Resö med kusin Emma <3

Här kommer en liten sammanfattning om mina dagar på Resö.
Jag hade egentligen inga planer alls på att åka iväg något mera på mitt sommarlov, men när Anna och Emma frågade i måndags om jag ville följa med till Resö så ändrade jag mig. Jag ville spendera några dagar till där uppe för att träffa lite kompisar och mormor och morfar.
Så i måndags kväll åkte vi iväg. Det blev lite senare än planerat... Klockan var väl ungefär nio när vi kom fram. Både jag och Emma var trötta. (Att bada i tre timmar med Emma var jobbigare än jag trodde.)
Vi åt lite kvällsmat (shit vad ovanligt det kändes. Liksom, jag har inte ätit kvällsmat på flera år...) Emma blev jättetrött och bara satt och gnällde hela tiden. Det var ingenting som passade för henne. Stackar'n
Den enda som dög då var jag. Jag var den enda som fick henne att borsta tänderna och sätta på sig nattlinne. Hon lyssnade inte Anna och Mikael. Trots att jag var sjukt trött så kände jag att det enda som skulle hjälpa var att jag skulle natta henne.
Sagt och gjort... Jag och Emma la oss i "min" säng och gosade lite. Det tog inte lång tid innan hon slocknade. Så söt <3
Jag, Anna och Mikael satt uppe några timmar till för att titta lite på tv.
När jag väl gick och la mig så var jag pigg igen :S... Jag låg och sms:ade med folk i några timmar. Jag älskar gratis sms!
Vid halv fem på morgonen så var det ingen som ville forsätta sms:a, så det var bara för mig att försöka sova lite. Det var inte lätt, men tillslut lyckades jag :)
Vid tio så vaknade jag av att Emma la sig bredvid mig. Trots att jag inte sovit så mycket så kände jag mig ändå ganska pigg. Hur mysigt är det liksom inte när en person som man älskar kommer och väcker en?
Jag och Emma låg kvar en liten stund i sängen bara för att gosa.
Sedan blev det lite frukost. Jag fick kasta i mig den, för Emma ville gå och bada.
Ute var det sjukt varmt så att bada var ett måste.

Efter två timmars badande så begav vi oss tillbaka till villavagnen för att vila och fika lite. Vi hade knappt kommit upp innan Emma började tjata om att gå och bada.
Jag lyckades hålla Emma uppe på land i några timmar. Vi sysselsatte oss med att ligga i hängmatten och busa, ta lite kort, fixa håret och cykla lite.
Sedan så bar det ner till havet igen. Den här gången var lite roligare att bada. Emma hoppade från bryggan och jag fick lite "egen tid" i vattnet..
Även denna gång badade vi i ungefär två timmar. När jag sa till Emma att det var dags att gå upp och äta så blev hon skit sur. Hon skulle minnsan inte ha någon mat...
Tillslut efter lite övertalan så fick jag med henne upp till villavagnen... Där uppe stod maten nästan på bordet, grillad kyckling med pasta :)

Efter maten fick vi höra tjatet: "Jag vill gå och bada". Men nähe det fick hon inte... Klockan hann bli halv tio innan vi gick ner för att ta ett kvällsdopp... Det blev ett "kort" bad på en timme... Det var inte lika varmt i vattnet så att bada hade jag egentligen ingen lust med just då... men men, jag kom i och fick badat lite med Emma ändå.

När vi kom tillbaka till villavagnen så var det bara att se till så att Emma snabbt kom i säng. Ännu en gång så var det jag som fick natta henne. Ingen annan dög.
Vi satte oss i soffan för att titta lite på tv. Emma låg på mig. När hon somnat så bar jag in henne till hennes säng. Precis när jag lägger ner henne så vaknade hon. Jag fick sitta på golvet bredvid hennes säng och klia henne på magen. Efter ungefär 5 minuter så säger Emma: Jag skulle kunna somna om jag blundar nu. Smart som jag är så svarade jag: Men prova att blunda då.
Tro det eller ej, men när hon blundade så somnade hon direkt :O .
Jag gick tillbaka till tv för att ha lite egen tid. Vid tolv tiden så började mina ögon strejka. De ville inte alls vara öppna, så det var bara för mig att hoppa i säng. Jag somnade för en gångskull fort. Jag hade hoppats på att få sova länge den natten, men så blev det inte.
Vidd fem så vaknade jag av att det small till. Ute så spöregnade det, åskade och blixtrade. I vanliga fall så brukar jag tycka det är mysigt när det regnar, åskar och blixrar men inte den natten. Jag tänkte bara på Emma som var jätte rädd. Hon låg bredvid Anna och Mikael och skakade.
Det var ett jävla oväder. Det gick inte att vända sig om för att somna om... Det small, smattrade, dånade. Hmm, det går inte att beskriva hur det var.
Vid halv sju tiden så hade i alla fall det dåliga vädret försvunnit och först då kunde jag somna om...
Jag vaknade igen vid halv elva av att Emma tittade och jag var vaken. Jag är så lättväckt :(
Vi låg tillsammans och tittade på barnkanalen en liten stund... Mysigt att få ligga och dra sig lite :)
Vi åt frukost, gjorde oss klara och åkte iväg till Daftö camping. Där finns en rolig lekplats. Jag, anna och Emma var som småbarn som sprang runt där och lekte. Helt galna :P
När vi skulle dra därifrån så tog vi svängen om öarna "bredvid", Öddö, Tjärnö och Saltö innan det bar av mot Resö.

Tillbaka på campingen så var det bara att få i sig lite mat och packa ner det sista i väskan. På kvällen så åkte vi hemåt igen. Istället för att ta den "vanliga" vägen hem (motorvägen) så tog vi kustvägen istället. Det var hur fint som helst att åka längs vattnet nästan hela vägen. Emma var helt loss när vi skulle åka Lysekils färjan.

Jag var hemma igen i mitt rum vid tio tiden igår kväll. Dagarna på Resö har varit underbara men också ganska jobbiga. Ibland är det jobbigt att vara med kusinen. Det spelar ingen roll vad hennes föräldrar säger för hon lyssnar inte på dem. Det är jag som får säga till henne sakerna för att hon ska lyssna.
Jag älskar Emma, trots att det ibland är ganska jobbigt att vara med henne.
Hon är en person som älskar mig hur glad, ledsen, arg eller trött jag än är. Känner jag mig trött, så vill hon gärna att jag ska lägga mig så hon kan pyssla om  mig.

Jag älskar dig gumman <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0