Sjukgymnastik

God eftermiddag!

Idag har jag varit på sjukgymnastik med foten. Sjukgymnasten trodde knappt på mig när jag sa att jag kan göra tåhävningar utan att det gjorde ont, men när ajg visade henne så stod såg hon ut som en fågelholk. Eftersom det kändes så bra så skulle hon testa den.

Jag fick först gå på en silikonmatta. Förra veckan när jag gjorde det så gjorde foten ont eftersom plattan är mjuk och foten inte var stabil.
Idag så kunde jag gå på den utan problem.
Övningen efter var en övning med tyngder.
jag satt på golvet. Foten sattes fast med band i en maskin. Sedan var det bara för mig att dra upp foten så långt jag kunde.
Efter det så skulle jag pressa ner foten så mycket det gick. Allt detta gjordes 3*15.
När jag tittade efter så var det 2 kilos tyng på, och jag kände INGENTING i foten :D
Som avslutning på allt så fick jag stå på ett ben på en balansplatta. Jag tyckte det var för lätt, så hon la på lite svårare saker, tex kasta boll, vrida huvudet åt olika håll, "flyga", blunda samt att göra alfabetet med det andra benet.

Jag har alltså äntligen bytt övningar. Istället för bollen så är det tåhävningar och balansplatta som gäller några gånger om dagen.


Jag tror inte det kommer ta så lång tid innan foten är bra igen. Men det var som hon sa... Även om den känns bra nu så kanske den inte gör det imorgon... Så jag får helt enkelt hoppas på att allt går åt rätt håll nu :)

Eftersom jag kommer behöva tejpa foten under träningar framöver (i resten av mitt liv!) så skulle jag träffa en sjukgymnast som var specialist på det. Min fot kommer behövas tejpas på ett speciellt sätt :S
Detta kommer ske typ den 25 august.. och dagen efter, alltså 26 augusti, så ska jag tillbaka till sjukgymnasten för att kolla av hur det gått och få andra övningar.


Dags för käk...

Ha det gött :)


Kommentarer
Postat av: Mickan

jag har med problem med min fot.. visst är sånt jobbigt? fast din verkar jubli bättre :)

2008-08-05 @ 21:35:39
URL: http://miickanp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0