Negerboll vs chokladboll

Tänkte ta upp det här med om man får säga negerboll eller inte.


Det här är verkligen ingen diskussion som jag går runt och tänker på, men jag hamnade på en kvinnas blogg som hade skällt ut en stackars kille efter noter för att han hade beställt en negerboll av henne där hon jobbade.
Jag har valt att säga chokladboll eftersom att det har blivit någonting negativt med att säga negerboll.
Det roliga i det hela är att jag tror att de flesta som kallar det negerboll anser inte att de menar någonting negativt med det. Samma sak är det nog med de som inte har vikt sig för diskussionen och fortsätter att kalla det för negerboll, jag tror att de vill göra ett statement att de menar inget hatiskt med det och tänker därför fortsätta att kalla det för negerboll. Ett slangord som är djupt rotad i många Svenskars vokabulär. Många i min årskull har nog precis som jag växt upp bland folk som sa att detta hette negerboll. Ingen av de är rasister vad jag vet.
Det är lite som att svenskarna skulle ta illa upp för att det finns ett uttryck som heter "svennebanan". Alltså medelmåtta. Vi kanske ska se till att det blir en debatt om det. Svenskarna känner sig som en minoritetsgrupp när man använder uttrycket svennebanan. Skäll ut alla som ni hör använda uttrycket på allmänplats.

Vad tycker ni. Är det ok att säga negerboll eller inte?
Bortsett från att "alla som kallar det för negerboll är rasister"


Kommentarer
Postat av: Elin

Fast hur kan svenskarna känna sig som en minoritetsgrupp när man säger svennebanan? kränkta ja, men minoritetsgrupp kräver väl ändå att man faktiskt är en minoritet?



I och med hur europeer behandlat afrikaner är det laddat ämne, och det är väl helt förståligt. Det finns en historia av hat och därför blir man känslig för små saker också.



Jag tror inte heller att många som säger negerboll menar något illa, men det är sjukt onödigt. Det är inte direkt en jobbig omställning att behöva säga choklad istället för neger.

2010-11-22 @ 15:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0