Hur ofta?

Hur ofta gör ni det? För mig får det inte gå mer än en vecka för då får jag lite smått panik... Det får absolut inte vara samma varje vecka, utan det måste vara olika för annars känns det inte okej. Självklart får det återkomma efter ett par veckor, när jag känner att det är dags igen.

Nä, det här inlägget kommer inte handla om sex även om man skulle kunna tro det. Nu ska vi snacka sängkläder!

Sedan jag flyttade hemifrån har jag blivit värsta nojig med sängkläderna. De måste bytas minst en gång i veckan för att jag ska tycka att det fortfarande är fräscht. Jag har haft en del diskussioner med både min familj och med mina vänner och alla tycker olika. Vissa anser att det räcker med varannan vecka, vissa mer sällan och några få är inne på mitt spår.

Byter inte jag mina sängkläder minst en gång i veckan så får jag lite äckelkänslor. Det kanske bara är jag som är lite onormal, men jag spenderar ändå cirka 6 timmar varje natt i min säng. Det blir på en vecka runt 42 timmar... För mig är sängkläder ungefär som vanliga kläder. Jag skulle inte kunna tänka mig att till exempel ha på mig samma t-shirt mer än en dag. Jag gillar att ha det fräscht och för mig gör det absolut inget om jag får mer tvätt, jag vill bara inte använda samma kläder flera gånger. Det spelar ingen roll om jag endast haft på mig en tröja under några timmar när jag exempelvis varit i skolan, den åker alltid i tvätten när jag kommer hem och byter om till slapparkläder.

Tillbaka till sängkläderna...
Jag måste byta mellan olika påslakanset och inte låta de återkomma för ofta för då får jag inte känslan att de är rena. För några veckor sedan blev jag tvungen att införskaffa 3 nya uppsättningar, bara för att få variation. För mig är det viktigt!

Jag älskar att gå och lägga mig i en renbäddad säng, med lite stelt lakan som doftar sköljmedel. Det är så jag sover som bäst. Jag bäddade ganska nyss rent i sängen. Helt nya sängkläder! Nu längtar jag tills jag får gå och lägga mig...

Är mitt beteende konstigt?
Hur ofta ska man egentligen byta sängkläderna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0