var mörka och jag fick uppfattnignen att de skulle vara lite läskigare och coolare.
Detta gör mig så förbannad!

Vem har sagt att dockor är till för tjejer och bilar för killar? Snälla, låt barnen få leka med vad de vill. Varför ska barnen formas redan som små?

Jag är glad att jag haft den uppväxt jag haft. Mina föräldrar har låtit mig göra vad jag vill (misstolka mig inte!) och klä mig hur jag vill. Det var ingen som stoppade mig om jag ville leka med bilar. Jag slapp gå klädd i klänning, för det var inget för mig. Jag växte upp som en pojk-flicka, och detta är något jag är nöjd med. Jag fick vara den jag ville vara!

På tv visades det bara för någon dag sedan ett program där mammor ville att sina barn skulle vara som fotomodeller. Redan som två-åring blev de sminkade och deltog i skönhetstävlingar. Det här gör mig så förbannad. Snälla, låt de få vara barn, låt de leka och smutsa ner sig. De är bara barn en gång.

Det tillhör barndomen att komma hem från dagis med kläder som gått sönder pga att man ramlat. Det hör till att kroppen ska ha några småsår imellanåt.

Den dagen jag får barn ska jag njuta av varje klädesplagg som går sönder. Jag ser framför mig hur mina barn hoppar i en vattenpöl och bara skrattar. Jag kommer inte stoppa dem. Barn ska få ha kul och kunna leka.
Jag hoppas att mina barn kommer få en minst lika bra uppväxt som jag haft!


Samhället är allt bra konstigt!

» × När man tappar orken att andas.

Ja när man inte orkar mer. När man inte orkar andas. När hjärtat har krossats för många gånger. Då vill man bara sluta kämpa. Då vill man låta hjärtat sluta plågas. Och låta själen bli fri. Man vill dö. Man vill vara ifred. Man vill leva det livet man drömt om i åratal. Man vill leva i en dröm. Där den du älskar håller din hand hårt och lovar att aldrig släppa den. Jag kommer aldrig få uppleva drömmen, inte den drömmen..

Jag lever i verkligheten och kommer få göra de. Jag kommer få hjärtat krossat, och själen får vara instängd, inte fri. Jag kommer få leva, det är nåt jag måste inse. Nån gång måste jag dö. Ibland vill jag göra de. Ibland vill jag låta själen bli fri. Jag kommer inte få vara ifred. Det kommer alltid finnas folk som tittar ner på mig och säger nedlåtande saker. alltid.. Men det kommer också alltid finnas de som älskar dig för den du är. Låt de älska dig, och bära dig i livet. Lev för de som älskar dig. För bestämmer du dig en dag för att låta själen bli fri, och låta hjärtat sluta plågas. Då kommer det rulla ner många tårar för andras kinder. På grund av att du inte trodde du var älskad. Du är älskad av många. Låt inte dom plågas för att du tror nåt annat.


Var dig själv och strunta i andra.


Framtiden

Många av dagens alla vakna timmar går till att fundera på framtiden. Det går inte en dag utan att jag fantiserar om hur mitt liv ser ut om några år. Jag tycker att detta är både ganska roligt men samtidigt lite jobbigt. Min framtid går inte att bestämma nu, den kommer när den kommer. Jag drömmer om ett hus på landet, ett hus som jag varit med och ritat. Mina barn springer runt i trädgården och mannen i mitt liv sitter tätt intill mig.

Ibland önskar jag att tiden gick lite snabbare. Jag vill uppleva min framtid nu, men samtidigt älskar jag livet som är det just nu. Trots att ett studentliv inte alltid är en dans på rosor så är det ändå en rolig och händelserik period i livet. Det finns alltid något att göra, plugget tar aldrig slut. Helgerna spenderas framför studentlitteraturen samtidigt som kvällens party planeras.

Jag vet att jag bara för något år sedan önskade att tidsmaskinen var uppfunnen, då skulle jag kunna åka till framtiden och se hur mitt liv såg ut. Idag är jag glad att den är inte finns. Jag tror inte att jag skulle vilja veta redan nu hur allt ser ut om några år. Det hade varit som att öppna julklapparna innan julafton och sedan packa in dem igen. Överraskningen försvinner.

Framtiden är och kommer alltid vara ovis, men detta tillhör vårt liv vi lever. Det är lite mysigt att bara sitta och fantisera. Det är ingen som vet hur livet kommer förändras, men jag hoppas och tror att framtiden kommer bli alldeles underbar.

