Ny älskling, kanelbullar, cookies, hamstrar och lite annat

Hamsterburarna är rena och hamstrarna har fått favorigodiset, torkade mangoskivor.
Alla måsten är avklarade och nu kan jag sätta mig på soffan och bara ta det lugnt.

Imorse var jag på föreläsning om skatt och beskattningsrätt. Det var mycket att ta in och med min enorma trötthet var det svårt att koncentrera mig på rätt saker. Ibland kom jag på mig själv att sitta och fundera på annat, kolla bilderna i mobilen och skicka iväg några mail. Stundtals lyssnade jag riktigt noga, men ibland försvann jag in i min egna lilla värld.
Att cykla hem vid tolv-tiden var härligt. Jag följde Annahita en bit innan jag vände hemåt till mig. Väskan dumpades av och jag drog vidare till Giraffen för att handla lite saker.
Hem kom jag med lite mat till hamstrarna samt en hushållsassistent. Att jag klarat mig utan detta i ett helt år kan jag fortfarande inte förstå mig på!

Här är min nya lilla älskling

 

 

Självklart blev jag tvungen att inviga den direkt.

En sats bulldeg gjordes iordning och några timmar senare doftade det nybakade kanelbullar i både lägenheten och trapphuset. Så underbar doft!

Bullar i ugnen:

 

Slutresultatet

 

Efter kanelbullebaket dog jag en stund på soffan. Funderade och pratade lite i telefon. Blev lite bitter på att så många hela tiden klagar på mitt förhållande till mat...

 

Men efter några timmar hade jag samlat ny energi och för en stund sedan tog jag ut sista plåten med cookies. Det gör sig dock inte rättvisa på bild.

Mycket finare och ser mer aptitliga ut i verkligheten!

 

Nu sitter jag alltså i soffan framför tvn.

Hamstrarna står bredvid mig och går mig lite smått på nerverna!

"Kom igen nu morsan, se till att springa så klumpigt du bara kan, så hjulet hoppar, så Matte blir arg och slänger ut oss"

Ja, jag tror nästan att de där två gnagarna har bildat en pakt. Så mycket som de låtit den senaste veckan har de aldrig tidigare låtit.

Jag sov tidigare med öronproppar för att slippa höra på gallergnagandet. Det om något var ett extremt hemskt ljud!

Nu stör jag mig på att de springer så klumpigt i sina hjul, vilket gör att hjulen hoppar och låter.

Mycket störande.

 

Hela denna veckan har de två fått tillbringa nätterna inne i klädkammaren. Jag klarar tyvärr inte av att ha de kvar i mitt rum på nätterna. De stör för mycket och jag får inte den sömn jag verkligen behöver.

Även om de låter mycket så måste jag ändå säga att jag tycker om krabaterna otroligt mycket. Det är mysigt att på kvällen ta upp dem från burarna och bara låta de springa runt mig, klättra i håret och bara få upptäcka världen.

Tyvärr vet jag inte hur länge jag kommer vara ägare till två hamstrar. Den stora har fortfarande kvar sin kula på halsen. Jag misstänker nu att det är något allvarligare. Jag har funderat på om hon kanske har ont. Hon är inte längre lika pigg som hon varit. Det blir inte många varv i hjulet på nätterna. Jag har ofta hört henne pipa på dagarna. Det jag misstänker nu är att det går åt fel håll och att hon håller på att bli sämre.

Detta är självklart lite jobbigt för mig som ägare till detta djur, men samtidigt så tänker jag på hennes eget bästa. Jag kommer aldrig någonsin låta mina känslor gå i första hand. Den dagen jag upptäcker att hon verkligen har ont och lider av knölen, då kommer hon få somna in. Jag kommer aldrig någonsin låta henne lida. Det är bara taskigt!

 

Mina älskade små gnagare.

 

Jag ska snart stänga av datorn för idag och sätta igång en film istället.

Hela helgen kommer jag spendera framför ekonomiböckerna. Det är pluggtime, en och en halv vecka kvar till tentan... dags att lägga på ett kol med pluggandet! Öka takten ännu mer, få in mer i skallen och tillslut spika denna tenta!

 

Ha en underbar helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0