Operation slutförd :)

Narkos och bedövning börjar sakta men säkert gå ur min kropp. Huvudet känns lite segt, men jag är trots allt en pigg och glad tjej :)

Min dag har varit lite speciell... Jag sov faktiskt riktigt gott inatt. Att slappna av var inga problem alls.
Dock så vaknade jag redan klockan kvart i sju, en halvtimme för tidigt, men inte gjorde det mig så mycket. Jag låg kvar i sängen och gottade mig en stund innan jag tillslut tog tag i saken och gick upp.

Min morgon var lugn. Först blev det en dusch och efter det var jag i stort sett klar för att åka.
Vid åttatiden satt jag och mamma i bilen för att åka till IFK Kliniken.
Väl framme började den låååååååånga väntan. Jag skulle vara där klockan nio för att börja min dag. Men som vanligt på alla sjukhus var det lite försenat.
När klockan blivit tjugo i elva fick blev jag äntligen inkallad.
Efter att jag fått på mig de extremt snygga sjukhuskläderna började min behandling... Dropp, antibiotika, smärtstillande, tvätt av foten och en jäkla massa frågor att svara på. Strax innan elva var jag inne på operationsrummet, där fortsatte de att proppa i mig lite saker, en till tvättning av foten, liten dos narkos... När allt var klar drog de igång narkosen riktigt rejält, och jag somnade gött.

Klockan 12.43 öppnades mina blå ögonen igen, den här gången på uppvaket. Jag kvicknade till ganska fort och redan 5 minuter senare hade jag fått i mig lite mat. Sjukgymnasten kom berättade vilka övningar jag skulle göra under min gipstid.
Sköterskorna kom och tittade till mig med jämna mellanrum.

Läkaren som opererat min älskade fot kom och pratade lite med mig. Mitt ledband hade varit så skadad att det inte var något att ha. Han hade istället gjort ett nytt med hjälp av vävnad.

Detta gips som sitter på min fot nu ska vara kvar i två veckor. Efter det ska jag tillbaka och ta bort det. Stygnen ska tas bort och ett nytt gips ska sättas på.
Jag ska stödja lite lätt på foten under hela tiden. Härligt! Det blir liksom inte så ansträngande nu. Att behöva HOPPA på kryckor är faktiskt ganska så jobbigt.

Varje dag kommer jag få proppa i mig 12 stycken tabletter (smärtstillande) och dessutom ta en spruta (blodförtunnande). 

Sorry för ett konstigt inlägg, men jag måste faktiskt erkänna att jag känner mig lite små hög...

Så här ser min fot ut nu...

 

Ha det gött :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0