Passa på att njuta av dagen, den kommer aldrig återkomma.

Tänkvärt!

En lärare hade för undervisning för ungefär 500 elever, han tog upp en hundralapp och räckte upp och sa: någon som vill ha den här? Alla räckte förståss upp handen. Han knölade ihop hundringen och sa: någon som vill ha den nu? Alla räckte förståss upp handen igen. Då slängde han den på golvet och stampa på den, någon som vill ha den nu då? Som vanligt räckte alla upp handen. Jag tycker ni ska ta lärdom av det här hur smutsig och hur ful en person än är så är han/hon lika mycket värd!!!!!


Lycklig

Ljusen brinner och myskläderna är på...

Kvällen är återigen kommen och jag kan inte sluta le. Den här dagen har varit hur underbar som helst. Det är något magiskt, jag tror inte jag har varit så här lycklig på länge. Leendet på läpparna försvinner inte och inom mig finns den där underbara känslan hela tiden. Jag svävar på moln.
Jag ser allt från den ljusa sidan, det finns inga problem som jag inte kan tackla. Allt går bara man vill. Varför ska jag lägga ner tid på att grubbla över saker och ting som bara gör mig ledsen? Dagarna blir mycket bättre om man är glad.

Jag läste häromdagen en artikel på nätet som handlade om att bli lycklig. I artikeln kunde jag läsa att det faktiskt går att övertala sig själv att allt är bra. Detta är något som jag tror starkt på. Säger du till dig själv att du kan, så kan du. Vill du vara glad och tänker positivt så blir du glad och positiv. Jag vet mycket väl att det i vissa lägen är jobbigt och svårt att säga till sig själv att man faktiskt kan, men det är just i de läget som du verkligen måste kunna säga detta. Alla mörka och deppiga tankar måste krossas. Tänker du svart så blir det inte mycket bättre.
Tänk positivit!!

Det var egentligen inte det här jag hade tänkt skriva, men det bara kom som en blixt från en klar himmel. Jag känner mig så oerhört lycklig.

Jag skrev tidigare i inlägget att dagen hade varit underbar, men den har egentligen varit bättre än så men orden räcker inte till. Inatt råkade jag stanna uppe några timmar längre än planerat. Det blev några filmer och lite tvtittande innan jag stänga locket på datorn och lät den sova. Jag själv somnade snabbare än snabbast, det var bara att släcka lampan.

Min morgon började strax innan nio. Det blev en lite sovmorgon för min del, vilket var väldigt härligt. Jag startade dagen med en dusch innan jag cyklade till Hansa City för att handla lite. Väl hemma igen började matlagning. Det blev en väldans massa mat så nu slipper jag laga mat på ett tag. Det är så mysigt att stå i köket och mixtra med inredienser. Jag älskar att laga mat!

En go räksallad och ett glas vin blev det till frukost, mycket gott!


Dagen fortsatte sedan med massa plugg, det gäller att passa på när man är ledig.
Jag tycker själv att jag varit väldigt effektiv idag, fått gjort mycket och det känns mycket bra och positivt! Till pluggandet drack jag vin. Det har stått en öppnad vinflaska i kylskåpet allt för länge och nu idag tyckte jag det var dags att den försvann. Den hade jäst och smakade egentligen vidrigt, men som student kan man inte slänga något. Jag lyckades i alla fall tillslut få i mig allt, vilket var ungefär halva flaskan. Det var inte speciellt gott, men nu är det över och jag slipper den, så gött!

Nu är det kväll och jag sitter i min soffa och njuter av livet. För en stund sedan bakade jag en kladdkaka, smarrigt värre.
Det finns så mycket underbart i mitt liv just nu. Jag skrattar och ler dygnet runt. Jag drömmer sjuka drömmar och vaknar med ett leende på läpparna.

Jag har sagt det flera gånger tidigare, men jag säger det ännu en gång:

Jag älskar mig själv och mitt liv ♥


Underbar onsdag

Jag ligger nu i min säng och tänker tillbaka på dagen. Det går inte att bli annat än glad och lycklig. Hela denna dag har varit helt kanon.
Jag önskar att det hade gått att dela med sig av lite glädje för visst är det en underbar känsla att vara glad och lycklig!?

Jag älskar mitt mående och tror faktiskt att det har smittat av sig på personer i min närhet. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta, för livet är bra gött! :)

Nu är det snart torsdag och jag är ledig. Jag funderar lite smått vad jag ska hitta på. En sväng till gymmet tidigt på morgonen hoppas jag på och efter det är det nog plugga som gäller.

