Samhället är allt bra konstigt!

Har en tjej sex med flera olika killar så blir hon kallad slampa och hora. Men en kille som strular runt får status och är "cool". Vad är det egentligen för samhälle vi lever i?

Det går inte annat än att säga att vi lever i ett samhälle där det är bestämt hur killar och tjejer ska bete sig. Redan från födseln blir vi styrda och formade. Tjejer ska vara klädda i rosa kläder, leka med dockor och vara söta, medan killar ska vara tuffa och ha bilar som sitt största intresse.

Häromdagen kom en leksakskatalog i brevlådan och jag kunde inte låta bli att bläddra i den. Det är bara så fel! På sidorna med leksaker för tjejer var allt rosa och dockor fanns överallt. Killarnas sidor var mörka och jag fick uppfattnignen att de skulle vara lite läskigare och coolare.
Detta gör mig så förbannad!

Vem har sagt att dockor är till för tjejer och bilar för killar? Snälla, låt barnen få leka med vad de vill. Varför ska barnen formas redan som små?

Jag är glad att jag haft den uppväxt jag haft. Mina föräldrar har låtit mig göra vad jag vill (misstolka mig inte!) och klä mig hur jag vill. Det var ingen som stoppade mig om jag ville leka med bilar. Jag slapp gå klädd i klänning, för det var inget för mig. Jag växte upp som en pojk-flicka, och detta är något jag är nöjd med. Jag fick vara den jag ville vara!

På tv visades det bara för någon dag sedan ett program där mammor ville att sina barn skulle vara som fotomodeller. Redan som två-åring blev de sminkade och deltog i skönhetstävlingar. Det här gör mig så förbannad. Snälla, låt de få vara barn, låt de leka och smutsa ner sig. De är bara barn en gång.

Det tillhör barndomen att komma hem från dagis med kläder som gått sönder pga att man ramlat. Det hör till att kroppen ska ha några småsår imellanåt.

Den dagen jag får barn ska jag njuta av varje klädesplagg som går sönder. Jag ser framför mig hur mina barn hoppar i en vattenpöl och bara skrattar. Jag kommer inte stoppa dem. Barn ska få ha kul och kunna leka.
Jag hoppas att mina barn kommer få en minst lika bra uppväxt som jag haft!


Samhället är allt bra konstigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0