Du kan bli fet - av dina leggins

Nu börjar det gå för långt. Jag läste precis en artikel på aftonbladet som handlade om leggings. Detta klädersplagg har nu blivit stämplat att det kan göra dig fet och ger dig slapp mage och dallriga ben.

Det är en fysioterapeut som gått ut med denna varningen. Hon hävdar att de håller in lårmusklerna, rumpan och magen och gör jobbet som musklerna faktiskt ska göra. Enligt henne kommer musklerna slappna av och stängs av, så när man tar av sig sina leggings kommer våra kroppar kommer inte längre vara lika slanka och fasta som de brukar vara.

 

Fysioterapeuten menar dessutom att problemet späds på ytterliggare i och med att leggings döljer benen och gör så att man blir mindre benägen att träna och hålla dessa i form. De döljer delar av kroppen som vi inte gillar. Trollar bort celluliter på benen och en mage som hänger över...
Men ärligt talat!
Jag förstår inte alls hur musklerna ska bli slappa. Hur tajta leggings är det hon snackar om? Leggings är som ett par långkalsonger. Varför säger hon inte att det är lika "farligt" att bära långkalsonger då?
Jag tycker bara att detta var fjantingt. Aftonbladet kan inte ha mycket vettigt att skriva om de väljer att ta med en artikel som handlar om legging.
Jag tror absolut inte på att min kropp kommer förändras bara för att jag bär leggings! Strunt prat!
Jag förstår dessutom inte hur hon tänker när hon säger att leggings döljer våra ben och får oss att inte bry oss om att träna dem. Herregud, benen syns lika tydligt som om du hade haft ett par tajta jeans på dig.

Hädanefter kommer jag fortsätta bära mina leggings, njuta av livet och fortsätta träna som vanligt.

Fjantig artikel! Stackars människor som tror på allt som skrivs....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0