Haha, nu kan jag inte göra annat än att skratta åt mig själv!
Jag har legat i min säng en stund och funderat och skrivit här. Det kändes konstigt i början men jag ignorerade allt. Nu har jag kommit på vad som är fel! Mitt täcke är inte här, det ligger kvar i soffan. Jaja, det är kväll och jag är trött ;)

Nu ska jag njuta av facebook några minuter innan jag lägger ifrån mig datorn och ägnar mig åt tvn fram till att jag somnar.

God natt

17/11

Imorse vaknade jag upp med en hals som gjorde skapligt ont. Det var inte alls roligt att behöva hoppa över spinningen på grund av detta, men mitt mående måste gå i första hand. Dessutom var foten under all kritik och nu i efterhand är jag glad att det inte blev någon träning!

Jag kunde helt enkelt sova 2 timmar längre än jag planerat, men det tackade jag inte nej till. En sväng till skolan blev det på morgonen. Föreläsningen slutade tidigare än planerat och jag vald därför att cykla till centrum för att bara gå runt och njuta. Några julklappar köptes också.

Eftermiddagen har jag spenderat i köket. Idag startade julgodis-bakandet. Jag fick gjort 3 olika sorter, knäck, nougatrutor och snöbollar.
Kyckling, ris och currysås blev det till middag. Det var gott och ack vad lyxigt det kändes att äta lagad mat. Jag vet inte när jag gjorde det senast!

Nu sitter jag i soffan. Vinglaset är tomt men humöret är ändå på topp.

Jag älskar mig själv och mitt liv! :D

Löjligt lycklig

Det där med att gå och lägga mig tidigare än vanligt verkar jag ha förträngt totalt!
Jag visar inga som helst tecken på att gå och lägga mig, det är så mycket trevligare att sitta här i soffan och bara njuta av livet. Jag känner mig så löjligt lycklig och passar därför på att njuta av denna kväll. Det kommer komma fler nätter då jag kan sova lite längre.

Grannen har förresten julpyntat idag så nu känns det helt okej med ljusstakar i fönstret! :)

Den här kvällen kommer fortsätta i några timmar till, men datorn ska nog läggas bort om en stund. Det är ändå nästintill dött överallt...

Om några timmar är det spinning, så underbart!

Good night!

Tisdag 16/11

Dagen börjar sakta men säkert lida mot sitt slut...

Godkväll gott folk.
Att det är kallt ute märks ganska tydligt i lägenheten. Elementen hänger inte riktigt med, vilket gör att det stundtals är ganska kallt här inne. Imorse var det brutalt. Jag trodde seriöst att jag somnat på balkongen. Täcket fick snällt hänga med till badrummet för inte kunde jag vandra dit med den filt jag brukar. Usch va kallt det var! Värmen på vattnet var inte mycket att hänga i granen. Jag skulle kunna gissa på att det som varmast var 37 grader. Det fick helt enkelt bli en snabbdusch för min del, och tur var väl det när jag envisades med att gå upp tjugo minuter innan det var dags att cykla till skolan.

Ute var det kallt. Jag frös faktiskt lite smått på väg till skolan. Det börjar bli lite kallt att gå klädd i t-shirt och höstjacka. Jag får nog snart uppgradera mig och börja använda långärmadetröjor istället. Vinterjackan kommer inte användas än på några månader i alla fall.

Skolan och den enda föreläsningen som var idag gick bra till en början. Efter första och andra rasten lyckades jag hamna i andra tankar och tappade bort mig själv totalt. Det blev lite kaos, men jag löser detta. Inga problem liksom.

Strax innan tolv var skoldagen över och jag hoppade då på cykeln och började trampa till Giraffen. En till ljusstake införskaffades där. Hansa City fick också träffa på mig och mitt kontokort. En stjärna och våg inhandlades där.
Att komma hem efter detta var gött. Jag satte upp ljusstakarna i fönstret i mitt rum och stjärnan hamnade i köket. Nu är det jul på Riddaregatan 8B!

Eftermiddagen gick till plugget. Jag fick läst en hel del och faktiskt förstått sånt som innan varit helt obegripligt! En paus mitt i allt blev det då jag drog till gymmet. Jag hade lovat mina kompisar att vara med på ett jympa-pass, men tyvärr blev jag tvungen att avbryta detta efter endast någon minut. Foten accepterade det inte och jag valde att gå en trappa ner och träna på gymmet istället. Det var inte fyskamm, jäklar vad gött det kändes efteråt! Och detta trots att foten var blå, svart och megasvullen.
Jag orkar inte längre bry mig om den. Den ska inte få stoppa mig, träna måste jag göra!

