Vi blir påverkade av det vi ser!

Jag är trött på detta jävla samhälle!

Depressioner och ätstörningar blir allt vanligare och kryper längre ner i åldrarna, men är det egentligen så konstigt när man ser hur samhället ser ut? Det går inte en dag utan att vi blir påverkade av reklam, vart vi än befinner oss finns den. Skyltfönstren, affischer, reklamblad, tv, ja överallt!
Modellerna ska vara så perfekta och det är dessa de flesta flickor och pojkar ser upp till. Vad de inte tänker på är att bilderna nästintill alltid är redigerade och retuschade för att modellen ska se ännu bättre ut. Vi får en skev verklighetsuppfattning! Våra hjärnor blir programmerade och tillsagda att det är så människan ska se ut.

Varje dag lyckas jag ramla in på bloggar som handlar om bantning och kampen mot drömvikten. Det är för det mesta flickor i tidiga tonåren som driver dessa. Thinspo bilder på folk med anorexia publiceras. Det är så tråkigt att se hur dagens ungdomar har blivit påverkade. Jag anser inte att det är helt normalt att vilja likna ett skelett. Mat-hets och träna-tills-du-svimmar sätter igång och helt plötsligt är man fast! Kalorier räknas och ångesten kommer som ett brev på posten om du råkat få i dig någon kalori "för mycket".

Vi blir påverkade hela tiden. Vart vi än vänder oss ser vi smala folk. Jag tror nog aldrig att jag sett ett skyltfönster som haft dockor med former! Det är ju för fan kränkande! De vill få folk att banta, bli smala och hamna i ett jävla jojo-bantande med depressioner, ångest och ätstörningar.

Det behövs en förändring! Visa personer med lite former istället för bara dessa anorexismala personerna.

Livet blir inte bättre om du bantar ner dig till din drömvikt, det är lätt att tappa kontrollen. Lev idag, njut av livet och ha det så underbart du bara kan. Du är älskad precis som du är, utsidan spelar ingen roll!

Var stark och tro på dig själv.

Tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0