19/9

För fyra veckor sedan gick jag runt här i lägenheten och frös. Elementen visade inga som helst livstecken. Värst var det på nätterna, att sova utan joggingoverall och raggsockor var inte att tänka på. Allt kändes hopplöst, jag hade ställt mig in på att vintern skulle bli ett helvete. Min fot tyckte inte jättebra om kylan som var... Näsan var ständigt kall och ja, jag frös i stort sett dygnet runt. Det var ganska härligt att komma utomhus, för där kändes det lite mer acceptabelt att ha massa varma kläder på sig.

Igår hände det något konstigt. Helt plötsligt var det varmt som i en bastu i lägenheten. Det var bara att slänga av sig alla varma kläder och sätta på sig shorts och t-shirt. Elementen bara sprutade ut värme! Att gå runt i värmen var väldigt härligt, men samtidigt ganska störande. Fördelen med att det är lite för varmt är att man lätt kan öppa fönster och balkongdörr för att få in lite kyla utifrån.

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta, men vi har faktiskt värme även här på Riddaregatan! 4 veckor tog det, men bättre sent än aldrig. Det är trots allt ganska mysigt att sitta med fönstret öppet bakom mig och lyssna på alla bilar som kör streetrace på Norra vägen.

Något annat som jag stört mig på sedan jag flyttade in här har varit lägenhetsdörren. Den har skallrat och låtit såfort antingen någon granne stäng sin dörr eller när ytterdörren åkt igen. Det har faktiskt varit mer än störande. I fredags fick jag dock nog! Jag letade fram mina nyinköpa möbeltassar, klippte de i mindre bitar och klistrade fast dessa längs karmen, där det enligt mig borde ha suttit en list. Så enkelt var det att lösa det problemet. Nu är det tyst och grannarna får gärna smälla igen sina dörrar, det stör inte oss någonting längre ;)



På onsdag är det tenta, usch! :S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0