Nu under kvällen har jag pluggat, pluggat, tittat lite på tv, pluggat lite till samt fått i mig många kommar te.
Ikväll täntke jag försöka komma i säng lite tidigare än vanligt. Imorgon är det en ny dag...

Tjao

Tiden går för fort!

Nu är vi inne i November och jag säger som alltid - TIDEN GÅR FÖR FORT!
Även om jag längtar efter julen så vill jag ändå dra ut på tiden nu innan, när alla förbereder sig inför advent och affärerna börjar skylta. Jag vill dricka glögg och äta lussebullar, sitta och sjunga med till julskivan som går på repeat i vardagsrummet och bara mysa med en massa ljus. Det är nog det jag gillar mest med advent och jul, det är ljus överallt. I decembermörkret lyser adventsljustakar och ljusslingor upp husen, jag längtar! Men vill inte skynda, utan ta vara och suga på karamellen så länge som det går. Jag hatar julgransraskningen och har alltid gjort, för det betyder att allt är över. Därför vill jag njuta så länge som det går och börjar redan nu.

Skola och tvätthög likt Mount everest!

Ny vecka & nya möjligheter!

Måndagen är kommen och jag har en lång skolvecka framför mig. Okej jag kanske ljög lite. Det är en lugnare vecka denna vecka, är till och med ledig på torsdag. Det är lyx!

Imorse hade jag inga som helst problem att gå upp! Livet kändes underbart och efter en snabb dusch kände jag mig redo för att möta dagens alla hinder. Dagens första föreläsning skulle hålla på klockan 9.00-11.45, men redan vid halv elva var vi klara med mer än hälften av allt som vi skulle gå igenom och därför tyckte föreläsaren att vi lika gärna kunde sluta tidigare och ta resten på eftermiddagen istället.
Jag tyckte det var en underbart bra idé och cyklade glatt hem.

Tvätthögen hade vuxit sig stor som Mount everest och jag hade tvätt-tid bokad på eftermiddagen. Jag valde därför att förbereda allt innan!
Lite plugg hann jag också med innan det var dags att cykla tillbaka till skolan för dagens andra föreläsning. 13.15-16.00 skulle denna hålla på, men redan klockan 15.03 var jag hemma i lägenheten igen. Vi var ganska effektiva, och för en gång skull fattade man vad föreläsningarna handlade om!
Tvätten tog jag hand om direkt. Väldigt många maskiner blev det och torkade dåligt gjorde det.
Det var först 6 timmar senare som jag hämtade upp det sista. Tyvär var det inte helt torrt, men det är smällar man får ta.

Eftermiddagen och kvällen har mest gått till att plugga och läsa bloggar.
Imorgon är det tisdag och jag ska återigen till skolan. En sväng till gymmet för att träna lite ska också hinnas med.

Nu är det dags att se på Pensionärsjävlar!
Har man inte kanal fem så får man titta på nätet istället.

Vi hörs imorgon!

Söndag

Sovmorgon!

Imorse var jag trögstartad. Klockan hann bli strax efter elva innan jag öppnade mina ögon. Den här sovmorgonen behövde jag verkligen. Jag vaknade upp med ett leende på läpparna, allt kändes kanonbra!
Ute duggregnade det, men jag valde trots allt att hoppa på cykeln och cykla till IKEA och Hansa city. Jag fick införskaffat mig två plafonder till taket, en ljusstake till fönstret, ljus och lite annat smått och gott. Det var ett par underbara timmar som spenderades i diverse olika affärer.
Även jag behöver ha dagar som denna, trots att jag inte är någon shoppingbrud.

Väl hemma igen började jag fixa lite. Plafonderna var busenkla att få upp. Hur svårt är det egentligena tt ta bort ett lock, koppla några kablar och sedan skruva upp allt. Jag löste det till och med utan bruksanvisning. Och hittills har lägenheten inte börjat brinna ;)

En sväng med dammsugaren har jag hunnit med samt lite rensning bland alla kläder. Så gött!
Många koppar kaffe och te har jag också fått i mig samtidigt som jag pluggat/tittat på tv/slappat.

