Framtiden

Många av dagens alla vakna timmar går till att fundera på framtiden. Det går inte en dag utan att jag fantiserar om hur mitt liv ser ut om några år. Jag tycker att detta är både ganska roligt men samtidigt lite jobbigt. Min framtid går inte att bestämma nu, den kommer när den kommer. Jag drömmer om ett hus på landet, ett hus som jag varit med och ritat. Mina barn springer runt i trädgården och mannen i mitt liv sitter tätt intill mig.

Ibland önskar jag att tiden gick lite snabbare. Jag vill uppleva min framtid nu, men samtidigt älskar jag livet som är det just nu. Trots att ett studentliv inte alltid är en dans på rosor så är det ändå en rolig och händelserik period i livet. Det finns alltid något att göra, plugget tar aldrig slut. Helgerna spenderas framför studentlitteraturen samtidigt som kvällens party planeras.

Jag vet att jag bara för något år sedan önskade att tidsmaskinen var uppfunnen, då skulle jag kunna åka till framtiden och se hur mitt liv såg ut. Idag är jag glad att den är inte finns. Jag tror inte att jag skulle vilja veta redan nu hur allt ser ut om några år. Det hade varit som att öppna julklapparna innan julafton och sedan packa in dem igen. Överraskningen försvinner.

Framtiden är och kommer alltid vara ovis, men detta tillhör vårt liv vi lever. Det är lite mysigt att bara sitta och fantisera. Det är ingen som vet hur livet kommer förändras, men jag hoppas och tror att framtiden kommer bli alldeles underbar.

Passa på att njuta av dagen, den kommer aldrig återkomma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0