Dagens mest störiga sak har varit alla jäkla samtal från Everysport! Jag förklarade 5 gånger att Marstrandsdamlag har dragit sig ur serien och därför inte spelat någon match. Personen i andra luren måste varit lite trötfattad för det var samma person som ringde alla 5 gånger! Jag svarade inte på de kommande samtalen...

Kusinen kom hem för en stund sedan så nu slipper jag vara ensam!

Imorgon är det skola igen, men innan dess ska jag försöka bli lite trött och sova några timmar.
God natt

Lördag

När alarmet ringde imorse ville jag bara slänga mobilen åt helvete och sova vidare. Humöret var i botten och inte blev det bättre av att väckarklockan ringde någon minut senare. Ögonen var trötta och ute var det kallt. Att bara få dra täcket över huvudet och sova en stund till hade varit så sjukt gött! Jag hade dock inte tid att sova...

Efter en lång dusch kände jag mig som en människa igen. En kopp kaffe framför tvn var allt jag hann med innan jag blev tvungen att dra mig. Skolan kräver mycket energi just nu! Några timmars hjärngrillning fick jag plågat mig igenom innan jag tillslut kunde pusta ut.
Jag drog mig istället bort till Giraffen för att införskaffa lite käk till kylskåpet för det var typ lite tomt..:

Jag fick dock beslutsångest när jag väl var i affären och det slutade med att jag gick därifrån utan att ha köpt något. Lyckat... Men jag kan ju inte handla om jag inte vet vad jag vill ha, haha

Jag cyklade istället hem gjorde mig några koppar kaffe och bara njöt av att det var lördag.

Och här i soffan har jag nu suttit i ganska många timmar och njuter fortfarande!

Det är mysigt att bara sitta och slöplugga lite.

Idag kommer jag inte gå och lägga mig i tid. Det finns inget att passa imorgon och jag ska därför sova ut...

Kram!

 



Fredag och tillbaka till Kalmar

Varför kommer jag alltid i säng så sent när jag måste gå upp tidigt??

Sista träningen med laget var alltså igår. Det var verkligen blandade känslor. Självklart är det väldigt tråkig, men samtidigt så kom det egentligen inte som en jättechock. Det har varit få spelare ett tag och jag vet hur snacket varit utanför planen.
Det är tråkigt att det slutade så här, vi är några personer som slitit och kämpat för att få det att fungera. Jag önskar ibland att det man gjorde syntes.
Denna säsongen har jag dock inte varit lika delaktig i laget, men det har ju i och för sig sina anledningar. Det är dock väldigt få som vet om alla de mail och telefonsamtal som varit varje vecka. Jag har mellanåt haft fullt upp! Jag har fått reda på mycket som jag egentligen inte skulle vilja veta, men det är väl så det ska vara att sitta i styrelsen... All tid jag lagt ner är nu som bortblåst, glömd och i efterhand helt onödig...

Nog snackat om innebandy....

Jag hade värsta kampen för att komma ur sängen imorse och detta trots att väckarklockan ringde klockan 08.50. Det ska inte vara okej att vara trött då, men jag lyckades självklart komma i säng för sent och detta medförde att jag endast fick mig några få timmars sömn... men det var några underbart goa timmar!

Dagen startade med ett kunskapstest/dugga. Det gjordes över nätet och svaret kom direkt. Jag är ganska nöjd med mitt resultat och plockar nu med mig poängen till tentan.

Resten av dagen spenderade jag i soffan tillsammans med en sammanfattning, många powerpointar och en bok. Det var plugg för hela slanten som gällde. Snacka om att vara effektiv. Jag fick gjort riktigt mycket och kände mig väldigt nöjd.

Efter lite mat och dryck var det dags för mig att packa ner mina saker i väskan och bege mig hemåt till kära Kalmar igen. Jag valde att åka så sent som möjligt för att kunna umgås massa med min familj. Klockan 18.07 satt jag på tåget påväg hem igen.

Pigg och glad...

 

Vid halv elva öppnade jag dörren till lägenheten, det var kolsvart och jag hade en helg för mig själv framför mig.
Imorgon är det tidig uppstigning igen, och självklart sitter jag uppe för länge. Allt är som vanligt helt enkelt...

God natt!


Sista träningen med laget

Sista träningen med Marstrands damlag är genomförd. Det är riktigt tråkigt att det är slut nu.
Jag vet egentligen inte om jag har förstått att laget aldrig mer kommer finnas. Det går inte riktigt att tackla alla de tankar och känslor där inne.

Dagen har varit jobbig och tung från första sekund. Jag sov riktigt dåligt inatt. Att somna var nog egentligen det största problemet. Jag låg i min säng och vred och vände på mig. Det gick bara inte att sova. Jag försökte med att titta på tv, men det gick bara massa tråkiga program som dessvärre inte gjorde mig ett dugg tröttare. Jag vet att jag framåt fyratiden började känna mig riktigt trött. Ögonen hade precis stängts när jag vaknade av att kusinen i rummet bredvid pratade i sömnen. Eller ja, det var mera skällde i sömnen!
"Va fan sysslar ni med?"
Jag trodde nästan att det var inbrott ellet nått som pågick. Det kom så klockrent då det utanför gick runt några personen och pratade.
Lite skraj blev jag faktiskt, men efter några minuter lyckades jag ändå stänga mina ögon och somna.

Tyvärr var det tidig uppstigning som gällde. Egentligen skulle jag gått upp redan vid halv sju för att hinna träna på morgonen, men  idag var jag för trött för det. Jag valde istället att gå upp vid halv nio och istället stressa mig igenom morgonen för att hinna i tid till skolan klockan nio.
Ett seminarium stod på schemat. Riktigt luddigt var allt och jag kände mig lite smått grillad i hjärnan av all tankeverksamhet som pågick. Det borde luktat lite brännt för så mycket som jag använde min hjärna idag har jag nog aldrig tidigare använt den!
Men men, allt gick bra och när klockan var halv tolv befann jag mig på tågstationen i Kalmar för att sätta mig på tåget till Göteborg.
Det blev försenat och jag var bara några minuter från att missa bussen, men med en liten springtur så hann jag ändå med den.

Väl hemma blev det lite käk, kladdkakebak, dusch, leta fram träningskläder och vipps så var klockan åtta och det var dags att åka till träningen. Tiden gick lite väl fort!!!

Träningen var rolig, trots att jag i ett par dagars tid har ätit många diklofenak pga smärta. Jag ljuger om jag säger att det inte gjorde ont. Jävlar i helvete vilken smärta!!!
En kladdkake och kaffepaus blev det mitt i allt. Det var behövligt. Lite skratt och tjöt!

Det var dock inte alls kul att lämna träningen och hallen. Sista träningen med laget är över och nu sitter jag här, klubblös... Så tråkigt :(

Inte ens ett varmt bad fick mig på bättre tankar. Det är tungt, tråkigt och ledsamt just nu. Jag har rätt till att vara lite nere.

Ganska snart tänket jag dock sätta igång min tv och lägga mig i sängen. Det är en ny dag nu  och jag behöver all energi jag kan få för att orka genomlida allt som är planerat.

Detta inlägg får avslutas med en bild jag tog ganska nyss. På söndag är det farsdag och jag kommer inte vara här hemma då, därför passar jag på att uppvakta min pappa redan nu. Okej, just nu sover han men jag har ställt några blommor till honom på köksbordet. Hoppas det uppskattas när han upptäcker dem imorgon.



Tack för idag.
Kram

Städdag!

Kvällen är ännu en gång kommen och nu ligger jag bara i min säng och väntar på att tröttheten ska komma...

Imorse hade jag egentligen planerat in att träna tidigt. Jag var ledig på hela förmiddagen och därför tyckte jag att ett spinningpass kl. 07.00 hade passat bra. Jag glömde dessvärre att ställa alarmet igår när jag gick och la mig, och när jag vaknade första gången imorse visade klockan på 07.22. Då njöt jag av värmen från sängen och utan ångest för att jag bangade träningen vände jag på huvudet och somnade om. Jag hann vakna till ungefär en gång i timman innan klockan blivit strax efter halv tio och jag kände att jag sovit klart.

Det var hur underbart som helst att bara få sova ut och kunna gå upp när jag kände för det. En perfekt start på dagen.
Jag och kusinen cyklade ganska snabbt iväg till Giraffen för att hämta vår nya dammsugare. Den förra gick sönder efter bara ett par veckor. Vi har alltså levt utan dammsugare i ungefär en och en halv månad. Trots att vi sopat hur mycket och ofta som helst så har det ändå känts ganska smutsigt.
Det kändes ganska så naturligt att sätta igång med storstädning när vi kom hem igen. Vi började i varsitt rum, Martina i köket och jag i badrummet. Den städfirman som var här och städade innan vi flyttade in måste seriöst varit sämst i hela världen på att städa. Vi skrubbade allt, väggar, golv, tak osv. Under kyl och frys ska vi inte tala om hur det såg ut. Så smutsigt kan det absolut inte bli på två och en halv månad, det är jag helt säker på!

Efter drygt två timmar blev jag tvungen att lämna lägenheten för att cykla till skolan och redovisa några saker i en friståendekurs jag läser. Det tog inte alls lång tid att fixa det, jag hade trots allt gjort klart nästan allt hemma. Så idag kunde jag inkassera 4,5 HP, hur busenkelt som helst...

Woho, nu ringer en kompis! Tillbaka snart.

Japp, sådär, 6 minuter snack med Matilda blev det.

Just de... Efter att jag gjort klart kursen cyklade jag hem igen för att fortsätta städningen. Martina höll på för fullt!
Strax efter tre, alltså efter ungefär fem timmars städande med julmusik i bakgrunden, kunde vi äntligen andas ut och inse att hela lägenheten nu luktade gott och glänste som aldrig förr.

Det kände underbart att vandra runt här inne, allt var så rent. Vi firade detta med varsin kycklingfilé och lite vin. Det har varit många och långa telefonsamtal ikväll. Tidenn har gått så extremt fort.

Jag hade egentligen planerat att sova tidigt idag, men det gick inte så bra. Jag kommer inte somna på ett par timmar i och med att jag gick upp såpass sent imorse. Vad jag ska underhålla mig med fram till att jag blir lite trött vet jag just nu inte, men det finns säker något bra att göra. Kanske ska passa på att plugga lite nu när jag ändå är pigg och uttråkad. Eller så bara jag ligger här i sängen, tittar lite på tv och bara njuter av livet.

Imorgon är det en ny dag, fast dagen har egentligen redan börjat i och med att det är efter midnatt. Jag har en del saker inplanerat, typ ett seminarium som jag inte vet om jag måste gå på, men som jag ändå ska gå på. Och så kanske det blir en tripp hem till Göteborg för att vara med på den sista innebandyträningen med Marstrands damlag.

Kungälvsposten ringde mig tidigare idag, och K(Ch)ristian tackade för alla de samtal vi haft. Ibland har jag funderat på hur mycket tid han har. 23 minuter snackade vi idag och då handlade nog ungefär 3 minuter om laget och resten om vad jag skulle göra, operationen och hur jag trivdes i Kalmar.
Det här kanske var det sista samtalet från han... vem vet...

Nä, nu ska jag inte babbla vidare här. Det håller på att spåra ur totalt och jag skriver istället bara massa gojja.

Vi hörs en annan dag istället!

God natt :)

Tankar & känslor

Jag sitter i soffan, invirad i min varma goa filt. Jag kan höra regnet smattra mot rutorna och vinden i träden. Det är mitt inatten, men jag klarar faktiskt inte av att sova.
Det är för många tankar och känslor som sätter stop för min sömn.

Trots att jag innerst inne visste att det skulle kunna bli såhär så kom ändå beskedet som en chock. Jag vill inte tro att det är sant. Det är inte alls kul, vet inte hur jag ska tackla detta.

Vad ska jag nu se fram mot när jag åker hem till Göteborg? Innebandyn har varit en stor del av mitt liv sedan jag började för 8 år sedan... och nu tar det bara slut.

Jag har så många roliga och en del tråkiga minnen från alla dessa år. Kvällen och natten har gått till att titta på kort, skratta lite, gråta lite mer. Det är slut nu, tiden är över.

Frågan är om jag någonsin kommer spela innebandy igen. Det känns tungt, jag vill inte tro att det är sant.
Jag längtade till operationen av min fot, en operation som förmodligen hade tagit bort all smärta. Jag hade ett mål uppsatt, ett mål att få kliva på innebandyplanen igen.

Nu ser det mörkt ut. Jag har just nu igen som helst lust att byta klubb. Jag trivdes bra i Marstrand.
Jag tror nog att innebandy och jag är ett avslutat kapitel..

Så jäkla tråkigt!

Slut på det roligt :(

Det finns inga ord som kan beskriva hur jag känner mig. Tårarna bara rinner och jag gör absolut inget för att försöka få stopp på dem.

För ungefär två timmar sedan fick jag ett mycket tråkigt telefonsamtal. Trist, tungt och bara så jävla förbannat tråkigt!!
Det går inte att förklara. Jag vet varken ut eller in.

Det kommer bli en lång kväll och natt. Sova är inte så motiverande just nu..
Och dessutom har jag en kraftig allergisk reaktion som håller på att ta död på mig... Varför hjälper inte alla dessa tabletter som jag dagligen ska äta??

/Trist!

5 November 2010

För en vecka sedan skrev jag här om min dator som levde sitt egna liv. Den visade inga som helst tecken på att vilja samarbeta. Ljudkort och nätverkskort ville inte fungera och att göra en systemåterställning gick den inte med på. Jag var så irriterad. Hade grannjäveln, även kallad kärringjäveln, gått förbi utanför så skulle jag lätt kunnat kasta datorn på henne.
Det är även denna granne som klagar på att vi har våra cyklar på CYKELparkeringen med CYKELställ som är utanför huset. "Här ska inte det inte stå några cyklar, det finns faktiskt ett cykelförråd"
Jag blir bara så trött på pensionärer som letar efter saker att klaga på.
Vi bryr oss inte speciellt mycket om att cykelparkeringen inte får användas. Det är bara kul att reta någon. Cyklar får faktiskt stå där!

På lördagförmiddag kom mamma, pappa, lillebror och kusinen hit. Det var hur underbart som helst. Jag hade stekt pannkakor och det var uppskattat av lillebror och kusin. Mamma och pappa tyckte nog det var bäst att kaffet var klart ;)

Vi började fixa lite här i mitt rum. Tavlor sattes upp och lite småpill. En sväng till IKEA blev det också innan det var kväll och vi gick till Pizzeria Funkabo för att äta.
Kusinen somnade i mitt knä ganska fort när vi satt oss i soffan. Det var helt enkelt bara att få på henne pyjamas och leda henne till sängen. Min lillälskling ♥

Söndagen vaknade Emma tidigt, klockan var bara 8.18 och trots att jag ville sova lite till så var det bara att stiga upp och umgås med Emmsipemmsi. Tillsammans plockade vi fram frukosten, kokade ägg & kaffe och bara väntade på att de andra tre skulle vakna till liv.
Fast jag tror nog att både mamma och pappa var vakna för de kom till köket väldigt snabbt när de kände lukten av kaffe ;)

Dagen fortsatte med lite mer fix här i lägenheten innan det var eftermiddag och dags för familjen att åka hem. Det var ett tungt farväl. Jag har aldrig reagerat som jag gjorde denna gång. Det var lättare att säga hejdå när jag flyttade hit än denna gång. Varför vet jag inte...
För att tänka på något annat blev jag tvungen att gå till gymmet.

Jag somnade ganska gott på kvällen. Jag var trött både fysiskt och psykiskt.

Måndagen kom och det var dags för kursstart. Tiden går så fort och jag har redan läst 19,5 HP på 8 veckor. Nu var det nästa 15 poängskurs som satte igång.
Nationalekonomi är det jag sysslar med nu. Jag tycker att det är intressant, men samtidigt ganska jobbigt.
Den föreläsaren vi har är inte jättebra och hans föreläsningar är åt helvete. Jag hade önskat att han hade kunnat det svenskaspråket lite bättre innan han började undervisa. Det blir väldigt mycket plugga på egen hand och det tar tid! Jag känner mig helt slut i hjärnan på kvällarna.

Alla dagar ser likadana ut:

08.25 Väckarklockan ringer
08.45 Cykla till skolan
09.00-9.45 genomgång nr 1
09.45-10.00 Rast
10.00-10.45 Genomgång nr 2
10.45-11.00 Rast
11.00-11.45 Genomgång nr 3
12.00-> Plugga hemma i lägenheten

Och så fortsätter dagen med massa plugg. Det är tufft att vara student. Och nu menar jag inte att det är coolt. Jag menar att det är jobbigt. Det är ingen dans på rosor! 4 år och sedan är det över...

Igår, torsdag, var jag på sjukhuset med min fot. Jag fick träffat en jättebra läkare som tog det jag sa på allvar. Det var underbart att någon äntligen lyssnade!
29 december kommer foten opereras. Senorna på både in-och utsida av fotleden ska kollas på.
Jag hoppas att det hjälper och att foten får ett lyckligt slut!

Idag, efter skolan, låg jag i soffan och pluggade. Hade funderat på vad jag skulle äta till middag. Var inte alls sugen på att laga mat...
Då kom min underbara kusin och hennes pojkvänn hem från affären.
"Du behöver inte laga någon mat, jag och Michael tänkte bjuda på tacos"

Så lyxigt, tack!
En minut senare kom det in en skål med pepparkaksfil till mig.
Kusinen skämmer bort mig idag!
TACK! =)

Jag är helt övertygad om att det kommer bli en mycket bra kväll ikväll!